Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Spanning
 
 
 
A.C. Baantjer - Moord in een cafe
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Tijdens het laatste rondje in een cafe blijkt dat Ome Kees, een van de stamgasten, vermoord is. De rechercheurs Hendrick Zijlstra en Oscar Graanoogst worden met het onderzoek belast en vinden nauwelijks aanknopingspunten. Ome Kees blijkt in het verleden bij een zeer vervelende zaak betrokken te zijn geweest wat misschien een aanleiding is voor zijn dood.
 
Agatha Christie - Trein 16:50 en De spiegel barstte
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Trein 16:50: Twee treinen rijden langzaam naast elkaar. In de ene trein zit een vriendin van Miss Marple, die tot haar ontzetting ziet dat in een helder verlichte coupé van de andere trein een jonge vrouw wordt vermoord.


De spiegel barstte: Net als al haar dorpsgenoten vindt Miss Marple het reuze spannend als de beroemde filmster Marina Gregg in het dorp komt wonen. Maar dan wordt een van Marina’s vurigste bewonderaarsters vergiftigd.
 
 
Allan Folson - Dag van de samenzwering
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Nicholas Marten wordt bij het sterfbed van een vriendin geroepen. Ze vertelt hem dat haar man en kind op geheimzinnige wijze om het leven zijn gekomen en dat ze zelf vermoedelijk is vergiftigd. Marten gaat op onderzoek uit, en krijgt hulp uit onverwachte hoek: John Henry Harris, de president van de Verenigde Staten. Harris heeft ontdekt dat een groep binnen het Witte Huis onder andere de staatshoofden van Duitsland en Frankrijk om willen brengen. Harris, Marten en journaliste Demi Picard worden achternagezeten. Ze lijken alleen te staan in hun strijd, terwijl de wereldvrede op het spel staat en de klok onverbiddelijk doortikt…
 
Andreas Eschbach - De rijkdom van Saoed
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Markus Westerman wil het maken – in de Verenigde Staten, Het land van de onbegrensde mogelijkheden. En als hij Karl Walter Block leert kennen. Lijkt zijn kans gekomen. Want deze oude oliedeskundige beweert dar er in de diepten van de aarde nog genoeg aardolie voor de komende duizend jaar verscholen ligt – en dat alleen hij de methode kent om deze op te sporen. Hij heeft alleen nog maar een zakenpartner nodig.Als in Saoedi-Arabië het grootse olieveld ter wereld uitgeput raakt en de Saoedi’s er alles aan doen deze verbijsterende waarheid te verbergen, leidt dat niet alleen in het nabije oosten tot onlusten.
 
 
Andy McNab - De Afghanistan missie
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Sergeant Dave Henley is met het 1ste peloton van R-compagnie op missie in de provincie Helmand in Afghanistan. De nog onervaren militairen gaan het gevecht aan met een vijand die meestal ongrijpbaar is en onverwachts toeslaat met bermbommen en hinderlagen. Geconfronteerd met de keiharde realiteit van een oorlog die door de politiek als opbouwmissie wordt bestempeld, groeien de groentjes uit tot een hechte eenheid.
 
Annejet van der Zijl - Sonny Boy
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.
 
 
Annet de Jong - Vuurkoraal
Verkoopprijs:
 € 4,95
  Merel Hoogstraten is glansrijk geslaagd voor haar eindexamen. De trotse ouders trakteren haar en drie vriendinnen op een luxueuze vakantie naar het tropische eiland Curaçao. De meiden volgen een duikcurcus en genieten met volle teugen van hun vrijheid. Totdat Merel van de ene op de andere dag verdwijnt. Dana Winter, journaliste bij het Nederlandstalige dagblad Amigoe, volgt de vermissingszaak op de voet, maar raakt veel dieper bij de affaire betrokken dan haar lief is.
 
Ariane Meijer - Koud-Zuid
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Wanneer haar echtgenoot Gidon op klaarlichte dag wordt geliquideerd, spat het droomleven van de beeldschone Donia uiteen. Wat Gidon eigenlijk precies deed en hoe zijn zakenwereld in elkaar steekt, daarvan heeft Donia geen idee. Het liefst wil ze haar comfortabele leventje van winkelen en lunchen in de P.C. Hooftstraat zo snel mogelijk voortzetten. Pas als blijkt dat ook het leven van haar zeventienjarige dochter Julia gevaar loopt, neemt Donia het heft in eigen hand. Met de hulp van Laura, een schoolvriendin van Julia, gaat ze op zoek naar antwoorden. Al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt, en dat niemand is wie hij zegt te zijn…
 
 
Arnaldur Indridason - Doodskap
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een vrouw verdacht van chantage wordt onder de ogen van de politie in elkaar geslagen en overlijdt aan haar verwondingen. Het lukt de dader om te vluchten, maar alles wijst erop dat hij een incasseerder is – ingehuurd door een belangrijk en maatschappelijk gerespecteerd persoon. Ondertussen probeert een bekende crimineel herhaaldelijk in contact te komen met de politie, zij het om duistere redenen.
 
Arne Dahl - Kentucky killer
Verkoopprijs:
 € 4,95
  Een speciaal team voor internationale misdaad moet in Zweden een doodgewaande Amerikaanse seriemoordenaar traceren. Is hij uit de dood herrezen of heeft iemand in zijn plaats het moorden hervat?
 
 
Baantjer & de Waal - Een dief in de nacht
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Als rechercheur Peter van Opperdoes op een koude winteravond een wandeling door donker Amsterdam maakt om zijn zinnen te verzetten, hoort hij in de verte de loeiende sirene van een politieauto. Als hij nog een sirene hoort, is zijn nieuwsgierigheid gewekt. Hij wandelt in de richting van het geluid en komt terecht op het Stenen Hoofd waar een aantal politieagenten de boel heeft afgezet. Aan het einde van het lange grasveld, vlak bij het water, ligt een doodgeschoten man.
 
Baantjer & de Waal - Een lijk in de kast
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Er komt een jonge vrouw bij Van Opperdoes op het bureau langs. Zij vertelt zojuist in een woning te zijn geweest, die ze op het punt staat te huren. Van de makelaar kreeg ze de sleutels, want ze wilde het huis eerst bezichtigen voordat ze defi nitief 'ja' zou zeggen. De makelaar had bovendien gezegd dat er 'iets' in de woning was gebeurd, maar dat alle nu netjes en schoon was. Bij binnenkomst schrok ze zich wild... in de woning lagen twee lijken. Peter van Opperdoes loopt met haar mee naar de woning. Dit wil hij met eigen ogen aanschouwen. Hij opent de deur, maar de woning is leeg...
 
 
Baantjer nr 62 - De Cock en een veld papavers
Verkoopprijs:
 € 9,95
  ‘Waarom zit het ons nooit eens een keertje mee,’ beklaagt rechercheur De Cock, met ceeooceekaa, zich tegenover zijn jeugdige assistent Vledder. Ze zitten met een zeer netelige kwestie.
Jasper van de Gouwenaer, bijgenaamd de Blonde Neger, wordt gevonden in zijn flatje… dood, met een dolk in zijn rug. De Cock wordt ervan beticht de hand te hebben gehad in de arrestatie van Jasper. Het staat in de krant!
Maar waren het wel twee rechercheurs van bureau Warmoesstraat die Jasper ’s middags ophaalden bij het transportbedrijf waar hij werkte?
 
Baantjer nr 63 - De Cock en de broeders van de haat
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Het is vrijdag, voorlopig de laatste werkdag van rechercheur De Cock (met ceeooceekaa). Maandag begint zijn vakantie, gedwongen. Zijn commissaris heeft hem verboden nog langer vakantiedagen op te sparen.
In de recherchekamer zit Dick Vledder, zijn jeugdige assistent, er nogal verslagen bij. Zijn vriendin, Adelheid, is aan een acute blindedarmontsteking geopereerd. Door de zorgen is het nieuws hem volledig ontgaan. Van De Cock hoort hij van de moord op Alexander de Rijke, een charismatisch man met grootse plannen die vele volgelingen achter zich heeft geschaard.
 
 
Baantjer nr 64 - De Cock en de dood van een kunstenaar
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Rechercheur De Cock, met ceeooceekaa, wordt door kunstschilder Peter Karstens thuis ontboden. Vledder vindt de schilder een vervalser en een kunstenmaker, maar De Cock beschouwt hem als een begenadigd kunstenaar en bovenal als zijn vriend. Karstens voelt zich bedreigd. Hij heeft een hond genomen en zijn vriendin woont voor de veiligheid ergens anders. Hij bezweert de oude speurder het onderzoek zelf te leiden voor het geval hem iets overkomt.
 
Baantjer nr 65 - De Cock en de dartele weduw
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Kort nadat Charlotte van Hoogendoorn, een jonge weduwe van een bloedstollende schoonheid, op het bureau Warmoesstraat aangifte komt doen van stalking door haar vorige minnaar, wordt haar nieuwe verovering vermoord gevonden.

Is de stalkende en jaloerse Boris van der Putten de moordenaar? Of misschien de op wraak beluste Marinus Veldhuizen? Charlotte houdt van mannen met geld, en dat die mannen tientallen jaren ouder zijn dan zij, maakt haar niet veel uit.
 
 
Baantjer nr 66 - De Cock en moord in triplo
Verkoopprijs:
 € 9,95
  In een rode regencape stuift de uiterst aantrekkelijke Arendje van Nijmegen de recherchekamer van bureau Warmoesstraat binnen. Sinds haar echtgenoot met een buurman ging tennissen, is er niets meer van hem vernomen. Arendje vreest dat hij niet meer leeft. Heeft zij daar een reden toe? Is er een ander in het spel, vraagt de ervaren rechercheur De Cock, met ceeooceekaa. Of heeft zij zelf misschien een aanbidder die in Richard een hinderpaal zag?
 
Baantjer nr 67 - De Cock en een recept voor moord
Verkoopprijs:
 € 9,95
  De Cock is flink uit zijn humeur: zijn vrouw is ziek en krijgt volgens hem verkeerde medicijnen. Vledder is het dichtsbijzijnde, ondankbare slachtoffer, want gezamenlijk zijn ze op weg naar het modehuis Verbruggen, alwaar ze de directeur vaan de tand willen voelen in een smaadzaak. Daar aanehomen treffen ze de heer Verbruggen aan in zijn stoel, levenloos en met een receptenbriefje op zijn revers gespeld. Het briefje bevat een cryptische tekst en biedt op het eerste gezicht weinig aanknopingspunten.
 
 
Baantjer nr 68 - De Cock en de wortel van het kwaad
Verkoopprijs:
 € 9,95
  De jonge Gabriëlle komt op bureau Warmoesstraat haar broer Jean-Baptiste als vermist opgeven. Haar vriend kent Jean-Baptiste uit de tijd dat ze beiden lid waren van de Gouden Harten, een club die geld inzamelt voor goede doelen. Er zijn vreemde elementen in de club geslopen, er is ook sprake van chantage en fraude. De Cock, met ceeooceekaa, en Vledder besluiten poolshoogte te nemen in het clubhuis. Daar heeft het noodlot echter toegeslagen. De rechercheurs treffen er het lijk aan van Jean-Baptiste. Een stiletto steekt tussen zijn schouderbladen omhoog en in zijn rechterhand ligt een klein rood hartje.
 
Baantjer nr 69 - De Cock en moorde in de hondsdagen
Verkoopprijs:
 € 9,95
  De Cock, met ceeooceekaa, is vermoeid: de hitte van de hondsdagen teistert hem. Hij legt Vledder uit dat de aanhoudende hitte van de hondsdagen bij sommigen de werking van hun hersenen van streek maakt. Tijdens deze weken dient een rechercheur dus extra alert te blijven.

Na deze uitleg komt een man namens een goede vriendin de vermissing van haar echtgenoot melden. En slechts luttele uren daarna ontdekken ze het lijk van de vermiste man en in diens auto zes kleine dode hondjes.
Heeft De Cock voorspellende woorden gesproken?
 
 
Baantjer nr 70 - De Cock en de dood in gebed gebed
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Een junk die gearresteerd is voor beroving verteld De Cock dat hij het geld nodig heeft voor de verslaving van zijn vriendin. Hij bekent ook dat zij vijftigduizend euro heeft beloofd aan degene die haar vader vermoord zodat zij met het geld van de erfenis kan afkicken. Dan stormt Dick Vledder de recherchekamer binnen. In het smerige water van de Keizersgracht drijft een water lijk. De schoenveters van de dode zijn stevig aan elkaar gebonden en de vingers van zijn gevouwen handen zijn met krachtige lijm aan elkaar geplakt. Het lichaam blijkt van Victor Handgraaf te zijn, een machtige en vermogend man.
 
Baantjes Inc. - Moord met een strijdbijl
Verkoopprijs:
 € 9,95
  In Moord met een strijdbijl maken we kennis met Hendrick (met ceekaa) Zijlstra, de neef van rechercheur De Cock. Hij is 28, maakt gebruik van moderne media en social networks, maar gaat ook graag te rade bij zijn oude oom. Baantjer Inc. heeft alle ingredi'nten van een klassieke Baantjer, maar dan geheel van deze tijd.
Appie Baantjer is Nederlands bekendste rechercheur en meest verkochte misdaadauteur. Ed van Eeden schreef Moord met een strijdbijl met medewerking en toestemming van de grote meester.
Baantjer Inc. - het vervolg op Baantjer!

Een must voor alle Baantjerliefhebbers.
 
 
Bert Voskuil - Achter trailies
Verkoopprijs:
 € 17,95
  True crime-journalist Bert Voskuilbezocht een aantal zwarestrafinrichtingen. Daar sprak hijuitgebreid met langgestraften. Hij wonhun vertrouwen en noteerde, met grootinlevingsvermogen, hun ervaringen.Bert Voskuil tekende verhalen op overde vechtpartijen, over het gokken,over de smokkel van drugs en drank,over de onderlinge dealtjes en overde pikorde en de jacht op pedofielen "dikwijls aangezet door de bewaarders.Ook luisterde hij naar de geheimen over ernstige fouten bij de medischedienst, die zelfs mensenlevenskostten.
 
Camilla Lackberg - Oorlogskind
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Oorlogskind is het vijfde boek over politieagent Patrik Hedström en Erica Falck. Dit keer draait het verhaal om Erica's moeder: waarom heeft zij al die jaren een oude nazi-medaille bewaard? Met die vraag blijft Erica worstelen. Uiteindelijk besluit ze de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken, een expert op het gebied van onderscheidingen. Maar Frankel gedraagt zich vreemd en geeft ontwijkende antwoorden.
Twee maanden later is hij dood, vermoord. Erica is geschokt. Dan leest Erica de dagboeken van haar moeder......
 
 
Camilla Lackberg - Predikant
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden doet de politie een opzienbarende bijkomstige ontdekking: onder het naakte lijk blijken twee vrouwelijke skeletten te liggen. Bovendien vertonen de botten sporen van dezelfde zware en langdurige mishandeling als het lichaam van het laatste slachtoffer. Voor inspecteur Patrik Hedström is het duidelijk: de moorden houden verband met elkaar. Maar hoe? Wie zijn de vrouwen en vooral: wie is de dader? Tijdens het onderzoek ontdekt Patrik, geholpen door zijn hoogzwangere vrouw Erica, steeds meer stukjes van de gruwelijke puzzel...
 
Camilla Lackberg - Zeemeermin
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In Fjällbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedström en zijn collega's levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord.

In dezelfde periode ontvangt een kennis van het slachtoffer, de schrijver Christian Thydell, anonieme dreigbrieven.
 
 
Carry Slee - Fatale liefde
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Twee vriendinnen, twee fatale liefdes…
Liz heeft al twee jaar verkering met Djawad en wil graag met hem samenwonen. Maar wanneer ze erover begint, reageert hij afwijzend. Ze weet niet dat hij met een groot geheim rondloopt.
Amber wil na de modeacademie een hippe kledinglijn voor jongeren beginnen, samen met haar beste vriendin Liz. Hun droom wordt werkelijkheid als Amber dertigduizend euro van haar tante erft. Zonder dat ze het weet zet Amber hun droom op het spel door verliefd te worden op Leon, die zich heel anders voordoet dan hij in werkelijkheid is…
 
Charles den Tex - Cel
Verkoopprijs:
 € 21,90
  Micheal Bellicher, hoofdpersoon uit De Macht Van Meneer Miller, is de getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Micheal weet niet eens waarvoor. Alles wat hij zegt, lijkt tegen hem te keren. Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland. Daar krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht, een onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet gelooft.
En dan moet de ellende nog beginnen.
 
 
Charles den Tex - De macht van meneer Miller
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Een man, ten onrechte verdacht van moord, moet zijn onschuld bewijzen. Bij elke poging blijkt zijn tegenstander sterker dan hij had gedacht....
 
Charles den Tex - Wachtwoord
Verkoopprijs:
 € 21,90
  Michael Bellicher, hoofdpersoon in De macht van meneer Miller en CEL, is radeloos: zijn vriendin Guusje van Donee is spoorloos verdwenen. Maar wat is 'spoorloos' als camera's registreren wat er in de openbare ruimte gebeurt?

Wat is 'onvindbaar' als mensen voortdurend met elkaar in contact staan via mobiele telefoons, internet en webcams? De enige voorwaarde: het juiste wachtwoord om systemen of netwerken binnen te komen. Of tot criminele groepen door te kunnen dringen.
 
 
Clive Cusser - Medusa
Verkoopprijs:
 € 18,95
  In Micronesië doet een Amerikaans zeelaboratorium in het grootste geheim research naar een zeldzame kwal die bekendstaat als de Blauwe Medusa. Plotseling verdwijnt het laboratorium… Tegelijkertijd wordt een bathyscaaf buiten Bermuda aangevallen. Alleen razendsnelle actie kan de bemanning – onder wie Joe Zavala van het NUMA-team – redden. Al spoedig stuit Kurt Austin op een reeks afschuwelijke medische experimenten en ontdekt dat een dodelijk virus op het punt staat een wereldwijde pandemie te veroorzaken...
 
Clive Cussler - Het goud van Kamtsjaka
Verkoopprijs:
 € 18,50
  Juan Cabrillo en zijn samengeraapte bemanning aan boord van het clandestiene spionageschip Oregon hebben in het verleden fortuin gemaakt door het uitvoeren van zeer gevaarlijke opdrachten voor machtige westerse instanties. Maar de nieuwste klanten voor cabrillo’s speciale diensten komen uit het oosten - het Verre Oosten. Het is een consortium van Japanse scheepsmagnaten, wie bron van inkomsten wordt bedreigd door meedogenloze piraten die de Aziatische wateren afstropen.
 
 
Clive Cussler en Dirk Cusseler - De schat van Khan
Verkoopprijs:
 € 18,50
  Dzjengis Khan – de grootste veroveraar aller tijden, die op het hoogtepunt van zijn macht over een rijk heerste dat zich uitstrekte van de Stille Oceaan tot aan de Kaspische Zee. Zijn veroveringen mogen legendarisch worden genoemd, hoewel zijn graftombe altijd een mysterie is gebleven. Tot vandaag
 
Clive Cussler en Dirk Cusseler - Duivelsadem
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Een wetenschappelijke doorbraak om de opwarming van de aarde te keren, een reeks onverklaarbare dodelijke ongevallen in Brits-Columbia, een golf internationale incidenten tussen de Verenigde Staten en Canada die in een oorlog dreigt los te barsten... NUMA-directeur Dirk Pitt en zijn kinderen, Dirk jr. en Summer, geloven dat er een verband bestaat, maar zij weten ook dat hun weinig tijd rest voordat de situatie escaleert. De enige aanwijzing is een zilverachtig mineraal waarvan het spoor terug te volgen is naar een expeditie van lang geleden om de Noordwest Passage te vinden.
 
 
Dan Brown - De Da Vinci code
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In Parijs loopt professor Robert Langdon een afspraak mis met de conservator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is belangrijkste verdachte, ook al omdat de man voor dat hij stierf zijn naam op de grond had geschreven.
Geholpen door een agente maakt Langdon zich uit de voeten. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen:symbolen die verwijzen naar het werk van Leonardo Da Vinci.
 
Dan Brown - De Da Vinci code Midprice editie
Verkoopprijs:
 € 14,95
  In Parijs loopt een professor en kunsthistoricus Robert Langdon een afspraak met een conservator van het Louvre mis; hij blijkt kort daarvoor vermoord. Voor de politie is Langdon meteen de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man voor hij stierf zoek Robert Langdon op de grond heeft geschreven. Geholpen door agente Sophie Neveu maakt Langdon zich uit de voeten. Hij beseft dat de conservator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen:symbolen die verwijzen naar het werk van Leonardo Da Vinci.
 
 
Dan Brown - De delta deceptie Midprice editie
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Dat is een opsteker voor de ruimtevaartorganisatie, die al tijden onder vuur ligt. Ook voor president Zach Herney betekent de vondst goed nieuws: een tweede termijn in het Witte Huis lijkt in zicht.
De president vraagt Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, na te gaan of de vondst authentiek is. In allerijl vertrekt ze naar het noordpoolgebied om het werk van een team wetenschappers, onder wie de charismatische oceanograaf Michael Tolland, te controleren.
 
Dan Brown - Het bernini mysterie
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Robert Langdon vindt bewijzen dat 's werelds machtigste geheime broederschap, de Illuminati, nog steeds springlevend is. Al snel komt hij erachter dat deze broederschap, een terreurorganisatie in zijn puurste vorm, het plan heeft opgevat zijn grootste vijand, de katholieke kerk, een beslissende slag toe te brengen.
Het Vaticaan kiest een nieuwe paus, Rome wemelt van de pers en onder het conclaaf tikt een tijdbom ongenadig door. Robert Langdon zal al zijn kennis van de Illuminati nodig hebben om de bom onschadelijk te kunnen maken.
 
 
Dan Brown - Het bernini mysterie Filmeditie
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Robert Langdon vindt bewijzen dat 's werelds machtigste geheime broederschap, de Illuminati, nog steeds springlevend is. Al snel komt hij erachter dat deze broederschap, een terreurorganisatie in haar puurste vorm, het plan heeft opgevat haar grootste vijand, de katholieke kerk, een beslissende slag toe te brengen.

Het Vaticaan kiest een nieuwe paus, Rome wemelt van de pers en onder het conclaaf tikt een tijdbom ongenadig door. Robert Langdon zal al zijn kennnis van de Illuminati nodig hebben om de bom onschadelijk te kunnen maken.
 
Dan Brown - Het bernini mysterie Midprice editie
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Professor Robert Langdon wordt naar CERN ontboden om een mysterieus symbool op de borst van een vermoorde wetenschapper te duiden. Langdon ziet een verband met de Illuminati, de machtigste terreurbeweging uit de geschiedenis.

Dan blijkt er een tijdbom in het Vaticaan verborgen te zijn, net nu de kerkleiders een nieuwe paus kiezen. Robert Langdon onderneemt een race tegen de klok. Hij volgt een eeuwenoud spoor door Rome, langs crypten, catacomben en verlaten kerken…
 
 
Dan Brown - Het juvenalis dilemma Midprice editie
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Als de krachtige supercomputer van de inlichtingendienst NSA doldraait op een onbreekbare code, wordt de briljante wiskundige Susan Fletcher te hulp geroepen. Zij ontdekt dat de NSA gechanteerd wordt met een code die zo ingenieus is dat er een ramp dreigt als terroristen en criminele netwerken hem in handen krijgen.

Gevangen in een storm van geheimen en leugens vecht Fletcher om de NSA, een dienst waarin ze gelooft, te redden. Aan alle kanten loert verraad, en uiteindelijk blijkt er nóg meer op het spel te staan dan haar werk en haar land...
 
Dan Brown - Het verloren symbool
Verkoopprijs:
 € 22,90
  Robert Langdon wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste verborgen geheimen uit de geschiedenis. Na aankomst in het Capitool krijgt hij een telefoontje. Peter Solomon, vooraanstaand lid van de vrijmetselarij, filantroop en goede vriend van Langdon, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de codes van het mysterieuze genootschap ontcijfert en de legendarische macht die daardoor vrijkomt aan de kidnapper overdraagt.
 
 
Dan Brown - Inferno
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.
 
David Baldacci - De provocatie
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In een kleine plattelandsgemeenschap waar nooit iets opzienbarends gebeurt, wordt een gruwelijke vondst gedaan. Een echtpaar is in hun eigen woning op brute wijze om het leven gebracht. Het lijkt in eerste instantie een zaak voor de plaatstelijke politie, totdat blijkt dat de vermoorde man een militair was en zijn vrouw connecties had met het Pentagon.
 
 
David Baldacci - De rechtvaardigen
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Hij was ooit de gevaarlijkste geheim agent in dienst van de CIA, totdat hij werd verraden door de mensen voor wie hij werkte. Zijn vrouw kwam hierbij om het leven en zijn dochtertje raakte hij voorgoed kwijt. Nu is Oliver Stone de meest gezochte man in Amerika. Nadat hij wraak heeft genomen op zijn vroegere opdrachtgevers is hij, op de vlucht voor de politie en de FBI, ondergedoken in een afgelegen mijnwerkersstadje. Wanneer hij vriendschap sluit met jonge weduwe Abigal Riker, komt hij erachter dat in dit ogenschijnlijk slaperige stadje vreemde dingen gebeuren.
 
David Baldacci - De zesde man
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In de ultrabeveiligde staatsgevangenis Cutters Rock wordt seriemoordenaar Edgar Roy gevangengehouden, in afwachting van zijn rechtszaak. Het is vrijwel zeker dat hij veroordeeld zal worden. Privedetectives Sean King en Michelle Maxwell worden door Roys advocaat Ted Bergin, een oude vriend van King, gevraagd hem bij te staan. Maar onderweg naar hun eerste bespreking treffen King en Maxwell het levenloze lichaam van Bergin in zijn auto aan. Hij is vermoord. In een poging te achterhalen wat er precies gebeurd is, neemt King, die tevens advocaat is, de verdediging van Roy op zich.
 
 
David Baldacci - Die zomer
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Jack Armstrong leidt een gelukkig leven als hij plots te horen krijgt dat hij aan een zeldzame ongeneeslijke ziekte lijdt. Hij heeft nog maar een paar maanden te leven. Vechtend tegen zijn ziekte, thuis in bed, probeert hij afscheid te nemen van zijn gezin. Echter komt dit afscheid eerder als verwacht. Vlak voor kerstmis komt Lizzie, zijn vrouw, om bij een auto-ongeluk en Jack wordt met een onmogelijke situatie geconfronteerd. Wie moet er voor zijn kinderen zorgen? Michelle, Cory en Jack gaan naar verschillende familieleden. Hierna is Jack vastbesloten om zijn kinderen terug te krijgen. Voorgoed
 
David Baldacci - Familieverraad
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Op de avond van haar twaalfde verjaardag wordt Willa Dutton ontvoerd, haar vader neergeslagen en haar moeder gedood. Het is een zaak die de veiligheidsdiensten in rep en roer brengt, want Willa is niemand minder dan het nichtje van de president van de Verenigde Staten.
Ongewild komen de privédetectives Sean King en Michelle Maxwell midden in de ontvoeringszaak terecht. Ze hadden op de betreffende avond een afspraak met Willa's moeder en betrapten de daders bijna op heterdaad.
 
 
David Baldacci - In het geheim
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Mason Perry, begenaamd 'Mace', was een zeer succesvolle detective bij de Narcotica-afdeling van de politie van Washington D.C., tot ze werd ontvoerd en vervolgens een misdaad in de schoenen kreeg geschoven die ze niet had begaan. Ze raakte alles kwijt - haar baan, haar carriere, haar vrijheid - en verdween voor twee jaar achter de tralies.
Maar nu is Mace weer vrij en ontmoet ze de jonge advocaat Roy Kingman, vlak nadat hij een lijk van een vrouwelijke collega heeft ontdekt. Ze gaan samen op onderzoek uit en stuiten op duistere geheimen....
 
David Baldacci - King & Maxwell
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De Amerikaanse tiener Tyler Wingo krijgt te horen dat zijn vader, die militair is, is gesneuveld in Afghanistan. Maar dan gebeurt er iets wat onmogelijk zou moeten zijn: Tyler ontvangt een bericht van zijn vader, zogenaamd na zijn dood.
Tyler roept de hulp in van privédetectives Sean King en Michelle Maxwell om het mysterie rond de dood van zijn vader op te lossen.
Al snel beseffen Sean en Michelle dat ze zich in een wespennest hebben gestort dat veel groter en gevaarlijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.
 
 
David Baldacci - Niets dan de waarheid
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Richard Jansen is een man met een missie. Hij is directeur van de Ares Corporation, de grootste wapenfabrikant ter wereld. Om de winst van zijn bedrijf naar nog grotere hoogte te doen stijgen neemt hij twee mannen in dienst: Matt Pender en Saul Bergman. Deze twee krijgen de opdracht om op sublieme wijze 'invloed' uit te oefenen op wereldconflicten. In een ijzersterke thriller die zich afspeelt tegen de achtergrond van de grote, hedendaagse wereldconflicten, kruisen de levens van deze personen elkaar. De gebeurtenissen die zij in gang zetten, zullen de wereld zoals wij hem kennen veranderen.
 
David Baldacci - Rechteloos
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wanneer een bom in het hart van Washington D.C. tot ontploffing komt, lijkt in eerste instantie alles te wijzen op een aanslag op de Britse premier. Op het moment dat de bom afging, verliet hij net per limousine het Witte Huis. De autoriteiten zijn er dan ook van overtuigd met een mislukte terroristische aanslag te maken te hebben. Om te helpen bij het onderzoek stuurt de Britse geheime dienst binnen een dag een van haar beste agenten naar de Verenigde Staten: Mary Chapman.
 
 
David Baldacci - Verlos ons van het kwaad
Verkoopprijs:
 € 19,95
  'Wat zij niet over het kwaad had begrepen, begreep haar zoon heel goed. Mits voldoende gemotiveerd was iedereen in staat tot vreselijke gruweldaden, ongegronde wreedheid, afschuwelijk geweld.'

Evan Waller is een wreed man, een levensgevaarlijk monster. Hij is schatrijk geworden door te handelen in alles waar veel geld aan te verdienen valt, inclusief mensen. In zijn drang naar grotere rijkdom gaat hij letterlijk over lijken en nu heeft hij een nieuw doel in het vizier. Een deal die miljoenen mensen het leven kan kosten.
 
David Hewson - De engelen des doods
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Isola degli Arcangeli, vlak bij Venetië, is een pretentieus eigendom van de familie Arcangelo. Ze bewonen er een enorm vervallen kristallen palazzo en maken glas in een enorme, ouderwetse oven. In een zwoele augustusnacht breekt een felle brand uit in de glasblazerij, waarbij het echtpaar Arcangelo om het leven komt. In eerste instantie lijkt het een tragisch bedrijfsongeval, maar al snel zijn er redenen om aan te nemen dat het hier om een misdrijf gaat.
 
 
David Hewson - Killing
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wie heeft Nanna Birk Larsen vermoord? Deze vraag hield miljoenen tv-kijkers over de hele wereld in de ban. Alles begint wanneer inspecteur Sarah Lund zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de negentienjarige Nanna als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw teruggevonden. Sarah besluit instinctief haar geplande verhuizing naar Zweden uit te stellen en samen met haar beoogde vervanger het moordonderzoek te leiden.
 
Dean Koontz - De ziener
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Odd Thomas woont in Magic Beach aan de Californische kust. Daar past hij op een bejaarde filmacteur en wandelt hij met zijn spookhond en engelbewaarder Boo langs de zee. Idyllisch naar het schijnt, maar Odd heeft een beklemmende droom over groot onheil. Hij wendt zijn paranormale gaven aan om het onheil af te wenden en komt daarbij niet alleen zichzelf maar ook tal van kleurrijke figuren tegen: de excentrieke acteur Hutch, de geest van Frank Sinatra, de voor het leven getekende Blossom Rosedale, de intrigerende commissaris Shackett, en de mysterieuze Annamaria.
 
 
Dean Koontz - Jouw hart is van mij
Verkoopprijs:
 € 18,95
  en choquerende thriller waarin Ryan Parry door een harttransplantatie ternauwernood aan de dood ontsnapt. Maar de donor lijkt niet overleden te zijn. Zij wil haar hart terug...
 
Dean Koontz - Veertien
Verkoopprijs:
 € 18,95
  John Calvino, 34 jaar en politierechercheur, ondervraagt een puber in een inrichting voor geesteszieke patiënten met zelfmoordneigingen. De veertienjarige jongen heeft een meervoudige moord op zijn geweten en geeft dat op naargeestige wijze toe. De hele zaak doet John ergens aan denken. Twintig jaar eerder had de jonge John Calvino in de nacht van zijn veertiende verjaardag zelf het vierde slachtoffer moeten worden van een seriemoordenaar. Hij ontsnapte ternauwernood, maar de moordenaar kwam daarbij om het leven.
 
 
Denise Minna - Bloedakker
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In Glasgow wordt een peuter vermist. Men vermoedt dat er een pedofiel actief is, maar het spoor leidt tot ieders verrassing naar twee elfjarige jongens.
 
Dennis Lehane - Gone baby gone
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Dorchester, de ruige buurt van Boston, is niet geschikt voor onschuldigen of zwakken. Hier wonen gebroken gezinnen, aan lager wal geraakte criminelen en verbitterde wetshandhavers.
Op een warme zomeravond ziet een apathische moeder zichzelf op de televisie. Haar vierjarige dochter Amanda is enkele uren eerder uit haar bedje ontvoerd. Privédetectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro kunnen de smeekbeden van de tante van het vermiste meisje niet weerstaan. Ondanks hardnekkig politiewerk stuit het onderzoek herhaaldelijk op een muur. Dan verdwijnt er een tweede kind…
 
 
Dennis Lehane - Shutter Island
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Eindelijk verfilmd! Eiland van de waanzin.

Zomer 1954. U.S. marshal Teddy Daniels komt aan op Shutter Island, waar het Ashecliffe Hospital, een inrichting voor psychopatische misdadigers, is gelegen. Samen met zijn partner, Chuck Aule, onderneemt hij een speurtocht naar Rachel Solando, een voortvluchtige moordenares. Maar niets is wat het lijkt op het eiland. Terwijl een orkaan losbarst, nemen de vragen toe. Hoe heeft een vrouw uit een gesloten kamer kunnen ontsnappen? Wie laat er aanwijzingen achter in de vorm van cryptische codes?
 
Deon Meyer - 13 uur
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Wanneer een Amerikaanse rugzaktoeriste in Kaapstad verdwijnt en politici in paniek raken over het beschadigde imago van de stad, krijgt inspecteur Benny Griessel de taak om de jonge vrouw terug te vinden.
De keuze voor Benny is allesbehalve oncontroversieel, want zijn alcoholprobleem is alom bekend, en zijn carrière is na 25 jaar bij de politie nagenoeg tot stilstand gekomen. Maar de zaak van het verdwenen meisje biedt hem een kans om nog een keer te laten zien waarom velen binnen de politie en de politiek hem als een ware legende beschouwen.
Benny heeft slechts dertien uur de tijd om de jonge vrouw terug te vinden.........
 
 
Donn Cortez - CSI: gifstof
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Een tiener wordt dood aangetroffen in een motelkamer. Doodsoorzaak: vergiftiging door duizenpoten... Rechercheur Gil Grissom moet Nick Stokes en Riley Adams bijstaan tegen een seriemoordenaar wiens kennis van entomologie de zijne evenaart, een nietsontziende maniak die niet alleen insecten gebruikt als vernietigingsmiddel maar de aanvallen ook modelleert naar hun gedrag.
 
Elena Forbes - Sterf met mij
Verkoopprijs:
 € 4,95
  Een reeks moorden stelt de politie in Londen voor een raadsel. Lichamen van jonge meisjes worden gevonden in verschillende kerken, waar ze van grote hoogte naar beneden zijn gevallen. De politie denkt aanvankelijk aan zelfmoord, maar de kranten schrijven al snel over een seriemoordenaar met de bijnaam 'de bruidegom'. Inspecteur Tartaglia probeert de waarheid te achterhalen voor er weer een meisje sterft.
 
 
Eliabeth George - Lichaam van de dood
Verkoopprijs:
 € 22,50
  Terwijl inspecteur Thomas Lynley nog met buitengewoon verlof is nadat zijn vrouw is vermoord, wordt Isabelle Ardery als zijn tijdelijke vervanger binnengehaald bij de Londense politie. Wanneer het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden op een begraafplaats in de Londense wijk Stoke Newington, krijgt Isabelle de kans om te laten zien wat ze waard is in een belangrijk moordonderzoek. Maar om zo snel mogelijk resultaat te boeken, moet ze toch eerst Lynley overtuigen terug te keren. Lynleys team is zeer loyaal aan hem en Isabelle is geheel afhankelijk van hen, en met name Barbara Havers, bij het onderzoek.
 
Elisabeth Mollema - Vergelding
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Hij had haar nooit moeten verleiden – hij weet niet wie hij tegenover zich heeft.
Willem en Hester Pesser hebben een fantastisch leven. Ze wonen in een prachtige villa aan de Reeuwijkse Plassen en het ontbreekt hen en hun vier kinderen aan niets. Willem is een joviale, succesvolle ondernemer, en zit daarnaast in de jury van het televisieprogramma In het hol van de leeuw. Maar als hij de mooie, ambitieuze Matty van Ravenstein live op televisie voor heel Nederland voor gek zet, besluit zij om op vernietigende wijze wraak te nemen – en het lijkt wel of ze al zijn duistere geheimen kent...
 
 
Elizabeth George - In wankel evenwicht
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Na de dood van zijn vrouw heeft Thomas Lynley ontslag genomen bij New Scotland Yard. Met niet meer bij zich dan een rugzak trekt hij al een maand te voet door Cornwall, om alleen te zijn met zijn gedachten. Maar terwijl hij op een rotspad langs de kust naar de golven in de diepte staart, ziet hij op een rots beneden hem het lichaam van een jongen liggen. Dood. Zodra rechercheur Bea Hannaford van de plaatselijke politie erachter komt wie Lynley is, wil ze hem niet laten gaan. New Scotland Yard heeft zijn ontslag niet geaccepteerd en dus is Lynley nog steeds politieman, en zij kan zijn hulp goed gebruiken.
 
Elizabeth George - Totdat de dood ons scheidt
Verkoopprijs:
 € 7,50
  De zestienjarige Roberta Teys wordt met haar mooiste kleren aan gevonden in een boerenschuur in het landelijke Engelse dorpje Keldale. Naast haar liggen een bijl en het ontzielde lichaam van haar vader. Onthoofd. Het enige wat Roberta erover zegt, is: 'Ik heb het gedaan. Ik heb geen spijt.' Scotland Yard geeft de leiding van het onderzoek in handen van inspecteur Thomas Lynley en zijn absolute tegenpool Barbara Havers.
 
 
Elvin Post - Vals beeld
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Vincent Bloom en Elijah Fish hebben zes jaar lang de mondiale kunstwereld voor de gek gehouden door vervalsingen als nieuw ontdekte meesterwerken op de markt te brengen.Alle grote veilinghuizen trapten erin. Totdat ze door stomme pech de gevangenis in draaiden. Zeven jaar later komen ze vrij.
De Boston Red Sox staan op het punt om voor het eerst sinds 86 jaar de World Series te winnen. Dan wordt Fish door Bloom benaderd met het voorstel om een grote hoeveelheid schilderijen te roven uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston, Een krankzinnig plan. Of niet?
 
Esteban Martin & Andreu Carranza - De gaudi sleutel
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Barcelona, 1926. De vermaarde architect Antoni Gaudí sterft nadat hij onder een tram is gekomen. Een ongeluk, zo wordt beweerd. Maar zijn jonge leerling Juan Givell weet wel beter. Hij was erbij. Tachtig jaar later is Juan een oude man die zijn geheugen begint te verliezen. In een helder moment vertelt hij zijn kleindochter Maria over een eeuwenoude profetie en een relikwie en wat die met Gaudí's werk te maken hebben. Maria vindt het eerst een ongelooflijk verhaal, maar twijfelt niet langer wanneer ze opeens achtervolgd blijkt te worden en haar grootvader twee dagen later wordt vermoord. Zij zal zijn taak moeten volbrengen.
 
 
Esther Verhoef - Alles te verliezen
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig. Woont in een prachtige geronoveerde boerderij met haar man, gerespecteerde makelaar Harald, en hun 2 dochterjes van vijf en zeven jaar.
Maar Claires leven is niet zo smetteloos als ze doet voorkomen. Niemand weet waarmee zij vroeger haar geld mee verdiende en dat zij een ongezonde realtie had met Marius, een beruchte crimineel.
Na 10 jaar is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire weten te vinden en is niet van plan zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?
 
Esther Verhoef - Déjà vu
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan.
Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken.
In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er 's nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig?
 
 
Frank Schätzing - De Zwerm
Verkoopprijs:
 € 24,95
  Voor de kust van Peru verdwijnt een visser op mysterieuze wijze van de aardbodem. In Noorwegen ontdekken onder zoekers van een oliemaatschappij een nieuw worm soort, waarvan er miljoenen exemplaren op de zeebodem leven. Tegelijkertijd tonen de walvissen voor de kust van British Columbia bijzonder vreemd, agressief gedrag. Er lijkt geen verband te bestaan tussen deze gebeurtenissen, maar de Noorse bioloog Sigur Johanson gelooft niet in het toeval
 
Frederick Forsyth - De cobra
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wanneer de president van de VS geconfronteerd wordt met de dood van de kleinzoon van een van zijn personeelsleden ten gevolge van drugsgebruik, is voor hem de maat vol: hij besluit de handel in cocaïne helemaal uit te roeien. Paul Devereaux, oud-hoofd van de afdeling contra-spionage van de CIA, zal de opdracht uitvoeren. Met een budget van twee miljard dollar en de beschikking over het complete Amerikaanse militaire arsenaal wordt hij de op een na machtigste man ter wereld.
 
 
Harlan Coben - Levenslijn
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Myron Bolitar droomt er al jaren van dat er eens een voluptueuze blondine zijn kantoor binnenstapt en hem om hulp vraagt. De vrouw die op een ochtend voor hem staat voldoet aan de beschrijving, ze is alleen acht maanden zwanger. Suzze T is een voormalige tennisster, en Myron heeft door de jaren heen heel wat mooie deals gesloten voor haar en haar echtgenoot, de rockster Lex. Maar nu is Lex verdwenen en Suzze is ten einde raad. Myron probeert haar aanvankelijk gerust te stellen " misschien heeft hij gewoon koudwatervrees voor het aanstaande vaderschap " maar Suzze houdt vol dat er iets niet klopt.
 
Harlan Coben - Tegenwerking
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Tennis heeft Myron Bolitar geen windeieren gelegd. Tot zijn vrouwelijke ster Valerie Simpson op klaarlichte dag wordt vermoord, met haar mannelijke collega als belangrijkste verdachte. Vlak voor haar dood heeft Valerie nog geprobeerd contact op te nemen met Myron. Diens naspeuringen leiden hem naar een oude moordzaak, de maffia, een corrupte senator, een jaloerse moeder en iemand die vastbesloten is zijn zoektocht te verhinderen.
 
 
Harlan Coben - Vals spel
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Sportagent Myron Bolitar staat op het punt een grote slag te slaan. Net als Christian Steele, een rijzende ster in het American football en een belangrijke client van Myron. Maar wanneer Christian een telefoontje krijgt van een voormalige vriendin, een vrouw van wie iedereen dacht dat ze dood was, dreigt de deal niet door te gaan. Myron probeert de waarheid te achterhalen en stuit op een beerput vol leugens, geheimen en een familietragedie. Imago en talent kunnen je rijk maken in de sport, maar maken ze je ook onschendbaar?
 
Harlan Coben - Verloren
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Myron heeft al jaren niks gehoord van Terese Collins. Niet sinds hun affaire abrupt aan een einde kwam. Haar telefoontje, waarin ze hem smeekt om naar Parijs te komen, overrompelt hem dan ook. Toch stapt hij een paar uur later in het vliegtuig.
In Parijs blijkt Terese te worden verdacht van de moord op haar ex-man. Het politieonderzoek onthult bovendien een lang verborgen familiegeheim. In dit land, waar niemand hem gunstig gezind lijkt te zijn, staat Myron er alleen voor om Terese's onschuld te bewijzen.
 
 
Harlan Coben - Verzoeking
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Dan is jeugdhulpverlener. Het telefoontje is zoals vele anderen: een dertienjarig meisje, vermoedelijk misbruikt, een adres en de opdracht poolshoogte te nemen. Als hij het huis betreedt en de tv-camer's ziet, de verslaggever tegen hem hoort schreeuwen over zijn seksuele omgang met een minderjarige en de politie hem in de boeien slaat, beseft Dan dat zijn leven voorbij is.Drie maanden later is Dan verdwenen, dood gewaand nadat de vader van het slachtoffer verklaarde de verkrachter van zijn dochter te hebben vermoord.
 
Havank Ross - Caribisch Complot
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Commissaris Charles C.M. Carlier, alias de Schaduw, en zijn oude vriend Bruno Silvère raken onverwacht betrokken bij de spraakmakende rechtszaak tegen de Nederlandse topcrimineel Willem H. wanneer de Nederlandse politie hun hulp inroept bij de zoektocht naar ene Marie Dufour. Dufour is de weduwe van Enno Flem, bijgenaamd 'De Bankier van de Onderwereld', die op klaarlichte dag in Amsterdam werd geliquideerd. De waarschijnlijke opdrachtgever van de moord was Willem H. Omdat ook Flems juridisch adviseur Zeeger Braam, kroongetuige tegen Willem H
 
 
Henning Mankel - De gekwelde man
Verkoopprijs:
 € 24,90
  Håkan von Enke, een gepensioneerde hooggeplaatste zeeofficier, verdwijnt tijdens zijn ochtendwandeling in het Liljanswoud nabij Stockholm. Het is winter en hij heeft net zijn vijfenzeventigste verjaardag gevierd. Voor Kurt Wallander wordt dit een hoogstpersoonlijke kwestie: Von Enke is namelijk de schoonvader van zijn dochter Linda. Sommige sporen wijzen in de richting van het verleden, naar de tijd van de Koude Oorlog, extreem-rechtse groeperingen en huurmoordenaars uit voormalig Oost-Europa.
 
Henning Mankell - De Chinees
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Op een koude dag in januari 2006 doet de politie van het stadje Hesjövallen een verschrikkelijke ontdekking. Er heeft een bloedbad plaatsgevonden. Achttien mensen zijn op beestachtige manier vermoord. Een krankzinnige moordenaar moet aan het werk zijn geweest.
Als Birgitta Roslin, rechter in Helsingborg, de berichten erover leest, is ze met stomheid geslagen. Want bijna alle slachtoffers zijn verwanten van haar.
Omdat de politie geen enkel spoor van de dader vindt en geen enkel aanknopingspunt heeft voor verder onderzoek, besluit Birgitta de zaak zelf te onderzoeken.
 
 
Henning Mankell - Kennedy's brein
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Na haar terugkeer uit Griekenland wordt archeologe Louise Canter geconfronteerd met de dood van haar vijfentwintigjarige zoon Henrik. Volgens de politei is het zelfmoord, maar Louise besluit te onderzoeken waar Henrik de laatste jaren mee bezig was. Ze volgt een spoor dat via Spanje uiteindelijk naar Mozambique voert. Henrik blikt verwikkeld te zijn geweest in een heftige strijd tegen aids en de meedogenloze, op winst beluste medische industrie
 
Ian Rankin - In het duister
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tijdens de renovatie van Queensberry House voor het nieuw te vormen Schotse parlement in Edinburgh wordt in een muur een twintig jaar oud lijk gevonden. Een paar dagen later wordt Roddy Grieve vermoord, een van de parlementskandidaten en lid van een vooraanstaande familie. Een zwerver springt van een brug en laat een koffer vol geld achter. Als Rebus de moord op Roddy Grieve koppelt aan een moordenaar uit het verleden die hij maar al te goed kent, moet hij de confrontatie met zijn eigen demonen aangaan. Als passie, macht en geld op het spel staan, kan zelfs de beste politieman sterven.
 
 
Iris Johansen - Donkere zomer
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Dierenarts Devon Brady is tijdelijk aan het werk op een Caraïbisch eiland wanneer er een zwarte labrador met een schotwond wordt binnengebracht. Zijn baas Jude Marrok is woedend en gaat op zoek naar de schutter " maar komt niet meer terug. Hij laat een briefje voor haar achter waarin hij haar vraagt zijn hond mee terug te nemen naar de Verenigde Staten, met de belofte hem later op te halen.Dan ontdekt Devon dat de hond een speciale gave heeft: hij kan mensen genezen. En er blijken meer honden met dezelfde gave te zijn. Marrok wordt achtervolgd door mensen uit zijn verleden die de honden in hun bezit willen hebben.
 
Jamer Patterson & Liza Marklund - Partnerruil
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Europa wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden in Parijs, Rome, Amsterdam en Berlijn. De lichamen van jonge stellen gevonden in houdingen die verwijzen naar bekende kunstwerken. Alles wijst erop dat de moorden het werk zijn van een groep koelbloedige, nietsontziende moordenaars. De enige aanwijzing die de politie heeft, is een door de daders verstuurde ansichtkaart.
De dochter van de Amerikaanse politieman Jacob Kanon is een van de slachtoffers en Kanon is vastberaden de seriemoordenaars te vinden.
 
 
James Patterson - Cross
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Alex Cross stond aan het begin van een veelbelovende carrière bij de politie van Washington D.C., toen een vrouw voor zijn ogen werd doodgeschoten. Het onderzoek leverde niets op en na verloop van tijd verdween de moord als een cold case in de archieven. Alex Cross zou deze zaak nooit vergeten. Want de moordenaar van Maria Simpson Cross, echtgenote van Alex, werd nooit gevonden. Jaren later staat Cross op een keerpunt in zijn leven. Hij heeft de politie en de FBI vaarwel gezegd en zijn oude beroep van psycholoog weer opgepakt. Zijn vroegere partner John Sampson roept echter zijn hulp in.
 
James Patterson - Cross Country
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Het huis van Ellie Cox, een goede vriendin van Alex Cross, is de plaats delict van een van de ergste moordzaken die Alex ooit heeft meegemaakt. De zoektocht naar de moordenaar leidt hem en zijn partner Brianna Stone naar de Nigeriaanse onderwereld van Washington DC. Ze komen uit bij een verbazingwekkend goed georganiseerde groep tieners, die wordt geleid door een krachtige, duivelse man: de Afrikaanse maffiabaas Tiger. Net wanneer Brianna en Alex denken dat ze de moordenaar te pakken hebben, verdwijnt hij zonder enig spoor. Alex beseft dat hij hem naar Afrika moet volgen. En ook dat hij dit alleen moet doen.
 
 
James Patterson - Het uur van de wolf
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Alex Cross' carrière heeft een nieuwe wending genomen. Na jarenlang voor de politie van Washington D.C. te hebben gewerkt, maakt hij de overstap naar de FBI. Maar terwijl hij nog volop in training is, wordt er al een beroep gedaan op zijn jarenlange ervaring met het opsporen van criminele psychopaten. In korte tijd een groot aantal rijke, blanke vrouwen te zijn ontvoerd. Het is de ontvoerders kennelijk niet om losgeld te doen, want ze laten niets van zich horen. Cross vreest dan ook het ergste voor de slachtoffers. Dan komt hij erachter dat de man die aan de touwtjes trekt, een duistere figuur is die zichzelf Wolf noemt...
 
James Patterson - Het zesde slachtoffer
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Inspecteur Lindsay Boxer en haar nieuwe partner krijgen te maken met een maniak die de straten van San Francisco onveilig maakt. Op klaarlichte dag worden telkens kinderen samen met hun nanny's ontvoerd. Nog angstaanjagender is dat de ontvoerder vervolgens geen losgeld eist. Terwijl het complete politiekorps de jacht opent, moet Lindsay nog een andere zaak zien op te lossen. Een van haar vriendinnen uit de Women's Murder Club is het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval en vecht in het ziekenhuis voor haar leven.
 
 
James Patterson - Hittegolf
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tom Dunleavy heeft zijn eigen advocatenpraktijk in East Hampton, dé vakantiebestemming van iedere Amerikaan met heel veel geld. Wanneer Dante Halleyville, een jonge Afro-Amerikaan die op het punt staat een profcontract als basketballer te tekenen, wordt gearresteerd voor een drievoudige moord, weet Tom in zijn hart dat Dante onschuldig is. Samen met zijn vroegere vriendin Kate Costello neemt Tom de zaak – die nu al de rechtszaak van de eeuw wordt genoemd – op zich. Ze moeten uitvinden wie de werkelijke dader is. En waarom Dante voor de moord moet opdraaien…
 
James Patterson - In naam van de vader
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Alex Cross geniet samen met zijn kinderen van een welverdiende vakantie in Disneyland als hij een telefoontje krijgt van de directeur van de FBI.
Een bekende actrice is voor haar huis in Beverly Hills doodgeschoten en haar gezicht is met een mes bewerkt. Kort daarna ontvangt een journalist van The L.A. Times een e-mail waarin de moord tot in detail wordt beschreven. Het blijkt niet om een opzichzelfstaand incident te gaan, maar om een nietsontziende seriemoordenaar.
 
 
James Patterson - Vijfde vrouw
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In haar vrije tijd doet politie-inspecteur Lindsay Boxer wat ze het liefst doet: shoppen met haar vriendinnen, in dit geval advocaat Yuki Castellano en Yuki's moeder Keiko. Maar plotseling stort Keiko ineen en ze wordt met spoed naar het San Francisco Medical Center gebracht. Haar conditie verbetert gelukkig snel, maar enkele dagen later overlijdt ze toch nog volkomen onverwacht. Ze had de verkeerde medicijnen toegediend gekregen en is overleden aan een hartaanval. Dan blijkt dat het niet de eerste keer is dat patiënten die genezen leken, alsnog op onverklaarbare wijze overlijden in dit ziekenhuis...
 
James Patterson - Zomer van verraad
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Ned Kelly is opgegroeid in een van de armste arbeiderswijken van Boston. Zijn vrienden zijn allemaal in het criminele milieu terechtgekomen, maar Ned is erin geslaagd om aan de goede kant van de wet te blijven. Dan besluit hij om toch voor één keer zijn vrienden te helpen bij een inbraak in Palm Beach, Florida. De beoogde buit zijn drie schilderijen die op de zwarte markt vijf miljoen dollar zullen opleveren. Maar het plan loop volkomen in het honderd... Neds vrienden vinden de dood en Ned slaat op de vlucht. Terwijl de FBI begint aan de grootste klopjacht uit haar geschiedenis, probeert Ned bewijs te verzamelen voor zijn onschuld.
 
 
James Rollins - Het laatste orakel
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Als de volgende Boeddha, Mohammed of Jezus met bio-engineering tot leven gewekt zou kunnen worden… Zou dat dan de wederopstanding betekenen of zou het een kettingreactie in gang zetten die het einde van de mensheid inluidt?

Een denktank van wetenschappers, opgericht tijdens de Koude Oorlog, heeft een manier ontdekt om de talenten van idiots savants, autistische wonderkinderen, nog veel verder te ontwikkelen.
 
James Rollins - Zandstorm
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een expeditie van wetenschappers en Sigma-agenten Painter Crowe en Coral Novak trotseert zandstormen en een allesverzengende zon om de verdwenen stad Oebar te vinden en binnen te komen. Ze zijn op zoek naar de antimaterie en moeten die vinden voordat deze in handen valt van Het Gilde, dat er kwaadaardige bedoelingen mee heeft.
Zandstorm is een razendsnelle avonturenthriller vol kunst)geschiedenis, wetenschap en religie van meesterverteller James Rollins. Eerder verschenen in de Sigma-reeks Steen der wijzen, De zwarte orde, Taal der engelen en Het laatste orakel.
 
 
Jeff Matiotte - CSI: Bloedspoor
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Na een duur nachtje in een exclusive nachtclub in Las Vegas wordt het stamhoofd van de Grey Rock Paiute Tribe in zijn eigen huis vermoord en wordt er met zijn eigen bloed een cryptische boodschap op de muur geschreven. Het duurt niet lang voor rechnische rechercheurs Ray Langston en Nick Stokes hun handen vol hebben aan een steeds mysterieuze zaak - het slachtoffer, dat al veel controverse had opgeroepen, lijkt aan zijn eind te zin gekomen door een wraakoefening, maar de mensen om het stamhoofd heen willen niets zeggen over wie of waarom...
 
Jens Lapidus - Bloedlink (deel 2)
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Thomas Andrén, een corrupte politieagent met huwelijksproblemen, gaat zonder toestemming van zijn superieuren op zoek naar de identiteit van een onherkenbaar verminkt lijk. Wanneer hij geschorst wordt, treedt hij zonder wroeging in dienst van maffiabaas Radovan. Hoofdverdachte van de moord is de voormalige huurling Niklas Brogren, wiens persoonlijke missie het is om de wereld te ontdoen van mannen die vrouwen mishandelen. Hun paden kruisen elkaar wanneer het lijk dat van de moordenaar van de Zweedse pemier Olof Palme blijkt te zijn.
 
 
Jens Lapidus - Snel geld (deel 1)
Verkoopprijs:
 € 15,00
  In Stockholm, waar de decadente bovenwereld en de rauwe onderwereld van Zweden nauw met elkaar verbonden zijn, verdwijnt een jonge vrouw spoorloos en kruisen de wegen van drie jonge mannen elkaar. Mrado is een Joegoslavische huurling die de voogdij over zijn dochtertje probeert te krijgen. Jorge is een drugsdealende latino die uit de gevangenis ontsnapt. De ambitieuze student JW ten slotte zoekt koortsachtig manieren om zijn dure levensstijl te kunnen blijven betalen. Alledrie zwichten ze voor de destructieve lokroep van de cocaïnehandel.
 
Jilliane Hoffman - Vergelding
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Bij haar New Yorkse appartement wordt Chloe Larson opgewacht door een man met een clownsmasker op. Hij verkracht en mishandelt haar en laat haar voor dood achter. Ze overleeft de aanval en besluit de stad te verlaten om in Miami een nieuw leven te beginnen. Twaalf jaar later zaait de seriemoordenaar Cupido angst onder de bevolking na een reeks verkrachtingen en moorden op jonge blondines. Wanneer Chloe, die inmiddels officier van justitie is, geconfronteerd wordt met de verdachte herkent ze de stem van haar toenmalige verkrachter. Ze zweert dat ze niet zal rusten voor hij in de dodencel zit. Vergelding? Of gerechtigheid?
 
 
Jo Nesbo - De vleermuisman
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Harry Hole wordt door zijn superieuren naar Australië gestuurd om de politie down under bij te staan bij het onderzoek naar de moord op een Noorse actrice. Maar de moord is niet de enige reden voor deze gedwongen vakantie. Hole overleefde even daarvoor ternauwernood het auto-ongeluk waarbij zijn collega omkwam, en dompelt zich sindsdien onder in de alcohol.
 
Jo Nesbo - Het pantserhart
Verkoopprijs:
 € 19,90
  De politie van Oslo staat voor een raadsel. Er zijn twee vrouwenlichamen gevonden, ze blijken verdronken in hun eigen bloed en hun gezichten zijn verminkt. Bizar detail is dat de verwondingen van binnenuit lijken te zijn gemaakt. Er is maar één man die bij deze zaak zou kunnen helpen, maar hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Kaja Solness van de afdeling Moordzaken wordt op de zaak gezet en belandt bij haar zoektocht naar de verdwenen ex-commissaris in Hong-Kong. Hij blijkt op de vlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak, voor de vrouw die van hem houdt en voor zijn schuldeisers. Zijn is Harry Hole.
 
 
Joanne Harris - Schaakmat
Verkoopprijs:
 € 12,50
  St. Oswald is een traditionele upper class jongensschool in Noord-Engeland. Het nieuwe jaar is net begonnen, en er zijn veranderingen op komst: mannen in pakken en de nieuwe media zijn aan de macht. Roy Straitley, de excentrieke en traditionele leraar Latijn en een van de veteranen van St. Oswald denkt dan ook, met tegenzin, na over zijn pensioen. Hij verzet zich tegen de nieuwelichterij, maar weet ondertussen als geen ander wat er speelt: onder de dagelijkse ergernissen wordt een donkere onderstroom voelbaar en zet bittere wrok een reeks catastrofale gebeurtenissen in gang. Wie is de geheimzinnige insider....
 
Jodi Picoult - De bekering
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Het ene moment ziet de toekomst van June Nealon en haar gezin er rooskleurig uit, het volgende moment wordt ze geconfronteerd met de moord op haar man en een van haar kinderen. De dader, Shay Bourne, wordt ter dood veroordeeld. De wereld heeft hem niets gegeven, en hij heeft de wereld niets te bieden. Dan gebeurt er iets wat alles verandert voor hem. Nu krijgt hij nog een laatste kans op verzoening. Junes elfjarige dochter Claire heeft een nieuw hart nodig en dat wil Shay haar geven. Maar zal June zijn aanbod kunnen accepteren?
 
 
John Grisham - Achter gesloten deuren
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Aanvankelijk lijkt het toeval. Twee uur na elkaar overlijden twee belangrijke rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof. De een oud en ziek, de ander jong en kerngezond. Rechtenstudente Darby Shaw komt achter het verband tussen de twee zaken. Haar onderzoek levert een overstelpende hoeveelheid feiten op en…een naam.
 
John Grisham - De bekentenis
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Travis is net vrij uit de gevangenis, waar hij een straf uitzat voor een zedenmisdrijf, als hij hoort dat Donté over vier dagen geëxecuteerd zal worden. Kort geleden is bij Travis een hersentumor geconstateerd die binnen niet al te lange tijd een einde aan zijn leven zal maken. Omdat hij niets te verliezen heeft, besluit hij voor het eerst in zijn leven te doen wat goed is en de moord op Nicole te bekennen. Maar hoe kan iemand die schuldig is de politie, aanklagers, rechters en politici ervan overtuigen dat ze op het punt staan een onschuldig persoon te executeren?
 
 
John Grisham - De getuige
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Kyle McAvoy is voorbestemd om in de voetsporen van zijn vader te treden, die advocaat is voor de gewone man. Tijdens zijn studie rechten behoort hij tot de besten van zijn jaar en wordt hij gekozen tot hoofdredacteur van de Yale Law Journal. Alles wijst erop dat voor Kyle een mooie juridische carrière in het verschiet ligt. Maar Kyle draagt al vijf jaar een duister geheim met zich mee. Tijdens een feestje is er iets gebeurd waar hij nooit meer aan terug wil denken. Wanneer een video-opname van het betreffende feestje in verkeerde handen valt, verandert zijn leven in een nachtmerrie. Hij wordt gedwongen te liegen, stelen, spioneren....
 
John Grisham - De wettelozen
Verkoopprijs:
 € 17,95
  In De wettelozen keert John Grisham terug naar het fictieve Ford Country in de staat Mississippi, waar zijn debuut De jury en het latere Het dossier zich afspeelden. In zeven misdaadverhalen verteld de succesvolle thrillerschrijver ter wereld over mannen en vrouwen die in aanraking komen met de minder fraaie aspecten van de Amerikaanse samenleving. Zoals de broers en moeder van een terdoodveroordeelde die naar zijn executie gaan... de vreemdeling die mistanden in verzorgingstehuizen aan het licht brengt en daar zelf schatrijk van wordt...
 
 
John le Carre - Ons soort verrader
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Perry en Gail, een jong verliefd Engels stel, gaan voor een droomvakantie naar het Caribische eiland Antigua. Op hun tweede dag in het beachresort komen ze een charismatische Russische vijftiger tegen. Dima is miljonair, heeft een eigen schiereiland en een Rolex bezet met diamanten – en hij wil met Perry tennissen.

Maar Dima wil nog veel meer van zijn nieuwe Engelse vrienden. Hij heeft hun hulp nodig om te ontsnappen uit zijn vory, zijn Russische criminele broederschap.
 
John Sandford - Dodenwake
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Voormalig senator Lincoln Bowe is sinds enkele dagen spoorloos verdwenen. Niemand weet of hij is ontvoerd of vermoord. Kort na de verdwijning ontvangt Jake Winter een telefoontje van het Witte Huis. Wanneer er iets 'fout' gaat binnen de Senaat of het Huis van Afgevaardigden, of binnen het Pentagon, de FBI of de CIA, wordt Jake vaak gevraagd de onderste steen boven te halen en uit te zoeken wat er werkelijk heeft plaatsgevonden. Koste wat het kost. De boodschap die hij nu te horen krijgt is duidelijk: als Lincoln Bowe niet snel wordt teruggevonden, breekt de hel los...
 
 
John Silvester en Andrew Rule - Underbelly, De gangland oorlog 1
Verkoopprijs:
 € 12,95
  In Underbelly geven John Silvester en Andrew Rule een schokkende inkijk over hoe het er in de Australische onderwereld toegaat. Centraal staat de keiharde gangsteroorlog die tussen 1994 en 2004 werd uitgevochten in Melbourne en omgeving. Deze Gangland Oorlog was de bloedigste en meest gewelddadige gangsteroorlog die ooit in Australië plaatsvond.
 
John Silvester en Andrew Rule - Underbelly, De gangland oorlog 2
Verkoopprijs:
 € 12,95
  n Underbelly geven John Silvester en Andrew Rule een schokkende inkijk over hoe het er in de Australische onderwereld toegaat. Centraal staat de keiharde gangsteroorlog die tussen 1994 en 2004 werd uitgevochten in Melbourne en omgeving. Deze Gangland Oorlog was de bloedigste en meest gewelddadige gangsteroorlog die ooit in Australië plaatsvond.
 
 
Jonathan Kellerman - Skelet
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De middelbare scholier Chance Brandt vervult als taakstraf telefoondiensten bij het Vogelmoeras, een natuurreservaat bij Los Angeles. Op een avond krijgt hij een beller die hem met verdraaide stem vertelt dat er een lijk in het moeras ligt. Chance denkt dat een van zijn vrienden hem voor de gek houdt en vergeet het voorval.
Maar er ligt wel degelijk een lichaam in het moeras. Tijdens het onderzoek van de LAPD, onder leiding van rechercheur Milo Sturgis, worden in totaal vier vrouwenlichamen in het moeras gevonden. Alle vier missen ze de rechterhand. Is dit het werk van een verknipte seriemoordenaar?
 
Jonathan Kellerman - Sluitend bewijs
Verkoopprijs:
 € 18,95
  In een half afgebouwde villa in een rijke buurt van Los Angeles stuit een bewaker op de lichamen van een jong stel. Ze liggen verstrengeld in een levenloze omhelzing. Rechercheur Moordzaken Milo Sturgis " door de wol geverfd " is toch geschokt bij de aanblik van de twee doden. Hij ziet het werk van een verknipte moordenaar. Met de hulp van psycholoog Alex Delaware gaat Milo vastberaden achter iedere aanwijzing aan, maar plotseling gaat het onderzoek een heel andere richting uit.
 
 
Jussi Adler-Olsen - De noodkreet in de fles
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden, maar krijgt dan de melding van Schotse collega's dat ze flessenpost hebben gevonden. Deze bevat een stukje papier dat met bloed is beschreven en slechts gedeeltelijk te lezen is. Langzaam maar zeker weten brigadier Mørck en zijn assistent Assad het bericht te duiden: het is een in 1996 geschreven schreeuw om hulp in verband met de ontvoering en verdwijning van twee jongens.
 
Jussi Adler-Olsen - De vrouw in de kooi
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Op een prachtige winterdag verdwijnt de jonge linkse politica Merete Lynggaard zonder een spoort achter te laten. De media duiken op het verhaal en suggeren van alles: van moord en zelfmoord tot een geplande vrijwillige verdwijning. De politie wordt gesommeerd de verdwijning grootscheeps aan te pakken, maar Merete is van de aardbodem verdwenen. Brigadier Carl Mørk, hoofd van de Afdeling 'onopgeloste zaken' Q, forceert na enkele jaren een grote doorbraak in het onderzoek. Samen met zijn assistent Assad is hij een roekeloze crimineel op het spoor die wordt gedreven door haat.
 
 
Jussi Adlert-Olsen - De Fazantenmoordenaars
Verkoopprijs:
 € 15,00
  In 1987 worden de verminkte lichamen van een broer en zus gevonden in een zomerhuisje in de buurt van Rørvig, in Noord-Seeland. Uit het politieonderzoek blijkt dat de dader gezocht moet worden binnen een groep van kostschoolleerlingen die uit de rijkste kringen van het land afkomstig zijn. Er is echter niet genoeg bewijs en de zaak verdwijnt in de doofpot, totdat een van de verdachten zichzelf aangeeft. Daarmee lijkt het mysterie opgelost.Een aantal jaren later belandt het onderzoek op het bureau van brigadier Mørck, hoofd van de afdeling onopgeloste zaken Q. Hij denkt dat het er per ongeluk is terechtgekomen, maar al snel blijkt dit niet het geval te zijn. Hij realiseert zich dat er iets heel erg fout is gegaan..
 
Karen Rose - Sterf voor mij
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Op een besneeuwd veld in Philadelphia doet rechercheur Vito Ciccotelli een uiterst macabere ontdekking wanneer een graf wordt gevonden van een jonge vrouw, wier handen zo zijn gevouwen dat het lijkt of ze bidt. Ciccotelli roept de hulp in van archeologe Sophie Johannsen om vast te stellen wat er verder onder de bevroren grond ligt. De lichamen zijn alle op een speciale manier gepositioneerd en de slachtoffers blijken op gruwelijke wijze gemarteld. Er zijn echter ook nog lege graven – de moordenaar is nog niet klaar.
 
 
Karin Slaughter - Een lichte koude huivering
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Op de campus van een universiteit vinden in een week tijd enkele studenten onder mysterieuze omstandigheden de dood. Terwijl kinderarts en lijkschouwer Sara Linton het eerste lichaam onderzoekt, wordt haar hoogzwangere zus Tessa door een onbekende aangevallen. Sara's ex-man Jeffrey Tolliver leidt het onderzoek. Hun samenwerking brengt de nodige spanningen teweeg. Ook oud-rechercheur Lena Adams is bij de zaak betrokken. Sinds haar ontslag bij de politie werkt ze als bewaker op de campus. Boos en gekwetst verricht Lena haar eigen speurwerk en begeeft zich daarbij op gevaarlijk terrein
 
Karin Slaughter - Genesis
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Ze is een nieuw leven begonnen en werkt in een ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde vrouw met spoed wordt binnengebracht. Sara raakt in de ban van deze mysterieuze vrouw en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad van Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. Ze vinden in de bossen rond Atlanta een ondergrondse martelkamer, die alle gruwelijkheden overtreft. Als er nog een vrouw verdwijnt, lijkt slechts een ding zeker, de martelaar geeft zich niet snel gewonnen.
 
 
Karin Slaughter - Genesis
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Ze is een nieuw leven begonnen en werkt in een ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde vrouw met spoed wordt binnengebracht. Sara raakt in de ban van deze mysterieuze vrouw en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad van Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. Ze vinden in de bossen rond Atlanta een ondergrondse martelkamer, die alle gruwelijkheden overtreft. Als er nog een vrouw verdwijnt, lijkt slechts een ding zeker, de martelaar geeft zich niet snel gewonnen.
 
Karin Slaughter - Gevallen
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Wat begint als een normale dag zal voor Faith Mitchell eindigen in een vreselijke nachtmerrie. In haar moeders huis wordt ingebroken, een onbekende man dood wordt gevonden en een gijzeling vindt plaats. En nergens een spoor van haar moeder…
Faith gaat op onderzoek naar de overvallers van haar moeders huis. Waar waren ze naar op zoek, en waarom? En waarom is haar moeder verdwenen? Heeft haar moeders verleden ermee te maken? Jaren terug was zij het hoofd van een narcoticabrigade die werd opgedoekt vanwege corruptie, waarbij Faiths moeder werd vrijgepleit.
 
 
Karin Slaughter - Nachtschade
Verkoopprijs:
 € 10,00
  In het slaapstadje Grant County ontstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer, vindt de vrouw. Samen met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, haar grote liefde van vroeger met wie ze op gespannen voet staat, probeert Sara het mysterie van de moord op te lossen. Intussen verricht ook Lena Adams, de zus van het slachtoffer, op eigen houtje naspeuringen. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.
Nachtschade is het eerste deel in de zeer succesvolle Sara Linton-reeks.
 
Karin Slaughter - Nachtschade (midprice)
Verkoopprijs:
 € 7,95
  In het slaapstadje Grant County ontstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer, vindt de vrouw. Samen met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, haar grote liefde van vroeger met wie ze op gespannen voet staat, probeert Sara het mysterie van de moord op te lossen. Intussen verricht ook Lena Adams, de zus van het slachtoffer, op eigen houtje naspeuringen. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.
 
 
Karin Slaughter - Onaantastbaar
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Detective Lena Adams heeft jarenlang geprobeerd haar gewelddadig verleden te ontvluchten. Maar bij een gedwongen terugkomst in haar geboortedorp wordt ze opnieuw geconfronteerd met een explosie van geweld: een meedogenloze moordenaar heeft een jonge vrouw onherkenbaar verbrand. Voor de plaatselijke politie is Lena de enige verdachte. Jeffrey Tolliver en zijn vrouw Sara Linton reizen af naar het plaatsje om Lena's onschuld te bewijzen. Dan wordt een tweede lichaam gevonden en raken Jeffrey en Sara verstrikt in een duistere wereld vol geweld en rassenhaat. Kunnen zij de waarheid achterhalen.....
 
Karin Slaughter - Onzichtbaar
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Een gewelddadige gijzeling houdt de inwoners van Grant County in zijn greep. Kinderarts Sara Linton en haar ex-echtgenoot politiechef Jeffrey bevinden zich onder de gegijzelden. Is detective Lena wel de aangewezen persoon om dit drama tot een goed einde te brengen? Houdt de gijzeling verband met mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden? Heeft Jeffrey duistere kanten die zelfs Sara niet kan vermoeden?
Deze briljant geconstrueerde thriller is net als de eerdere delen in de Sara Lintonreeks bloedstollend spannend en bevat humor, romantiek en psychologische diepgang.
 
 
Karin Slaughter - Stille zonde
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Will Trent wordt voor een speciale opdracht uitgezonden als undercover agent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als verwacht en hij komt volledig geïsoleerd te staan. Zijn vrouw Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: haar stiefzoon Jared is in zijn eigen huis neergeschoten. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak waaraan Will werkt. Het duurt niet lang of het gevaar omringt hen van alle kanten.
 
Karin Slaughter - Triptiek
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Wanneer rechercheur Michael Ormewood voor een moordzaak naar de beruchte wijk Grady Homes gaat, wordt hij geconfronteerd met het gruwelijk toegetakelde lichaam van Aleesha Monroe. Het gaat om een nieuw geval uit een serie vergelijkbare misdaden. Ormewood stort zich op de zaak en moet samenwerken met speciaal agent Will Trent, die hij bij voorbaat niet mag. 24 uur later komt het geweld angstaanjagend dichtbij wanneer in zijn eigen achtertuin een lichaam wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat het raadsel van Monroes dood is verstrengeld met een gruwelijk geheim uit het verleden dat niet met rust gelaten wil worden.
 
 
Karin Slaughter - Trouweloos
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Een wandeling in de bossen krijgt een sinistere wending als inspecteur Jeffrey Tolliver en kinderarts Sar Linton op het lichaam van een meisje stuiten in een met aarde bedekte kist. Ze ziet eruit alsof ze zich letterlijk is doodgeschrokken. Als Sara het lichaam onderzoekt, ontdekt ze iets gruwelijks - iets dat zelfs Sara schokt. Detective Lena Adams, geroutineerd maar zwaar op de hand, wordt van vakantie teruggeroepen om met het onderzoek te helpen. Al snel leidt het spoor naar een naburige plaats, een geïsoleerde gemeenschap en een huiveringwekkend geheim. Trouweloos is het vijfde deel in de Sara Linton-reeks.
 
Karin Slaughter - Verbroken
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Sara Linton vraagt Will Trent om hulp in Grant County bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw. Maar zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd. Wat houdt Lena Adams voor hem verborgen en wat had zij te maken met de dood van Jeffrey Tolliver? En waarom heeft Sara zijn hulp nodig bij het onderzoek?
Terwijl het onderzoek vordert, doet Will rondvraag naar de feiten rond Jeffreys dood. De twee vrouwen naast hem zijn beiden vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen, waarbij Lena steeds meer onder druk komt te staan en Sara's wantrouwen steeds groter wordt.
 
 
Karin Slaughter - Versplinterd
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Abigal Campano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in zijn hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt zich een ongekende kracht in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent van het Georgina Bureau of Investigation krijgt de leiding over het onderzoek, maar al snel nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan.
 
Karin Slaughter - Versplinterd
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Abigail Campano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in zijn hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt zich een ongekende kracht in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation krijgt de leiding over het onderzoek, maar al snel nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan. Karin Slaughter laat enkele hoofdrolspelers uit het zeer succesvolle Triptiek terugkeren in een uiterst beklemmend verhaal.
 
 
Karin Slaughter - Zoenoffer
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Een duister geheim werpt een schaduw over Grant County als de 13-jarige Jenny zich moedwillig laat neerschieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver. Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik. De ex-echtgenoten Sara en Jeffrey werken noodgedwongen samen bij het oplossen van deze zaak.
Jeffrey wordt in zijn speurwerk verder bijgestaan door de getraumatiseerde rechercheur Lena Adams, die zich vastbijt in haar werk en in de ban raakt van de jongen die de sleutel van het misdrijf in handen lijkt te hebben. Als de ontknoping nabij is, slaat het noodlot opnieuw toe.
 
Kate Moss - De vergeten Tombe
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een oude priester, op brute wijze om het leven gebracht. Een ontzield lichaam van een jonge man in de rivier de Aude. Een nerveuze vrouw in een kamer met damasten gordijnen. Een lachende man in de schaduw. Twee vrouwen uit verschillende tijden en plaatsen raken verwikkeld in het mysterie dat deze mensen samenbrengt: de tarotkaarten die zij in hun handen houden.
 
 
Katherine Neville - Het vuur
Verkoopprijs:
 € 19,95
  1822
De Turken vallen Albanië binnen. Haidée, de aangenomen dochter van de Albanees Sultan, vlucht naar haar echte vader, Lord Byron, met in haar bagage de zwarte koningin van het mystieke en eeuwenoude Montglane schaakspel. Byron is de enige die de macht van de zwarte koningin kent, en die de kracht van het spel zou kunnen beheersen…
2003
Alexandra, ooit een schaakwonderkind totdat haar vader voor har ogen vermoord werd, zoekt haar verwenen moeder. Ze vindt meer vragen dan antwoorden.
 
Katheryn Fox - Tot op het bod
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden; verminkt, bevroren en verbrand. Uit de autopsie blijkt dat de vrouw onlangs is bevallen. Er wordt geen kind aangetroffen op de plaats delict, maar is de baby nog in leven? Brigadier Kate Farrer, net terug van drie maanden verplicht verlof na een traumatische gijzeling, wordt samen met haar nieuwe, jonge partner Oliver Parke op de zaak gezet. Tot hun spijt worden ze door personeelstekort al snel weer van de zaak afgehaald en moeten ze zich richten op de verdwijning van Candice, dochter uit een welgestelde familie. De verdenking valt op Mark Dobbie, de ex van Candice' zus.
 
 
Ken Follett - Val der Titanen
Verkoopprijs:
 € 29,99
  In 1911 verandert de wereld voorgoed. Arbeiders laten zich niet langer onderdrukken, vrouwen eisen hun rechten op, de rijke aristocratie kan haar macht niet langer handhaven. En overal fluisteren diplomaten elkaar woorden in die het lot van miljoenen mensen over de hele wereld zullen veranderen. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog proberen acht mensen hun weg in deze roerige wereld te vinden.
 
Lars Kepler - Contract
Verkoopprijs:
 € 19,90
  lichaam van een vrouw gevonden. Ze lijkt verdronken te zijn, maar haar longen zijn gevuld met brak water dat niet afkomstig blijkt te zijn van de archipel. De volgende dag wordt er een man gevonden in zijn appartement in Stockholm. Hij hangt aan een plafondhaak, in een verder lege kamer. Inspecteur Joona Linna is ervan overtuigd dat de man zelfmoord heeft gepleegd. Hij krijgt gelijk, maar daarmee is de zaak niet gesloten. De twee doden vormen de opmaat tot een reeks duizelingwekkende en gevaarlijke gebeurtenissen die Joona Linna meesleuren in een nietsontziende jacht op de moordenaar.
 
 
Lars Kepler - Hypnose
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Tien jaar geleden heeft hij gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem vraagt haar te assisteren bij een moordzaak waarbij de levens van een jongen en zijn zus op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt de patiënt onder hypnose. Maar al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. De deuren naar de hel lijken geopend en Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen.
 
Lars Kepler - Slaap
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Seriemoordenaar Jurek Walter slijt zijn dagen in een psychiatrische inrichting, waar hij al jaren in volledig isolement leeft. Maar als op een koude winteravond een van zijn laatste slachtoffers levend wordt gevonden, verandert de situatie volledig.
De onverwachte getuigenis van de man zorgt ervoor dat de zaak opnieuw geopend wordt. Joona Linna gaat in Slaap opnieuw de confrontatie aan met zijn oudste vijand, Jurek Walter.
 
 
Lawaai dat nooit stopt
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Todd woont in Prentissdorp, een dorp waar alleen nog mannen zijn en waar altijd Herrie klinkt. Die Herrie is er altijd, je kunt er niet aan ontsnappen. Tot Todd twee grote ontdekkingen doet: hij vindt een plek zonder Herrie en hij leert het meisje Viola kennen. Samen trekken ze ten strijde tegen de dreigende oorlog in Prentissdorp. Maar de vrede lijkt verder weg dan ooit...
Patrick Ness sluit zijn fenomenale trilogie af met een indrukwekkend slotdeel.
 
Lee Child - 61 uur
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Jack Reacher komt midden in een extreem koude winter een paar dagen vast te zitten in Bolton, South Dakota. Hij raakt betrokken bij de problemen van de lokale politie en biedt aan te helpen. Hoe erg kan het zijn, in Bolton, South Dakota?

Wat Reacher niet weet is dat over precies 61 uur de grootste internationale drugsdeal aller tijden op spectaculaire wijze uit de hand zal lopen. De klok tikt. De Mexicaan is onderweg. De Rus heeft iedereen omgekocht. Amerika moet zijn handen schoonhouden. En Reacher zit er middenin.
 
 
Lee Child - Achtervolging
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Nebraska, een koude winteravond. Jack Reacher probeert een lift te krijgen naar Virginia, maar er is weinig verkeer, en met zijn gebroken neus ziet hij er niet bepaald uit als een gezellige passagier. Pas na anderhalf uur stopt een donkere Chevrolet. Twee mannen voorin, een vrouw op de achterbank. Jack stapt in. Ze zijn nauwelijks onderweg of hij beseft: dit is een heel fout gezelschap. Jack Reacher zit in de nesten...
 
Lee Child - Bloedgeld
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De welgestelde Edward Lane heeft de tijd mee: zijn privéleger van oud-militairen wordt overal ter wereld ingehuurd. Maar als zijn vrouw en kind worden ontvoerd, helpt vuurkracht niet om ze heelhuids terug te krijgen. Gelukkig weet Lane precies wie hij nodig heeft om de ontvoerders te laten boeten: Jack Reacher. Drie keer betaalt Lane het gevraagde losgeld, en telkens vist Reacher achter het net bij de overhandiging. En de ontvoerden worden niet vrijgelaten. Als een onderzoek vastzit, moet je alles overdoen, weet Reacher. Langzaamaan beseft Reacher dat Lane iets verbergt. Iets vuils. Iets groots...
 
 
Lee Child - Niets te verliezen
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Als Jack Reacher van Hope, het stadje waar hij de vorige nacht heeft gelogeerd, op weg is naar zijn eerstvolgende bestemming, Desperation, weet hij nog niet wat hem daar te wachten staat. Groot, sterk, recht-door-zee en rechtvaardig, vrij en ongrijpbaar. Jack Reacher, de ex-militair zonder bagage, is een held met appeal voor mannen én vrouwen. In Niets te verliezen bindt hij de strijd aan met een hele stad. En hij wint .Lee Child heeft in de afgelopen jaren een grote schare Reacher-fans opgebouwd met zijn geschreven boeken.
 
Lee Child - Tegenspel
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Na 61 uur vroeg de lezer zich af of Jack Reacher de eindstrijd wel overleefd kon hebben. Hij is echter weer onderweg, naar Langley, het hoodkwartier van de CIA, naar Susan, het nieuwe hoofd van zijn oude afdeling.

Onderweg struikelt Reacher in Nebraska over een lokaal drama: een familie met een transportbedrijf houdt de omwonende boerengezinnen in een stalen greep van angst. Reachers gevoel voor rechtvaardigheid speelt onmiddellijk op, maar voordat hij het weet zit hij tot zijn nek in een internationaal mensensmokkelsyndicaat…
 
 
Lieneke Dijkzeul - Verloren zoon
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Inspecteur Paul Vegter wordt geconfronteerd met twee raadselachtige, gewelddadige moorden. De wreedheid ervan schokt hem en vooral zijn jonge rechercheur Renee, die eerder slachtoffer was van een aanslag en sindsdien worstelt met haar angst voor geweld.Is er een verband tussen de slachtoffers, of een verklaring voor de bizarre manier waarop zij zijn gedood? Vegters theorie dat dikwijls op de verkeerde personen wraak wordt genomen, wordt aan het wankelen gebracht.
 
Lieneke Dijkzeul - Wat overblijft
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Inspecteur Vegter duikt in een nieuwe zaak waarin macht en wantrouwen de boventoon voeren. Met tegenzin werkt hij aan het oplossen van deze schokkende zaak en hij dreigt het overzicht dreigt te verliezen.
In een idyllisch winterlandschap wordt zakenman Richard Verkallen gevonden, met sneeuw bedekt, dood. Spoedig blijkt dat Verkallen niet bepaald geliefd was: niet bij zijn familie, niet op de zaak en zelfs niet bij zijn gezin. Verkallen zette kwaad bloed bij zijn familie door een donkere vrouw te trouwen. Die vrouw, uit Somalië afkomstig, is inmiddels wanhopig. Na vele jaren is ze het vechten tegen onbegrip en discriminatie moe en wil ze naar huis.
 
 
Liesbeth M. van der Wels - Risicofactor gangster girl
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Risicofactor:Gangstergirl is een fascinerende en provocerende thriller over liefde en verraad, overspel en moord.
Chantal, een jonge vrouw uit de provincie, ontvlucht het stadje waar ze opgroeide. Via haar vriend Jack raakt ze verzeild in het Amsterdamse drugsmilieu. Na de breuk met Jack verbergt ze in haar huis een geheim waarover haar drugscontacten niets mogen weten.
Chantal maakt ondertussen kennis met maffiabaas Klaas Bruinsma en krijgt een relatie met hem.
 
Linda Castillo - Zwijgplicht
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wat doe als je een geheim moet verzwijgen om jezelf en je familie te beschermen terwijl je daarmee een moordonderzoek verhindert?
Kate Burkholder is onlangs aangesteld als politiechef in haar voormalige woonplaats Painters Mill, Ohio. Haar kennis van de Amish, hun taal en gebruiken, maken haar de ideale kandidaat. Ze is opgegroeid in die gemeenschap, maar heeft er voor gekozen om elders haar leven op te bouwen, weg van haar verleden. Dat verleden komt in alle heftigheid naar boven als er in het stadje weer een seriemoordenaar opduikt, net als zestien jaar geleden.
 
 
Loes den Hollander - Bodemloos
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tjeerd en Lizzie van Loon en Mies van Meekeren hebben een sterke familieband. Ze delen een turbulent verleden, maar de tijd heeft daar rust in aangebracht. Dat verandert als Hella, hun moeder en zus, een zelfmoordpoging doe die slaagt. Het verleden komt tevoorschijn in de persoon van wie iedereen zich al jaren geleden definitief heeft afgewend en ze ontdekken dat er iets valt af te rekenen. Ze verzetten zich tegen zijn eisen en bundelen hun krachten. Maar hij weet wie van hen de zwakke schakel is. Hij weet ook iets niet en daardoor wordt de confrontatie die niet uit kan blijven een angstaanjagende gebeurtenis die niemand had voorzien.
 
Loes den Hollander - Drift leven
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Er is iets met Emma. Ze is anders dan andere mensen. Ze weet hoe dat komt, maar ze ontdekt al op jonge leeftijd dat ze daar beter niet openhartig over kan zijn. Het noodlot lijkt een oogje op haar te hebben. Ze verliest steeds de mannen van wie ze houdt. Dat maakt haar woedend. De woede zoekt een uitweg in een niet alledaagse vorm.
Er is iets met Cees. Dat komt door een gebeurtenis uit zijn jeugd, die zijn leven blijft beinvloeden. Cees is verliefd op Emma. Maar hij vindt Emma vreemd. Te vreemd. Hij verlaat haar. Emma wil hem terug. Cees weigert.
De gevolgen zijn niet te overzien...
 
 
Loes den Hollander - Dwaalspoor
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Het huwelijk van Rob en Lilian Dijkman lijkt stabiel. Toch is er iets mis.Grandioos mis. Lilian staat op het punt om haar geluk in en andere richting te zoeken, als Rob wordt vermoord. Ze blijft achter met tegengestelde gevoelens en met de onbehaaglijke gedachte dat er meer aan de hand is dan ze kan overzien. Ze heeft redenen genoeg om verschillende mensen uit haar omgeving te wantrouwen, zelfs haar eigen zoon. Als er een tweede dode valt, rijst de vraag of de moorden iets met elkaar te maken hebben.
Lilian trekt haar conclusies en is ervan overtuigd dat ze haar leven weer kan oppakken.
 
Loes den Hollander - Glansrol
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Irma haat leugens en omarmt leugens. Ze zoekt waarheid en ze ontloopt waarheid. En iedere keer als ze dreigt te verdwalen in het doolhof van haar eigen gedachten, onderneemt ze acties die ze zorgvuldig verborgen houdt. Irma heeft haar leven onder controle, totdat een stem uit het verleden haar begint lastig te vallen. Ze probeert deze te ontwijken, maar de geschiedenis haalt haar in en toont haar het verschil tussen leugen en waarheid.
 
 
Loes den Hollander - Krachtmeting
Verkoopprijs:
 € 5,00
  De moord op Fons Mascini zou een afrekening kunnen zijn. Wie voelde zich voldoende kwaad, gefrustreerd of aangevallen om hem in een parkeergarage een kogel door zijn hoofd te jagen? Zijn vrouw Eva heeft daar haar eigen ideeën over, die ze zorgvuldig geheim houdt. Ze wil de dader persoonlijk ontmaskeren en bedenkt een slim plan. Maar de moordenaar van Fons heeft ook met háár iets af te rekenen..
 
Loes den Hollander - Naaktportret
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Zodra het mei is beginnen de dromen. Ze sluipen mijn hoofd binnen en nestelen zich daar minstens een maand. Overdag neem ik me voor om ze te negeren en me 's nachts niet lastig te laten vallen. Ik ben er iedere dag opnieuw van overtuigd dat het me zal lukken. Waarom zou ik me gek laten maken door die dromen? Het zijn slechts hersenspinsels uit een ver verleden dat ik allang heb afgesloten. Ze hebben niets met het heden te maken, ze proberen me alleen maar van mijn stuk te brengen. Ze kunnen proberen om zich aan me op te dringen maar ik blijf ze de baas. Tot nu toe heb ik ieder jaar die eenendertig nachten overleefd.
 
 
Loes den Hollander - Uitglijder
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Gustaaf Jelle de Volte is ervan overtuigd dat hij meer kan dan goed recenseren. Hij wil de wereld versteld laten staan van zijn eerste literaire thriller, maar zijn reputatie staat hem in de weg. Dan krijgt hij een lumineus idee. Dat idee heet Annabel Schot, een succesvolle auteur die hij al ettelijke keren met verve geknipt en geschoren heeft. Annabel heeft een writersblock en Gustaaf heeft een voortreffelijk manuscript. Hij zoekt contact met haar.
En daar krijgt hij spijt van.
 
Loes den Hollander - Vluchtgedrag
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Kun je zwanger worden zonde bewust gevreeen te hebben? Het overkomt Lotte. En dit is nog maar het begin van een reeks gebeurtenissen die eerste hooguit vreemd zijn, maar later ongemakkelijk en tenslotte angstaanjagend worden.
Lotte ontdekt wie de oorzak is van de dreiging die haar leven gaat bepalen. Maar ze is niet gewend te vechten, ze is gewend te vluchten. En daar heeft ze reden voor. Tot ze beseft dat haar geweten haar altijd op de hielen zal zitten, welke kant ze ook op rent.
 
 
Loes den Hollander - Wisselgeld
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Het lijkt een redelijk gelukkig huwelijk. Maar als de jongste dochter van Lenie en Michael vermoord wordt aangetroffen in een hotel, lukt het hen niet om dit drama samen te verwerken. Hun relatie komt op scherp te staan en gebeurtenissen van jaren geleden eisen hun tol. Er sluipt een onbehaaglijke onzekerheid hun leven binnen.
 
Loes den Hollander - Zielsverwanten
Verkoopprijs:
 € 19,95
  John Koopman is kok en eigenaar van een eetcafé. Ageeth Vos is directeur van een zorginstelling. Als John veroordeeld wordt tot een taakstraf die hij moet uitvoeren in een verzorgingshuis waar Ageeth directeur is, ontmoeten ze elkaar. Er gebeurt iets tussen hen, maar hun ongelijkwaardige posities tellen zwaar.

Ze weten niet dat ze nauwlettend worden gevolgd door iemand die heel geïnteresseerd is in Ageeth. Iemand die bereid is alles op alles te zetten om haar te krijgen en nergens voor terugdeinst. En die steeds dichterbij komt.
 
 
Madeleine Wickham - Het zwemfeestje
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Op een warme zondag in mei stelt de familie Delaney hun tuin en zwembad ter beschikking aan het hele dorp. Louise is er, samen met haar twee dochtertjes, maar ook haar ex, die haar boze blikken toewerpt. Louise negeert hem volkomen. Terwijl de kinderen spetteren en gillen ligt zij lekker in de zon te dromen van de nieuwe liefde in haar leven, een aantrekkelijke advocaat. Het lijkt een perfecte dag te worden. Tot het noodlot toeslaat. Er gebeurt een ongeluk bij het zwembad. De Delaneys zijn diep geschokt wanneer ze ontdekken dat Louise hen gaat aanklagen.
 
Magnus Milss - De Toscaanse tuin
Verkoopprijs:
 € 19,95
  1958. Adam Strickland, student aan Cambridge University, krijgt een speciale opdracht van zijn professor: hij moet een scriptie schrijven over een beroemde zestiende-eeuwse Toscaanse tuin. Hij ontdekt iets mysterieus: Signor Docci, de eigenaar van de vreemde en grillige tuin, heeft de tuin aangelegd ter ere van zijn vrouw, waarschijnlijk nadat hij haar heeft vermoord. Tegelijkertijd ontspint zich een andere intrige, maar dan in het hier en nu. Adam maakt kennis met de oude signora Docci, wier oudste zoon werd doodgeschoten door de nazi's in de Tweede Wereldoorlog.....
 
 
Marion Pauw - Daglicht
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Iris is een jonge succesvolle advocate die worstelt met het combineren van haar carrière met de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. Ray is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en zit zijn straf uit in een tbs-kliniek. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is. Op het eerste gezicht lijken Iris en Ray weinig met elkaar gemeen te hebben, maar dat verandert wanneer hun wegen zich kruisen. Iris is geneigd Ray te geloven en belooft hem te zullen helpen om herziening te krijgen in zijn zaak. Wanneer Iris op onderzoek uitgaat, komen er echter steeds meer feiten aan het licht die Ray als de dader aanwijzen.
 
Marion Pauw - Drift
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee. Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent.
Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird.
 
 
Marion Pauw - Jetset
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt de succesvolle zakenman Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om een week lang met hem op een luxueus jacht door het Caribisch gebied te varen.
Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut. Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Ze komen tot de ontdekking dat iedere gast wel een motief heeft.
 
Marion Pauw - Zondaarskind
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De 80-jarige Geertruida Amalia Langhout heeft altijd moeten vechten voor haar bestaansrecht.Op jonge leeftijd verliest ze haar ouders en ze groeit op bij de hardvochtige Zusters van de Liefde. Ze wordt niet bij haar naamgenoemd, maar aangeduid met een nummer. Als ze als dienstbode bij een gegoede familie in Bussum komt te werken lijkt het tij te keren: ze wordt verliefd, raakt zwanger en heeft grootse plannen. Totdat Frédérique Vos haar pad kruist. Vrouwen als Frédérique Vos gaan er geen seconde van uit dat de wereld niet om hen draait. Ze dartelen binnen op hun hoge hakken, pakken je man en kind af en nemen je geld...
 
 
Martin Bril - Au Revoir
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Brils verhalen over Frankrijk zijn onovertroffen _ hij schrijft over zijn heimwee naar pindakaas, of verbaast zich over zijn landgenoten in den vreemde, met hun korte broeken en praktische kapsels. Maar vooral zijn liefdevolle portretten van degenen die hem in Frankrijk omringden maken zijn Franse verhalen immens geliefd bij zijn lezers: over zijn oude buurman opa, de boer en boerin, mevrouw Fraysse van zijn favoriete restaurant, en vooral over zijn eigen gezin.
 
Martin Cruz Smith - Gorkipark
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Er is een drievoudige moord gepleegd in een park in Moskou. Inspecteur Arkadi Renko moet, om de slachtoffers te identificeren, de strijd aanbinden met de KGB, de FBI en de New Yorkse politie. Hij krijgt het onmogelijke voor elkaar en probeert in leven te blijven terwijl hij zijn taak volbrengt.
 
 
Matthew Hall - Koud spoor
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Jenny Cooper, 42, eigenwijs, net gescheiden, is de nieuwe rechter van instructie in het Engelse Vale District: zij stelt onderzoeken in naar de oorzaak van onnatuurlijke overlijdensgevallen. Tot ze de verdachte dood van twee jongeren op het spoor komt, leidt haar onderzoek haar in de richting van UKAM, het bedrijf dat eigenaar is van de jeugdgevangenis waar de twee pubers vastzaten. UKAM blijkt diep verwikkeld in een frauduleus bouwproject van de gemeente, en heel wat hooggeplaatste personen willen dat geheimhouden. Voor Jenny zijn de gevolgen van haar ontdekking algauw niet meer te overzien…
 
Mo Hayder - Ritueel
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Op een broeierige zomerdag vindt politieduiker Phoepe Marley – vanwege haar kleine springereige gestalte ‘Flea” genoemd – een hand in het water van de oude haven van Bristo. Een dag later wordt er nog een hand gevonden – afkomstig van hetzelfde lichaam. Er zijn aanwijzingen dat de handen zijn geamputeerd terwijl het jonge mannelijke slachtoffer nog in leven was. Leeft hij misschien nog? Zo niet, waar is het lichaam gebleven? Flea wordt bijgestaan door inspecteur Jack Caffery, die vanuit Londen is overgeplaatst naar de afdeling zware misdrijven in Bristol.
 
 
Nicci French - Bezeten van mij
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Alice Loudon is een geslaagde jonge vrouw die alles heeft: een hechte vriendenkring, een lieve vriend en een succesvolle carriere. Op een dag geeft ze zonder een moment van aarzeling haar veilige bestaan en haar relatie op voor een hartstochtelijke, ongeremde liefdesrelatie met een vreemdeling. Deze beslissing voert haar naar een duistere, verborgen ervaringswereld die haar aantrekt maar tegelijkertijd verontrust.
 
Nicci French - Blauwe Maandag
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patienten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patienten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.
 
 
Nicci French - De rode kamer
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Kit Quinn werkt met geesteszieke criminelen. Ze raakt gewond als ze een man ondervraagt die opgepakt is door de politie. Tijdens haar herstel wordt haar hulp ingeroepen bij een eenvoudige zaak. De politie heeft een verdachte en een bekentenis " van dezelfde man die Kit heeft aangevallen. Naarmate Kit zich meer en meer in deze moord verdiept wordt het geheel steeds complexer en duisterder.
 
Nicci French - Medeplichtig
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Stel je voor: een vrouw staat in haar appartement, ze kijkt om zich heen en jij kijkt mee door haar ogen. Je ziet meubels die zijn omvergegooid, spullen die zijn kapotgesmeten en dan draait het perspectief naar de grond. Je oog valt op het levenloze lichaam van een man die daar ligt. Maar de vrouw reageert helemaal niet zoals je zou verwachten: ze brengt orde in de chaos, haalt een paar van haar eigendommenweg uit het appartement en verwijdert de vingerafdrukken. Wat is er aan dit schokkende tafereel voorafgegaan? Wat heeft er in het appartement plaatsgevonden?
 
 
Nicci French - Onderhuids
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Zoe, Jenny en Nadia ontvangen een brief anonieme brief dat ze vermoord zullen worden. Overeenkomst tussen de drie lijkt er niet te zijn; ze zijn niet even oud, gelukkig of rijk. Ze kennen elkaar niet eens. De politie, op zoek naar aanwijzingen, keert hun levens binnenstebuiten. Langzaam maar zeker merken de vrouwen dat ze niet langer worden gezien als slachtoffers, maar meer en meer als verdachten.
 
Nicci French - Wachten op woensdag
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een klein meisje vindt het lichaam van haar moeder, die met bruut geweld om het leven is gebracht. Het politieonderzoek brengt een geheim leven aan het licht maar niet de moordenaar. Een gepensioneerde journalist reist door Engeland om ouders van vermiste meisjes te interviewen.
Frieda Klein wordt met tegenzin in deze twee zaken gezogen, terwijl ze herstellende is van de wrede aanslag die ze ternauwer - nood overleefde.
Wachten op woensdag is, na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij, de derde thriller met Frieda Klein in de hoofdrol.
 
 
Nicci French - Wat te doen als iemand sterft
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Ellies leven neemt een dramatische wending aan als haar grote liefde Greg omkomt bij een auto-ongeluk. Een vrouw die bij hem in de auto zat, heeft het ongeluk evenmin overleefd. Zij wordt geïdentificeerd als Milena Livingstone, maar voor Ellie en haar omgeving is zij een onbekende. Alles wijst erop dat Greg en Milena een verhouding hadden.

Wat te doen als iemand sterft gaat over loyaliteit, vriendschap en vertrouwen, over moed en over de noodzaak van het achterhalen van de waarheid – hoe pijnlijk die ook is – om los te laten.
 
Nora Roberts - De zoektocht
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Fiona Bristow woont samen met drie trouwe honden in een schilderachtig huisje op een eiland voor de kust van Seattle, waar ze haar eigen hondenschool runt. Maar aan deze schijnbare idylle is een ware nachtmerrie voorafgegaan: Fiona is de enige overlevende van de Red Scarf-seriemoordenaar, die de politieagent met wie ze verloofd was, heeft doodgeschoten. De komst van Simon Doyle, een ruige, ietwat zonderlinge kunstenaar die zich geen raad weet met de onopgevoede jonge labrador die hij cadeau heeft gekregen, brengt onverwachte spanning.
 
 
Patrica Cornwell - Dodenrol
Verkoopprijs:
 € 18,95
  In het oude centrum van Charleston, in South Carolina, begint Kay Scarpetta een privépraktijk voor forensische pathologie. Scarpetta heeft met haar schat aan ervaring al veel vermoorde mensen en bewijzen van sadisme gezien, maar hier wordt zij geconfronteerd met een reeks onthutsende, angstaanjagende sterfgevallen: een verdachte zelfdoding, een ritueel vermoorde vrouw, een misbruikt en gedumpt jongenslichaam. Voordat ze hiermee klaar zal zijn, zal de Dodenrol, het logboek van het mortuarium, veel meer namen voor lijkschouwing bevatten. Misschien ook haar eigen naam...
 
Patricia Cornwell - De scarpetta factor
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Kay Scarpetta is te gast in een praatprogramma op tv waar ze spreekt over de sensationele zaak van de vermiste, doodgewaande Hannah Starr. Wanneer ze na de uitzending thuiskomt, ligt er een verdacht pakje op haar te wachten. Een bom? Deze levensbedreigende situatie staat niet op zichzelf: Scarpetta krijgt binnen de kortste keren te maken met een beroemd acteur die van een seksueel misdrijf wordt beschuldigd en bovendien met de verdwijning van een mooie, puissant rijke vrouw, die ooit een duistere rol speelde in het leven van Scarpettas nichtje Lucy.
 
 
Patricia Cornwell - Het Kaïnsteken
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op kerstavond wordt in Central Park het naakte levensloze lichaam van een jonge vrouw aangetroffen. Wanneer patholoog-anatoom Kay Scarpetta en haar collega’s op de plaats van het misdrijf arriveren, herkennen ze meteen het werk van de gevreesde seriemoordenaar Temple Brooks Gault. Maar wie is het slachtoffer? Terwijl Scarpetta aanknopingspunten probeert te vinden, slaat de moordenaar opnieuw toe.
 
Patricia Cornwell - Modus operandi
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Een slaperig stadje in de bergen van North Carolina wordt ruw opgeschrikt door de moord op een elfjarig meisje. patholoog-anatoom Kay Scarpetta en rechercheur Pete Marino vermoeden dat de moord het werk is van een gevreesde seriemoordenaar. Voor Kay wordt de zaak nog gecompliceerder als blijkt dat haar Lucy, geniaal met computers zich bij de FBI in de nesten heeft gewerkt.
 
 
Patricia Cornwell - Mortuarium
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een zesjarig jongetje is op gruwelijke wijze in zijn achtertuin vermoord. Vrijwel meteen is er een verdachte opgepakt: Johnny Donahue, een briljant Harvard-student met het syndroom van Asperger. Hij heeft zelfs al bekend. Maar patholoog-anatoom Kay Scarpetta ontdekt dat hij het nooit gedaan kan hebben.

In dezelfde week is in een park bij Boston een onbekende jongeman overleden. Scarpetta vindt het merkwaardig dat zijn lichaam pas begon te bloeden nadat het het mortuarium binnen was gebracht. Bij het onderzoek krijgt ze hulp van haar nichtje Lucy.
 
Peter Robinson -Tegenstroom
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Een grote demonstratie in het anders zo rustige Yorkshire eindigt in de arrestatie van vijftig demonstranten en de gewelddadige dood van een jonge agent .Vanuit Londen wordt hoofdinspecteur Richard ‘Dirty Dick’ Burgess gestuurd om het moordonderzoek te leiden, iets wat niet goed valt bij Alan Banks. Terwijl heethoofd Burgess een ware terreurcampagne begint tegen de bewoners van een plaatselijke commune, begint Banks zijn eigenonderzoek. Maar daarbij gaat die rechtstreeks in tegen Burgess’ activiteiten en dat wordt hem niet in dank afgenomen.
 
 
Philip Kerr - De een van de ander
Verkoopprijs:
 € 12,50
  München, 1949: een stad waar schimmige handel, hebzucht en vluchtende oorlogsmisdadigers samen komen. Ook na de oorlog is het een plek vol verraad. Privédetectives krijgen heel wat onfrisse zaken aangeboden, zoals het uitwissen van iemands naziverleden en het uitzoeken van claims op geroofde goederen. Het vervult Bernie Gunther met afschuw – maar zorgt ook voor geld in zijn portemonnee. Dan wordt hij ingehuurd door een vrouw wier echtgenoot, een oorlogsmisdadiger, is verdwenen. Ze wil graag de bevestiging dat hij dood is. Het lijkt een eenvoudige klus, maar in naoorlogs Duitsland is niets eenvoudig.
 
Preston & Child - Gideon's wraak
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Als Gideon nog klein is, wordt zijn vader voor zijn ogen vermoord. Pas veel later vertelt zijn moeder hem op haar sterfbed waarom zijn vader moest sterven: hij werd gebruikt als zondebok, verraden door de inlichtingendienst waarvoor hij werkte. Gideon Crew, scherpschutter, hacker en inbreker wordt een man met een missie: wraak.
Gideon neemt de tijd. Zijn plan is nauwgezet, spectaculair... en het werkt. Waar hij echter niet op voorbereid is, is dat zijn bijzondere talenten hem onder de aandacht brengen van een duistere organisatie die een man met Gideons talenten maar al te goed kan gebruiken.
 
 
René Appel - Weer zin
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Hotelmanager Niels Hulzeboom is gelukkig getrouwd, maar als hij hopeloos verliefd wordt op zijn nieuw assistente zet hij alles op het spel. Bovendien zijn er financiële problemen rond het hotel. Hij raakt verstrikt in zakelijke en emotionele conflicten. Dan begaat hij een cruciale fout.
Weerzin is een zeer geladen en intens spannende roman waarin alles draait om mensen die zich onvermijdelijk en op herkenbare wijze in de nesten werken.
 
Rita Monaldi - De twijfel van Salai
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Salaì is brutaal, boers, leugenachtig, en bijzonder praktisch. Hij is ook de geadopteerde zoon en geliefde assistent van meesterschilder Leonardo da Vinci. In De twijfel van Salaì verhuizen vader en zoon in het voorjaar van 1501 van Florence naar Rome, waar de weelderige meisjes Salaì wel kunnen bekoren. Leonardo heeft een missie te vervullen voor een raadselachtige, machtige opdrachtgever. Hij weet echter niet dat Salaì ook een geheime opdracht heeft: Leonardo bespioneren.
 
 
Robert Ludlum & Eric van Lustbrader - De bourne missie
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Jason Bourne wordt nog steeds geplaagd door geheugenverlies. Iemand heeft hem een ring van onschatbare waarde en kracht toevertrouwd – maar waarom?
Op zijn jacht naar meer informatie treft hij een tegenstander van formaat. De wrede huurling Arkadin volgde het Treadstone-trainingsprogramma van de CIA. Beiden waren zeer succesvol en zij werden de sterkste en intelligentste killers van hun klas. Maar als Bourne zijn opponent dicht is genaderd, blijkt er een derde speler te zijn. Bourne en Arkadin worden gemanipuleerd door iemand anders… iemand die hen al lange tijd in de gaten houdt en wil weten wie van hen het dodelijkst is.
 
Robert Ludlum - De bourne misleiding
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tijdens zijn vakantie op Bali, met zijn geliefde, loopt Bourne in een hinderlaag. Hij overleeft de aanslag en duikt zwaargewond onder. Met een nieuwe identiteit begint hij aan een missie om uit te vinden wie heb probeerde te vermoorden. Maar tijden zijn periode van herstel word hij hard met zichzelf geconfronteerd: wie is hij nu eigenlijk, welk deel is van Bourne, welk deel van hemzelf en wat blijft er van hem zonder de Bourne-indentiteit?
 
 
Roel Janssen - De tiende vrouw
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De tiende vrouw is spanning op het hoogste niveau – een thriller gebaseerd op de actualiteit: makelaars fungeren als de bankiers van de onderwereld, advocaten worden bedreigd en vermoord, en afpersingen en criminele liquidaties zijn aan de orde van de dag.
 
Rosamund Lupton - Zusje
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Als Beatrice een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen. Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze feitelijk weet van het leven van haar zusje en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende waarheden die ze onder ogen moet zien.De politie, haar verloofde en zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet.
 
 
Ruth Newman - Vleugels
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Olivia studeert aan de universiteit van Cambridge. Ze is mooi, veelbelovend en heeft al twee jaar een relatie met Nick. Maar wat de buitenwereld niet weet, is dat ze een zwaar jeugdtrauma heeft. Als ze samen met Nick naar het meifeest gaat, vindt ze het toegetakelde lichaam van een medestudente: June. Olivia is in shock. Vooral omdat dit niet de eerste moord op de campus is. Haar angsten uit het verleden komen in volle hevigheid terug Later blijkt dat Olivia alle slachtoffers persoonlijk kende.
 
Saskia Noort - De eetclub
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Evert Struyck, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, drogeert op een koude winternacht zijn vrouw en kinderen, drinkt een fles wodka leeg en steekt vervolgens zijn huis in brand. Zijn vrouw Babette en hun kinderen weten ternauwernood te ontsnappen, hijzelf komt te overlijden.
Hun vriendenclub is geschokt en verbijsterd. Maar wanneer hun vriendin Karin Babette en haar kinderen opvangt, komt zij spoedig tot de ontdekking dat de onderlinge vriendschappen binnen hun eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als ze eerst leken.
 
 
Saskia Noort - De eetclub (filmeditie)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven, zijn vrouw en kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, 'de eetclub', is geschokt en verbijsterd.
Karen vangt haar vriendin bij haar thuis op, maar al spoedig komt zij tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben gehad bij de dood van Evert.
 
Saskia Noort - De verbouwing
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon. Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een 'groene' aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde de helpende hand van een oud vriendje.
 
 
Saskia Noort - Koorts
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beeindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.
 
Saskia Noort - Nieuwe buren
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Peter voelt zich zwaar tekortschieten omdat hij Eva, die hij als zijn grote liefde beschouwt, nooit een kind zal kunnen geven en Eva probeert zich daar wanhopig bij neer te leggen.
Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken.
 
 
Saskia Noort - Terug naar de kust (filmeditie)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen.
Ze besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten.
 
Saskia Profijt - De leugenaar
Verkoopprijs:
 € 16,50
  Na een bezoek aan een nachtclub in St-Tropez verdwijnt de Britse studente Chloë spoorloos. Hoofdverdachte is een negentienjarige Nederlander die stellig ontkent iets met de zaak te maken te hebben, maar zich tijdens de verhoren verdacht gedraagt.
De Franse recherche doet een beroep op de 33-jarige ‘menselijke leugendetector’ Fanny Engel. Bij haar speurtocht naar de ware toedracht van Chloë’s verdwijning ontdekt Fanny al snel dat er nog iemand op zoek is naar de waarheid. Iemand die er heel andere normen op na houdt.
 
 
Scott Turow - Onschuldig
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Rusty Sabich, hoogste rechter aan een hof van beroep, is 60 jaar geworden. Hij zit in zijn slaapkamer, op de rand van het bed. Op bed ligt zijn overleden vrouw Barbara. Hij zit daar al 23 uur en dan pas bedenkt hij dat hij iemand moet bellen. Hij belt zijn zoon. En hij vertelt hem waarom hij daar zo lang heeft gezeten. Maar hij zegt niets over het meisje…
Pakweg twintig jaar geleden sloeg De Aanklager in als een bom. Scott Turow, destijds openbaar aanklager bij de rechtbank van Chicago, schreef de eerste 'legal thriller' en vond daarmee een nieuw genre uit. In Onschuldig pakt Turow het leven van Sabich weer op.
 
Simom Kernick - Een doodgewone misdaad
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Een undercoveroperatie van Scotland Yard loopt uit op een schietpartij waarbij zes doden vallen, onder wie een van de agenten. De verdenking valt algauw op de partner van de vermoorde politieman, de eigenzinnige inspecteur Stegs Jenner. Jenner heeft als undercoveragent in het verleden regelmatig de grenzen van het toelaatbare opgezocht. Inspecteur John Gallan en zijn partner Tina Boyd krijgen de zaak toegewezen en zien zich voor de vraag gesteld: aan wiens kant staat Jenner eigenlijk?
 
 
Simon Becket - Het sanatorium
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De Britse arts David Hunter maakt een studiereis naar de beroemde Body Farm in Knoxville (VS), de plaats waar hij gestudeerd heeft. Hij is nog herstellende van een aanslag op zijn leven en hoopt dat het uitstapje hem goed zal doen. Directeur Tom Lieberman, een vriend van vroeger, vraagt hem mee te gaan naar een lijkschouwing in een berghut. Hunter is echter niet voorbereid op het gruwelijke tafereel dat hij daar aantreft: een vastgebonden en gefolterd lichaam in verregaande staat van ontbinding, met - vreemd genoeg - roze tanden. Dan wordt er een tweede lichaam gevonden.
 
Simon Vuyk - De mysterieuze dood van Nicky Verstappen
Verkoopprijs:
 € 16,95
  In augustus 1998 verdween de elfjarige Nicky Verstappen uit een jeugdkamp bij Brunssum. Een dag later werd zijn lichaam aangetroffen op de aangrenzende Brunssummerheide. Vreemd genoeg werd de precieze doodsoorzaak nooit vastgesteld. Het rechercheonderzoek werd zwaar bekritiseerd, waardoor de zaak-Nicky uitgroeide tot een van de meest geruchtmakende kindermoorden uit onze misdaadgeschiedenis.
 
 
Simone van der Vlugt - Aan niemand vertellen
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Lois is een jonge rechercheur Moordzaken. Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op deze bizarre zaak gezet.
Het slachtoffer, David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuke vriendin en een brandschoon verleden. Het onderzoek strandt, tot een tweede en zelfs een derde moord nieuwe aanwijzingen leveren.
Kan zij voorkomen dat er nog meer doden vallen?
 
Simone van der Vlugt - Blauw water
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Als Lisa in haar achtertuin de was ophangt staat er ineens een ontsnapte tbs'er voor haar neus. Vluchten is geen optie omdat ze het leven van haar zesjarige dochter Anouk niet in gevaar wil brengen. Er volgt een angstaanjagende en zenuwslopende week waarin moeder en dochter gegijzeld worden in hun eigen huis. Lisa zint op een ontsnappingspoging maar heeft weinig bewegingsvrijheid. Het enige waar ze op kan rekenen is haar inlevingsvermogen, fantasie en mensenkennis. Maar is dat genoeg om het er levend vanaf te brengen? Senta is journalist en is met haar auto verdwaald in de mist.....
 
 
Simone van der Vlugt - Herfstlied
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Als journaliste voor de cultuurpagina van het Leidse Dagblad heeft Nadine het prima naar haar zin, maar eigenlijk zou ze het liefst schrijver worden. Net als ze erin slaagt een uitgever voor haar werk te interesseren, wordt Leiden opgeschrikt door de moord op een jonge vrouw.
Samen met haar collega’s zit Nadine op het nieuws, waar ze steeds meer bij betrokken raakt. Als de vermoorde vrouw uiterlijk een sterke gelijkenis met Nadine blijkt te vertonen, kan ze de gebeurtenissen niet meer als toeval afdoen en beseft ze dat zij en haar zestienjarige dochter Mariëlle gevaar lopen.
 
Simone van der Vlugt - Op klaarlichte dag
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin.
Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…
 
 
Sophie Hannah - Gevarenzone
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Drie jaar geleden heeft Naomi Jenkins iets meegemaakt dat zo akelig was, dat ze het aan niemand heeft verteld. Nu heeft Naomi een ander geheim: haar getrouwde minnaar Robert. Wanneer hij verdwijnt, voelt Naomi dat hem iets ergs is overkomen. Maar de politie is minder overtuigd van haar verhaal, zeker als Roberts vrouw hen verzekert dat hij gewoon op vakantie is.
Naomi is wanhopig en verandert van tactiek: ze vertelt de politie dat Robert zelf een gevaar voor de samenleving is. Dan móéten ze wel naar hem op zoek gaan.
 
Sophie Hannah - Kleine meid
Verkoopprijs:
 € 4,95
  Alice’ echtgenoot David zou op hun twee weken oude dochtertje passen. Maar wanneer Alice terugkomt van de sportschool en de babykamer inloopt, begint een ware nachtmerrie: in het wiegje ligt een kind dat ze nog nooit eerder gezien heeft. David beweert bij hoog en laag, en op steeds agressievere toon, dat Alice ofwel gek geworden is, ofwel liegt. Hoe kan Alice de politie overtuigen van het tegendeel voor het te laat is? Een week later zijn Alice en de baby verdwenen. Weggelopen. Gekidnapt, vermoKleine meid is een angstaanjagende psychologische thriller over hoe ver een moeder gaat om haar kind te redden.ord?
 
 
Stephen King - Aardedonker zonder sterren
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Twee ogenschijnlijk doorsnee mensen – in een doorsnee woonplaats, met een doorsnee baan, u kent ze wel – hebben een lang en gelukkig huwelijk. Als haar man op zakenreis is, vindt de vrouw een doos met het donorcodicil, de bibliotheekpas en het rijbewijs van een andere vrouw. Een vrouw die nog niet zo lang geleden in het nieuws was. Een vrouw die is vermoord…
 
Stephen King - Eenmalige zonde
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Een bejaarde, invalide predikant voelt dat zijn einde nadert. Op een dag roept hij de vrouw die hem verzorgd bij zich en vertelt haar van zijn verlangen: nadat hij jaren deugdzaamheid heeft gepredikt en zijn kudde voor dwalingen heeft proberen te behoeden, wil hij nu zelf wel eens ervaren hoe het is om te zondigen. Hij biedt haar 200.000 dollar om in zijn naam een zonde te begaan. En de belastingdienst hoeft van niets te weten.
De vrouw kan het geld goed gebruiken. Als zij haar patiënt helpt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn…
 
 
Stephen King - Gevangen
Verkoopprijs:
 € 29,95
  Van het ene op het andere moment wordt de gemeente Chester's Mill volledig van de buitenwereld afgesneden door een mysterieuze energiekoepel. Iedereen die op dat moment binnen was zit gevangen, iedereen die buiten was kan er niet meer in. Zodra de machtigste en meest corrupte man in de stad beseft dat niemand hem nog kan tegenhouden, vormt hij een microtirannie waarbij Gestapopraktijken verbleken. Degenen die daartegen in verzet komen, proberen uit alle macht de koepel open te krijgen, en de strijd wordt des te prangender als duidelijk wordt dat de lucht in de koepel langzaam maar zeker op raakt.
 
Steve Berry - De alexandrie connectie
Verkoopprijs:
 € 7,50
  De bibliotheek van Alexandrië was ongeëvenaard en bezat de belangrijkste manuscripten van haar tijd. Toen zij 1500 jaar geleden afbrandde verdwenen al haar schatten van de aardbodem, maar sommigen geloven dat er nog documenten gespaard zijn gebleven die de huidige drie monotheïstische godsdiensten op hun fundamenten zouden doen schudden. Een groep multimiljonairs, verzameld in de Orde van het Gulden Vlies, is bereid heel ver te gaan om in het bezit te komen van deze geheime documenten.
 
 
Steve Mosby - De 50 / 50 moorden
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een psychopaat met een duivelsmasker ontvoert stelletjes en dwingt hen te kiezen wie van hen tot zonsopgang blijft leven en wie niet. De jonge profiler Mark Nelson wordt op zijn eerste werkdag in het team van de succesvolle rechercheur John Mercer meteen in de zaak van de 50/50-moordenaar betrokken. Op de plaats delict ligt het lijk van een verbrande man in bad en vinden ze een verontrustende tekening op de muur van een soort spinnenweb met symbolen. Als een volgend slachtoffer ontsnapt en zich verward en verminkt op het politiebureau meldt, wordt de zoektocht naar diens vriendin een race tegen de klok.....
 
Stieg Larsson - De vrouw die met vuur speelde (deel 2)
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth.
 
 
Stieg Larsson - Gerechtigheid (deel 3)
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken?
 
Stieg Larsson - Mannen die vrouwen haten (8 CD Luisterboek)
Verkoopprijs:
 € 24,95
  Mikael Blomkvist is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Lisbeth Salander is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier op stort.
 
 
Stieg Larsson - Mannen die vrouwen haten (deel 1)
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Mikael Blomkvist is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Lisbeth Salander is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.
Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier op stort.
 
Suzanne Vermeer - Apres-ski
Verkoopprijs:
 € 10,00
  In het huis van de familie Dijkstra is de spanning om te snijden. Sinds kort woont dedrieentwintigjarige Manon na een verbroken relatie weer thuis. Haar ouders en jongere zus Fleur, die in alles haar tegenpool is, vinden haar maar een losbol, die niets serieus aanpakt. Toch gaan ze, volgens traditie, ook dit jaar weer met het hele gezin op wintersport naar Oostenrijk.
 
 
Suzanne Vermeer - Bon bini baech
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Lilian en Dominique, twee Nederlandse studentes, gaan met vakantie naar Aruba waar de vader van Dominique een huisje heeft. Het belooft een geweldige tijd te worden, met veel feesten, luieren en shoppen. Maar niets is minder waar. Tijdens een heftige avond uitgaan, verliest Dominique haar vriendin uit het oog…
Als ze de volgende morgen met een kater wakker wordt, is Lilian nog steeds niet terug. Pas als ze ’s avonds nog niets van Lilian heeft gehoord en steeds haar voicemail krijgt, begint Dominique zich echt zorgen te maken. Het lijkt erop dat Lilian is verdwenen…
 
Suzanne Vermeer - Cruise
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Heleen en Frank zijn 15 jaar getrouwd. Als touroperator is Frank vaak van huis. Op een dag verrast hij zijn vrouw met een romantische cruise ter ere van hun trouwdag. De reis is geweldig, totdat Frank verdwijnt. Heleen is in alle staten, maar hij wordt niet gevonden. Gebroken keert ze terug naar Nederland. Na een paar moeilijke maanden neemt een kredietverstrekker contact met haar op. Heleen komt erachter dat Frank een dubbelleven leidde en een kant had die ze nooit had verwacht. Dan gaat bij haar de knop om en zet ze alles op alles om achter de waarheid te komen, iets wat haar niet in dank wordt afgenomen.
 
 
Suzanne Vermeer - De suite
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Als hotelmanager van een populair hotel op Tenerife heeft alleenstaande moeder Joyce Ruitenbeek geen alledaags leven. Met hard werken heeft ze inmiddels een zeer goede reputatie opgebouwd. Nu Russische toeristen het eiland als perfecte vakantielocatie hebben ontdekt, is het drukker dan ooit. En al heeft ze niet veel quality time om met haar tienerzoon Jason door te brengen, ze probeert hem toch zo goed mogelijk op te voeden.
 
Suzanne Vermeer - De vlucht
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Dagmar Vredeling heeft het prima voor elkaar. Ze werkt met plezier als stewardess en woont al twee jaar samen met haar vriend Ruben. Dat verandert allemaal op slag wanneer ze erachter komt dat Ruben vreemdgaat. En dat verraad is pas het begin. In de daaropvolgende weken verspreidt Ruben allerlei leugens over haar. Vrienden laten haar als een baksteen vallen en haar werkgever ontvangt ernstige klachten van collegas en passagiers.
 
 
Suzanne Vermeer - Het chalet
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Hartsvriendinnen Annelies en Sara kennen elkaar al sinds de basisschool. Wanneer Wim in een dronken bui vreemdgaat is dat voor Annelies een teken dat ze hun leven drastisch om moeten gooien: zij en Wim vertrekken naar IJsland om daar een Bed & Breakfast te beginnen.
Een tijd na hun vertrek nodigen ze Sara en haar nieuwe vriend uit. Wanneer Wim hen de stuipen op het lijf jaagt met een eng verhaal, probeert Sara zich daar niets van aan te trekken. En dan verdwijnt het kamermeisje…
 
Suzanne vermeer - Noorderlicht
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Wat als je zelfs je vrienden niet meer kunt vertrouwen? Kim Romeijn wordt bijna dertig en ze wil dit met haar vrienden groots gaan vieren tijdens een rondreis door Noorwegen. De reis is ook een test voor haar knipperlichtrelatie met Brian. Ze wil hem daar ten huwelijk vragen. Maar haar broer Eric twijfelt aan Brians intenties. De vijf mensen die Kim mee heeft gevraagd zijn totaal verschillend en onderling ontstaan er al snel spanningen. Wanneer ze onderweg door een ander reisgezelschap worden ingehaald voelen ze ook de vijandigheid tussen beide gidsen.
 
 
Suzanne Vermeer - Winterberg
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Als blijkt dat de drie nichtjes Sophie, Isa en Lieke een hotel geërfd hebben, krijgen ze ruzie. De volgende dag is Isa vermoord. De echtgenoot van Sophie heeft financiële problemen en de politie verdenkt hem al snel. Hij wordt op een intimiderende manier verhoord en hij gaat zelf twijfelen aan zijn onschuld. Sophie gaat intussen zelf op onderzoek uit waardoor haar leven in gevaar komt.
 
Suzanne Vermeer - Zomertijd
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wanneer de schoolvakantie aanbreekt, komen Menno en Isabel in de problemen met de opvang van hun dochter Bibi. Om een week te overbruggen voordat ze zelf met vakantie kunnen, brengen ze Bibi op aanraden van een vriendin naar een zomerkamp. Elke dag bellen ze met hun dochter om zichzelf gerust te stellen. Totdat ze zelf een telefoontje krijgen dat Bibi is verdwenen. Een grootscheepse zoekactie levert niets op. Dan blijkt dat ze ontvoerd is en dat Isabel een hoge persoonlijke prijs moet betalen.
 
 
Suzanne Vermeer - Zwarte piste
Verkoopprijs:
 € 15,00
  De gescheiden Saskia van Lieshout wil weg uit Nederland. Weg van haar agressieve ex-man Richard die haar niet met rust kan laten en weg van haar baan als supermarktcheffin, terwijl ze voor de crisis binnenhuisarchitecte was. Dan ziet ze een advertentie van een Nederlands echtpaar dat in Zwitserland woont.
Zij zoeken een hulp vor hun eigen huis en kinderen en voor de vakantiehuisjes die ze verhuren en nog gaan bouwen. Saskia wordt aangenomen, maar merkt na een tijdje dat ook daar niet alles is wat het lijkt. Jules en Zalia Laponder delen een groot verdriet daar voor een steeds grotere spanning zorgt.
 
T.C. Boyle - Talk Talk
Verkoopprijs:
 € 7,50
  'TALK TALK is op het eerste oog vooral een spannend kat-en-muisspel. Maar in één moeite door laat Boyle zien hoe kwetsbaar ons 'zelf' geworden is in een tijdperk van elektronische informatiesystemen, digitale handtekeningen en onoverzichtelijk geworden cyberwerelden. Zo ontwikkelt Talk Talk zich tot een ademloze road novel, waarin Boyle bijna achteloos filosofische vragen doet rijzen.'
 
 
Tess Gerritsen - De chirurg ( TV-serie editie)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  's Nachts dringt hij de slaapkamers van vrouwen binnen, die geen idee hebben welk gruwelijk lot hun te wachten staat. De precisie waarmee de moordenaar te werk gaat wijst erop dat hij gestoord is. De kranten geven hem de bijnaam 'De chirurg'. De politie vestigt al haar hoop op Catherine Cordell, die twee jaar geleden een soortgelijke aanval heeft overleefd door haar belager neer te schieten. Maar Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. De enige die ze vertrouwt is rechercheur Thomas Moore. Kan hij haar beschermen tegen deze meedogenloze jager?
 
Tess Gerritsen - Hartslag en Diagnose besmet
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Hartslag
Dokter Abby DiMatteo is er trots op dat ze mag samenwerken met het beroemde transplantatieteam van het Bayside-ziekenhuis in Boston. Maar wanneer ze een donorhart aan een stervende, niet verzekerde jongen toewijst, in plaats van aan de rijke patiënte Nina Voss, komt Abby's carrière ernstig in gevaar.
Diagnose besmet
Dokter Toby Harper heeft nachtdienst in het Springer-ziekenhuis als er een man in kritieke toestand wordt binnengebracht. De verwarde man reageert nauwelijks op de behandeling en verdwijnt dan spoorloos.
 
 
Tess Gerritsen - Het aandenken
Verkoopprijs:
 € 17,90
  Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit 'eeuwenoude' reliek in feite een modern moordslachtoffer is.
Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart.
 
Tess Gerritsen - Sneeuwval
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert.
 
 
Tom Clancy - Op leven en dood
Verkoopprijs:
 € 22,95
  In mei 2004 verscheen De tanden van de tijger, Tom Clancy's reactie op de angst voor nieuwe terreuraanslagen die het Westen in zijn greep hield. In december 2010 zetten Jack Ryan jr. en zijn collega's van de Campus hun geheime en zeer effectieve strijd voort.

De war on terror is nog lang niet gewonnen, maar de nieuwe president van de Verenigde Staten lijkt niet langer voor de winst te gaan. De Emir, een sadistische moordenaar die het brein is achter de bloederigste terreuraanslagen tegen Amerika en zijn bondgenoten.
 
Tom Rob Smith - Kind 44
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Het is 1953. Al jaren houdt dictator Jozef Stalin de Sovjet-Unie in een ijzeren greep. In Stalins arbeidersparadijs is een seriemoordenaar actief die kinderen vermoordt. Maar in de Sovjet-Unie zijn zulke misdaden onmogelijk. Er bestaan alleen politieke misdaden. Wie alleen al denkt dat een Sovjetburger tot die moorden in staat is, pleegt een misdaad en kan de kogel krijgen, of sterft een tergend langzame dood in de goelags. Voor de dood van de kinderen is altijd een logische verklaring: een ongeluk, buitenlandse spionnen – dossier gesloten. Hoe los je een onmogelijke misdaad op?
 
 
Tom Rob Smith - Kolyma
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Sovjet-Unie, 1956. Stalin is dood. Na zijn overlijden ontstaat een maatschappij waarin de ordehandhavers misdadig zijn en de misdadigers onschuldig. Alles raakt in een stroomversnelling als de geheime rede, opgesteld door Stalins opvolger Chroesjtsjov verspreid wordt. Stalin was een tiran en een moordenaar, is de boodschap en er zal veel veranderen in de Sovjet-Unie, is de belofte. Maar niet iedereen is in staat om de dingen die gebeurd zijn te vergeven of te vergeten. Er zijn krachten aan het werk die op een verschrikkelijke wraak uit zijn.
 
Tomas Ross - Beestachtig
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Sinds Edgar Allan Poe een orang-oetang een moord liet plegen, hebben horror- en misdaadauteurs veelvuldig dieren in hun verhalen en romans gebruikt – helden en schurken, vertederend of angstaanjagend, bovennatuurlijk of superintelligent, thuis in de mand of van ver uit de hel. Tomas Ross heeft voor Beestachtig de beste binnen- en buitenlandse misdaadverhalen geselecteerd waarin dieren een prominente rol spelen, van onder andere Patricia Highsmith, A.C. Baantjer, Saki, Arthur Conan Doyle, Janwillem van de Wetering en Edgar Allen Poe.
 
 
Tomas Ross - De Marionet
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op 6 mei 2002 ontsnapt Pim Fortun op het Mediapark in Hilversum aan een laffe aanslag. Na behandeling van een wond aan zijn hand reist de immens populaire politicus volgens plan door naar het Oranje Hotel in Leeuwarden, waar zijn aanhangers hem toejuichen. Negen dagenlater behaalt de Lijst Pim Fortuin de grootste verkiezingswinst ooit. Met 53 zetels is de LPF in een klap groter dan alle andere partijen, en nog geen maand later heeft Nederland een nieuwe kabinet. Het tijdperk Fortuyn is begonnen. Al snel wordt duidelijk dat Fortuyns slogan 'ik zeg wat ik denk, ik doe wat ik zeg' geen loze woorden zijn.
 
Tomas Ross - Het meisje uit Buenos Aires
Verkoopprijs:
 € 19,90
  De dag nadat het Nederlandse voetbalelftal in 1978 de finale verloor, verdwijnt Hugo Lugones spoorloos. Pas vijfentwintig jaar later komt zijn dochter Carmen erachter dat hij vlak voor zijn verdwijning een pakketje heeft laten verstoppen in de bagage van de persvoorlichter van Oranje. Een pakketje dat bestemd is voor een vrouw in Nederland: Pip Delfos. Zij blijkt echter, vlak voor ze het pakketje wilde ophalen, bij een auto-ongeluk om het leven te zijn gekomen. Carmen en Pips zoon Hartman gaan samen op onderzoek uit en stuiten op foto's waaruit blijkt waarom Carmens vader moest verdwijnen.
 
 
Unni Lindell - Suikerdood
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Zestien jaar geleden is er onder verdachte omstandigheden een baby gestorven. Het hoofd van de landelijke recherche heeft vrienden die hij niet moet hebben. Een psychopaat die een perfect dubbelleven leidt, heeft een netwerk met vertakkingen tot ver in politieke kringen. En Kari Helene Bieler herinnert zich plotseling wat er destijds gebeurd is. Dat vormt de aanzet tot een verbijsterende thriller vol gruwelijkheden, waarbij rechercheur Marian Dahles samenwerking met hoofdinspecteur Cato Isaksen en de rest van het politiekorps zwaar op de proef wordt gesteld.
 
Val McDermid - Blinde obsessie
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wanneer de psychiater Charlie Flint een mysterieus pakketje krantenknipsels over een gruwelijke moord ontvangt, is haar interesse meteen gewekt. Het betreft een bruidegom in Oxford, die slechts een paar uur na de plechtigheid is vermoord. Charlie heeft genoeg tijd om op onderzoek uit te gaan: haar professionele leven is immers op een laag pitje gezet. Als getuige-deskundige heeft ze in de rechtszaal een psychopaat vrijgepleit die daarna vier vrouwen vermoordde. Sindsdien nagelt de pers haar aan de schandpaal en heeft de beroepsvereniging haar verboden haar vak uit te oefenen.
 
 
Wilbur Smith - Op volle zee
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Hazel Bannock is de belangrijkste erfgenaam van Bannock Oil Corp, een van de grootste olieproducenten ter wereld. Tijdens een cruise op de Indische Oceaan wordt Hazels privejacht gekaapt door Somalische piraten. Hazel is op dat moment niet aan boord, maar haar negentienjarige dochter Cayla wordt gekidnapt. De piraten eisen niet minder dan twintig miljoen dollar losgeld voor haar vrijlating. Hazel is radeloos, en wanneer ze bewijs ontvangt van de gruwelijke martelingen waaraan haar dochter wordt onderworpen, roept ze de hulp in van Hector Cross.
 
Xenia Kasper - Chimaera
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Wanneer Anne's man vermoord wordt, is zij als bijna-ex de hoofdverdachte in een zaak die steeds ingewikkelder wordt. Terwijl ze samen met privé-detective Bart zelf op onderzoek uitgaat, ontdekken ze steeds meer geheimen over de man die Anne zo goed dacht te kennen. Wanneer Anne zelf doelwit wordt van de moordenaar, wordt het noodzaak om het raadselachtige leven van haar grote liefde te ontrafelen.