Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Sport
 
 
 
B. Stienstra - Mijn elfstedentocht
Verkoopprijs:
 € 14,50
  Tienduizenden 'gewone' rijders hebben de tocht der tochten gereden. Ze zijn de heroïsche strijd met ijs, wind, kou en kilometers aangegaan en ze strompelden vaak nog vlak voor twaalf uur 's nachts uitgeput en helemaal kapot over de streep. Doodmoe maar dolgelukkig.

Grappige voorvallen, verbeten worstelingen met wind en ijs, ontroerende herenigingen: dit boek brengt het allemaal. Met talloze prachtige foto's, zowel van lezers als van de fotografen van de Leeuwarder Courant.
 
Chris Willemsen - Ik, Jol
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Van straatschoffie en ordinaire schopper werd hij profvoetballer. En daarna een van de beste scheidsrechters van Nederland, Europa en de wereld. Maar hij werd ook geschorst op verdenking van het gokken op door hem zelf geleide wedstrijden. Ten onrechte, bleek later. Maar het kleurde zijn dagen wel aardedonker. Zelfs volledige rehabilitatie kreeg het litteken niet weg. Ook de voortdurende oorlog tussen hem en de KNVB trok diepe voren in zijn ziel. Dick Jol mag dan geen profscheidsrechter meer zijn, in deze niets verhullende biografie kletst hij er vol in en blaast hij de woede van zich af.
 
 
De buitenspelers - 40 jaar FC Utrecht
Verkoopprijs:
 € 69,00
  In de lente van 1970 besloten de roemruchte voetbalclubs DOS, Elinkwijk en Velox hun krachten te bundelen en op topniveau verder te gaan als FC Utrecht. Maar zou deze fusieclub wel in de Eredivisie mogen beginnen? Pas op de laatste dag van de competitie 1969-'70 was er grote opluchting, toen DOS in Groningen het rechtstreekse degradatieduel tegen GVAV won, waardoor FC Utrecht in de hoogste voetbalklasse kon starten.

Een schitterend overzicht van 40 jaar FC Utrecht!
 
De buitenspelers - Ard Schenk
Verkoopprijs:
 € 59,00
  Ard Schenk, de biografie, gaat over de opkomst, de bijna ondergang en de glorie van 's lands grootste schaatser en zijn leven er na. Schenk was een vrolijke, onbekommerde jongen uit de Anna Paulownapolder, van wie in de strenge winter van 1963 duidelijk werd dat hij aardig kon schaatsen. Ard was een rauw en uniek talent dat binnen drie jaar Europees kampioen was.
Hij was opeens een topsporter, maar werd nooit een asceet die alles opofferde voor de sport. Achter de stugge Noord-Hollander school een sfeergevoelig en emotioneel mens.
 
 
De buitenspelers - Coen Moulijn
Verkoopprijs:
 € 59,00
  Ook 37 jaar na zijn afscheid als voetballer is de linksbuiten van weleer nog altijd een begrip in de Kuip. Net als met Cruijff en Van Hanegem het geval is, behoort Moulijn tot de voetballers die bij leven al een legende zijn.

In het 528 bladzijden dikke boek over de onbetwiste 'Mister Feyenoord' kan de ware voetballiefhebber nog eens terugkeren naar de mooiste periode uit de roemrijke geschiedenis van Feyenoord. Tussen 1955 en 1972 was de superieure linksbuiten altijd de held van het Legioen.
 
De buitenspelers - Guus Hiddink
Verkoopprijs:
 € 69,00
  Als trainer heeft Guus Hiddink bereikt wat voor hem als voetballer onbereikbaar bleef: de absolute top. Dat Hiddink het als speler niet haalde, was eigenlijk teleurstellend, want hij was een formidabele spelbepaler, die niet alleen door zijn prachtige linkerbeen vaak met Willem van Hanegem werd vergeleken.

De trainer Guus Hiddink is nationaal en internationaal zeer gewild. Waar deze wereldburger uit de Achterhoek ook werkt, altijd en overal is hij vanaf dag één geïnteresseerd in de nieuwe cultuur waarmee hij wordt geconfronteerd.
 
 
De buitenspelers - Jan Mulder
Verkoopprijs:
 € 59,00
  Jan Mulder, de biografie, gaat over een aansprekende ex-voetballer, columnist, schrijver en tv-persoonlijkheid tegelijk. Jan Mulder gaat tweebenig door het leven. Er zijn weinig prominente Nederlanders met zo'n bont bestaan als hij. In deze geautoriseerde biografie wordt beschreven hoe Jan na een gelukkige jeugd in Winschoten een voetbalster wordt bij Anderlecht en uitgroeit tot een graag geziene gast in het mondaine Brusselse leven.
 
De buitenspelers - Willem van Hanegem
Verkoopprijs:
 € 59,00
  Negen auteurs beschrijven leven en werken van "De Kromme" vanaf zijn geboorte in Breskens, het verschrikkelijke bombardement op dit Zeeuws-Vlaamse vissersdorp op 11 september 1944 waarbij een groot aantal familieleden van de van Hanegems om het leven kwam, zijn jeugd in Utrecht, zijn voetbalcarrière via verhalen bij Velox, Xerxes/DHC, AZ "67, Chicago Sting, FC Utrecht, nog eens Feyenoord en uiteraard ook het Nederlands elftal. Ook is er ruime aandacht in het boek voor Willem als mediafenomeen, als typische "working class hero" en uiteraard ook als trainer-coach
 
 
Edwin van der Sar - Biografie
Verkoopprijs:
 € 59,00
  In 'Edwin van de Sar', de biografie, komt niet alleen de werelkeeper zelf aan het woord, er wordt ook over hem verteld, onder anderen door zijn ouders, vrienden, ploeggenoten als Rio Ferdinand, Ryan Giggs en Edgar Davids. En door zijn trainers Louis van Gaal, Guus Hiddink, Marco van Basten en sir Alex Ferguson.
 
Elvin Post - Het 17de
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Elk weekend trekt voetbal minnend Nederland massaal naar de stadions. Maar niet alleen bij Feyenoord, Ajax en PSV wordt wekelijks gestreden om de drie punten. Ook in de kelder van het amateurvoetbal, de voormalige onderbond , is de winst heilig. Ja, zelfs bij het 17de …..
Het 17de – bekend van het feuilleton uit AD Sportwereld – beschrijft de tragiek, maar vooral ook de romantiek van amateursport , waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten.
 
 
Foppe de Haan - Een elftal lessen in leiderschap
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Foppe de Haan ontraadselt het geheim van zijn succes. Goede raad van een vakman voor iedereen die 'zijn' mensen moet zien te motiveren. De coach van het Nederlands Olympisch elftal, voorheen van SC Heerenveen, wordt vaak gevraagd door gezelschappen van ondernemers om te komen praten over motivatie. Hoe maak je van een losse groep medewerkers een geölied team dat gespitst is op de winnen? Doorspekt met one-liners en anekdotes uit het topvoetbal weet Foppe de Haan op zijn eigen, Friese manier door te dringen tot de kern van het succes.
 
Het Officiële Ajax jaarboek 2014-2015
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Ajax begint het seizoen 2014-2015 met een missie: na vier landstitels op rij een vijfde kampioenschap behalen. Nooit eerder lukte het een Nederlandse club een half decennium de beste te zijn in de Eredivisie. Ronald Jonges is verslaggever op de media-afdeling van Ajax en volgt de club dag en nacht op de voet. Gerben Oostdam en Evert Vermeer zijn respectievelijk als freelancer en statisticus verbonden aan Ajax Media.
 
 
Koen Scharrenberg - Down for the count
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Down for the count is een bekende term in de vechtsport. Het boek Down for the count is geschreven door een rasverteller en geïllustreerd met unieke foto's. Een kroniek over vechtsport en misdaad, winnen en verliezen in de ring en in het leven. Over doorzettingsvermogen en incasseren, neergaan en weer op staan. Maar ook over de raakvlakken van vechtsport met gewelddadige criminaliteit en de ingrijpende consequenties daarvan.
 
Maarten van der Weijden - Beter
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Op 21 augustus 2008 won Maarten van der Weijden olympisch goud op de tien kilometer openwaterzwemmen in Beijing. Dat markeerde het einde van een lange weg naar de top. In 2001 werd bij hem acute lymfatische leukemie geconstateerd. Zijn overlevingskansen werden geschat tussen de dertig en vijftig procent. Na een serie zware chemokuren, waaronder een stamceltransplantatie, genas hij van zijn ziekte en pakte hij zijn loopbaan als wedstrijdzwemmer weer op. Hij won zilver op de tien kilometer tijdens het EK van Boedapest in 2006 en werd in 2008 in Sevilla op de vijfentwintig kilometer wereldkampioen.
 
 
Marjolein Hurkmans - De rit van mijn leven, Leontien van Moorsel
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Leontien van Moorsel werd geboren op 22 maart 1970. In Boekel, een klein Brabants dorpje onder de rook van Eindhoven. Daar ontdekte ze dat ze keihard kon fietsen. Met een ongekend doorzettingsvermogen fietste ze uiteindelijk 4 Olympische titels, 9 wereldkampioenschappen, en 2 tourzeges bij elkaar. Een en al euforie, zou je bijna zeggen. Maar dat valt tegen. Het fanatisme brak haar ook op. Haar gouden medailles bleken een zwarte keerzijde te hebben. Openhartig vertelt ze haar verhaal. Over de ups and downs, haar strijd tegen eetstoornissen en het moederschap dat haar leven nieuwe invulling geeft nu ze gestopt is met fietsen.
 
Mart Smeets - De afrekening
Verkoopprijs:
 € 14,95
  De jonge Stijn Miller, hoofdpersoon van Smeets' eerdere sportromans, is in 1954 met zijn vader bij een uniek sportevenement: de proloog van
de Tour de France in Amsterdam. Later maakt hij als sportjournalist ook de prologen in Scheveningen (1973), Leiden (1978) en 's-Hertogenbosch (1996) van dichtbij mee. In 2010 gaat de Tour in Rotterdam van start. De oude Miller wordt weer
opgetrommeld voor allerlei knotsgekke evenementen rond de proloog. Wanneer hij op een podium een groot tv-spektakel staat te presenteren, slaan plots de stoppen bij hem door.
 
 
Mart Smeets - Passie
Verkoopprijs:
 € 16,50
  Schrijven is mijn tweede natuur geworden. Ik hou van het ritme dat ik al jaren volhou: zeker vier stukken per week. Steeds weer. Ik ben bij de NOS commentator en presentator en ik maak filmpjes, en ik verzorg een radiomuziekprogramma bij de VARA, maar daarnaast schrijf ik dus veel. Al veertig jaar lang. Hier vindt u het bewijs. Veertig jaar stukjes schrijven en ze soms bewaren; een passie.’
De verhalen zijn rijk geïllustreerd en vormen tezamen een verrassende overzichtstentoonstelling van vier decennia journalistiek werk van een gepassioneerd veelschrijver.
 
Mart Smeets - Sportzomerdagboek
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Voor Mart Smeets begon de sportzomer van 2008 al eind april, toen hij alvast een filmpje met Olympische goudenmedaillewinnaar Hennie Kuiper opnam. Er volgden veel grootse sportevenementen. Het EK voetbal volgde Smeets op afstand, terwijl hij een spraakmakende documentaire over oud wielrenner Greg Lemond maakte. In juli was hij bij een spannende Tour de France. In augustus sprak hij op een Chinees terras dagelijks met de Nederlandse olympiërs over hun prestaties. De sportzomer ging door: de Vuelta, Het WK in Varese, Parijs-Tours en de Ronde van Lombardije.
 
 
Mart Smeets - Top
Verkoopprijs:
 € 14,95
  2010 was een opwindend sportjaar. Mart Smeets volgde het allemaal op de voet, sprak menig sporter en legt in Top de hilarische, serieuze, verrassende en eerlijke meningen van betrokkenen vast. Zijn aanstekelijk enthousiasme, grote sportkennis en anekdotische verteltrant maken dit boek tot een must have voor de sportliefhebber.
 
Michel van Egmond - Gijp
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In deze bundel krijgt de lezer een impressie van de meest bewogen periode in het bestaan van René van der Gijp en leert gaandeweg ook de andere kant kennen van Nederlands vrolijkste voetbalanalist. Gijp is een intiem portret van een unieke persoonlijkheid in de Nederlandse voetbalwereld. Met aandacht voor zijn spelerscarrière, zijn jeugd, zijn televisieloopbaan, zijn levensvisie en z'n beste anekdotes.
 
 
Nico Dijkshoorn - De tranen van Kuif den Dolder
Verkoopprijs:
 € 14,95
  In een kort verhaal, gepubliceerd in Hard gras, beschreef Nico Dijkshoorn aan de hand van enkele ooggetuigenverslagen de korte maar heftige voetbalcarri┬Ćre van de beste voetballer die Nederland ooit gekend heeft: Kuif den Dolder. Het was het verhaal van zijn eerste training, de vechtpartij in cafe De Molensteen, zijn fascinatie voor kleine knaagdieren en die ene gemiste strafschop.
 
Pokerbijbel - Texas Hold'em
Verkoopprijs:
 € 5,95
  De bijbel voor 's werelds meest spectaculaire pokerspel.

Met tactische tips en essentiële kansberekeningen.
 
 
Theo Vaessen - Huub Stevens ongezouten
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Na zijn succesvolle loopbaan als voetballer is Huub Stevens een actief baasje. Hij was 8 jaar jeugdcoördinator bij PSV en vervolgens gewardeerd hoofdcoach bij Roda JC. Het voormalige straatjochie is niet alleen een kundige voetbaltrainer, maar ook een kleurige en explosieve persoonlijkheid met het hart op de goede plaats. Niettemin werd en wordt hij meedogenloos geneoemd, eigenzinnig ook, maar zijn gemakkelijke manier van omgaan met mannen van alle leeftijden strekt zich uit tot zijn relaties in de allerhoogste kringen.
 
Thijs Slegers - Geen genade
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Ondanks een door trauma’s gedomineerde jeugd in een Arnhemse volkswijk kon Andy van der Meijde (1979) bij Ajax uitgroeien tot de beste rechtsbuiten van zijn generatie. Met het bereiken van de Europese elite bij Internazionale in Milaan begon tevens zijn reis langs de toppen der waanzin. Hij ging miljoenen verdienen én uitgeven.
Zijn naïeve inborst en hang naar spektakel maakten van zijn leven een symfonie met ontelbaar veel mooie, treurige, valse en bizarre noten. Op zijn dertigste raakte hij als speler van Everton ook nog verslaafd.
 
 
Tom knipping & Iwan van Duren - Voetbal Maffia
Verkoopprijs:
 € 14,95
  In Voetbal & Maffia schetsen onderzoeksjournalisten Iwan van Duren en Tom Knipping een ontluisterend beeld hoe het topvoetbal steeds meer in de greep raakt van de georganiseerde misdaad. In dit boek leggen ze aan de hand van vele niet eerder verschenen dossiers banden met de onderwereld bloot. Witwassen. Kinderhandel. Omkoping. Wapenhandel. Liquidaties. De FIFA en UEFA hebben hun hoop gevestigd op Interpol en Europol. Vooral om grote gokkartels op te rollen die niets uit de weg gaan om hun doel te bereiken. De twee journalisten schetsen de donkere kant van het voetbal. Nu al een standaardwerk voor wie verder durft te kijken.
 
Wilfried de Jong - De man en zijn fiets
Verkoopprijs:
 € 17,50
  De man en zijn fiets is een fonkelende compositie met prachtige portretten van renners als Jan Janssen en Theo Bos, veertig van De Jongs beste wielercolumns, en nieuw werk, zoals een autobiografisch verhaal over zijn eenzame beklimming van de Mont Ventoux als bekroning op zijn vijftigste verjaardag. Een document voor wie geïnteresseerd is in de wereld van de professionele wielersport, voor wie zelf graag op de fiets klimt, en voor alle liefhebbers van uitmuntende sportliteratuur