Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Waar gebeurd
 
 
 
Aad Wagenaar - Bokito!
Verkoopprijs:
 € 5,00
  Zilverrug Bokito loert op zijn verbouwde en extra beveiligde gorilla-eiland in Diergaarde Blijdorp op een nieuwe ontsnapping. De apenoppassers zijn daarom extra alert. Er mogen absoluut geen boomstammen op het gorilla-eiland liggen. Een normale gorilla zou niet op het idee komen om zo'n boomstam overeind te zetten tegen de muur van zijn verblijf, maar Bokito wel.
De Zoetermeerse vrouw die vorig jaar 18 mei het slachtoffer werd van de uitbraak van de gorilla, ondergaat half mei in het Erasmus MC in Rotterdam haar tiende operatie. Ze heeft dan nog minstens twee chirurgische ingrepen tegoed.
 
Annemarie van Gaal - Ambitie, adviezen voor ondernemers
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Je bent ondernemer of je wilt een eigen bedrijf starten. Wat zijn de valkuilen, de kansen en de bedreigingen? Hoe maak je een bedrijfsplan en waar moet je zoal rekening mee houden? Ambitie is hŽt boek voor jou: boordevol praktische adviezen, met aandacht voor het omgaan met allerlei instanties (zoals banken en de belastingdienst) tot het oplossen van incidenten met boze klanten.
Ondernemer Annemarie van Gaal heeft het allemaal meegemaakt en weet als geen ander hoe je een bedrijf opzet en runt. In Ambitie laat ze zien wat enthousiast en innovatief ondernemerschap daadwerkelijk inhoudt!
 
 
Annemarie van Gaal - Succes, adviezen voor een financieel onbezorgd leven
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Hoeveel geld je maandelijks binnenkrijgt weet je meestal wel, maar waar geef je het aan uit, en vooral: waarom? Hoeveel ben je bijvoorbeeld kwijt aan verzekeringen en heb je die allemaal nodig? En heb je enig idee hoeveel je auto je per maand kost? Heb je wel eens uitgezocht of je recht hebt op een van de toeslagen die de Belastingdienst geeft?Succes is een praktische handleiding bij het oplossen van financiële problemen. Het boek maakt je bewust van je financiële huishouding, vraagt je om keuzes te maken en opent je ogen voor kansen.
 
Auke Kok - Holleeder de jonge jaren
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Vele Amsterdammers dachten in de herfst van 1983 hetzelfde. Ze zagen zijn foto in de krant en riepen uit: 'Hè? Wimpie?' Dat Willem Holleeder tot zoiets in staat was. Van de andere drie gefotografeerden hadden ze het misschien voor mogelijk gehouden dat ze achter de ontvoering van Freddy Heineken zaten. Maar niet van Onze Willem. Die rustige jongen uit dat nette gezin in het dwarsstraatje leek daar het type niet voor.
 
 
Bart Bakker - De afrekening, van oud TCA-directeur Dick Grijpink
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Een voortdurend gevecht tegen onrechtvaardigheid. Dit typeert het indrukwekkende leven van Dick Grijpink, voormalig directeur van taxi centrale Amsterdam en daarvoor rechercheur van de politieke Inlichtingen Dienst ten tijde van de terreurbeweging Rara. In een openhartig en langdurig interview klapt Dick Grijpink uit de school. Zo vertelt hij over zijn opsporingswerk waarin hij op voormalig politici stuitte en het netwerk van de terreurbeweging. Het is tijd voor de afrekening. Grijpink is regelmatig in de media neergezet als een veredelde maffiabaas met zijn eigen knokploeg. Kloppen al deze verhalen wel?
 
Bart Bakker - Waarom is de moord op Marianne Vaatstra nooit opgelost?
Verkoopprijs:
 € 18,50
  In dit boek maakt onderzoekjournalis Bart Bakker een reconstructie van van de moord op Marianne Vaatstra, een gruwelijk zedendelict, dat plaats vond in de nacht van 30 april op 1 mei in 1999. De moord op Marianne Vaatstra is een van de meest schokkende zedendelicten uit de geschiedenis. Nog nooit is voor een (onopgeloste) moord bij zoveel mensen DNA afgenomen. Een jaar na de moord waren al meer dan 30.000 recherche-uren gemaakt en ook nu nog worden door een cold case team alle serieuze tips nagetrokken. De dader loopt echter nog steeds vrij rond, onverdraaglijk, voor vooral familie.
 
 
Benoîte Groult & Flora Groult - Dagboek voor vier handen
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Op 6 mei 1940 besluiten Benoîte en Flora Groult, twintig en vijftien jaar oud, een dagboek bij te houden. Hun dagelijkse belevenissen, hun romantische
ontmoetingen en hun naieve kijk op het leven vormen een schril contrast met de verschrikkingen
van de Tweede Wereldoorlog.
Dagboek voor vier handen is een intiem, openhartig verslag van twee zussen die ook elkaars beste
vriendinnen zijn.
 
Bert van der Veer - La Paay
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tijdens de interviewsessies kon Bert haar alles vragen en Patricia ging geen vraag uit de weg. Met als resultaat een spraakmakende en onthullende biografie waarin Patricia Paay vertelt over:
Haar debuut in een Rotterdamse nachtclub
De black-out op het Songfestival
De bijna-internationale doorbraak met The Star Sisters
Haar leven met Adam Curry
Moeder worden op je 41e
Drie keer alles onthullend in Playboy
Het overwinnen van hartproblemen
Haar ervaringen met plastische chirurgie
 
 
Bert Voskuil - Delict: Moord
Verkoopprijs:
 € 15,95
  Een moord verandert alles. Niet alleen bij het slachtoffer, maar ook in het leven van de dader. Misdaadjournalist Bert Voskuil (o.a. Nieuwe Revu en Peter R. de Vries) onderzocht wat er anders wordt nadat de onomkeerbare grens naar moord is overschreden. Hij won het vertrouwen van twaalf moordenaars en moordenaressen en schreef twaalf indringende portretten.
 
Cesar Millan - Cesars aanpak
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Cesar Millan is de meest vooraanstaande hondentrainer van Amerika en geniet ook internationaal grote bekendheid. Maar Cesar is geen traditionele trainer vanwege zijn unieke vermogen de psychologie van de hond echt te doorgronden en te vertalen naar een aanpak die echt werkt. Voor iedereen.
In Cesars aanpak gaat Cesar Millan terug naar zijn roots in Mexico, waar hij opgroeide op een eenvoudige boerderij en vertelt hij hoe hij - vastbesloten als hij was om het te maken als hondentrainer – kind aan huis werd bij de sterren van Hollywood. Hij deelt zijn rijke kennis over honden en hun gedrag, waarmee hij je inzichten en tips geeft om zelf een sterke en warme band met je hond te krijgen.
 
 
Claudia de Breij - Krijg nou tieten
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Ik ben namelijk een reservevrouw. Als alle vrouwen op zijn, dan bel je mij. Mijn beste vrienden zijn mannen, ik haat winkelen en hou van praten over het ontstaan van het heelal, de nieuwe Volvo XC70 en de lippen van Angelina Jolie. En toch ben ik de aangewezen vrouw om jou door deze negen maanden heen te slepen. Want ik weet hoe het is. En mijn ervaring is dat je daar het meeste aan hebt. In Krijg nou tieten staan de verhalen van een vriendin die je zelfvertrouwen kan geven, alleen al vanwege dit simpele feit: een kind krijgen is geen kattepis. Maar als ik het kan, kan jij het zeker.
 
Daphne Deckers - De geboorte van een gezin
Verkoopprijs:
 € 9,90
  Na het succesvolle zwangerschapsboek De geboorte van een moeder is Daphne Dekkers nu terug met het vervolg: De geboorte van een gezin. Dit nieuwe boek is een humoristische en vooral openhartige kroniek van de eerste vier jaar met haar kinderen Emma en Alec. Deckers bespreekt aan de hand van de talloze anekdotes de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby, de dreumes, de peuter en de kleuter. Daarnaast doet zij verslag van haar eigen, even geestige als emotionele zoektocht vol twijfels en startproblemen, waarin veel jonge moeders zich zullen herkennen.
 
 
Daphne Deckers - De geboorte van een moeder
Verkoopprijs:
 € 9,95
  In de geboorte van een moeder beschrijft Daphne Deckers op openhartige wijze haar ervaringen met zwanger zijn en moeder worden. Met de relativerende humor die haar zo eigen is, neemt Deckers de lezer mee in de achtbaan van emoties waar elke nieuwe moeder mee te maken krijgt. De Geboorte van een moeder is echter meer dan een persoonlijk verslag. Het bevat ook veel praktische informatie en handige tips voor de zwangerschap en de kraamtijd. Aan de hand van 150 zinvolle tips laat Deckers bovendien zien hoe je zonder dieet weer tot een gezond, fit en gestroomlijnd lichaam kunt komen.
 
Daphne Deckers - Decksels!
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Decksels! is de tweede columnbundel van duizendpoot Daphne Deckers. 65 van haar beste columns uit TV Weekeinde van De Telegraaf zijn gebundeld in deze nieuwe uitgave. Met veel humor beschrijft Deckers niet alleen haar leven als moeder van twee kinderen, maar ook allerlei opvallende zaken uit het nieuws. Van broccolibillen tot 'de plooi van het Gooi', in deze 'deckselse' bundel passeert alles de revue.
 
 
Daphne Deckers - Manlief
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Na het succes van haar eerdere columnbundels komt Daphne Deckers nu met Manlief, waarin zij haar beste columns over mannen, seks en relaties heeft gebundeld. Op haar bekende humoristische wijze bespreekt Deckers een breed scala aan onderwerpen, zoals...
...seksuele fantasieën: 'De favoriete seksuele fantasiefiguur van mannen? Dat blijkt de verpleegster te zijn. Op de tweede plaats komt het kamermeisje en op de derde plaats de stewardess. Verzorgen, zuigen en bedienen: de mannelijke belevingswereld in een notendop.'
 
Daphne Deckers - Opwaartse drukte
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Als auteur van de bestsellers De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin heeft Daphne Deckers haar naam als schrijfster gevestigd. Naast boeken schrijft Deckers ook columns en comedyscenario's. Haar columns dienden als uitgangspunt voor het RTL-4-programma 101 Vrouwen.
Sinds 2000 schrijft Daphne wekelijks een column in TV-Weekeinde, de zaterdag-kleurenbijlage van De Telegraaf. Haar beste columns zijn nu gebundeld in Opwaartse drukte. Met de humor en zelfspot die zo kenmerkend voor haar zijn, beschrijft Deckers een breed scala aan onderwerpen...
 
 
Daphne Deckers - Pedagoochelen
Verkoopprijs:
 € 12,95
  Boordevol grappige anekdotes. Op haar geheel eigen humoristische wijze beschrijft Deckers de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van kinderen in groep 1, 2 en 3. Pedagoochelen is uiteraard weer doorspekt met anekdotes over Daphne's eigen kinderen Emma en Alec en geeft een goed beeld van het hedendaagse moederschap met al zijn lusten en lasten. Van de opvoedkundige tik ("Kinderen zijn net ketchupflessen. Soms hebben ze een klein tikje tegen de onderkant nodig om in beweging te komen.") tot de ontluikende interesse in seksualiteit ("Mama, je hebt een baard op je plassertje!") alles komt aan bod.
 
Daphne Deckers - Schudden voor gebruik
Verkoopprijs:
 € 12,95
  De grappige columns van Daphne Deckers zijn al jaren onverminderd populair. In deze nieuwe bundel is weer een groot aantal van haar beste stukjes opgenomen. Door de diversiteit aan onderwerpen zijn de columns van Deckers altijd verrassend. Of het nu gaat over bedpret, zapvet of cabaret, ze heeft overal een mening over. Maar naast hilarische columns over buikdansen, neuspeuteren en langzaam zaad, schrijft ze ook indringende verhalen over kindermishandeling, de plastificering van de oceanen en aidsbaby's. In haar geheel eigen stijl heeft zij al honderdduizenden lezers weten te boeien.
 
 
David van Reybrouck - Congo
Verkoopprijs:
 € 24,90
  Er is aan het begin van de eenentwintigste eeuw nauwelijks een roeriger natie dan Congo, het reusachtige land in het hart van Afrika, dat barst van de grondstoffen die onontbeerlijk zijn in onze moderne tijd – én van de gruwelijke conflicten. Hoe kon de vroegere, relatief rustige kolonie van België, sinds 1960 onafhankelijk, zo veranderen? David Van Reybrouck beschrijft voor het eerst de verbijsterende geschiedenis van Congo, van ruim voor de komst van de ontdekkingsreiziger Stanley tot en met de invloed van China in de laatste tien jaar en de recente economische crisis.
 
De buitenspelers - Watersnood
Verkoopprijs:
 € 69,00
  Auteur Kees Slager, bekend van o.m. zijn standaardwerk 'De Ramp, een Reconstructie' , beschrijft in dit 640 blz. dikke boek de geschiedenis van de eeuwenoude strijd die in de Delta van zuidwest Nederland tegen het water is gevoerd. Hij neemt u mee terug naar lang vervlogen eeuwen, maar staat ook stil bij de huidige en toekomstige situaties op het gebied van water en veiligheid. Het boek verschijnt in samenwerking met het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk.
 
 
Dick van de Heuvel - De Hel van '63
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren bevinden zich Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek. Alle vier hebben ze hun eigen reden om deze Tocht der Tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan. In deze filmeditie valt het verhaal van de film opnieuw te beleven in woord en beeld. Met uitgebreid historisch verslag over de Elfstedentocht.
 
Frans Bauer en L. Bovee - Frans Bauer
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Het boek, geschreven door Louis Bovée, biedt een unieke kijk in het leven van Frans. Auteur Louis Bovée volgt Frans Bauer al sinds 2002 zeer nauw. Ze hebben vele gesprekken gevoerd om de tekst voor dit boek op te tekenen. In het boek verteldt hoofdrolspeler openhartig over zijn carrière, zijn privéleven en de relatie met zijn fans. Ook komen alle mensen aan het woord die een belangrijke invloed op hem hebben gehad. Het boek bestaat uit drie hoofdonderwerpen: het eerste deel "De liefde", het tweede "Het geluk" en het derde "Het verdriet". De foto's zijn onder meer afkomstig uit de privécollectie van Frans Bauer.
 
 
Geeri Bakker - Stewardess @ work
Verkoopprijs:
 € 9,90
  Twintig jaar vliegen staat garant voor sterke verhalen, mooie reizen en een privéleven dat beheerst wordt door het vliegend bestaan. Geeri Bakker vertelt...
Gedurende twintig jaar werkte zij samen met ruim 5000 verschillende collega's en had meer dan een kwart miljoen verschillende passagiers aan boord. Dit boek staat garant voor glamour, sterke verhalen, mooie reizen en een privé leven dat beheerst wordt door het vliegend bestaan.
 
Gerie Smit - Nieuwe handen
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Achter me wordt het al drukker. Steeds word ik tegen Peter aangeduwd. 'Gelukkig Nieuwjaar!', hij kust me op mijn wangen. Ik kus hem terug. We blijven elkaar zwijgend aankijken. Om de stilte te doorbreken, wijs ik naar de jongens achter hem: 'Kijk, vuurwerk!'

Honderden feestvierende jongeren werden op oudejaarsnacht 2000 in het Volendamse café Het Hemeltje overvallen door een korte, hevige brand. Veertien jongeren kwamen om, 180 raakten (ernstig) gewond. Gerie Smit was een van die ernstig gewonden.
 
 
Gerrit Zalm - De romantische boekhouder
Verkoopprijs:
 € 19,50
  Zoon van een kolenboer. Oud-directeur van het Centraal Planbureau. De langst zitten de minister op Financiёn ooit. Naamgever van de Zalmnorm, leermeester van Wouter Bos, drager van de trotse bijnaam Il Duro.
Gerrit Zalm, fenomeen. In dit boek geeft Zalm, een van de hoofdrolspelers in de Nederlandse Politiek van de afgelopen twintig jaar, voor het eerst openheid van zaken. Dit boek is een levendig verslag van zijn loopbaan in ambtenarij en politiek. Openhartig vertelt hij over het reilen en zeilen op Financiёn, de samenwerking met de andere ministers, zijn turbulente tijd als VVD-leider en zijn rol als vicepremier.
 
Glenny Misha - Mc Maffia, misdaad zonder grenzen
Verkoopprijs:
 € 9,95
  McMaffia laat zien welke ongekende mogelijkheden het wegvallen van grenzen biedt aan criminele ondernemers. In de staten van het voormalig Oostblok, in het Midden-Oosten, in instabiele Zuid-Amerikaanse staten zijn wijdvertakte netwerken ontstaan die wereldwijd consumenten voorzien in hun behoefte aan drugs, seks, wapens en goedkope arbeid. Zo ontstaat het beeld van een mondiale schaduweconomie, die volgens schattingen een omzet heeft van 20 procent van het bruto wereldwijd product.
 
 
Gonzalo Alvarez Guerrero en Soledad Ferrari - Maxima de Argentijnse jaren
Verkoopprijs:
 € 15,00
  We kennen haar als de charmante, knappe en intelligente echtgenote van onze kroonprins Willem-Alexander. Vanaf het moment dat de twee samen werden gespot, is Nederland van Máxima Zorreguieta gaan houden. We weten allemaal dat ze uit Argentinie komt, maar we weten eigenlijk niet veel van haar achtergrond.

De Argentijnse journalist Gonzalo Alvarez Guerrero (1969) en Soledad Ferrari (1975) vertellen het verhaal van Máxima zoals we dat nog niet kennen. Via een beschrijving van het Argentinie van de jaren zeventig volgen we Maxima op haar levenspad.
 
Gordon - De liefde
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Gordon laat in dit boek een andere kant zien. Hier spreekt de man met de grote mond, maar met het hart op de juiste plaats. De man die gekweld is geweest door vele mislukte relaties vertelt in een vaak ontroerend betoog over de liefde en geeft tips en adviezen aan mensen die in liefdesnood zitten. De teksten worden afgewisseld met oprechte songteksten en hartverwarmende gedichten.
 
 
Han de Bree - Beatrix koningin der Nederlanden
Verkoopprijs:
 € 29,99
  Han van Bree, belicht de vele verschillende kanten van Beatrix' persoonlijkheid en de wijze waarop zij invulling geeft aan haar hoge ambt. Rode draad door het hele boek zijn Beatrix' pogingen om een afgeschermde privésfeer te combineren met een zo publieke functie.
Aan de hand van bijzondere foto's, uit archieven en van de beste persfotografen, rijst een boeiend en onthullend beeld op van wijze waarop Beatrix vorm heeft gegeven aan het moderne koningschap.
 
Han van Bree - Het aanzien van 2008
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Het meest vermaarde en complete jaaroverzicht
De belangrijkste nieuwsfeiten van het jaar 2008, voorzien van de beste nieuwsfoto's uit binnen- en buitenland. Het resultaat is een kleurrijk en onvergetelijk overzicht van de gebeurtenissen van het jaar. Natuurlijk de kredietcrisis, Joran van der Sloot, Hugo Claus, PSV kampioen, de film Fitna, de Amerikaanse verkiezingen en Trots op Nederland.
- Extra aandacht voor België en Nederland
- Al meer dan 40 jaar het best verkochte jaarboek
 
 
Han van Bree - Het aanzien van 2009
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Het aanzien van 2009 brengt de opvallendste nieuwsfeiten tussen 1 januari en 31 december, voorzien van de beste foto's uit binnen- en buitenland. Zoals gebruikelijk komen niet alleen wereldschokkende gebeurtenissen aan bod, maar ook rages, regionaal nieuws, sport en cultuur. Een greep uit de inhoud:

* dramatische Koninginnedag
* AZ kampioen, DSB failliet
* Mexicaanse griep en Q-koorts
* Michael Jackson overlijdt
* Barack Obama krijgt Nobelprijs
* Van Rompuy eerste president EU
* Alberto Contador wint Tour
 
Han van Bree - Het aanzien van 2010
Verkoopprijs:
 € 17,99
  In Het aanzien van 2010 - het enige complete jaaroverzicht - vindt u de belangrijkste nieuwsfeiten van het jaar 2010, voorzien van de beste nieuwsfoto's uit binnen- en buitenland. Het resultaat is een kleurrijk en onvergetelijk overzicht van de gebeurtenissen van het jaar.

Han van Bree is als auteur al ruim twintig jaar betrokken bij Het aanzien. Hij schreef ook speciale Aanzien-uitgaven over leden van het Koninklijk Huis, onder wie Beatrix en Bernhard.
 
 
Han van Bree - Het aanzien van 2012
Verkoopprijs:
 € 17,99
 
 
Hendrik Jan Korterink - Echte mannen eten wel kaas
Verkoopprijs:
 € 14,95
  In haar boek Echte mannen eten geen kaas (2008) vertelt Maria Mosterd hoe ze vanaf het begin van haar middelbareschooltijd vier jaar lang werd misbruikt door loverboy Manou. Het schokkende relaas van de Zwolse tiener werd alom voor zoete koek geslikt en het boek werd een grote bestseller. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink ging op zoek naar de feiten.

Hij sprak vele betrokkenen, onder wie de twee beste schoolvriendinnen van Maria uit de betreffende periode, en ook 'loverboy Manou' zelf.
UIT VOORRAAD LEVERBAAR!
 
 
Ingrid Betancourt - Zelfs aan de stilte komt een eind
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Ze werd geboren in Bogotá, en groeide op in Frankrijk. Toen gaf Ingrid Betancourt haar veilige, comfortabele leven op om terug te keren naar Colombia. In een land dat langzaam werd verwoest door terrorisme, geweld, angst en een alomtegenwoordig gevoel van hopeloosheid, werd zij een politiek leider.In 2002, toen ze campagne voerde als kandidaat voor de Colombiaanse presidentsverkiezingen, werd ze ontvoerd. Niets had haar kunnen voorbereiden op wat daarna kwam: ze zou de volgende zeseneenhalf jaar diep in de jungle doorbrengen, als gevangene van de farc.
 
Jeroen Smit - De Prooi
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In oktober 2007 betaalden, Belgen, Schotten en Spanjaarden 71 miljard euro om ABN Amro over te nemen. Een overmaat aan ambitie, arrogantie en besluiteloosheid had van ABN Amro een ideaal slachtoffer gemaakt. In DE PROOI reconstrueert Jeroen Smit op aangrijpende wijze hoe topbestuurders van ABN Amro jarenlang vooral gevangenzaten in interne twisten. Dat een stukje van de bank door het falen van het Belgische Fortis een jaar later tijdelijk in handen van de Nederlandse overheid komt, is een klein pleister op deze grote nationale wond. Nederland is zijn belangrijkste bank kwijt.
 
 
John Kenneth Galbreith - De crash van 1929
Verkoopprijs:
 € 15,00
  De crash van 1929 is nog altijd het meest lezenswaardige boek over het grootste financiële debacle waarmee de wereld ooit is geconfronteerd: de beurskrach van 1929. De beroemde econoom John Kenneth Galbraith beschrijft, met een grote helderheid, de gekte en waanzin die kenmerkend was voor de financiële wereld in de Verenigde Staten in die tijd.
 
John van de Heuvel & Bert Huisjes - De gevallen engel
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Hij was voor justitie de gedroomde kroongetuige. Angelo Diaz, aspirant-lid van de Hells Angels, zou de nationale recherche helpen in de oorlog tegen de meest beruchte motorclub ter wereld.

In het diepste geheim legde Diaz onthullende verklaringen af over moorden, afpersingen en grootschalige drugshandel door de Hells Angels. Hij verbrak daarmee de ómerta, ofwel de onderwereld-zwijgplicht, die de 'brothers' van de club elkaar hebben opgelegd.
 
 
John van de Heuvel - Tijdperk Willem Holleeder 25 jaar poldermaffia
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De intriges in de onderwereld leiden tot een golf van geweld die zijn weerga niet kent in de Nederlandse misdaas. Topcriminelen worden open en bloot op straat geliquideerd, vaak voor de ogen van vrouw en kinderen. De politie lijkt machteloos tegen de bloedige tactieken van de hitmen, tot in 2006 het tij keert.
Hoewel hij opgroeide in een normaal gezin, belandt Willem Holleeder al vroeg in zijn leven in het criminele milieu. Samen met zijn maatjes Cor van Hout, Frans Meijer en Jan Boellaard, maakt hij bliksemsnel carrière in de onderwereld.
 
Joris Luijendijk
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Voordat integratie van moslims in Nederland een hot issue werd, probeerde Joris Luyendijk het omgekeerde: integreren in een islamitisch land. Hij schreef zich in aan de universiteit van Cairo en leefde een jaar lang tussen Egyptische leeftijdsgenoten. Luyendijk sprak met hen over liefde. islam, het westen, seks, democratie, homo"s, joden, fundamentalisme. emancipatie en de zin van het bestaan.
 
 
Joris Luyendijk - Het zijn net mensen
Verkoopprijs:
 € 18,00
  Vijf jaar lang was Joris Luyendijk correspondent voor het Midden-Oosten. Hij sprak met stenengooiers en terroristen, met taxichauffeurs en professoren, met slachtoffers, daders en hun familie. Hij ondervond aan den lijve dictatuur, bezetting, terreur en oorlog. Hoe meer hij meemaakte, hoe verbaasder hij raakte. Wat gaapte er een kloof tussen wat hij als correspondent ter plekke waarnam, en wat hij daarvan terugzag in de media. In Het zijn net mensen laat Luyendijk met pakkende voorbeelden en vol humor zien hoe de media ons een gefilterd, vervormd en gemanipuleerd beeld van het Midden-Oosten geven.
 
Kees Kooman - De woekerpolisaffaire
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Op dit moment telt Nederland zo'n 6,5 miljoen woekerpolissen, verdeeld over ruim 4 miljoen huishoudens. Jaarlijks wordt er zo'n 16 miljard euro aan premie ingelegd in deze beleggingshypotheken, lijfrentepolissen en kapitaalverzekeringen. Al in 1995 werd tevergeefs gewaarschuwd voor de ondoorzichtigheid en de hoge kosten van deze producten. Inmiddels is het financiele drama waarin miljoenen Nederlanders zijn beland nagenoeg bekend. Gedupeerden verenigden zich in stichtingen als Woekerpolisclaim, Verliespolis en Foppolis.
 
 
Kees van der Spek - Achter de schermen bij Peter R de Vries
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Dit boek biedt een bijzonder kijkje achter de schermen van Nederlands best bekeken misdaadprogramma. De rechterhand van Peter R de Vries, Kees van der Spek verteld over spannende avonduren, angstige momenten en hilarische situaties die nooit op tv zijn vertoond.
Samen werken ze aan talloze onthullende onderzoeken naar moorden, verdwijningen en oplichtingspraktijken. Van Amsterdam tot Manila,van Maastricht tot Dubai en van Aruba tot Santiago de Chili
 
Keith Richards - Life (autobiografie)
Verkoopprijs:
 € 24,95
  Eindelijk vertelt de man zelf over het leven in de crossfire hurricane: obsessief luisteren naar platen van Chuck Berry en Muddy Waters, gitaar leren spelen en een band vormen met Mick Jagger en Brian Jones. De eerste successen van The Rolling Stones en de beruchte arrestaties voor drugsbezit die leiden tot zijn image van outlaw volksheld. Het creëren van onsterfelijke riffs zoals die van Jumping Jack Flash en Honky Tonk Women. Verliefd worden op Anita Pallenberg en de dood van Brian Jones. Fiscale ballingschap in Frankrijk, de tours door de Verenigde Staten, isolatie en verslaving.
 
 
Kitty Kelley - Oprah
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Oprah Winfrey is de invloedrijkste, machtigste, meest bewonderde tv-vrouw van onze tijd. Maar wie is zij eigenlijk? Een sterke vrouw, die zich wist te ontworstelen aan haar eenvoudige achtergrond en erin slaagde wereldwijd miljoenen mensen te bereiken met haar televisieshows.
 
Koffi Annan - Een leven in het teken van vrede
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De eerste biografie van een vans werelds meest gewaardeerde leidersKofi Annan werd geboren in 1938 als telg uit een gegoede Ghanese familie. Na zijn schooltijd in Ghana ging hij naa Noord Amerika en Europa om daar verdert te studeren. Al van jongs af aan had hij een sterk rechtvaartdinghdsgevoel en werd hij door zijn medestudenten gewaardeerd om zijn gedrevenheid en overtuigingskracht. In 1962 begint kofi Annan zijn loopbaan bij de Verenigde Naties, als boekhoud kundig medewerker. Vierendertig jaar later zal hij worden benoemd tot secretaries generaal van de VN.
 
 
Lucie Mosterd - Ik stond laatst voor een poppenkraam
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Lucie Mosterd is de moeder van Maria Mosterd, de schrijfster van het aangrijpende 'Echte mannen eten geen kaas', waarvan inmiddels 160.000 exemplaren werden verkocht. Eén ding is zeker: haar schrijftalent heeft Maria niet van een vreemde. 'Ik stond laatst voor een poppenkraam' is het bloedstollende verslag van de strijd van een moeder om het leven van haar dochter.
 
Maarten van Rossem - Kapitalisme zonder remmen
Verkoopprijs:
 € 12,95
  De drie decennia na de Tweede Wereldoorlog worden wel de Gouden Jaren genoemd. Er was sprake van een aanhoudende, sterke economische groei en er werd gewerkt aan de opbouw van de moderne verzorgingsstaat. Met de Grote Crisis van de vorige eeuw in het collectieve geheugen, zorgden overheden voor stabiele groei en volledige werkgelegenheid. In de loop van de jaren zeventig stagneerde de groei, nam de inflatie toe en begon de werkloosheid op te lopen.
 
 
Maffia omnibus
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een lekker dikke omnibus van twee van onze bestverkochte maffia-thrillers, plus een indringende
maffi atitel die zich kan meten met Saviano's Gomorra; drie titels met bewezen verkoop vormen dit
jaar ons aantrekkelijk geprijsde maffia omnibus.
 
Maria Mosterd - Bindi
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Na vier afschuwelijke jaren ontkomt Maria Mosterd op zestienjarige leeftijd aan de greep van haar loverboy Manou. Ze gaat naar India om in een project voor loverboyslachtoffers haar onafhankelijkheid terug te vinden. Maar in haar hoofd reist Manou mee. Als ze in India uit het vliegtuig stapt, schrikt ze zich dood. Ze ziet alleen maar lelijke mannen met snorren en het stinkt er als een dierentuin die een week niet is uitgemest.
'Bindi' gaat verder waar 'Echte mannen eten geen kaas' ophoudt. Een spannend, ontroerend en levendig geschreven verslag van een meisje dat weigert slachtoffer te blijven.
 
 
Maria Mosterd - Echte mannen eten geen kaas
Verkoopprijs:
 € 9,90
  Tot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel gewoon meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland en wil wel wat meer spanning in haar leven. Of stoer zijn, zoals dat groepje jongens dat rondhangt op het parkeerterrein van de school. Hoe zou het zijn als een van die jongens haar vriendje was? Maria’s fantasie lijkt werkelijkheid te worden: een van hen, Manou, spreekt haar aan. Wat ze niet weet. Is dat Manou een loverboy is. Zes jaar later schrijft Maria dit bloedstollende verslag van haar jaren met Manou.
 
Mark Thompson - De witte Oorlog
Verkoopprijs:
 € 14,95
  De strijd aan het westelijke front tijdens de Eerste-Wereldoorlog staat in ons geheugen gegrift. Minder bekend is dat de gevechten aan het front in Noordoost Italie aan anderhalf miljoen mensen het leven kostten.
 
 
Mick van Wely - Verdoofd, verkracht en besmet
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Kranten over de hele wereld berichtten over het bizarre nieuws dat drie mannen in Groningen bezoekers van seksfeesten drogeerden, verkrachtten en injecteerden met hiv-besmet bloed. De reacties waren ongekend heftig: van grote ontsteltenis tot oprechte walging. Wat was het motief van de verdachten? Wie waren de mannen die de bonte seksparty's bezochten? Hoe kwam de politie de zaak op het spoor? Kon justitie iets bewijzen waarvan nauwelijks nog sporen waren? Hoe trachtte de verdediging het fundament onder de zaak vandaan te schoppen? Hoe verging het de daders en slachtoffers? Dit boek vertelt het verhaal van alle betrokkenen.
 
Naomi Klein - De shock Doctrine
Verkoopprijs:
 € 24,90
  Dit is een boek over shocks, en de mannier waarop die worden toegepast op landen en mensen. Het is een onofficieel verhaal over de mannier waarop de ‘vrije markt’ de wereld is gaan domineren. Het is een verhaal dat radicaal anders is dan ons altijd is voorgehouden.
 
 
Natascha Kampusch - De diefstal van mijn jeugd
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Wanneer Natascha Kampusch 2 maart 1998 op weg naar school door een onbekende man een wit bestelbusje in wordt getrokken, denkt ze dat haar laatste uur heeft geslagen. Even later ligt het meisje van tien in een deken gewikkeld op een koude keldervloer in een eengezinswoning. Om haar heen is het aardedonker, de lucht is bedompt en benauwd. In deze gevangenis van amper vijf vierkante meter zal Natascha de komende achtenhalf jaar doorbrengen.
 
Nelson Mandela - In gesprek met mijzelf
Verkoopprijs:
 € 29,99
  Nelson Mandela wordt wereldwijd gezien als een van de meest inspirerende iconen van onze tijd. Al die jaren heeft hij zijn gedachten over zijn leven – in voor- en tegenspoed – op papier gezet. Nu verleent hij ons een inzicht in zijn persoonlijke archieven, die een ongekende kijk geven op zijn opmerkelijke leven.
 
 
Piet Depuydt - De kloof
Verkoopprijs:
 € 22,50
  Het begon als een veelbelovend huwelijk, maar het eindigde in een dramatische scheiding.
In 1990 richtten Belgen en Nederlanders de financiële groep Fortis op: de eerste grensoverschrijdende fusie in het Europese financiële landschap. Het concern kende een stevige groei en werd door de overname van het Nederlandse gedeelte van abn Amro een imposante speler. Maar toen sloeg het noodlot toe. In het najaar van 2008 kwam Fortis in de problemen. De Nederlandse staat besloot in volle kredietcrisis en tot verbijstering van de Belgen _ de Nederlandse onderdelen uit de groep te halen.
 
Priscilla Jourdan - Gangsterliefje tegen wil en dank
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Priscilla Jourdan is al veertien jaar de vriendin van Marcel Kaatee, de man die de afgelopen jaren door justitie en in de media is afgeschilderd als het financi'le brein van de vermeende criminele witwas- en afpersingsorganisatie van Willem Holleeder.
De officieren van Justitie Plooij en Teeven bestempelden Kaatee als Holleeders minister van Financiën, tijdens de eerste openbare rechtszitting op Schiphol in mei 2006 en vlak daarna in de beveiligde rechtbank in Osdorp. De rol die het Openbaar Ministerie Kaatee toebedeelde en de daaruit voortvloeiende beeldvorming in de media waren daarna onuitwisbaar.
 
 
Ralph 'Sonny' Barger, Keith en Kent Zimmerman - Hell's angels
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Sonny Barger biedt in Hell's Angel de lezer een fascinerende blik achter de schermen van de Hell's Angels, de meest legendarische motorclub ter wereld. Barger weet waarover hij schrijft, want hij was er vanaf het allereerste begin bij. In Hell's Angel beschrijft hij hoe 'zijn' motorclub uitgroeide tot een wereldwijd thuis voor ongebonden geesten en vrijheidzoekers. Hell's Angel staat vol verhalen over ronkende motoren, kleurrijke figuren, mooie vrouwen, wilde feesten en hoge snelheden.
 
Reinhard Bauer - Linda de Mol, De glamour van een gooische vrouw
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Linda de Mol maakt een zware periode door als kort na elkaar de tv-zender van broer John ten onder gaat en levenspartner Sander Vahle haar verlaat. De media buitelen over Linda heen om de impasse in het leven van 's Neerlands meest succesvolle tv-vrouw, Lindagate, te verklaren.
Maar Linda worstelt zich, als altijd, een weg naar boven. Ze blijft niet lang single. Haar tv-shows zijn nog steeds een hit. Wat drijft dit veerkrachtige multitalent? Wat maakt Linda tot zo'n populaire quizmaster, zo'n verdienstelijke actrice? Vrijwel alles wat ze aanraakt wordt goud.
 
 
Rik Goverde - De zaak Mandy P.
Verkoopprijs:
 € 17,95
  De Tilburgse Mandy Pijnenburg is net achttien als ze op de dominicaanse republiek wordt opgepakt met meer dan twintig kilo cocaïne in haar koffer. Mandy, die de koffer ingecheckt heeft in opdracht van haar dominante vriendje – een inmiddels beruchte loverboy – wordt veroordeeld tot tien jaar cel. Terwijl haar ouders vanuit Nederland de zaak bepleiten, begint voor Mandy de rauwe realiteit van een leven in de gevangenis.
Rik Goverde sprak met Mandy, haar ouders en andere betrokkenen en geeft zo een realistisch beeld van hoe het zover heeft kunnen komen: een bang meisje dat in de cel belandt.
 
Roberto Saviano - Gomorra (midprice)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Dit bloedstollende boek, geschreven door een 27-jarige onderzoeksjournalist, is het gedocumenteerde en opwindende verslag over de neergang van de stad Napels onder de heerschappij van de camorra: een holdingcompany met investeringen en connecties wereldwijd. Is er een verband met het feit dat in de regio waarin Napels ligt (Campania) de hoogste graad van moorden kent in heel Europa? Dit boek traceert de werkwijze van Het Systeem (het insiderwoord voor camorra) en hoe men in iedere stad iedereen omkoopt, recruteert of omlegt. Rijdend op zijn Vespa trekt de auteur rond, mensen interviewend.
 
 
Sjerp Jaarsma & Nick Kivits - De heineken ontvoering
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De oerknal van Nederlandse georganiseerde misdaad dreunt na tot op de dag van vandaag. Dit boek vertelt waarom... Met o.a. nieuwe interviews en getuigenissen, alle losgeldbrieven, tientallen onbekende details, foto's en documenten, onthullingen van Martin Erkamps en een exclusief voorwoord door Kees Sietsma (leider van het oorspronkelijke politieteam). Op 9 november 1983 worden biermagnaat Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd. De brutale kidnap is wereldnieuws. De ontvoerders eisen 35 miljoen gulden losgeld.
 
Sophie van der Stap - Meisje met de negen pruiken
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Meisje met negen pruiken is het ontroerende en ontwapende dagboek van een meisje dat op jong leeftijd vecht tegen een dodelijke vorm van kanker. Sophie schreef een aangrijpend verslag over 54 weken waarin ze chemotherapie onderging. Openhartig en met humor vertelt ze over doktersintriges, kaal worden en wenkbrauwen stiften, daten en verliefd zijn op doktor K, pruiken shoppen en dansen in nachtclubs, maar ook over de gewenning, haar angsten en onvermijdelijk, de dood. Haar negen pruiken geven haar elk een ander gevoel en een andere persoonlijkheid, en helpen haar ziekte te overwinnen.
 
 
Stan de Jong & Koen Voskuil - De Italiaanse maffia in Nederland
Verkoopprijs:
 € 16,50
  Een Italiaanse restauranthouder in Amsterdam wordt wegens medeplichtigheid aan de dubbele moord tot levenslang veroordeeld, maar in hoger beroep vrijgesproken. Is hij een vooruitgeschoven post van de maffia of zélf het slachtoffer van maffiose praktijken? Revu-verslaggevers Stan de Jong en Koen Voskuil doken in deze beruchte zaak en onderzochten hoe diep de Italiaanse maffia in Nederland is geworteld. Hun bevindingen zijn ronduit schokkend.

Schokkende feiten over handel en wandel van de Italiaanse maffia in Nederland.
 
Stephanie-Joy Eerhart - Pappie's kleine meid slaapt op straat
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Pappies kleine meid slaapt op straat is het ontroerende en schokkende levensverhaal van Stephanie-Joy Eerhart.

Op haar veertiende werd Stephanie-Joy uit huis geplaatst. Ze ging van woongroep naar opvanghuis, van instelling naar welzijnscentrum. Stephanie werd dakloos en zwierf over straat. Stephanie werd dakloos en zwierf over straat. In haar zoektocht naar aandacht, geborgenheid en liefde verdoofde ze zich met marihuana en cocaïne.
 
 
Steve Brown - In gangsta's paradise
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Nagenoeg bijna ieder zg. derde wereld land heeft wel een geestverruimend middel als hasj, weed, cocaïne of heroïne. Als coördinator van The Happy Family was Steve Brown veelvuldig op reis naar alle uithoeken van de wereld. Gebieden die toebehoren aan de schemerzone van geheimagenten, drugslords, generaals, koningen, huurmoordenaars, gelukzoekers, hoeren, bankdirecteuren, internationale bussinesmen en een enkele verdwaalde, verdwaasde stoney hippie. Hij liep rond in de gevaarlijkste sloppenwijk van Lagos, maar was ook te gast bij de maharadja van Balugistan. Welkom in Steve Browns Gangsta's Paradise!
 
Theo Heuft - Yab Yum
Verkoopprijs:
 € 16,90
  In de wereld van het grote geld, mooie vrouwen en exclusieve champagne was Yab Yum decennialang het toonbeeld van een luxueuze gelegenheid waar geen wens te gek was. Oprichter en oud-eigenaar Theo Heuft vertelt openhartig over de turbulente jaren van deze roemruchte club. Als geen ander schetst hij de veelvormige geschiedenis van zijn herenzaak, waar onder anderen zakenlieden en mensen uit de media- en onderwereld hun gerief zochten, en die tot de verbeelding sprak van heel Nederland.
 
 
Thomas Reppetto - De Amerikaanse Maffia
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Iedereen heeft wel een voorstelling van hoe het toegaat in de Amerikaanse maffiawereld, op basis van films als the Godfather, Once upon a time in America, the Untouchables, Goodfellas en de televisieserie The Sopranos. Thomas Reppetto ontdoet in 'De Amerikaanse Maffia' alle populaire verhalen van hun romantiek en laat de werkelijke maffia zien: een gewelddadige criminele organisatie wier tentakels tot in de belangrijkste Amerikaanse bedrijven en organisaties reiken.
 
Thomas Zijlma - 37 Nietjes
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Het zal je maar gebeuren: 37 nietjes in je hoofd. De gezondheid van de altijd levenslustige, toen 17-jarige Thomas Zijlma gaat opeens hard achteruit. Aanvankelijk weet niemand wat hem mankeert, maar al snel wordt de waarheid duidelijk. Thomas heeft zaadbalkanker in een vergevorderd stadium. In zijn buik, longen en hoofd worden honderden kwaadaardige tumoren gevonden. Thomas ondergaat zware operaties en chemokuren. Wonderwel overleeft hij. Thomas verteldt het aangrijpende verhaal over levensbedreigend ziek zijn. Hoe hij met optimisme, vechtlust en humor beter werd.
 
 
Vasco van der Boon & Gerben van der Marel - De vastgoedfraude
Verkoopprijs:
 € 22,50
  Op 13 november 2007 doen zeshonderd rechercheurs en dertig officieren van justitie op ruim vijftig adressen in Nederland invallen. Een strafrechtelijk onderzoek legt een wijdvertakt fraudenetwerk aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven bloot. De omvangrijke fraude met vastgoed van bedrijven als Philips, ABN Amro en Rabobank die justitie in kaart brengt, is gepleegd onder de ogen van gemeentebesturen en bekende Nederlanders als Joop van den Ende, Hans Wiegel, Jan Hommen en John Fentener van Vlissingen.
 
Verzet en De Nazi's voor € 15,00
Verkoopprijs:
 € 15,00
  2 prachtig geschreven boeken over de 2e wereld oorlog voor een combinatieprijs van € 15,00
 
 
Walter Isaacson - Steve Jobs de biografie
Verkoopprijs:
 € 25,00
  De enige geautoriseerde en volledige biografie van Steve Jobs. Walter Isaacson heeft de afgelopen drie jaar exclusieve en unieke gesprekken voerde met Jobs, zijn familie en vrienden, om een beeld van de mens Steve Jobs te krijgen. Maar Isaacson heeft ook gesproken met collega"s bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?
 
Willem Middelkoop - Overleef de kredietcrisis
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Overleef de kredietcrisis is de langverwachte opvolger van de bestseller Als de dollar valt (2007). Hierin schreef Willem Middelkoop dat het niet de vraag was óf, maar wanneer ons financiële systeem in zou storten. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van het wereldwijde kredietkaartenhuis.
Met een stroom onorthodoxe maatregelen proberen overheden nu te redden wat er te redden valt.