Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Aanbiedingsboeken
 
 
 
2018 Boekenweekgeschenk
Verkoopprijs:
 € 5,00
  Tijdelijk aanbod; Boekenweekgeschenk 2018, Griet op de Beeck
 
Andrea Barrett - Levenslucht
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In het najaar van 1916 is in Amerika de discussie gaande of het land zal deelnemen aan de Europese oorlog. Krantenkoppen waarschuwen voor Duitse spionnen. Maar in een geïsoleerd stadje in Adirondacks is het gevaar nog nauwelijks voelbaar. Men concentreert zich op de zieken. Rijke tbc-patiënten verblijven in privéklinieken; de armere patiënten, voornamelijk immigranten, zijn ondergebracht in het grote sanatorium. Daar lijkt de tijd stil te staan.
 
 
Andrew Pyper - Vuurstorm
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Een afgelegener plaats dan Ross River in de Yukon bestaat er niet. Maar voor Miles McEwan kan het niet eenzaam genoeg zijn. Verborgen in het lege landschap van Noord-Canada lijkt het dorp de perfecte plaats om zijn verleden te ontvluchten. Hij hoopt zijn werk als bestrijder van bosbranden weer op te kunnen pakken, hoewel hij nog steeds gekweld wordt door oude beelden van een collega die hij voor zijn ogen zag verbranden. Zijn schuldgevoel heeft hem doen vluchten uit zijn vorig leven, weg van zijn gezin.
 
Antonio lobo antunes - De glans en pracht van portugal
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Helden der zee, nobel volk
Dappere en onsterfelijke natie
Verheft thans wederom
De glans en pracht van Portugal!

Zo luidt de aanhef van het Portugese volkslied, waaraan António Lobo Antunes de titel heeft ontleend van deze roman, die blinkt en schittert door zijn stijl en diepgang. Lobo Antunes beschrijft de lotgevallen van Vasco da Gama's nazaten in de overzeese gebieden, ongeveer vijf eeuwen na de glansrijke ontdekkingsreizen.
 
 
Ayalet Waldeman - De weg door het park
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Emilia heeft altijd geweten dat ze voorbestemd was voor één man - haar wederhelft. Ze wist zeker dat ze elkaar zouden herkennen als ze elkaar tegenkwamen, één blik wou voor beiden genoeg zijn. Dat Jack getrouwd zou zijn met een ander kwam geen moment in haar op. Of dat hij een kind zou hebben: op deze William, een vroegwijze kleuter, had ze helemaal niet gerekend.
 
Bram de Graaf - Voetbalvrouwen
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Wie waren de vrouwen achter de succesvolle voetbalmannen? In Voetbalvrouwen vertellen Dinie Jongbloed, Corrie Rensenbrink, Ineke Laseroms, Maja Suurbier en anderen over hun leven met deze beroemde mannen, over hun toewijding en hun verdriet, en over hun collega-voetbalvrouwen als Truus van Hanegem en Danny Cruijff. Het resultaat is een prachtig boek over de hoogtijdagen van het Nederlandse voetbal – vanuit het perspectief van de mensen achter de sterren: de voetbalvrouwen.
 
 
Brina Svit - Moreno
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De van oorsprong Sloveense schrijfster Brina Svit wordt uitgenodigd om als writer in residence in Toscane te werken aan haar roman, de eerste die ze in het Frans schrijft. Maar de woorden willen niet komen en in plaats van te schrijven brengt ze haar tijd door met het observeren van het personeel: Walter, de tuinman; Lika, het Albanese dienstmeisje, en Mohammed, de klusjesman. Hem besluit ze tot hoofdpersonage van haar nieuwe boek te maken. Dan komen de woorden vanzelf.
 
Céline Curiol - Parijse stemmen
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Een jonge, alleenstaande Parisienne probeert haar weg te vinden in de grote, niet altijd even prettige stad. Ze is omroepster van aankomende en vertrekkende treinen op Gare du Nord, een beroep dat haar huidige toestand symboliseert: ze spreekt, maar krijgt geen antwoord; ze kondigt verre bestemmingen aan, maar zit gevangen in een stad waarmee het maar niet wil klikken. Om haar leven spanning te geven gaat ze eropuit, overdag, 's nachts, naar feestjes, naar clubs... Voor de kick gaat ze met foute mensen mee, wat gevaarlijke, maar ook tragikomische situaties oplevert
 
 
Ceridwen Dovey - Bloedverwanten
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Een chef-kok, een portretschilder en een kapper worden gegijzeld bij een coup die hun baas, de president, ten val moet brengen. In een huis in de bergen, hoog boven een stad, worden ze gevangen gehouden. Beneden, in de diepte heerst chaos.
De dochter van de chef-kok, de vrouw van de portretschilder en de minnares van de kapper slaan, soms letterlijk vanuit de verten, hun mannen gade.
 
Chip Taylor - Songs from a dutch tour
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Chip Taylor is the legendary songwriter of such as "Wild Thing" and "Angel of the Morning" and his songs have been performed by Johnny Cash, Aretha Franklin, Frank Sinatra, and Willie Nelson among countless others. In the early 70s, Taylor began performing his own songs and helped create the country-rock genre. However, Taylor never had much success as a performer due, in part, to his addiction to gambling on the horse races. He refused to tour in support of his albums because he didn't want to be away from the race track.
 
 
Chris Killen - De vogelkamer
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Wanneer Will Alice ontmoet kan hij zijn geluk niet op. Ze is slim en sexy, en tot Wills verbazing wordt ze verliefd op hem. Alice zorgt ervoor dat zijn leven weer zin en betekenis krijgt. Maar de liefde is complex, en juist door zijn toewijding glijdt Will af naar meer duistere dimensies. In dezelfde stad woont Helen, een actrice. Of: dat is ze van plan te worden, ooit. Voorlopig werkt ze als model. De levens van Will en Helen komen bij elkaar in een prachtig liefdesverhaal met een twist.
 
Christos Tsiolkas - De Klap
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Iemand slaat op een barbecuefeest een kind dat niet het zijne is. Het kind was vervelend en de ouders bekommerden zich er niet om. Hoe reageren de omstanders, welke invloed heeft dit incident op de familie en vriendenkring? In De klap heeft de gebeurtenis een dramatisch effect op de aanwezigen, direct of indirect. Vanuit het perspectief van acht verschillende vertellers (vier mannen en vier vrouwen, familie en vrienden van uiteenlopende leeftijden en achtergronden), die allemaal bij het incident aanwezig waren, zien we de gebeurtenis en de consequenties ervan van verschillende kanten.
 
 
Claire Castillon - Insect
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Er is een verhaal over een vrouw die haar man van een incestueuze verhouding met hun dochter verdenkt, over haar angst alles te verliezen wanneer ze dit aankaart - en over hoe haar verbeelding met haar op de loop gaat. Er is een verhaal over een jonge moeder die al haar gemiste kansen projecteert op haar puberdochter - zó erg, dat het onvermijdelijk op een conflict uitloopt.
 
Claire messud - De kinderen van de keizer
Verkoopprijs:
 € 9,95
  De kinderen van de keizer volgt deze drie vrienden in hun constante zoektocht naar authenticiteit en de zin van het leven, hun successen en persoonlijke strubbelingen. Wanneer Ludovic Seeley, een gladde Australische mediamagnaat, binnentreedt in Marina's leven voelt Danielle zich gepasseerd en raken de heerlijke onderlinge complicaties zwaar beladen. En dan verschijnt Marina's neefje 'Bootie' ten tonele - op zoek naar pure intellectuele bevrediging.
 
 
Claire Messud - Een eenvoudige vertelling
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Een eenvoudige vertelling vertelt het verhaal van de Oekraïense Maria Poniatowski, een oudere vrouw, getekend door haar oorlogservaringen in een Duits werkkamp. Na haar bevrijding uit het kamp probeert Maria met haar man Lev in Canada een nieuw leven op te bouwen. Maar het verleden blijft haar achtervolgen. Als hun all-Canadian zoon Rod trouwt met de half-Duitse Anita trouwt, kan Maria niet anders dan haar hartgrondig haten. Zal Maria de last van haar verleden met zich mee blijven torsen of zal ze het leren loslaten?
 
Colby Buzzell - Mijn oorlog
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Colby Buzzell was een grunt: een van de vele soldaten die dagelijks streden in de frontlinie tussen de puinhopen van Irak. Om te beschrijven wat hij meemaakte begon hij aan een weblog. Omdat het nieuws op zijn log niet werd gefilterd zoals dat wel gebeurde bij kranten en tv-stations won het gestaag aan populariteit totdat zijn meerderen er een einde aan maakten.
 
 
Debra Adelaide- Als ik er niet meer ben
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Ik vroeg me af wat er gebeurde wanneer vrouwen uit een gezin verdwenen. Zou er een andere vrouw in dienst worden genomen om mijn plaats in te nemen? Een betaalde huishoudster, of een echtgenote? Ondanks zijn incidentele geflirt zag ik Archie zich niet zomaar ergens instorten. Dat strookte niet met de vader in hem. Ik wist dat hij hulp zou krijgen van zijn moeder en mijn moeder, die hem samen het leven gemakkelijker zouden maken dan ik ooit had gedaan. Vervolgens zou er na een tijdje, afhankelijk van hoe Estelle en Daisy reageerden, een nieuwe partner komen, mogelijk gevolgd door een huwelijk.'
 
Denis Johnson - Een zuil van rook
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Een zuil van rook is het verhaal van Skip Sands " spion"in"opleiding ", betrokken bij de psychologische oorlogsvoering tegen de Vietcong " en strijdend tegen de rampen die hem worden aangedaan door zijn beroemde oom, een oorlogsheld en in kringen van de Inlichtingendienst alleen bekend als de kolonel. . Het is ook het verhaal van de broers Bill en James Houston, die rechtstreeks vanuit de woestijn van Arizona midden in een oorlog belanden vol opzettelijke miscommunicatie en waanvoorstellingen.
 
 
Diana Abu- Jaber - Intuitie
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Lena werkt in een politielaboratorium in het stadje Syracuse, New York, waar de winters koud en lang zijn. Als er kort na elkaar verschillende baby's overlijden - in eerste instantie denkt men aan wiegendood, trekt dat de aandacht van de politie en de media. Binnen de kortste keren speelt Lena een centrale rol in het onderzoek en probeert zij opdringerige journalisten en jaloerse collega's uit de buurt te houden om in alle rust haar onderzoek te kunnen uitvoeren.
 
Dick Pels - De economie van de eer
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Forse bonussen in het bedrijfsleven en miljoenencontracten voor topsporters zijn gemeengoed geworden. We kijken er niet van op dat Oprah Winfrey per dag meer verdient dan anderen in een heel jaar. Er tekent zich een nieuwe sociale tweedeling al tussen rijk en arm, Waarbij het verschil tussen de kansarmen en de 'happy few' alleen maar toeneemt. Het ideaal dat iedereen onder gelijke culturele en materiele voorwaarden kan delen in de welvaart, is gaandeweg vervlogen.
 
 
Douglas Coupland - De kauwgomdief
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Deze roman bestaat uit de briefwisseling tussen Roger, een uitgebluste man van middelbare leeftijd met literaire ambities, en Bethany, een jong en onzeker meisje in 'gothic'-kleren. Hoewel collega's bij een grote (en deprimerende) Amerikaanse schrijfwarenwinkel, zijn ze in alles elkaars tegenpolen, maar in de loop van het boek beginnen ze elkaar steeds meer te begrijpen en te waarderen, en helpen ze elkaar door elkaars belevenissen en problemen in leven en liefde heen.
 
Ehud Havazelet - De last van het lichaam
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De mens wordt gevormd door zijn verleden. In de last van het lichaam wordt de geschiedenis van de Amerikaans-Joodse familie Mirsky uit de doeken gedaan. Nathan Mirsky, een piekeraar maar ook een toegewijde student medicijnen, dreigt opnieuw een geliefde te verliezen door zijn labiele gedrag. Dan hoort hij dat zijn oudere broer overleden is. Terwijl hij samen met zijn vader probeert de laatste dagen van ze broers leven te reconstrueren, kunnen zij niet langer om de onuitgesproken drama's heen.
 
 
Etgar Keret - Beste bedoelingen
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Beste bedoelingen is, na het opvallende en succesvolle pizzeria kamikaze, de tweede verhalenbundel van Etgar Keret die in het Nederlands verschijnt, een huurmoordenaar, een importeur van cremes, een soldaat in bezet gebied en een jongetje dat zo goed bevriend raakt met zijn spaarvarken dat hij besluit het terug te zetten in de vrije natuur... Korte verhalen uit de denkbeeldige werkelijkheid die op zoek gaan naar het verband tussen situaties uit het dagelijks leven in Israel - school, leger, de verhouding tussen kinderen en volwassenen, man-vrouwrelaties - en een alternatieve, fictieve wereld.
 
Ethan Canin - Amerika Amerika
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Amerika Amerika vertelt het verhaal van Corey Swifter, een jongen uit een eenvoudig milieu die werkt als klusjesman op het landgoed van de vermogende familie Metarey. De Metareys, die een belangrijke rol achter de schermen spelen in de New Yorkse politiek, sluiten de jongeman in hun armen. Ze betalen zijn studie. Corey op zijn beurt gaat aan de slag als assistent van de door de familie gesteunde New Yorkse senator Bronwiller, in zijn strijd om de nominatie voor de Democratische Partij van de presidentsverkiezingen.
 
 
Fiona Hoop-Stewart - De gestolen jaren
Verkoopprijs:
 € 5,95
  De drie generaties omspannende saga van de Schotse MacLeods begint in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, waar de tweelingbroers Gavin en Angus MacLeods voor het vaderland vechten. Eer granaatinslag, een kort en gruwelijk moment dat de rest van hun leven zal bepalen, maakt daar abrupt een einde aan. In de veronderstelling dat Gavin dood is keert de volkomen ontredderde Angus terug naar huis om zijn broers plaats in te nemen. Maar Gavin leeft nog.

Normaal € 11,95 NU VOOR € 5,95
 
Franziska Gerstenberg - Hoeveel vogels
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De verhalen van Franziska Gerstenberg zijn momentopnamen en nauwkeurige observaties van het alledaagse leven in het nog niet zo lang herenigde Duitsland. Er lijkt weinig te gebeuren maar er valt veel te ontdekken. De personages praten en zwijgen veel. Het zijn verhalen met weerhaken, die ondanks een ironische, fijnzinnige humor een zeker onbehagen oproepen en de lezer ook na afloop niet met rust laten.
 
 
Gabi van driem - In haar recht
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In haar recht informeert vrouwen over kwesties van juridische aard op alle mogelijke gebieden. Aan de hand van voorbeelden laten de auteurs zien hoe je probleemsituaties op je werk, met je (ex-)echtgenoot, met de belastingdienst of de bijstand kunt aanpakken en oplossen. Mede dankzij de verklarende woordenlijst, de modelformulieren en de adressenlijst is In haar recht een praktisch juridisch naslagwerk voor vrouwen van iedere leeftijd.
 
George Pelacanos - King Suckerman
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Washinton DC is in de jaren zeventig een plaats waar veel drugs verhandeld worden en waar het vaak gevaarlijk is. Marcus Clay en Dimitri Karras zijn niet vies van een blowtje, maar stuiten op een drugsdeal waarbij enkele gevaarlijke criminelen onder leiding van Cooper betrokken zijn. Clay gaat er met tienduizend dollar vandoor, waardoor hij en zijn vriend opgejaagd wild worden. Cooper deinst nergens voor terug en hij moordt zonder terughoudendheid. Hij voelt zich in de gevangenis eigenlijk het best op zijn gemak.
 
 
George Pelecanos - Drama stad
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Na jaren in de gevangeins gezeten te hebben, werkt Lorenzo Brown bij de dierenbescherming als handhaver van het recht, in de straten waar hij eerder drugs handelde. Rachel Lopez, zijn reclasseringsambtenaar, probeert hem te helpen niet van het rechte pad af te wijken. Zij heeft echter moeite om haar eigen demonen te bezweren. Het lijkt er evenwel op dat ze het beiden zullen redden, totdat een jonge gangster met één gewelddadige actie alles onherroepelijk verandert. Lorenzo moet terugkeren naar de duistere kant van de straten van Washington DC om wraak te nemen.
 
Georgina Harding - De eenzaamheid van thomas cave
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Als aan boord de rum rijkelijk vloeit, laat de zwijgzame Thomas Cave zich verleiden tot een weddenschap: hij zal een overwintering op Spitsbergen, alleen, in de ijzige kou en totale duisternis, overleven. Cave blijft achter met voorraden, een bijbel en een dagboek om zijn gedachten en belevenissen in op te tekenen, voor het geval hij het einde van de winter niet mocht halen.
 
 
Gerben Heitink - Biografie van de dominee
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Waarom hebben de dominees het vandaag zo~ moeilijk? Bijna wekelijks zijn er via de media wel signalen te horen dat het niet goed gaat met de dominee. Sommigen tillen zwaar aan hun ambt, anderen klagen over de hoge werkdruk. Fr zijn er die het ambt verlaten en kiezen, voor een baan in het bedrijfsleven. Er verschijnen onderzoeken over disfunctioneren en burnout onder predikanten.
 
Golfbanen van Nederland
Verkoopprijs:
 € 29,95
  De nieuwe en bijgewerkt editie van Golfbanen van Nederland is een feit. Een unieke uitgave doordat er niet alleen een volledige beschrijvinging van alle toegankelijke golfbanen van Nederland in staan, maar meer door de beoordeling op kwaliteit van de banen door een groot netwerk van ervaren golfers. Ook deze vernieuwde editie bevat prachtige luchtfotografie en heldere vormgeving, een fantastisch naslagwerk. De golfsport en daarmee het aantal banen en spelers groeit de laatste jaren explosief. Spelers hebben behoefte aan vergelijking van de eigenschappen en voorzieningen van de Nederlandse golfbanen.
 
 
Hennie de groot en Jennie Rosier - Nazomeren
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Nazomeren maakt op een prachtige en aanstekelijke manier duidelijk dat een vrouw van rond de vijftig eindelijk toe kan komen aan wat werkelijk belangrijk is. In tien hoofdstukken gaan de auteurs in op ouders, kunst, helden, het lichaam, kinderen en relaties.
Vol bespiegelingen, lijstjes en illustraties: met Nazomeren is ouder worden een beetje minder ingewikkeld en een heel stuk interessanter.
 
Inger Frimansson - Het vrouwen eiland
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Het vrouweneiland is een ijzingwekkende psychologische thriller over de verschrikkelijke consequenties die zich voordoen als in iemands leven alle remmingen wegvallen.
 
 
Inger Wolf - Zwarte nazomer
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In een park wordt het naakte lichaam van een jonge vrouw gevonden. Op haar borst ligt een boeket gedroogde bloemen. De vrouw heet Anna Kiehl, ze is moeder van een zoontje van drie en studeerde antropologie. Waarnemend hoofdrechercheur Daniel Trokic, een introverte vrijgezel met een Kroatische achtergrond, en zijn kleurrijke partner, computerexpert Lisa Kornelius, worden belast met het onderzoek naar de moord. Anna's dood blijkt in verband te staan met de verdwijning van een vooraanstaand onderzoeker die op het spoor is gekomen van antidepressiva zonder bijwerkingen.
 
James Lasdun - Zeven Leugens
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Zeven leugens vertelt het verhaal van Stefan Vogel, een man die opgroeit in het voormalige Oost-Duitsland. Hij droomt er al zijn hele leven van om naar de VS, het land van vrijheid, melk en honing af te reizen. Door uitgekookte leugens en manipulaties laat hij zijn fantasie werkelijkheid worden.
Niet alleen komt hi in het land van zijn dromen, hij trouwt ook met de vrouw die hij adoreert. Zijn oude leven, vol leugens en geheimen, is veilig weggeborgen achter de Berlijnse muur. Tot iemand, jaren later, op een feest bij het horen van Vogels naam, een glas wijn in zijn gezicht gooit.
 
 
Jasmine Cresswell - Laatste kans
Verkoopprijs:
 € 5,95
  In haar korte loopbaan als geheim agente heeft Melody Beecham al vele vijanden
gemaakt in het criminele wereldje. Wanneer ze met haar vader naar Mexico reist - waar
haar moeder is verdronken - en slachtoffer wordt van een moordaanslag, zijn er dus
verdachten genoeg.

Normaal € 11,95 NU VOOR € 5,95
 
Jeff Gerht en Don van Natta jr. - Hillary Rodham Clinton (biografie)
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Voor Hillary Rodham Clinton: De biografie interviewden Gerth en Van Natta honderden getuigen. Familie, vrienden, klasgenoten, medewerkers, collega's en rivalen, om erachter te komen hoe Hillary Clinton werkt. Als vrouw, als politica, maar vooral als de architect van haar eigen leven.

Welk pact sloot zij met haar echtgenoot om hun beider ambities te bevredigen? Hoe overleefde zij de ups en downs in zijn carrière en in die van haar?
 
 
Jennie Rooney - De laatste brief
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Stevie woont in een arbeiderswijk in Londen en gaat na het overlijden van haar vader van school om in de kantine van een pindakaasfabriek te werken. Zij ontmoet de verlegen Michael, op wie ze verliefd wordt. Maar de oorlog breekt uit en hun ontluikende liefde wordt al snel in de kiem gesmoord als Michael moet aantreden als soldaat.
 
Joke van der zwaard - Geluk zoekers
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In Gelukzoekers schetst onderzoeker Joke van der Zwaard een beeld van de achtergronden, problemen en strategieën van vrouwelijke huwelijksmigranten in Nederland. Zij probeert de oorzaken bloot te leggen van de dikwijls falende integratie van deze vrouwen, en zoekt naar oplossingen voor een succesvolle inburgering en emancipatieroute van deze 'gelukzoekers' in de Nederlandse maatschappij.
 
 
Julie Wolkenstein - De Joker
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Wanneer haar tante Françoise overlijdt, erft Lise een groot vakantiehuis op het eiland Martha's Vineyard, voor de Amerikaanse oostkust. Bij aankomst vindt ze in het huis drie dozen, haar nagelaten door haar neef Nick, die enkele jaren eerder is overleden. De eerste doos bevat een manuscript met de titel Déjà vu, de tweede een verzameling foto's en de derde een aantal ogenschijnlijk onbeduidende zaken, waaronder een spel tarotkaarten. Lise krijgt de indruk dat Nick de dozen speciaal voor haar heeft samengesteld en er een bedoeling mee had.
 
Karen Russel - Het astronomische logboek voor zomermisdaden
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Een aantal meisjes dat is opgegroeid bij wolven wordt vol ijver heropgevoed door nonnen: twee kleine jongens varen rond middernacht naar een botenkerkhof op zoek naar hun dode zusje dat op een dag uitzeilde en nooit meer terugkwam: een jongen met voorspellende dromen wordt naar een slaapkamp voor droomgestoorden gestuurd: en twee zusjes blijven moederziel alleen achter op een krokodillenfarm in Florida.
 
 
Karin Fossum - Gestrand
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Jonas Eckel is magazijnchef bij een groothandel, een onopvallende figuur: bedaard en zeer correct. Hij kleedt zich neutraal en leeft zuinig. Als hij al ver in de dertig is ontmoet hij de mollige, heerlijk naar koffie geurende Lillian Ask. Ze trouwen snel, maar dan blijkt het huwelijk met haar niet helemaal te zijn zoals Jonas het zich had voorgesteld. De hartstocht is ver te zoeken en ze ontberen allebei het vermogen echt te communiceren. Om hun relatie nieuw leven in te blazen, stelt Jonas een reis naar de Algarve voor.
 
Léonora Miano - Zwarte nacht
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Wanneer Ayane na haar studie in Frankrijk terugkeert naar haar geboorteland treft ze een nagenoeg verlaten dorp aan. De mannen zijn vertrokken om werk te zoeken en hebben vrouwen, kinderen en ouderen in lusteloze verveling achtergelaten. De burgeroorlog die het land verwoest, lijkt aanvankelijk aan de kleine, slaperige gemeenschap voorbij te gaan totdat op een avond een groep gewapende mannen het dorp binnenvalt, op zoek naar jongens en meisjes om in te lijven bij hun troepen. De bewoners worden totaal overrompeld en er ontvouwt zich een vreselijk drama.
 
 
Laura van Wormer - Spotlight
Verkoopprijs:
 € 5,95
  Twee dagen en twee nachten. Meer is er niet voor nodig om het leven van Sally Harrington totaal op zijn kop zetten. Binnen achtenveertig uur neemt haar liefdesleven een bizarre wending, raakt haar carrière als journaliste volledig in het slop, en verliest ze al haar geld, is ze het middelpunt van een seksschandaal….en wordt ze verdacht van moord.

Normaal € 11,95 NU VOOR € 5,95
 
Machteld Bouma - Losers
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De miljoenenprijs van de postcodeloterij valt. Een kleine straat wint. Dat wil zeggen: de helft van de straat wint. De overkant heeft een andere postcode. Losers gaat over de mensen van de overkant. En over de mensen van de goede kant die geen lot hadden. Over jaloezie, spijt, schuld en angst. . Dido Bloemendaal koopt een huis in een straat vol losers, zoals haar nichtje uitroept, wanneer ze hoort waar haar tante gaat wonen. De nieuwbakken miljonairs zijn in hun luxe sportautos naar hun nieuwe huizen vertrokken, terwijl de verliezers achterbleven in hun oude leven.
 
 
Madeleine Albright - Memo aan de nieuwe president
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Eind 2008 kiest Amerika zijn nieuwe president. Als leider van het machtigste land ter wereld zal hij of zij onder ongekende druk staan: de verwachtingen zijn permanent hooggespannen, de wereldwijde verantwoordelijkheid is enorm, de kritiek meedogenloos. Voor de opvolger van George W. Bush zal de lat nog hoger liggen: onder Bush' presidentschap verkwanselde Amerika zijn reputatie en leiderschap.
 
Madeleine Thien - Zekerheid
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Zekerheid is een ontroerende familiegeschiedenis over de soms verwoestende, soms troostende kracht van de liefde en het lot.
 
 
Maria Helleberg - Alberto
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In de roman Alberto vertelt Maria Helleberg het levensverhaal van de Deense beeldhouwer Bertel (Alberto) Thorvaldsen, geboren in de achttiende eeuw. Hij was de grootste beeldhouwer van zijn tijd en kind aan huis bij koningen, keizers en kerkvaders, maar groeide op in armoede. Een groter contrast met de sereniteit van zijn neoklassieke sculpturen en reliëfs is nauwelijks denkbaar. Het is geen toeval dat Alberto inspiratie vindt in het schoonheidsideaal van de oude Grieken, het biedt een volmaakt tegenwicht tegen de ellende van zijn jeugd.
 
Marie Arana - De betovering van de zinnen
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Carlos Bluhm leidt een comfortabel leven in de hogere klasse in Lima wanneer hij Maria Fernandez ontmoet, een danseres in en tangobar. Maria is adembenemend mooi, zestien jaar oud en van indiaanse afkomst. Er is geen groter contrast denkbaar met de veilige , blanke wereld van Carlos, maar al snel kan hij haar niet meer uit zijn hoofd zetten. Carlos en Maria beginnen een gepassioneerde affaire, die Carlos uiteindelijk zijn huwelijk, zijn kinderen en zijn sociale leven zal kosten.
 
 
Mario Sabino - De dag waarop ik mijn vader doodde
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De dag waarop ik mijn vader doodde is een meeslepen en soms verontrustend boek. Sabino verdiept zich op meesterlijke wijze in de beweegredenen van een moordenaar.
De dag waarop ik mijn vader doodde opent met de hoofdpersoon die vertelt hoe hij zijn vader doodt en zichzelf bij de politie aangeeft.
In de volgende hoofdstukken blijkt stukje bij beetje wat de hoofdpersoon heeft bewogen om zijn misdaad te plegen. Door de gesprekken die de zoon voert worden we deelgenoot van zijn aangrijpende levensverhaal.
 
Marisha Pessl - Calamiteitenleer voor gevorderden
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In Calamiteitenleer voor gevorderden combineert Pessl de spanning van Hitchcock met de literaire kwaliteiten van Donna Tartt. Ze doet dat met een intelligentie en spitsvondigheid die geheel de hare zijn. 'Het was bijna een jaar nadat ik Hannah dood had gevonden en ik dacht dat het me gelukt was om alle details van die nacht in mijzelf te wissen. Ik had me vergist. Ergens eind januari lag ik in het holst van de nacht weer eens wakker en zag haarscherp Hannah Schneider. Ze hing een meter boven de grond aan een oranje elektriciteitssnoer.
 
 
Mark Mills - Het boothuis
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Aan de kust van Long Island, voor de glooiende duinen van het dorpje Amagansett, hebben generaties mannen steeds dezelfde roeping gevolgd: vissen op de gevaarlijke wateren van de Atlantische Oceaan. Maar voor Conrad Labarde en zijn vissersmaatje Rollo Kemp wordt de relatieve rust verstoord wanneer zij het dode lichaam van Lillian Wallace in hun netten aantreffen. Het officiële rapport luidt dat deze knappe jonge vrouw uit een New Yorkse high-society-familie slachtoffer is geworden van de grillen van de zee.
 
Martijn Meijer - Arthurs Apocalyps
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De hemel boven Denver is onbewolkt. Het is 1999. De beurskoersen stijgen en nog niemand is bang. De Nederlandse student Arthur reist naar de Verenigde Staten. Daar ontdekt hij dat zijn jeugdvriend Onno tot een bijbelse sekte is toegetreden. Onno gelooft dat hij op de drempel staat van de apocalyps. Maar voordat het nieuwe tijdperk kan aanbreken moet eerst de oude wereld vernietigd worden.
Arthur probeert nuchter te blijven en ontrafelt een duister complot.
 
 
Micheal Cabon - De Jiddische politiebond
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Hoe zou de wereld er nu uitzien als alles vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog anders was gelopen? In dit elegante, speelse gedachte-experiment van Michael Chabon vestigt een nieuwe gemeenschap van Joden uit het oude Europa zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in de fictieve Amerikaans-Joodse staat Alaska. Na zestig jaar telt de bevolking vijf miljoen zielen; Jiddisch is de voertaal. In de ruige, overbevolkte hoofdstad Sitka stuit inspecteur Meyer Landsman op het lijk van een heroïnejunk annex schaakwonder.
 
Micheal Cabon - Wonderboys
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Wonderboys Grady Tripp " een dikke, ouder wordende schrijver " en zijn losbandige redacteur Crabtree gaan in deze zwarte komedie op zoek naar de gloriedagen van weleer. . Deze zowel humoristische als schrijnende roman vormt opnieuw het bewijs van Chabons uitbundige schrijftalent. Wonderboys werd verfilmd met Michael Douglas en Tobey Maguire in de hoofdrollen.
 
 
Micheal Chabon - Heren van de weg
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Amram is een kolossale Abessijn, Zelikman een broodmagere Frank. Rond het jaar 1000 reist dit dynamische duo langs de Zijderoute. De heren van de weg verdienen de kost als huursoldaat, kwakzalver en door goedgelovige omstanders geld uit de zak te kloppen met voorgekookte weddenschappen.. Amram en Zelikman raken bevriend met prins Filaq, de jeugdige, licht ontvlambare zoon van de vermoorde vorst van Khazaria, een joods koninkrijk aan de Kaspische Zee. Zijn wrede oom Bulan is nu koning en Filaq is erop gebrand hem van de troon te stoten.
 
Micheal O'Laughlin - Gods Beminde een spirituele biografie van Henri Nouwen
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Henri Nouwen (1932-1996), priester van het bisdom Utrecht, hoogleraar in Yale en Harvard, is wereldwijd bekend door zijn boeken, artikelen en spreekbeurten over geestelijk leven en christelijke spiritualiteit. Dit boek is een spirituele biografie. De auteur, persoonlijke vriend en medewerker van Nouwen en redacteur van zijn publicaties, geeft een visie op hem vanuit de psychologie. Nouwen is een spiritueel kunstenaar die zoals uit zijn werk blijkt intens leerde van Van Gogh en Rembrandt. Hij is in tegenstelling met wat Ford beweert in zijn biografie 'Wounded prophet' (1999) geen 'gemankeerde persoonlijkheid'.
 
 
Morrie Schwartz - Levenslessen
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Als docent aan Brandeis University onderwees Schwartz zijn studenten het belang van gemeenschappelijke en intermenselijke betrokkenheid. Verzwakt door zijn ziekte verscheen hij in een aantal memorabele televisie-uitzendingen, waarin hij miljoenen kijkers aan zich kluisterde door zijn geesteskracht en menselijk gevoel. Vlak voor zijn dood rondde hij het manuscript voor dit boek af, dat bij beschouwde als zijn grootste leerprestatie. 'Levenslessen' bevat wijze raad over het omgaan met frustratie, het accepteren van tegenslag en het begrijpen van anderen.
 
Nathalie Abi- Ezzi - Een meisje in het zand
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De zorgeloze kindertijd van de tienjarige Ruba en haar broer Naji in een christelijk dorpje in Libanon wordt bruut onderbroken door de aanhoudende bombardementen op het nabijgelegen Beiroet. Hun speelgoed bestaat uit lege patroonhulzen die ze vinden in het bos, en Naji raakt steeds meer gefascineerd door wapens en geweld. Terwijl hun moeder en oma proberen het dagelijks leven zo gewoon mogelijk voort te zetten, zit hun vader zwijgend in zijn leunstoel, gekweld door een depressie en achtervolgd door een gebeurtenis waarover niemand iets wil zeggen.
 
 
Nathaniel Rich - De tong van de burgemeester
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De tong van de burgemeeste is een spetterende debuutroman over de bijzondere belevenissen van Eugene Brentani. Hij is, in alles gedreven door zijn liefde voor literatuur en taal, een groot bewonderaar van de Amerikaanse schrijver en avonturier COnstance Eakins, die in Italie woont. Als deze tenminste nog leeft, want daarover doen verschillende verhalen de ronde.
 
Olga Bicos - Aan scherven
Verkoopprijs:
 € 5,95
  Het leek de opdracht van haar dromen. Het werd een nachtmerrie. Na een pijnlijke scheiding en een slepend faillissement is het renoveren van de villa van een vooraanstaande familie in San Francisco precies wat architecte Holly Fairfield nodig heeft om haar leven een andere richting te geven. Helaas vergeet ze in haar enthousiasme een aantal vragen te stellen.

Normaal € 11,95 NU VOOR € 5,95
 
 
Owen Sheers - Verzet
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Stel dat Engeland in de Tweede Wereldoorlog wel was bezet door de duitsers. Het is 1944. Een duitse legereenheid landt op Brits grondgebied. Binnen een maand is de helft van Groot-Brittannie bezet. Tegen deze achtergrond begint Verzet. Sarah Lewis, een 26 jarige boerin, wordt op een ochtend wakker en realiseert zich dat haar man verdwenen is. Dat lot treft niet alleen haar: alle echtegenoten uit het Welse valleidorpje Olchon zijn verdwenen. In deze periode van afwezigheid hergroeperen de vrouwen zich, wachten en hopend op nieuws.
 
Patrick Gale - Bijschriften
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De gekwelde kunstenares Rachel Kelly sterft wanneer ze obsessief aan het schilderen is in haar zolderatelier in Penzance. Haar man en volwassen kinderen hebben meer dan de gebruikelijke rommel op te ruimen. Ze laat een buitengewoon en hooggewaardeerd oeuvre achter - maar er is ook een pijnlijke nalatenschap vol geheimen. Voor haar kinderen was Rachel zowel een vloek als een zegen, en ze hebben allemaal iets van haar geërfd: haar grilligheid, haar vermogen tot liefhebben, maar ook haar demonen.
 
 
Per olov enquist - De uittocht der muzikanten
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Dit verhaal draait om de lotgevallen van de familie Markström, in het dorp Hjoggböle in Noord-Zweden, waar Enquist zelf is opgegroeid. De wereld aan het begin van de twintigste eeuw wordt gekenmerkt door grote sociale veranderingen. Wanneer de sociaaldemocratische activist Elmblad naar het duistere noorden afreist om zieltjes voor het socialisme te winnen, stuit hij bij de mensen uit Hjoggböle op een muur van verzet. Zij weigeren pertinent om tot slachtoffer gemaakt te worden.
 
Peter Kihlgard - Liefde, alles of niets
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Ze hebben vaak heftige ruzies en zijn zelfs een keer uit elkaar gegaan, maar ondertussen zijn ze al dertig jaar samen. Kicki, afkomstig uit een intellectueel milieu, en Lasse, een kledingverkoper met een strafblad, zijn de hoofdpersonen in Liefde, alles of niets. Kicki heeft kanker en zal de strijd met deze ziekte waarschijnlijk niet winnen. Vanuit het heden terug naar het verleden wordt de liefdesgeschiedenis van Kicki en Lasse beschreven. In tien hoofdstukken schetst auteur Peter Kihlgård kleine en grote gebeurtenissen uit hun leven. Dat doet hij met veel gevoel, vaart en humor.
 
 
Peter Vermaas - In god we trust
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Terwijl in Europa kerkgebouwen worden vertimmerd tot appartementencomplex of bedrijfsruimte, zetten ondernemende dominees in Amerika nog altijd nieuwe kerken neer. Christelijke boeken gaan met miljoenen over de toonbank, religieuze televisiezenders trekken talloze kijkers en de invloed van evangelische lobbybewegingen op de politiek lijkt groter ooit.
Waarom zijn Amerikaanse kerken zo succesvol? Hoe komt het dat religie in het machtigste land op aarde zo'n grote rol speelt, terwijl in de rest van de westerse wereld de ontkerkelijking alleen maar verder doorzet?
 
Phillipe Besson - Breekbare dagen
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In juli 1891 keert Arthur Rimbaud na een verblijf van vele jaren in het buitenland terug naar Frankrijk. In het ziekenhuis van Marseille laat hij zich behandelen aan een infectie aan zijn been, dat uiteindelijk afgezet moet worden. Voor het eerst in lange tijd komt hij terug in zijn ouderlijk huis, bij zijn moeder en zijn zus.
Breekbare dagen is het door Philippe Besson bedachte dagboek dat Arthurs zus Isabelle bijhield gedurende de laatste maanden van het leven van haar broer.
 
 
Piero Degli Antoni - De nacht van de waarheid
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De tienjarige Leonardo woont met zijn vader in een villa aan zee, volledig geïsoleerd in een uithoek van het woeste Ligurië. Leonardo is dyslectisch, onzeker en verlegen, en leeft in zijn fantasiewereld te mid-den van helden, piraten en feeën. Als hij op een avond uit bad komt, vindt hij zijn vader geboeid in de woonkamer, overmeesterd door een onbekende man met een mes. Bestaan monsters echt alleen maar in sprookjes? Wie is die man, die Leonardo's naam kent en zo fantastisch pianospeelt? En wat wil hij van hen?
 
Rachael King - De stilte van de vlinders
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In 1903 krijgt Thomas Edgar, een Britse verzamelaar, de kans zich aan te sluiten bij een expeditie naar de Amazone. Hij heeft geruchten gehoord over een zeer bijzondere vlinder, en hij is vastbesloten dit mythische exemplaar te vangen. Langzaam vordert de reis over de rivier, via de decadente stad Manaus naar het hart van de jungle. Thomas is geobsedeerd door zijn zoektocht en raakt langzaam maar zeker verstrikt in een wereld vol geweld, corruptie en wetteloosheid.
 
 
Rawi Hage - Het spel van de niro
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Het spel van De Niro dompelt Rawi Hage ons onder in de wereld van twee jongemannen die proberen de burgeroorlog in Beiroet te overleven. Jarenlang gaat het dagelijks leven van de jeugdvrienden Bassam en George zijn gangetje, tot ze als adolescenten voor een groot dilemma komen te staan: de burgeroorlog in eigen land ontvluchten en elders een nieuw bestaan opbouwen, of zich aansluiten bij de corrupte milities. Bassam kiest voor het eerste, George voor het laatste. Ondanks de breuk in hun vriendschap blijven hun totaal verschillende levens toch met elkaar verweven.
 
René Hornikx - Kleine encyclopedie van gemeenteopbouw
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Deze kleine encyclopedie is bedoeld voor vrijwilligers en pastorale beroepskrachten met aandacht voor opbouw van een geloofsgemeenschap. Het boek is ontstaan op het snijvlak tussen ideaal en werkelijkheid, waar het balanceren plaatsvindt en parochie en gemeente gestalte krijgen. Dat is voelbaar aan de beschrijving van de woorden, soms objectief omdat er voldoende afstand is. Een andere keer is de kruitdamp van het vuur nog niet opgetrokken en wordt geschreven met elan. Dan weer steekt ongeduld de kop op en wordt geschreven om te overtuigen.
 
 
Richard Flanagan - Het boek van Gould
Verkoopprijs:
 € 7,95
  William Buelow Gould is als vervalser en dief veroordeeld tot levenslange gevangenschap in een strafkolonie in Van Diemen's Land. Zittend in zijn cel schrijft Gould zijn memoires. Een gevangenisarts zet Gould aan om zijn talent te gebruiken voor het schilderen van de lokale exotische vissen, in een poging zelf wetenschappelijke erkenning te krijgen. Goulds werk gaat verloren, maar duikt in onze tijd weer op - in een boek dat meeslepend verhaalt over zijn land, zijn tijd, zijn liefde en zijn haast onwaarschijnlijke leven.
 
Richard Milward - Appels
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Eve groeit op in een achterstandswijk in Middlesborough en moet zich staande zien te houden tussen seksistische mannelijke bewonderaars, rancuneuze klasgenoten en haar ongeneeslijk zieke moeder. Ze zoekt afleiding voor de problemen thuis in snelle seks, avonden vol drugs en eindeloze hoeveelheden goedkope drank. Ze ziet Adam nauwelijks staan.
Adam ziet Eve wel degelijk. Terwijl hij zich bezighoudt met zijn seksuele frustraties, een agressieve vader, The Beatles en zijn eigen exentrieke, dwangmatige gedrag raakt hij geobsedeerd door Eve.
 
 
Rivka Galchen - Atmosferische storingen
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Atmosferische storingen is zowel een meeslepend liefdesverhaal als een zwarte komedie, een psychologische thriller en een verontrustende, indringende beschrijving van opkomende waanzin.
Op een dag realiseert Psychiater Leo Liebenstein zich dat zijn beeldschone jonge echtgenote Rema is vervangen door een dubbelgangster. Iedereen trapt erin, maar Leo weet wel beter – hij is ervan overtuigd dat zijn vrouw nog in leven is, maar zich schuilhoudt. Als een echte Don Quichot trekt hij eropuit om zijn verloren liefde terug te vinden.
 
Rose George - De grote boodschap
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De grote boodschap is een fascinerend reisverhaal en tegelijkertijd een ontdekkingstocht door 's werelds grootste onopgeloste gezondheidscrisis. Met vlijmscherpe humor en bevlogenheid brengt Rose George zowel scherts als ernst in haar verhaal over een strijd op leven en dood.
 
 
Roy Bainton - 1917 Ruslands Revolutiejaar
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De Revolutie van 1917 is nog altijd veelbesproken. Tientallen boeken zijn geschreven over Lenin, Trotsky en Kerensky. Hun politieke ideeën worden nog steeds bestudeerd. Maar er is ook een andere kant: het verhaal van de gewone man. Dit is de geschiedenis waarover Roy Bainton vertelt. Niet alleen over het verbijsterende lef van de revolutionaire politici, maar vooral over de aangrijpende verhalen van de gewone man. Verhalen die hem door gewone mensen verteld werden; mensen van wie de hoop en idealen al snel omsloegen in angst.
 
Samantha Hunt - De uitvinding van al het andere
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De excentrieke uitvinder Nikola Tesla onderhoudt een onwaarschijnlijke vriendschap met een jong kamermeisje in hotel The New Yorker, waar hij zijn laatste dagen slijt. Vanaf het moment dat ze op 1 januari 1943 voor het eerst een glimp van de beroemdste gast van het hotel opvangt, is Louisa – dol op hoorspelen én het geheime leven van de hotelgasten – vastbesloten bevriend te raken met deze eigenaardige man. Ze ontdekt hun gedeelde liefde voor duiven en brengt langzamerhand de stukjes bij elkaar van Tesla's uitzonderlijke levensverhaal als immigrant, genie en halfhartige kapitalist.
 
 
Sarah Hall -De vrouwen van carhullan
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Als we tweeduizend jaar geleden met z'n allen aan de kust hadden gestaan, met vuur in onze handen naar de naderende schepen kijkend en roepend dat ze moesten komen, zouden ze ons furiën hebben genoemd en zouden ze bang voor ons zijn geweest. De wereld is veranderd. Het is oorlog en Groot-Brittannië - wat voedsel en energie betreft geheel afhankelijk geworden van de VS - wordt geregeerd door een totalitair bewind dat 'het Gezag' wordt genoemd.
 
Sarah Moss - Koude aarde
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Soms is het beter om het verleden te laten rusten. Nina vertrekt aan het begin van de zomer met een team van zes jonge archeologen naar een uithoek van Groenland, in de hoop sporen te vinden van oude Vikingnederzettingen. Terwijl de onderzoekers vorderen met de opgravingen op een oude begraafplaats, grijpt een geheimzinnig virus om zich heen in de rest van de wereld. De internetverbinding valt weg en de archeologen hebben geen idee wat er in de buitenwereld gaande is.
 
 
Sasa stanisic - Hoe de soldaat de grammofoonplaat repareert
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Met Hoe de soldaat de grammofoon repareert heeft Sa'a Stani'iç een rijke, kluchtige en tragikomische roman geschreven over een buitengewone jeugd onder buitengewone omstandigheden, over het wrede verlies van het vertrouwde en het onverwoestbare verstrouwen in het vertellen.
 
Sean Rowe - Koorts
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Matt 'Loose Cannon' Shannon, ex-FBI-agent, wordt aangesteld als hoofd beveiliging van de grootste cruisemaatschappij ter wereld. Een carrièremove die vooral ingegeven wordt door Shannons voorliefde voor een borrel dan voor zijn passie voor het verblindende zonlicht van Miami. Shannons stiefbroer Jack Fontana, die wegens goed gedrag vervroegd uit de gevangenis is gekomen, doet hem een voorstel dat hij niet kan weigeren.
 
 
Sebastien Valkenberg - Het laboratorium in je hoofd
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In Het laboratorium in je hoofd laat Sebastien Valkenberg op toegankelijke wijze zien hoe filosofen filosoferen. Wat doen ze precies, en wat kan je daar van leren? Aan de hand van bekende en minder bekende gedachte-experimenten geeft hij een kijkje in de keuken van grote denkers. Zijn grote verdienste is dat dit niet ingewikkeld of moeilijk blijkt te hoeven zijn, maar juist aanstekelijk is om zelf na te denken en je uitnodigt om je verder in filosofie te verdiepen.
 
Steven Heighton - Achterland
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In 1872 zeilt de USS Polaris naar de Noordpool om er de Amerikaanse vlag te planten. Maar de expeditie mislukt en de negentien deelnemers drijven weg op een grote ijsschots, ver van de kust van Ellesmere Island. Over deze historische gebeurtenis schreef Steven Heighton een prachtige roman, waarin drie van de overlevenden centraal staan wier levens ingrijpend en voorgoed veranderen. Een van de schipbreukelingen is Roland Kruger, een Duitse immigrant die aan een wreed regime is ontsnapt.
 
 
Thomas Reppetto - De maffia onder vuur
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In De maffia onder vuur beschrijft Thomas Reppetto hoe de Amerikaanse overheid in de jaren vijftig begon met de vervolging van het grootste misdaadsyndicaat dat het land ooit heeft gekend: de maffia. Hij schrijft over Jimmy Hoffa, Sam Giancana en 'Crazy Joe' Gallo.
Thomas Reppetto geeft een fascinerend beeld van de strijd tegen Amerika's criminele subcultuur.
 
Toby Litt - Hospitaal
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Een traumahelikopter vervoert een man naar het ziekenhuis. Hij wordt geopereerd door een beroemde specialist en zijn traumateam: de knappe hersenchirurg, een jonge verpleegster, die verliefd op hem is, en een anesthesiste die zij als liefdesrivale ziet. Terwijl de man op de operatietafel voor zijn leven vecht, wordt een paar zalen verder een jongen wakker die op verkenningstocht door het ziekenhuis gaat.
Een verhaal dat vrij gewoon begint, wordt een droomvisioen waarin personages en gebeurtenissen niet zijn wat ze lijken.
 
 
Tom Bissell - God woont in st. Petersburg
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Zes bijzondere en actuele verhalen over Amerikanen die in botsing komen met hun eigen cultuur in een afgelegen en vaak gevaarlijke regio: Centraal-Azië. Tijdens een wandeltocht door Kazachstan valt het huwelijk van Jayne en Douglas uiteen wanneer hun gids, een oorlogsveteraan, zich buitengewoon voor Jayne blijkt te interesseren. De zoon van een Amerikaanse ambassadeur die graag in het gevaarlijke deel van een Centraal-Aziatische stad vertoeft, zal zich er uiteindelijk in verliezen.
 
Toni Jordan - Alles telt
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Grace Lisa Vandenberg telt. De letters van haar naam, het aantal stappen dat ze iedere ochtend zet naar het café (920); Grace telt alles om controle houden en haar helpen de chaos in haar hoofd te bedwingen.
Grace is geobsedeerd door getallen. Ze is grappig, intelligent en eigenzinnig, maar door haar dwangmatige eigenschap alles te tellen is ze haar baan in het onderwijs kwijtgeraakt en raakt ze steeds meer in een isolement. Tot ze Seamus ontmoet, maar de vraag is of Grace haar obsessie opzij kan zetten voor haar grote liefde.
 
 
Tony D'souza - Witman
Verkoopprijs:
 € 7,95
  De blanke Amerikaanse ontwikkelingswerker Jack Diaz gaat waterputten slaan in Ivoorkust, waar een bloedige burgeroorlog woedt. Wanneer de financiering na de gebeurtenissen van 11 september wordt stopgezet, weigert hij echter zijn post in een moslimdorp te verlaten.
Witman is een verhaal over hoop, eenzaamheid, angst en de grote druk die het leven in een tijd van oorlog met zich meebrengt.
 
Victoria Redel - De grens van de waarheid
Verkoopprijs:
 € 7,95
  New York, 2003. Sara Leader, de dochter van Itzak, probeert erachter te komen wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar vader en zijn familie is gebeurd. Hij heeft nooit ergens over willen praten en ontwijkt al haar vragen. Door zelf op onderzoek uit te gaan ontdekt Sara het geheim van het verdriet dat hij nooit met haar heeft willen of kunnen delen.
 
 
Yvonne Keuls - Madame K
Verkoopprijs:
 € 7,95
  Yvonne Keuls is al 40 jaar lang een veel gelezen en veel geprezen schrijfster.
In Madame K Van Indisch kind tot Haagse dame deelt Yvonne Keuls dierbare momenten uit haar bewogen leven met de lezer. Sommige verwerkte ze reeds in haar boeken, sommige vonden hun neerslag in haar dagboeken en gaf ze nooit eerder prijs.
In dit bijzondere boek laat Yvonne Keuls ze chronologisch plaatsvinden. Ze geeft ze een jaartal mee, zodat de lezer zich een beeld kan vormen van haar soms amusante, soms droevige, maar in ieder geval altijd onstuimige leven.