Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Waar gebeurd
 
 
 
Aad Wagenaar - Bokito!
Verkoopprijs:
 € 5,00
  Zilverrug Bokito loert op zijn verbouwde en extra beveiligde gorilla-eiland in Diergaarde Blijdorp op een nieuwe ontsnapping. De apenoppassers zijn daarom extra alert. Er mogen absoluut geen boomstammen op het gorilla-eiland liggen. Een normale gorilla zou niet op het idee komen om zo'n boomstam overeind te zetten tegen de muur van zijn verblijf, maar Bokito wel.
De Zoetermeerse vrouw die vorig jaar 18 mei het slachtoffer werd van de uitbraak van de gorilla, ondergaat half mei in het Erasmus MC in Rotterdam haar tiende operatie. Ze heeft dan nog minstens twee chirurgische ingrepen tegoed.
 
Auke Kok - Holleeder de jonge jaren
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Vele Amsterdammers dachten in de herfst van 1983 hetzelfde. Ze zagen zijn foto in de krant en riepen uit: 'Hè? Wimpie?' Dat Willem Holleeder tot zoiets in staat was. Van de andere drie gefotografeerden hadden ze het misschien voor mogelijk gehouden dat ze achter de ontvoering van Freddy Heineken zaten. Maar niet van Onze Willem. Die rustige jongen uit dat nette gezin in het dwarsstraatje leek daar het type niet voor.
 
 
Bart Bakker - De afrekening, van oud TCA-directeur Dick Grijpink
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Een voortdurend gevecht tegen onrechtvaardigheid. Dit typeert het indrukwekkende leven van Dick Grijpink, voormalig directeur van taxi centrale Amsterdam en daarvoor rechercheur van de politieke Inlichtingen Dienst ten tijde van de terreurbeweging Rara. In een openhartig en langdurig interview klapt Dick Grijpink uit de school. Zo vertelt hij over zijn opsporingswerk waarin hij op voormalig politici stuitte en het netwerk van de terreurbeweging. Het is tijd voor de afrekening. Grijpink is regelmatig in de media neergezet als een veredelde maffiabaas met zijn eigen knokploeg. Kloppen al deze verhalen wel?
 
Bart Bakker - Waarom is de moord op Marianne Vaatstra nooit opgelost?
Verkoopprijs:
 € 18,50
  In dit boek maakt onderzoekjournalis Bart Bakker een reconstructie van van de moord op Marianne Vaatstra, een gruwelijk zedendelict, dat plaats vond in de nacht van 30 april op 1 mei in 1999. De moord op Marianne Vaatstra is een van de meest schokkende zedendelicten uit de geschiedenis. Nog nooit is voor een (onopgeloste) moord bij zoveel mensen DNA afgenomen. Een jaar na de moord waren al meer dan 30.000 recherche-uren gemaakt en ook nu nog worden door een cold case team alle serieuze tips nagetrokken. De dader loopt echter nog steeds vrij rond, onverdraaglijk, voor vooral familie.
 
 
Benoîte Groult & Flora Groult - Dagboek voor vier handen
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Op 6 mei 1940 besluiten Benoîte en Flora Groult, twintig en vijftien jaar oud, een dagboek bij te houden. Hun dagelijkse belevenissen, hun romantische
ontmoetingen en hun naieve kijk op het leven vormen een schril contrast met de verschrikkingen
van de Tweede Wereldoorlog.
Dagboek voor vier handen is een intiem, openhartig verslag van twee zussen die ook elkaars beste
vriendinnen zijn.
 
Bert van der Veer - La Paay
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tijdens de interviewsessies kon Bert haar alles vragen en Patricia ging geen vraag uit de weg. Met als resultaat een spraakmakende en onthullende biografie waarin Patricia Paay vertelt over:
Haar debuut in een Rotterdamse nachtclub
De black-out op het Songfestival
De bijna-internationale doorbraak met The Star Sisters
Haar leven met Adam Curry
Moeder worden op je 41e
Drie keer alles onthullend in Playboy
Het overwinnen van hartproblemen
Haar ervaringen met plastische chirurgie
 
 
Bert Voskuil - Delict: Moord
Verkoopprijs:
 € 15,95
  Een moord verandert alles. Niet alleen bij het slachtoffer, maar ook in het leven van de dader. Misdaadjournalist Bert Voskuil (o.a. Nieuwe Revu en Peter R. de Vries) onderzocht wat er anders wordt nadat de onomkeerbare grens naar moord is overschreden. Hij won het vertrouwen van twaalf moordenaars en moordenaressen en schreef twaalf indringende portretten.
 
Daphne Deckers - Manlief
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Na het succes van haar eerdere columnbundels komt Daphne Deckers nu met Manlief, waarin zij haar beste columns over mannen, seks en relaties heeft gebundeld. Op haar bekende humoristische wijze bespreekt Deckers een breed scala aan onderwerpen, zoals...
...seksuele fantasieën: 'De favoriete seksuele fantasiefiguur van mannen? Dat blijkt de verpleegster te zijn. Op de tweede plaats komt het kamermeisje en op de derde plaats de stewardess. Verzorgen, zuigen en bedienen: de mannelijke belevingswereld in een notendop.'
 
 
Daphne Deckers - Opwaartse drukte
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Als auteur van de bestsellers De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin heeft Daphne Deckers haar naam als schrijfster gevestigd. Naast boeken schrijft Deckers ook columns en comedyscenario's. Haar columns dienden als uitgangspunt voor het RTL-4-programma 101 Vrouwen.
Sinds 2000 schrijft Daphne wekelijks een column in TV-Weekeinde, de zaterdag-kleurenbijlage van De Telegraaf. Haar beste columns zijn nu gebundeld in Opwaartse drukte. Met de humor en zelfspot die zo kenmerkend voor haar zijn, beschrijft Deckers een breed scala aan onderwerpen...
 
Daphne Deckers - Pedagoochelen
Verkoopprijs:
 € 12,95
  Boordevol grappige anekdotes. Op haar geheel eigen humoristische wijze beschrijft Deckers de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen in groep 1, 2 en 3. Pedagoochelen is uiteraard weer doorspekt met anekdotes over Daphne's eigen kinderen Emma en Alec en geeft een goed beeld van het hedendaagse moederschap met al zijn lusten en lasten. Van de opvoedkundige tik ("Kinderen zijn net ketchupflessen. Soms hebben ze een klein tikje tegen de onderkant nodig om in beweging te komen.") tot de ontluikende interesse in seksualiteit ("Mama, je hebt een baard op je plassertje!") alles komt aan bod.
 
 
Daphne Deckers - Schudden voor gebruik
Verkoopprijs:
 € 12,95
  De grappige columns van Daphne Deckers zijn al jaren onverminderd populair. In deze nieuwe bundel is weer een groot aantal van haar beste stukjes opgenomen. Door de diversiteit aan onderwerpen zijn de columns van Deckers altijd verrassend. Of het nu gaat over bedpret, zapvet of cabaret, ze heeft overal een mening over. Maar naast hilarische columns over buikdansen, neuspeuteren en langzaam zaad, schrijft ze ook indringende verhalen over kindermishandeling, de plastificering van de oceanen en aidsbaby's. In haar geheel eigen stijl heeft zij al honderdduizenden lezers weten te boeien.
 
Dick van de Heuvel - De Hel van '63
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren bevinden zich Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek. Alle vier hebben ze hun eigen reden om deze Tocht der Tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan. In deze filmeditie valt het verhaal van de film opnieuw te beleven in woord en beeld. Met uitgebreid historisch verslag over de Elfstedentocht.
 
 
Frans Bauer en L. Bovee - Frans Bauer
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Het boek, geschreven door Louis Bovée, biedt een unieke kijk in het leven van Frans. Auteur Louis Bovée volgt Frans Bauer al sinds 2002 zeer nauw. Ze hebben vele gesprekken gevoerd om de tekst voor dit boek op te tekenen. In het boek verteldt hoofdrolspeler openhartig over zijn carrière, zijn privéleven en de relatie met zijn fans. Ook komen alle mensen aan het woord die een belangrijke invloed op hem hebben gehad. Het boek bestaat uit drie hoofdonderwerpen: het eerste deel "De liefde", het tweede "Het geluk" en het derde "Het verdriet". De foto's zijn onder meer afkomstig uit de privécollectie van Frans Bauer.
 
Gerrit Zalm - De romantische boekhouder
Verkoopprijs:
 € 19,50
  Zoon van een kolenboer. Oud-directeur van het Centraal Planbureau. De langst zitten de minister op FinanciŃ‘n ooit. Naamgever van de Zalmnorm, leermeester van Wouter Bos, drager van de trotse bijnaam Il Duro.
Gerrit Zalm, fenomeen. In dit boek geeft Zalm, een van de hoofdrolspelers in de Nederlandse Politiek van de afgelopen twintig jaar, voor het eerst openheid van zaken. Dit boek is een levendig verslag van zijn loopbaan in ambtenarij en politiek. Openhartig vertelt hij over het reilen en zeilen op Financiёn, de samenwerking met de andere ministers, zijn turbulente tijd als VVD-leider en zijn rol als vicepremier.
 
 
Glenny Misha - Mc Maffia, misdaad zonder grenzen
Verkoopprijs:
 € 9,95
  McMaffia laat zien welke ongekende mogelijkheden het wegvallen van grenzen biedt aan criminele ondernemers. In de staten van het voormalig Oostblok, in het Midden-Oosten, in instabiele Zuid-Amerikaanse staten zijn wijdvertakte netwerken ontstaan die wereldwijd consumenten voorzien in hun behoefte aan drugs, seks, wapens en goedkope arbeid. Zo ontstaat het beeld van een mondiale schaduweconomie, die volgens schattingen een omzet heeft van 20 procent van het bruto wereldwijd product.
 
Gordon - De liefde
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Gordon laat in dit boek een andere kant zien. Hier spreekt de man met de grote mond, maar met het hart op de juiste plaats. De man die gekweld is geweest door vele mislukte relaties vertelt in een vaak ontroerend betoog over de liefde en geeft tips en adviezen aan mensen die in liefdesnood zitten. De teksten worden afgewisseld met oprechte songteksten en hartverwarmende gedichten.
 
 
Han de Bree - Beatrix koningin der Nederlanden
Verkoopprijs:
 € 29,99
  Han van Bree, belicht de vele verschillende kanten van Beatrix' persoonlijkheid en de wijze waarop zij invulling geeft aan haar hoge ambt. Rode draad door het hele boek zijn Beatrix' pogingen om een afgeschermde privésfeer te combineren met een zo publieke functie.
Aan de hand van bijzondere foto's, uit archieven en van de beste persfotografen, rijst een boeiend en onthullend beeld op van wijze waarop Beatrix vorm heeft gegeven aan het moderne koningschap.
 
Han van Bree - Het aanzien van 2012
Verkoopprijs:
 € 17,99
 
 
 
Hendrik Jan Korterink - Echte mannen eten wel kaas
Verkoopprijs:
 € 14,95
  In haar boek Echte mannen eten geen kaas (2008) vertelt Maria Mosterd hoe ze vanaf het begin van haar middelbareschooltijd vier jaar lang werd misbruikt door loverboy Manou. Het schokkende relaas van de Zwolse tiener werd alom voor zoete koek geslikt en het boek werd een grote bestseller. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink ging op zoek naar de feiten.

Hij sprak vele betrokkenen, onder wie de twee beste schoolvriendinnen van Maria uit de betreffende periode, en ook 'loverboy Manou' zelf.
UIT VOORRAAD LEVERBAAR!
 
Ingrid Betancourt - Zelfs aan de stilte komt een eind
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Ze werd geboren in Bogotá, en groeide op in Frankrijk. Toen gaf Ingrid Betancourt haar veilige, comfortabele leven op om terug te keren naar Colombia. In een land dat langzaam werd verwoest door terrorisme, geweld, angst en een alomtegenwoordig gevoel van hopeloosheid, werd zij een politiek leider.In 2002, toen ze campagne voerde als kandidaat voor de Colombiaanse presidentsverkiezingen, werd ze ontvoerd. Niets had haar kunnen voorbereiden op wat daarna kwam: ze zou de volgende zeseneenhalf jaar diep in de jungle doorbrengen, als gevangene van de farc.
 
 
Joris Luyendijk - Het zijn net mensen
Verkoopprijs:
 € 18,00
  Vijf jaar lang was Joris Luyendijk correspondent voor het Midden-Oosten. Hij sprak met stenengooiers en terroristen, met taxichauffeurs en professoren, met slachtoffers, daders en hun familie. Hij ondervond aan den lijve dictatuur, bezetting, terreur en oorlog. Hoe meer hij meemaakte, hoe verbaasder hij raakte. Wat gaapte er een kloof tussen wat hij als correspondent ter plekke waarnam, en wat hij daarvan terugzag in de media. In Het zijn net mensen laat Luyendijk met pakkende voorbeelden en vol humor zien hoe de media ons een gefilterd, vervormd en gemanipuleerd beeld van het Midden-Oosten geven.
 
Kees Kooman - De woekerpolisaffaire
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Op dit moment telt Nederland zo'n 6,5 miljoen woekerpolissen, verdeeld over ruim 4 miljoen huishoudens. Jaarlijks wordt er zo'n 16 miljard euro aan premie ingelegd in deze beleggingshypotheken, lijfrentepolissen en kapitaalverzekeringen. Al in 1995 werd tevergeefs gewaarschuwd voor de ondoorzichtigheid en de hoge kosten van deze producten. Inmiddels is het financiele drama waarin miljoenen Nederlanders zijn beland nagenoeg bekend. Gedupeerden verenigden zich in stichtingen als Woekerpolisclaim, Verliespolis en Foppolis.
 
 
Kees van der Spek - Achter de schermen bij Peter R de Vries
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Dit boek biedt een bijzonder kijkje achter de schermen van Nederlands best bekeken misdaadprogramma. De rechterhand van Peter R de Vries, Kees van der Spek verteld over spannende avonduren, angstige momenten en hilarische situaties die nooit op tv zijn vertoond.
Samen werken ze aan talloze onthullende onderzoeken naar moorden, verdwijningen en oplichtingspraktijken. Van Amsterdam tot Manila,van Maastricht tot Dubai en van Aruba tot Santiago de Chili
 
Keith Richards - Life (autobiografie)
Verkoopprijs:
 € 24,95
  Eindelijk vertelt de man zelf over het leven in de crossfire hurricane: obsessief luisteren naar platen van Chuck Berry en Muddy Waters, gitaar leren spelen en een band vormen met Mick Jagger en Brian Jones. De eerste successen van The Rolling Stones en de beruchte arrestaties voor drugsbezit die leiden tot zijn image van outlaw volksheld. Het creëren van onsterfelijke riffs zoals die van Jumping Jack Flash en Honky Tonk Women. Verliefd worden op Anita Pallenberg en de dood van Brian Jones. Fiscale ballingschap in Frankrijk, de tours door de Verenigde Staten, isolatie en verslaving.
 
 
Kitty Kelley - Oprah
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Oprah Winfrey is de invloedrijkste, machtigste, meest bewonderde tv-vrouw van onze tijd. Maar wie is zij eigenlijk? Een sterke vrouw, die zich wist te ontworstelen aan haar eenvoudige achtergrond en erin slaagde wereldwijd miljoenen mensen te bereiken met haar televisieshows.
 
Mick van Wely - Verdoofd, verkracht en besmet
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Kranten over de hele wereld berichtten over het bizarre nieuws dat drie mannen in Groningen bezoekers van seksfeesten drogeerden, verkrachtten en injecteerden met hiv-besmet bloed. De reacties waren ongekend heftig: van grote ontsteltenis tot oprechte walging. Wat was het motief van de verdachten? Wie waren de mannen die de bonte seksparty's bezochten? Hoe kwam de politie de zaak op het spoor? Kon justitie iets bewijzen waarvan nauwelijks nog sporen waren? Hoe trachtte de verdediging het fundament onder de zaak vandaan te schoppen? Hoe verging het de daders en slachtoffers? Dit boek vertelt het verhaal van alle betrokkenen.
 
 
Piet Depuydt - De kloof
Verkoopprijs:
 € 22,50
  Het begon als een veelbelovend huwelijk, maar het eindigde in een dramatische scheiding.
In 1990 richtten Belgen en Nederlanders de financiële groep Fortis op: de eerste grensoverschrijdende fusie in het Europese financiële landschap. Het concern kende een stevige groei en werd door de overname van het Nederlandse gedeelte van abn Amro een imposante speler. Maar toen sloeg het noodlot toe. In het najaar van 2008 kwam Fortis in de problemen. De Nederlandse staat besloot in volle kredietcrisis en tot verbijstering van de Belgen _ de Nederlandse onderdelen uit de groep te halen.
 
Priscilla Jourdan - Gangsterliefje tegen wil en dank
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Priscilla Jourdan is al veertien jaar de vriendin van Marcel Kaatee, de man die de afgelopen jaren door justitie en in de media is afgeschilderd als het financi'le brein van de vermeende criminele witwas- en afpersingsorganisatie van Willem Holleeder.
De officieren van Justitie Plooij en Teeven bestempelden Kaatee als Holleeders minister van Financiën, tijdens de eerste openbare rechtszitting op Schiphol in mei 2006 en vlak daarna in de beveiligde rechtbank in Osdorp. De rol die het Openbaar Ministerie Kaatee toebedeelde en de daaruit voortvloeiende beeldvorming in de media waren daarna onuitwisbaar.
 
 
Reinhard Bauer - Linda de Mol, De glamour van een gooische vrouw
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Linda de Mol maakt een zware periode door als kort na elkaar de tv-zender van broer John ten onder gaat en levenspartner Sander Vahle haar verlaat. De media buitelen over Linda heen om de impasse in het leven van 's Neerlands meest succesvolle tv-vrouw, Lindagate, te verklaren.
Maar Linda worstelt zich, als altijd, een weg naar boven. Ze blijft niet lang single. Haar tv-shows zijn nog steeds een hit. Wat drijft dit veerkrachtige multitalent? Wat maakt Linda tot zo'n populaire quizmaster, zo'n verdienstelijke actrice? Vrijwel alles wat ze aanraakt wordt goud.
 
Rik Goverde - De zaak Mandy P.
Verkoopprijs:
 € 17,95
  De Tilburgse Mandy Pijnenburg is net achttien als ze op de dominicaanse republiek wordt opgepakt met meer dan twintig kilo cocaïne in haar koffer. Mandy, die de koffer ingecheckt heeft in opdracht van haar dominante vriendje – een inmiddels beruchte loverboy – wordt veroordeeld tot tien jaar cel. Terwijl haar ouders vanuit Nederland de zaak bepleiten, begint voor Mandy de rauwe realiteit van een leven in de gevangenis.
Rik Goverde sprak met Mandy, haar ouders en andere betrokkenen en geeft zo een realistisch beeld van hoe het zover heeft kunnen komen: een bang meisje dat in de cel belandt.
 
 
Stephanie-Joy Eerhart - Pappie's kleine meid slaapt op straat
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Pappies kleine meid slaapt op straat is het ontroerende en schokkende levensverhaal van Stephanie-Joy Eerhart.

Op haar veertiende werd Stephanie-Joy uit huis geplaatst. Ze ging van woongroep naar opvanghuis, van instelling naar welzijnscentrum. Stephanie werd dakloos en zwierf over straat. Stephanie werd dakloos en zwierf over straat. In haar zoektocht naar aandacht, geborgenheid en liefde verdoofde ze zich met marihuana en cocaïne.
 
Thomas Reppetto - De Amerikaanse Maffia
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Iedereen heeft wel een voorstelling van hoe het toegaat in de Amerikaanse maffiawereld, op basis van films als the Godfather, Once upon a time in America, the Untouchables, Goodfellas en de televisieserie The Sopranos. Thomas Reppetto ontdoet in 'De Amerikaanse Maffia' alle populaire verhalen van hun romantiek en laat de werkelijke maffia zien: een gewelddadige criminele organisatie wier tentakels tot in de belangrijkste Amerikaanse bedrijven en organisaties reiken.
 
 
Thomas Zijlma - 37 Nietjes
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Het zal je maar gebeuren: 37 nietjes in je hoofd. De gezondheid van de altijd levenslustige, toen 17-jarige Thomas Zijlma gaat opeens hard achteruit. Aanvankelijk weet niemand wat hem mankeert, maar al snel wordt de waarheid duidelijk. Thomas heeft zaadbalkanker in een vergevorderd stadium. In zijn buik, longen en hoofd worden honderden kwaadaardige tumoren gevonden. Thomas ondergaat zware operaties en chemokuren. Wonderwel overleeft hij. Thomas verteldt het aangrijpende verhaal over levensbedreigend ziek zijn. Hoe hij met optimisme, vechtlust en humor beter werd.
 
Walter Isaacson - Steve Jobs de biografie
Verkoopprijs:
 € 25,00
  De enige geautoriseerde en volledige biografie van Steve Jobs. Walter Isaacson heeft de afgelopen drie jaar exclusieve en unieke gesprekken voerde met Jobs, zijn familie en vrienden, om een beeld van de mens Steve Jobs te krijgen. Maar Isaacson heeft ook gesproken met collega"s bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?