Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Spanning
 
 
 
A.C. Baantjer - Moord in een cafe
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Tijdens het laatste rondje in een cafe blijkt dat Ome Kees, een van de stamgasten, vermoord is. De rechercheurs Hendrick Zijlstra en Oscar Graanoogst worden met het onderzoek belast en vinden nauwelijks aanknopingspunten. Ome Kees blijkt in het verleden bij een zeer vervelende zaak betrokken te zijn geweest wat misschien een aanleiding is voor zijn dood.
 
Agatha Christie - Trein 16:50 en De spiegel barstte
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Trein 16:50: Twee treinen rijden langzaam naast elkaar. In de ene trein zit een vriendin van Miss Marple, die tot haar ontzetting ziet dat in een helder verlichte coupé van de andere trein een jonge vrouw wordt vermoord.


De spiegel barstte: Net als al haar dorpsgenoten vindt Miss Marple het reuze spannend als de beroemde filmster Marina Gregg in het dorp komt wonen. Maar dan wordt een van Marina’s vurigste bewonderaarsters vergiftigd.
 
 
Andy McNab - De Afghanistan missie
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Sergeant Dave Henley is met het 1ste peloton van R-compagnie op missie in de provincie Helmand in Afghanistan. De nog onervaren militairen gaan het gevecht aan met een vijand die meestal ongrijpbaar is en onverwachts toeslaat met bermbommen en hinderlagen. Geconfronteerd met de keiharde realiteit van een oorlog die door de politiek als opbouwmissie wordt bestempeld, groeien de groentjes uit tot een hechte eenheid.
 
Annejet van der Zijl - Sonny Boy
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.
 
 
Arnaldur Indridason - Doodskap
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een vrouw verdacht van chantage wordt onder de ogen van de politie in elkaar geslagen en overlijdt aan haar verwondingen. Het lukt de dader om te vluchten, maar alles wijst erop dat hij een incasseerder is – ingehuurd door een belangrijk en maatschappelijk gerespecteerd persoon. Ondertussen probeert een bekende crimineel herhaaldelijk in contact te komen met de politie, zij het om duistere redenen.
 
Baantjer & de Waal - Een dief in de nacht
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Als rechercheur Peter van Opperdoes op een koude winteravond een wandeling door donker Amsterdam maakt om zijn zinnen te verzetten, hoort hij in de verte de loeiende sirene van een politieauto. Als hij nog een sirene hoort, is zijn nieuwsgierigheid gewekt. Hij wandelt in de richting van het geluid en komt terecht op het Stenen Hoofd waar een aantal politieagenten de boel heeft afgezet. Aan het einde van het lange grasveld, vlak bij het water, ligt een doodgeschoten man.
 
 
Baantjer & de Waal - Een lijk in de kast
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Er komt een jonge vrouw bij Van Opperdoes op het bureau langs. Zij vertelt zojuist in een woning te zijn geweest, die ze op het punt staat te huren. Van de makelaar kreeg ze de sleutels, want ze wilde het huis eerst bezichtigen voordat ze defi nitief 'ja' zou zeggen. De makelaar had bovendien gezegd dat er 'iets' in de woning was gebeurd, maar dat alle nu netjes en schoon was. Bij binnenkomst schrok ze zich wild... in de woning lagen twee lijken. Peter van Opperdoes loopt met haar mee naar de woning. Dit wil hij met eigen ogen aanschouwen. Hij opent de deur, maar de woning is leeg...
 
Baantjer nr 64 - De Cock en de dood van een kunstenaar
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Rechercheur De Cock, met ceeooceekaa, wordt door kunstschilder Peter Karstens thuis ontboden. Vledder vindt de schilder een vervalser en een kunstenmaker, maar De Cock beschouwt hem als een begenadigd kunstenaar en bovenal als zijn vriend. Karstens voelt zich bedreigd. Hij heeft een hond genomen en zijn vriendin woont voor de veiligheid ergens anders. Hij bezweert de oude speurder het onderzoek zelf te leiden voor het geval hem iets overkomt.
 
 
Baantjer nr 65 - De Cock en de dartele weduw
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Kort nadat Charlotte van Hoogendoorn, een jonge weduwe van een bloedstollende schoonheid, op het bureau Warmoesstraat aangifte komt doen van stalking door haar vorige minnaar, wordt haar nieuwe verovering vermoord gevonden.

Is de stalkende en jaloerse Boris van der Putten de moordenaar? Of misschien de op wraak beluste Marinus Veldhuizen? Charlotte houdt van mannen met geld, en dat die mannen tientallen jaren ouder zijn dan zij, maakt haar niet veel uit.
 
Baantjer nr 66 - De Cock en moord in triplo
Verkoopprijs:
 € 9,95
  In een rode regencape stuift de uiterst aantrekkelijke Arendje van Nijmegen de recherchekamer van bureau Warmoesstraat binnen. Sinds haar echtgenoot met een buurman ging tennissen, is er niets meer van hem vernomen. Arendje vreest dat hij niet meer leeft. Heeft zij daar een reden toe? Is er een ander in het spel, vraagt de ervaren rechercheur De Cock, met ceeooceekaa. Of heeft zij zelf misschien een aanbidder die in Richard een hinderpaal zag?
 
 
Baantjer nr 67 - De Cock en een recept voor moord
Verkoopprijs:
 € 9,95
  De Cock is flink uit zijn humeur: zijn vrouw is ziek en krijgt volgens hem verkeerde medicijnen. Vledder is het dichtsbijzijnde, ondankbare slachtoffer, want gezamenlijk zijn ze op weg naar het modehuis Verbruggen, alwaar ze de directeur vaan de tand willen voelen in een smaadzaak. Daar aanehomen treffen ze de heer Verbruggen aan in zijn stoel, levenloos en met een receptenbriefje op zijn revers gespeld. Het briefje bevat een cryptische tekst en biedt op het eerste gezicht weinig aanknopingspunten.
 
Baantjer nr 68 - De Cock en de wortel van het kwaad
Verkoopprijs:
 € 9,95
  De jonge Gabriëlle komt op bureau Warmoesstraat haar broer Jean-Baptiste als vermist opgeven. Haar vriend kent Jean-Baptiste uit de tijd dat ze beiden lid waren van de Gouden Harten, een club die geld inzamelt voor goede doelen. Er zijn vreemde elementen in de club geslopen, er is ook sprake van chantage en fraude. De Cock, met ceeooceekaa, en Vledder besluiten poolshoogte te nemen in het clubhuis. Daar heeft het noodlot echter toegeslagen. De rechercheurs treffen er het lijk aan van Jean-Baptiste. Een stiletto steekt tussen zijn schouderbladen omhoog en in zijn rechterhand ligt een klein rood hartje.
 
 
Baantjer nr 69 - De Cock en moorde in de hondsdagen
Verkoopprijs:
 € 9,95
  De Cock, met ceeooceekaa, is vermoeid: de hitte van de hondsdagen teistert hem. Hij legt Vledder uit dat de aanhoudende hitte van de hondsdagen bij sommigen de werking van hun hersenen van streek maakt. Tijdens deze weken dient een rechercheur dus extra alert te blijven.

Na deze uitleg komt een man namens een goede vriendin de vermissing van haar echtgenoot melden. En slechts luttele uren daarna ontdekken ze het lijk van de vermiste man en in diens auto zes kleine dode hondjes.
Heeft De Cock voorspellende woorden gesproken?
 
Baantjer nr 70 - De Cock en de dood in gebed gebed
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Een junk die gearresteerd is voor beroving verteld De Cock dat hij het geld nodig heeft voor de verslaving van zijn vriendin. Hij bekent ook dat zij vijftigduizend euro heeft beloofd aan degene die haar vader vermoord zodat zij met het geld van de erfenis kan afkicken. Dan stormt Dick Vledder de recherchekamer binnen. In het smerige water van de Keizersgracht drijft een water lijk. De schoenveters van de dode zijn stevig aan elkaar gebonden en de vingers van zijn gevouwen handen zijn met krachtige lijm aan elkaar geplakt. Het lichaam blijkt van Victor Handgraaf te zijn, een machtige en vermogend man.
 
 
Baantjes Inc. - Moord met een strijdbijl
Verkoopprijs:
 € 9,95
  In Moord met een strijdbijl maken we kennis met Hendrick (met ceekaa) Zijlstra, de neef van rechercheur De Cock. Hij is 28, maakt gebruik van moderne media en social networks, maar gaat ook graag te rade bij zijn oude oom. Baantjer Inc. heeft alle ingredi'nten van een klassieke Baantjer, maar dan geheel van deze tijd.
Appie Baantjer is Nederlands bekendste rechercheur en meest verkochte misdaadauteur. Ed van Eeden schreef Moord met een strijdbijl met medewerking en toestemming van de grote meester.
Baantjer Inc. - het vervolg op Baantjer!

Een must voor alle Baantjerliefhebbers.
 
Camilla Lackberg - Oorlogskind
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Oorlogskind is het vijfde boek over politieagent Patrik Hedström en Erica Falck. Dit keer draait het verhaal om Erica's moeder: waarom heeft zij al die jaren een oude nazi-medaille bewaard? Met die vraag blijft Erica worstelen. Uiteindelijk besluit ze de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken, een expert op het gebied van onderscheidingen. Maar Frankel gedraagt zich vreemd en geeft ontwijkende antwoorden.
Twee maanden later is hij dood, vermoord. Erica is geschokt. Dan leest Erica de dagboeken van haar moeder......
 
 
Camilla Lackberg - Zeemeermin
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In Fjällbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedström en zijn collega's levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord.

In dezelfde periode ontvangt een kennis van het slachtoffer, de schrijver Christian Thydell, anonieme dreigbrieven.
 
Charles den Tex - De macht van meneer Miller
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Een man, ten onrechte verdacht van moord, moet zijn onschuld bewijzen. Bij elke poging blijkt zijn tegenstander sterker dan hij had gedacht....
 
 
Charles den Tex - Wachtwoord
Verkoopprijs:
 € 21,90
  Michael Bellicher, hoofdpersoon in De macht van meneer Miller en CEL, is radeloos: zijn vriendin Guusje van Donee is spoorloos verdwenen. Maar wat is 'spoorloos' als camera's registreren wat er in de openbare ruimte gebeurt?

Wat is 'onvindbaar' als mensen voortdurend met elkaar in contact staan via mobiele telefoons, internet en webcams? De enige voorwaarde: het juiste wachtwoord om systemen of netwerken binnen te komen. Of tot criminele groepen door te kunnen dringen.
 
Clive Cussler en Dirk Cusseler - Duivelsadem
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Een wetenschappelijke doorbraak om de opwarming van de aarde te keren, een reeks onverklaarbare dodelijke ongevallen in Brits-Columbia, een golf internationale incidenten tussen de Verenigde Staten en Canada die in een oorlog dreigt los te barsten... NUMA-directeur Dirk Pitt en zijn kinderen, Dirk jr. en Summer, geloven dat er een verband bestaat, maar zij weten ook dat hun weinig tijd rest voordat de situatie escaleert. De enige aanwijzing is een zilverachtig mineraal waarvan het spoor terug te volgen is naar een expeditie van lang geleden om de Noordwest Passage te vinden.
 
 
Dan Brown - Inferno
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een stoïcijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecreëerd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.
 
David Baldacci - De provocatie
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In een kleine plattelandsgemeenschap waar nooit iets opzienbarends gebeurt, wordt een gruwelijke vondst gedaan. Een echtpaar is in hun eigen woning op brute wijze om het leven gebracht. Het lijkt in eerste instantie een zaak voor de plaatstelijke politie, totdat blijkt dat de vermoorde man een militair was en zijn vrouw connecties had met het Pentagon.
 
 
David Baldacci - De rechtvaardigen
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Hij was ooit de gevaarlijkste geheim agent in dienst van de CIA, totdat hij werd verraden door de mensen voor wie hij werkte. Zijn vrouw kwam hierbij om het leven en zijn dochtertje raakte hij voorgoed kwijt. Nu is Oliver Stone de meest gezochte man in Amerika. Nadat hij wraak heeft genomen op zijn vroegere opdrachtgevers is hij, op de vlucht voor de politie en de FBI, ondergedoken in een afgelegen mijnwerkersstadje. Wanneer hij vriendschap sluit met jonge weduwe Abigal Riker, komt hij erachter dat in dit ogenschijnlijk slaperige stadje vreemde dingen gebeuren.
 
David Baldacci - De zesde man
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In de ultrabeveiligde staatsgevangenis Cutters Rock wordt seriemoordenaar Edgar Roy gevangengehouden, in afwachting van zijn rechtszaak. Het is vrijwel zeker dat hij veroordeeld zal worden. Privedetectives Sean King en Michelle Maxwell worden door Roys advocaat Ted Bergin, een oude vriend van King, gevraagd hem bij te staan. Maar onderweg naar hun eerste bespreking treffen King en Maxwell het levenloze lichaam van Bergin in zijn auto aan. Hij is vermoord. In een poging te achterhalen wat er precies gebeurd is, neemt King, die tevens advocaat is, de verdediging van Roy op zich.
 
 
David Baldacci - In het geheim
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Mason Perry, begenaamd 'Mace', was een zeer succesvolle detective bij de Narcotica-afdeling van de politie van Washington D.C., tot ze werd ontvoerd en vervolgens een misdaad in de schoenen kreeg geschoven die ze niet had begaan. Ze raakte alles kwijt - haar baan, haar carriere, haar vrijheid - en verdween voor twee jaar achter de tralies.
Maar nu is Mace weer vrij en ontmoet ze de jonge advocaat Roy Kingman, vlak nadat hij een lijk van een vrouwelijke collega heeft ontdekt. Ze gaan samen op onderzoek uit en stuiten op duistere geheimen....
 
David Baldacci - King & Maxwell
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De Amerikaanse tiener Tyler Wingo krijgt te horen dat zijn vader, die militair is, is gesneuveld in Afghanistan. Maar dan gebeurt er iets wat onmogelijk zou moeten zijn: Tyler ontvangt een bericht van zijn vader, zogenaamd na zijn dood.
Tyler roept de hulp in van privédetectives Sean King en Michelle Maxwell om het mysterie rond de dood van zijn vader op te lossen.
Al snel beseffen Sean en Michelle dat ze zich in een wespennest hebben gestort dat veel groter en gevaarlijker is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.
 
 
David Hewson - Killing
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wie heeft Nanna Birk Larsen vermoord? Deze vraag hield miljoenen tv-kijkers over de hele wereld in de ban. Alles begint wanneer inspecteur Sarah Lund zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de negentienjarige Nanna als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw teruggevonden. Sarah besluit instinctief haar geplande verhuizing naar Zweden uit te stellen en samen met haar beoogde vervanger het moordonderzoek te leiden.
 
Denise Minna - Bloedakker
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In Glasgow wordt een peuter vermist. Men vermoedt dat er een pedofiel actief is, maar het spoor leidt tot ieders verrassing naar twee elfjarige jongens.
 
 
Dennis Lehane - Gone baby gone
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Dorchester, de ruige buurt van Boston, is niet geschikt voor onschuldigen of zwakken. Hier wonen gebroken gezinnen, aan lager wal geraakte criminelen en verbitterde wetshandhavers.
Op een warme zomeravond ziet een apathische moeder zichzelf op de televisie. Haar vierjarige dochter Amanda is enkele uren eerder uit haar bedje ontvoerd. Privédetectives Patrick Kenzie en Angela Gennaro kunnen de smeekbeden van de tante van het vermiste meisje niet weerstaan. Ondanks hardnekkig politiewerk stuit het onderzoek herhaaldelijk op een muur. Dan verdwijnt er een tweede kind…
 
Dennis Lehane - Shutter Island
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Eindelijk verfilmd! Eiland van de waanzin.

Zomer 1954. U.S. marshal Teddy Daniels komt aan op Shutter Island, waar het Ashecliffe Hospital, een inrichting voor psychopatische misdadigers, is gelegen. Samen met zijn partner, Chuck Aule, onderneemt hij een speurtocht naar Rachel Solando, een voortvluchtige moordenares. Maar niets is wat het lijkt op het eiland. Terwijl een orkaan losbarst, nemen de vragen toe. Hoe heeft een vrouw uit een gesloten kamer kunnen ontsnappen? Wie laat er aanwijzingen achter in de vorm van cryptische codes?
 
 
Elena Forbes - Sterf met mij
Verkoopprijs:
 € 4,95
  Een reeks moorden stelt de politie in Londen voor een raadsel. Lichamen van jonge meisjes worden gevonden in verschillende kerken, waar ze van grote hoogte naar beneden zijn gevallen. De politie denkt aanvankelijk aan zelfmoord, maar de kranten schrijven al snel over een seriemoordenaar met de bijnaam 'de bruidegom'. Inspecteur Tartaglia probeert de waarheid te achterhalen voor er weer een meisje sterft.
 
Elisabeth Mollema - Vergelding
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Hij had haar nooit moeten verleiden – hij weet niet wie hij tegenover zich heeft.
Willem en Hester Pesser hebben een fantastisch leven. Ze wonen in een prachtige villa aan de Reeuwijkse Plassen en het ontbreekt hen en hun vier kinderen aan niets. Willem is een joviale, succesvolle ondernemer, en zit daarnaast in de jury van het televisieprogramma In het hol van de leeuw. Maar als hij de mooie, ambitieuze Matty van Ravenstein live op televisie voor heel Nederland voor gek zet, besluit zij om op vernietigende wijze wraak te nemen – en het lijkt wel of ze al zijn duistere geheimen kent...
 
 
Elizabeth George - In wankel evenwicht
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Na de dood van zijn vrouw heeft Thomas Lynley ontslag genomen bij New Scotland Yard. Met niet meer bij zich dan een rugzak trekt hij al een maand te voet door Cornwall, om alleen te zijn met zijn gedachten. Maar terwijl hij op een rotspad langs de kust naar de golven in de diepte staart, ziet hij op een rots beneden hem het lichaam van een jongen liggen. Dood. Zodra rechercheur Bea Hannaford van de plaatselijke politie erachter komt wie Lynley is, wil ze hem niet laten gaan. New Scotland Yard heeft zijn ontslag niet geaccepteerd en dus is Lynley nog steeds politieman, en zij kan zijn hulp goed gebruiken.
 
Elizabeth George - Totdat de dood ons scheidt
Verkoopprijs:
 € 7,50
  De zestienjarige Roberta Teys wordt met haar mooiste kleren aan gevonden in een boerenschuur in het landelijke Engelse dorpje Keldale. Naast haar liggen een bijl en het ontzielde lichaam van haar vader. Onthoofd. Het enige wat Roberta erover zegt, is: 'Ik heb het gedaan. Ik heb geen spijt.' Scotland Yard geeft de leiding van het onderzoek in handen van inspecteur Thomas Lynley en zijn absolute tegenpool Barbara Havers.
 
 
Elvin Post - Vals beeld
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Vincent Bloom en Elijah Fish hebben zes jaar lang de mondiale kunstwereld voor de gek gehouden door vervalsingen als nieuw ontdekte meesterwerken op de markt te brengen.Alle grote veilinghuizen trapten erin. Totdat ze door stomme pech de gevangenis in draaiden. Zeven jaar later komen ze vrij.
De Boston Red Sox staan op het punt om voor het eerst sinds 86 jaar de World Series te winnen. Dan wordt Fish door Bloom benaderd met het voorstel om een grote hoeveelheid schilderijen te roven uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston, Een krankzinnig plan. Of niet?
 
Esther Verhoef - Alles te verliezen
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Claires leven is geslaagd. Ze is een aantrekkelijke vrouw van in de dertig. Woont in een prachtige geronoveerde boerderij met haar man, gerespecteerde makelaar Harald, en hun 2 dochterjes van vijf en zeven jaar.
Maar Claires leven is niet zo smetteloos als ze doet voorkomen. Niemand weet waarmee zij vroeger haar geld mee verdiende en dat zij een ongezonde realtie had met Marius, een beruchte crimineel.
Na 10 jaar is Marius weer op vrije voeten. Hij heeft Claire weten te vinden en is niet van plan zijn oude vriendin zomaar op te geven. Of heeft hij andere motieven?
 
 
Esther Verhoef - Déjà vu
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan.
Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken.
In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er 's nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig?
 
Harlan Coben - Levenslijn
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Myron Bolitar droomt er al jaren van dat er eens een voluptueuze blondine zijn kantoor binnenstapt en hem om hulp vraagt. De vrouw die op een ochtend voor hem staat voldoet aan de beschrijving, ze is alleen acht maanden zwanger. Suzze T is een voormalige tennisster, en Myron heeft door de jaren heen heel wat mooie deals gesloten voor haar en haar echtgenoot, de rockster Lex. Maar nu is Lex verdwenen en Suzze is ten einde raad. Myron probeert haar aanvankelijk gerust te stellen " misschien heeft hij gewoon koudwatervrees voor het aanstaande vaderschap " maar Suzze houdt vol dat er iets niet klopt.
 
 
Harlan Coben - Verloren
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Myron heeft al jaren niks gehoord van Terese Collins. Niet sinds hun affaire abrupt aan een einde kwam. Haar telefoontje, waarin ze hem smeekt om naar Parijs te komen, overrompelt hem dan ook. Toch stapt hij een paar uur later in het vliegtuig.
In Parijs blijkt Terese te worden verdacht van de moord op haar ex-man. Het politieonderzoek onthult bovendien een lang verborgen familiegeheim. In dit land, waar niemand hem gunstig gezind lijkt te zijn, staat Myron er alleen voor om Terese's onschuld te bewijzen.
 
Harlan Coben - Verzoeking
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Dan is jeugdhulpverlener. Het telefoontje is zoals vele anderen: een dertienjarig meisje, vermoedelijk misbruikt, een adres en de opdracht poolshoogte te nemen. Als hij het huis betreedt en de tv-camer's ziet, de verslaggever tegen hem hoort schreeuwen over zijn seksuele omgang met een minderjarige en de politie hem in de boeien slaat, beseft Dan dat zijn leven voorbij is.Drie maanden later is Dan verdwenen, dood gewaand nadat de vader van het slachtoffer verklaarde de verkrachter van zijn dochter te hebben vermoord.
 
 
Havank Ross - Caribisch Complot
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Commissaris Charles C.M. Carlier, alias de Schaduw, en zijn oude vriend Bruno Silvère raken onverwacht betrokken bij de spraakmakende rechtszaak tegen de Nederlandse topcrimineel Willem H. wanneer de Nederlandse politie hun hulp inroept bij de zoektocht naar ene Marie Dufour. Dufour is de weduwe van Enno Flem, bijgenaamd 'De Bankier van de Onderwereld', die op klaarlichte dag in Amsterdam werd geliquideerd. De waarschijnlijke opdrachtgever van de moord was Willem H. Omdat ook Flems juridisch adviseur Zeeger Braam, kroongetuige tegen Willem H
 
Henning Mankel - De gekwelde man
Verkoopprijs:
 € 24,90
  Håkan von Enke, een gepensioneerde hooggeplaatste zeeofficier, verdwijnt tijdens zijn ochtendwandeling in het Liljanswoud nabij Stockholm. Het is winter en hij heeft net zijn vijfenzeventigste verjaardag gevierd. Voor Kurt Wallander wordt dit een hoogstpersoonlijke kwestie: Von Enke is namelijk de schoonvader van zijn dochter Linda. Sommige sporen wijzen in de richting van het verleden, naar de tijd van de Koude Oorlog, extreem-rechtse groeperingen en huurmoordenaars uit voormalig Oost-Europa.
 
 
Henning Mankell - De Chinees
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Op een koude dag in januari 2006 doet de politie van het stadje Hesjövallen een verschrikkelijke ontdekking. Er heeft een bloedbad plaatsgevonden. Achttien mensen zijn op beestachtige manier vermoord. Een krankzinnige moordenaar moet aan het werk zijn geweest.
Als Birgitta Roslin, rechter in Helsingborg, de berichten erover leest, is ze met stomheid geslagen. Want bijna alle slachtoffers zijn verwanten van haar.
Omdat de politie geen enkel spoor van de dader vindt en geen enkel aanknopingspunt heeft voor verder onderzoek, besluit Birgitta de zaak zelf te onderzoeken.
 
Henning Mankell - Kennedy's brein
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Na haar terugkeer uit Griekenland wordt archeologe Louise Canter geconfronteerd met de dood van haar vijfentwintigjarige zoon Henrik. Volgens de politei is het zelfmoord, maar Louise besluit te onderzoeken waar Henrik de laatste jaren mee bezig was. Ze volgt een spoor dat via Spanje uiteindelijk naar Mozambique voert. Henrik blikt verwikkeld te zijn geweest in een heftige strijd tegen aids en de meedogenloze, op winst beluste medische industrie
 
 
Ian Rankin - In het duister
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tijdens de renovatie van Queensberry House voor het nieuw te vormen Schotse parlement in Edinburgh wordt in een muur een twintig jaar oud lijk gevonden. Een paar dagen later wordt Roddy Grieve vermoord, een van de parlementskandidaten en lid van een vooraanstaande familie. Een zwerver springt van een brug en laat een koffer vol geld achter. Als Rebus de moord op Roddy Grieve koppelt aan een moordenaar uit het verleden die hij maar al te goed kent, moet hij de confrontatie met zijn eigen demonen aangaan. Als passie, macht en geld op het spel staan, kan zelfs de beste politieman sterven.
 
Jamer Patterson & Liza Marklund - Partnerruil
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Europa wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden in Parijs, Rome, Amsterdam en Berlijn. De lichamen van jonge stellen gevonden in houdingen die verwijzen naar bekende kunstwerken. Alles wijst erop dat de moorden het werk zijn van een groep koelbloedige, nietsontziende moordenaars. De enige aanwijzing die de politie heeft, is een door de daders verstuurde ansichtkaart.
De dochter van de Amerikaanse politieman Jacob Kanon is een van de slachtoffers en Kanon is vastberaden de seriemoordenaars te vinden.
 
 
James Patterson - Cross
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Alex Cross stond aan het begin van een veelbelovende carrière bij de politie van Washington D.C., toen een vrouw voor zijn ogen werd doodgeschoten. Het onderzoek leverde niets op en na verloop van tijd verdween de moord als een cold case in de archieven. Alex Cross zou deze zaak nooit vergeten. Want de moordenaar van Maria Simpson Cross, echtgenote van Alex, werd nooit gevonden. Jaren later staat Cross op een keerpunt in zijn leven. Hij heeft de politie en de FBI vaarwel gezegd en zijn oude beroep van psycholoog weer opgepakt. Zijn vroegere partner John Sampson roept echter zijn hulp in.
 
James Patterson - Het uur van de wolf
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Alex Cross' carrière heeft een nieuwe wending genomen. Na jarenlang voor de politie van Washington D.C. te hebben gewerkt, maakt hij de overstap naar de FBI. Maar terwijl hij nog volop in training is, wordt er al een beroep gedaan op zijn jarenlange ervaring met het opsporen van criminele psychopaten. In korte tijd een groot aantal rijke, blanke vrouwen te zijn ontvoerd. Het is de ontvoerders kennelijk niet om losgeld te doen, want ze laten niets van zich horen. Cross vreest dan ook het ergste voor de slachtoffers. Dan komt hij erachter dat de man die aan de touwtjes trekt, een duistere figuur is die zichzelf Wolf noemt...
 
 
James Patterson - Het zesde slachtoffer
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Inspecteur Lindsay Boxer en haar nieuwe partner krijgen te maken met een maniak die de straten van San Francisco onveilig maakt. Op klaarlichte dag worden telkens kinderen samen met hun nanny's ontvoerd. Nog angstaanjagender is dat de ontvoerder vervolgens geen losgeld eist. Terwijl het complete politiekorps de jacht opent, moet Lindsay nog een andere zaak zien op te lossen. Een van haar vriendinnen uit de Women's Murder Club is het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval en vecht in het ziekenhuis voor haar leven.
 
James Patterson - Hittegolf
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tom Dunleavy heeft zijn eigen advocatenpraktijk in East Hampton, dé vakantiebestemming van iedere Amerikaan met heel veel geld. Wanneer Dante Halleyville, een jonge Afro-Amerikaan die op het punt staat een profcontract als basketballer te tekenen, wordt gearresteerd voor een drievoudige moord, weet Tom in zijn hart dat Dante onschuldig is. Samen met zijn vroegere vriendin Kate Costello neemt Tom de zaak – die nu al de rechtszaak van de eeuw wordt genoemd – op zich. Ze moeten uitvinden wie de werkelijke dader is. En waarom Dante voor de moord moet opdraaien…
 
 
James Patterson - In naam van de vader
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Alex Cross geniet samen met zijn kinderen van een welverdiende vakantie in Disneyland als hij een telefoontje krijgt van de directeur van de FBI.
Een bekende actrice is voor haar huis in Beverly Hills doodgeschoten en haar gezicht is met een mes bewerkt. Kort daarna ontvangt een journalist van The L.A. Times een e-mail waarin de moord tot in detail wordt beschreven. Het blijkt niet om een opzichzelfstaand incident te gaan, maar om een nietsontziende seriemoordenaar.
 
James Patterson - Vijfde vrouw
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In haar vrije tijd doet politie-inspecteur Lindsay Boxer wat ze het liefst doet: shoppen met haar vriendinnen, in dit geval advocaat Yuki Castellano en Yuki's moeder Keiko. Maar plotseling stort Keiko ineen en ze wordt met spoed naar het San Francisco Medical Center gebracht. Haar conditie verbetert gelukkig snel, maar enkele dagen later overlijdt ze toch nog volkomen onverwacht. Ze had de verkeerde medicijnen toegediend gekregen en is overleden aan een hartaanval. Dan blijkt dat het niet de eerste keer is dat patiënten die genezen leken, alsnog op onverklaarbare wijze overlijden in dit ziekenhuis...
 
 
James Patterson - Zomer van verraad
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Ned Kelly is opgegroeid in een van de armste arbeiderswijken van Boston. Zijn vrienden zijn allemaal in het criminele milieu terechtgekomen, maar Ned is erin geslaagd om aan de goede kant van de wet te blijven. Dan besluit hij om toch voor één keer zijn vrienden te helpen bij een inbraak in Palm Beach, Florida. De beoogde buit zijn drie schilderijen die op de zwarte markt vijf miljoen dollar zullen opleveren. Maar het plan loop volkomen in het honderd... Neds vrienden vinden de dood en Ned slaat op de vlucht. Terwijl de FBI begint aan de grootste klopjacht uit haar geschiedenis, probeert Ned bewijs te verzamelen voor zijn onschuld.
 
Jens Lapidus - Bloedlink (deel 2)
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Thomas Andrén, een corrupte politieagent met huwelijksproblemen, gaat zonder toestemming van zijn superieuren op zoek naar de identiteit van een onherkenbaar verminkt lijk. Wanneer hij geschorst wordt, treedt hij zonder wroeging in dienst van maffiabaas Radovan. Hoofdverdachte van de moord is de voormalige huurling Niklas Brogren, wiens persoonlijke missie het is om de wereld te ontdoen van mannen die vrouwen mishandelen. Hun paden kruisen elkaar wanneer het lijk dat van de moordenaar van de Zweedse pemier Olof Palme blijkt te zijn.
 
 
Jo Nesbo - De vleermuisman
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Harry Hole wordt door zijn superieuren naar Australië gestuurd om de politie down under bij te staan bij het onderzoek naar de moord op een Noorse actrice. Maar de moord is niet de enige reden voor deze gedwongen vakantie. Hole overleefde even daarvoor ternauwernood het auto-ongeluk waarbij zijn collega omkwam, en dompelt zich sindsdien onder in de alcohol.
 
Jo Nesbo - Het pantserhart
Verkoopprijs:
 € 19,90
  De politie van Oslo staat voor een raadsel. Er zijn twee vrouwenlichamen gevonden, ze blijken verdronken in hun eigen bloed en hun gezichten zijn verminkt. Bizar detail is dat de verwondingen van binnenuit lijken te zijn gemaakt. Er is maar één man die bij deze zaak zou kunnen helpen, maar hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Kaja Solness van de afdeling Moordzaken wordt op de zaak gezet en belandt bij haar zoektocht naar de verdwenen ex-commissaris in Hong-Kong. Hij blijkt op de vlucht voor de gevolgen van zijn laatste zaak, voor de vrouw die van hem houdt en voor zijn schuldeisers. Zijn is Harry Hole.
 
 
Joanne Harris - Schaakmat
Verkoopprijs:
 € 12,50
  St. Oswald is een traditionele upper class jongensschool in Noord-Engeland. Het nieuwe jaar is net begonnen, en er zijn veranderingen op komst: mannen in pakken en de nieuwe media zijn aan de macht. Roy Straitley, de excentrieke en traditionele leraar Latijn en een van de veteranen van St. Oswald denkt dan ook, met tegenzin, na over zijn pensioen. Hij verzet zich tegen de nieuwelichterij, maar weet ondertussen als geen ander wat er speelt: onder de dagelijkse ergernissen wordt een donkere onderstroom voelbaar en zet bittere wrok een reeks catastrofale gebeurtenissen in gang. Wie is de geheimzinnige insider....
 
Jodi Picoult - De bekering
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Het ene moment ziet de toekomst van June Nealon en haar gezin er rooskleurig uit, het volgende moment wordt ze geconfronteerd met de moord op haar man en een van haar kinderen. De dader, Shay Bourne, wordt ter dood veroordeeld. De wereld heeft hem niets gegeven, en hij heeft de wereld niets te bieden. Dan gebeurt er iets wat alles verandert voor hem. Nu krijgt hij nog een laatste kans op verzoening. Junes elfjarige dochter Claire heeft een nieuw hart nodig en dat wil Shay haar geven. Maar zal June zijn aanbod kunnen accepteren?
 
 
John Grisham - De wettelozen
Verkoopprijs:
 € 17,95
  In De wettelozen keert John Grisham terug naar het fictieve Ford Country in de staat Mississippi, waar zijn debuut De jury en het latere Het dossier zich afspeelden. In zeven misdaadverhalen verteld de succesvolle thrillerschrijver ter wereld over mannen en vrouwen die in aanraking komen met de minder fraaie aspecten van de Amerikaanse samenleving. Zoals de broers en moeder van een terdoodveroordeelde die naar zijn executie gaan... de vreemdeling die mistanden in verzorgingstehuizen aan het licht brengt en daar zelf schatrijk van wordt...
 
John le Carre - Ons soort verrader
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Perry en Gail, een jong verliefd Engels stel, gaan voor een droomvakantie naar het Caribische eiland Antigua. Op hun tweede dag in het beachresort komen ze een charismatische Russische vijftiger tegen. Dima is miljonair, heeft een eigen schiereiland en een Rolex bezet met diamanten – en hij wil met Perry tennissen.

Maar Dima wil nog veel meer van zijn nieuwe Engelse vrienden. Hij heeft hun hulp nodig om te ontsnappen uit zijn vory, zijn Russische criminele broederschap.
 
 
John Sandford - Dodenwake
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Voormalig senator Lincoln Bowe is sinds enkele dagen spoorloos verdwenen. Niemand weet of hij is ontvoerd of vermoord. Kort na de verdwijning ontvangt Jake Winter een telefoontje van het Witte Huis. Wanneer er iets 'fout' gaat binnen de Senaat of het Huis van Afgevaardigden, of binnen het Pentagon, de FBI of de CIA, wordt Jake vaak gevraagd de onderste steen boven te halen en uit te zoeken wat er werkelijk heeft plaatsgevonden. Koste wat het kost. De boodschap die hij nu te horen krijgt is duidelijk: als Lincoln Bowe niet snel wordt teruggevonden, breekt de hel los...
 
John Silvester en Andrew Rule - Underbelly, De gangland oorlog 1
Verkoopprijs:
 € 12,95
  In Underbelly geven John Silvester en Andrew Rule een schokkende inkijk over hoe het er in de Australische onderwereld toegaat. Centraal staat de keiharde gangsteroorlog die tussen 1994 en 2004 werd uitgevochten in Melbourne en omgeving. Deze Gangland Oorlog was de bloedigste en meest gewelddadige gangsteroorlog die ooit in Australië plaatsvond.
 
 
John Silvester en Andrew Rule - Underbelly, De gangland oorlog 2
Verkoopprijs:
 € 12,95
  n Underbelly geven John Silvester en Andrew Rule een schokkende inkijk over hoe het er in de Australische onderwereld toegaat. Centraal staat de keiharde gangsteroorlog die tussen 1994 en 2004 werd uitgevochten in Melbourne en omgeving. Deze Gangland Oorlog was de bloedigste en meest gewelddadige gangsteroorlog die ooit in Australië plaatsvond.
 
Jonathan Kellerman - Skelet
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De middelbare scholier Chance Brandt vervult als taakstraf telefoondiensten bij het Vogelmoeras, een natuurreservaat bij Los Angeles. Op een avond krijgt hij een beller die hem met verdraaide stem vertelt dat er een lijk in het moeras ligt. Chance denkt dat een van zijn vrienden hem voor de gek houdt en vergeet het voorval.
Maar er ligt wel degelijk een lichaam in het moeras. Tijdens het onderzoek van de LAPD, onder leiding van rechercheur Milo Sturgis, worden in totaal vier vrouwenlichamen in het moeras gevonden. Alle vier missen ze de rechterhand. Is dit het werk van een verknipte seriemoordenaar?
 
 
Jonathan Kellerman - Sluitend bewijs
Verkoopprijs:
 € 18,95
  In een half afgebouwde villa in een rijke buurt van Los Angeles stuit een bewaker op de lichamen van een jong stel. Ze liggen verstrengeld in een levenloze omhelzing. Rechercheur Moordzaken Milo Sturgis " door de wol geverfd " is toch geschokt bij de aanblik van de twee doden. Hij ziet het werk van een verknipte moordenaar. Met de hulp van psycholoog Alex Delaware gaat Milo vastberaden achter iedere aanwijzing aan, maar plotseling gaat het onderzoek een heel andere richting uit.
 
Karen Rose - Sterf voor mij
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Op een besneeuwd veld in Philadelphia doet rechercheur Vito Ciccotelli een uiterst macabere ontdekking wanneer een graf wordt gevonden van een jonge vrouw, wier handen zo zijn gevouwen dat het lijkt of ze bidt. Ciccotelli roept de hulp in van archeologe Sophie Johannsen om vast te stellen wat er verder onder de bevroren grond ligt. De lichamen zijn alle op een speciale manier gepositioneerd en de slachtoffers blijken op gruwelijke wijze gemarteld. Er zijn echter ook nog lege graven – de moordenaar is nog niet klaar.
 
 
Karin Slaughter - Versplinterd
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Abigail Campano heeft in haar jarenlange huwelijk geleerd om geweld en bedrog te accepteren. Maar als ze bij thuiskomst op een insluiper stuit die met een mes in zijn hand over het dode lichaam van haar dochter gebogen staat, maakt zich een ongekende kracht in haar los. Een kracht die de man fataal wordt. Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation krijgt de leiding over het onderzoek, maar al snel nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en blijkt het om veel meer dan een gezinsdrama te gaan. Karin Slaughter laat enkele hoofdrolspelers uit het zeer succesvolle Triptiek terugkeren in een uiterst beklemmend verhaal.
 
Kate Moss - De vergeten Tombe
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een oude priester, op brute wijze om het leven gebracht. Een ontzield lichaam van een jonge man in de rivier de Aude. Een nerveuze vrouw in een kamer met damasten gordijnen. Een lachende man in de schaduw. Twee vrouwen uit verschillende tijden en plaatsen raken verwikkeld in het mysterie dat deze mensen samenbrengt: de tarotkaarten die zij in hun handen houden.
 
 
Katheryn Fox - Tot op het bod
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden; verminkt, bevroren en verbrand. Uit de autopsie blijkt dat de vrouw onlangs is bevallen. Er wordt geen kind aangetroffen op de plaats delict, maar is de baby nog in leven? Brigadier Kate Farrer, net terug van drie maanden verplicht verlof na een traumatische gijzeling, wordt samen met haar nieuwe, jonge partner Oliver Parke op de zaak gezet. Tot hun spijt worden ze door personeelstekort al snel weer van de zaak afgehaald en moeten ze zich richten op de verdwijning van Candice, dochter uit een welgestelde familie. De verdenking valt op Mark Dobbie, de ex van Candice' zus.
 
Ken Follett - Val der Titanen
Verkoopprijs:
 € 29,99
  In 1911 verandert de wereld voorgoed. Arbeiders laten zich niet langer onderdrukken, vrouwen eisen hun rechten op, de rijke aristocratie kan haar macht niet langer handhaven. En overal fluisteren diplomaten elkaar woorden in die het lot van miljoenen mensen over de hele wereld zullen veranderen. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog proberen acht mensen hun weg in deze roerige wereld te vinden.
 
 
Lawaai dat nooit stopt
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Todd woont in Prentissdorp, een dorp waar alleen nog mannen zijn en waar altijd Herrie klinkt. Die Herrie is er altijd, je kunt er niet aan ontsnappen. Tot Todd twee grote ontdekkingen doet: hij vindt een plek zonder Herrie en hij leert het meisje Viola kennen. Samen trekken ze ten strijde tegen de dreigende oorlog in Prentissdorp. Maar de vrede lijkt verder weg dan ooit...
Patrick Ness sluit zijn fenomenale trilogie af met een indrukwekkend slotdeel.
 
Lee Child - Tegenspel
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Na 61 uur vroeg de lezer zich af of Jack Reacher de eindstrijd wel overleefd kon hebben. Hij is echter weer onderweg, naar Langley, het hoodkwartier van de CIA, naar Susan, het nieuwe hoofd van zijn oude afdeling.

Onderweg struikelt Reacher in Nebraska over een lokaal drama: een familie met een transportbedrijf houdt de omwonende boerengezinnen in een stalen greep van angst. Reachers gevoel voor rechtvaardigheid speelt onmiddellijk op, maar voordat hij het weet zit hij tot zijn nek in een internationaal mensensmokkelsyndicaat…
 
 
Lieneke Dijkzeul - Verloren zoon
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Inspecteur Paul Vegter wordt geconfronteerd met twee raadselachtige, gewelddadige moorden. De wreedheid ervan schokt hem en vooral zijn jonge rechercheur Renee, die eerder slachtoffer was van een aanslag en sindsdien worstelt met haar angst voor geweld.Is er een verband tussen de slachtoffers, of een verklaring voor de bizarre manier waarop zij zijn gedood? Vegters theorie dat dikwijls op de verkeerde personen wraak wordt genomen, wordt aan het wankelen gebracht.
 
Lieneke Dijkzeul - Wat overblijft
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Inspecteur Vegter duikt in een nieuwe zaak waarin macht en wantrouwen de boventoon voeren. Met tegenzin werkt hij aan het oplossen van deze schokkende zaak en hij dreigt het overzicht dreigt te verliezen.
In een idyllisch winterlandschap wordt zakenman Richard Verkallen gevonden, met sneeuw bedekt, dood. Spoedig blijkt dat Verkallen niet bepaald geliefd was: niet bij zijn familie, niet op de zaak en zelfs niet bij zijn gezin. Verkallen zette kwaad bloed bij zijn familie door een donkere vrouw te trouwen. Die vrouw, uit Somalië afkomstig, is inmiddels wanhopig. Na vele jaren is ze het vechten tegen onbegrip en discriminatie moe en wil ze naar huis.
 
 
Liesbeth M. van der Wels - Risicofactor gangster girl
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Risicofactor:Gangstergirl is een fascinerende en provocerende thriller over liefde en verraad, overspel en moord.
Chantal, een jonge vrouw uit de provincie, ontvlucht het stadje waar ze opgroeide. Via haar vriend Jack raakt ze verzeild in het Amsterdamse drugsmilieu. Na de breuk met Jack verbergt ze in haar huis een geheim waarover haar drugscontacten niets mogen weten.
Chantal maakt ondertussen kennis met maffiabaas Klaas Bruinsma en krijgt een relatie met hem.
 
Linda Castillo - Zwijgplicht
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wat doe als je een geheim moet verzwijgen om jezelf en je familie te beschermen terwijl je daarmee een moordonderzoek verhindert?
Kate Burkholder is onlangs aangesteld als politiechef in haar voormalige woonplaats Painters Mill, Ohio. Haar kennis van de Amish, hun taal en gebruiken, maken haar de ideale kandidaat. Ze is opgegroeid in die gemeenschap, maar heeft er voor gekozen om elders haar leven op te bouwen, weg van haar verleden. Dat verleden komt in alle heftigheid naar boven als er in het stadje weer een seriemoordenaar opduikt, net als zestien jaar geleden.
 
 
Loes den Hollander - Bodemloos
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tjeerd en Lizzie van Loon en Mies van Meekeren hebben een sterke familieband. Ze delen een turbulent verleden, maar de tijd heeft daar rust in aangebracht. Dat verandert als Hella, hun moeder en zus, een zelfmoordpoging doe die slaagt. Het verleden komt tevoorschijn in de persoon van wie iedereen zich al jaren geleden definitief heeft afgewend en ze ontdekken dat er iets valt af te rekenen. Ze verzetten zich tegen zijn eisen en bundelen hun krachten. Maar hij weet wie van hen de zwakke schakel is. Hij weet ook iets niet en daardoor wordt de confrontatie die niet uit kan blijven een angstaanjagende gebeurtenis die niemand had voorzien.
 
Loes den Hollander - Glansrol
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Irma haat leugens en omarmt leugens. Ze zoekt waarheid en ze ontloopt waarheid. En iedere keer als ze dreigt te verdwalen in het doolhof van haar eigen gedachten, onderneemt ze acties die ze zorgvuldig verborgen houdt. Irma heeft haar leven onder controle, totdat een stem uit het verleden haar begint lastig te vallen. Ze probeert deze te ontwijken, maar de geschiedenis haalt haar in en toont haar het verschil tussen leugen en waarheid.
 
 
Loes den Hollander - Vluchtgedrag
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Kun je zwanger worden zonde bewust gevreeen te hebben? Het overkomt Lotte. En dit is nog maar het begin van een reeks gebeurtenissen die eerste hooguit vreemd zijn, maar later ongemakkelijk en tenslotte angstaanjagend worden.
Lotte ontdekt wie de oorzak is van de dreiging die haar leven gaat bepalen. Maar ze is niet gewend te vechten, ze is gewend te vluchten. En daar heeft ze reden voor. Tot ze beseft dat haar geweten haar altijd op de hielen zal zitten, welke kant ze ook op rent.
 
Loes den Hollander - Wisselgeld
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Het lijkt een redelijk gelukkig huwelijk. Maar als de jongste dochter van Lenie en Michael vermoord wordt aangetroffen in een hotel, lukt het hen niet om dit drama samen te verwerken. Hun relatie komt op scherp te staan en gebeurtenissen van jaren geleden eisen hun tol. Er sluipt een onbehaaglijke onzekerheid hun leven binnen.
 
 
Madeleine Wickham - Het zwemfeestje
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Op een warme zondag in mei stelt de familie Delaney hun tuin en zwembad ter beschikking aan het hele dorp. Louise is er, samen met haar twee dochtertjes, maar ook haar ex, die haar boze blikken toewerpt. Louise negeert hem volkomen. Terwijl de kinderen spetteren en gillen ligt zij lekker in de zon te dromen van de nieuwe liefde in haar leven, een aantrekkelijke advocaat. Het lijkt een perfecte dag te worden. Tot het noodlot toeslaat. Er gebeurt een ongeluk bij het zwembad. De Delaneys zijn diep geschokt wanneer ze ontdekken dat Louise hen gaat aanklagen.
 
Magnus Milss - De Toscaanse tuin
Verkoopprijs:
 € 19,95
  1958. Adam Strickland, student aan Cambridge University, krijgt een speciale opdracht van zijn professor: hij moet een scriptie schrijven over een beroemde zestiende-eeuwse Toscaanse tuin. Hij ontdekt iets mysterieus: Signor Docci, de eigenaar van de vreemde en grillige tuin, heeft de tuin aangelegd ter ere van zijn vrouw, waarschijnlijk nadat hij haar heeft vermoord. Tegelijkertijd ontspint zich een andere intrige, maar dan in het hier en nu. Adam maakt kennis met de oude signora Docci, wier oudste zoon werd doodgeschoten door de nazi's in de Tweede Wereldoorlog.....
 
 
Marion Pauw - Drift
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee. Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent.
Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird.
 
Marion Pauw - Jetset
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt de succesvolle zakenman Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om een week lang met hem op een luxueus jacht door het Caribisch gebied te varen.
Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut. Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Ze komen tot de ontdekking dat iedere gast wel een motief heeft.
 
 
Marion Pauw - Zondaarskind
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De 80-jarige Geertruida Amalia Langhout heeft altijd moeten vechten voor haar bestaansrecht.Op jonge leeftijd verliest ze haar ouders en ze groeit op bij de hardvochtige Zusters van de Liefde. Ze wordt niet bij haar naamgenoemd, maar aangeduid met een nummer. Als ze als dienstbode bij een gegoede familie in Bussum komt te werken lijkt het tij te keren: ze wordt verliefd, raakt zwanger en heeft grootse plannen. Totdat Frédérique Vos haar pad kruist. Vrouwen als Frédérique Vos gaan er geen seconde van uit dat de wereld niet om hen draait. Ze dartelen binnen op hun hoge hakken, pakken je man en kind af en nemen je geld...
 
Matthew Hall - Koud spoor
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Jenny Cooper, 42, eigenwijs, net gescheiden, is de nieuwe rechter van instructie in het Engelse Vale District: zij stelt onderzoeken in naar de oorzaak van onnatuurlijke overlijdensgevallen. Tot ze de verdachte dood van twee jongeren op het spoor komt, leidt haar onderzoek haar in de richting van UKAM, het bedrijf dat eigenaar is van de jeugdgevangenis waar de twee pubers vastzaten. UKAM blijkt diep verwikkeld in een frauduleus bouwproject van de gemeente, en heel wat hooggeplaatste personen willen dat geheimhouden. Voor Jenny zijn de gevolgen van haar ontdekking algauw niet meer te overzien…
 
 
Nicci French - Medeplichtig
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Stel je voor: een vrouw staat in haar appartement, ze kijkt om zich heen en jij kijkt mee door haar ogen. Je ziet meubels die zijn omvergegooid, spullen die zijn kapotgesmeten en dan draait het perspectief naar de grond. Je oog valt op het levenloze lichaam van een man die daar ligt. Maar de vrouw reageert helemaal niet zoals je zou verwachten: ze brengt orde in de chaos, haalt een paar van haar eigendommenweg uit het appartement en verwijdert de vingerafdrukken. Wat is er aan dit schokkende tafereel voorafgegaan? Wat heeft er in het appartement plaatsgevonden?
 
Nicci French - Wachten op woensdag
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een klein meisje vindt het lichaam van haar moeder, die met bruut geweld om het leven is gebracht. Het politieonderzoek brengt een geheim leven aan het licht maar niet de moordenaar. Een gepensioneerde journalist reist door Engeland om ouders van vermiste meisjes te interviewen.
Frieda Klein wordt met tegenzin in deze twee zaken gezogen, terwijl ze herstellende is van de wrede aanslag die ze ternauwer - nood overleefde.
Wachten op woensdag is, na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij, de derde thriller met Frieda Klein in de hoofdrol.
 
 
Nicci French - Wat te doen als iemand sterft
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Ellies leven neemt een dramatische wending aan als haar grote liefde Greg omkomt bij een auto-ongeluk. Een vrouw die bij hem in de auto zat, heeft het ongeluk evenmin overleefd. Zij wordt geïdentificeerd als Milena Livingstone, maar voor Ellie en haar omgeving is zij een onbekende. Alles wijst erop dat Greg en Milena een verhouding hadden.

Wat te doen als iemand sterft gaat over loyaliteit, vriendschap en vertrouwen, over moed en over de noodzaak van het achterhalen van de waarheid – hoe pijnlijk die ook is – om los te laten.
 
Nora Roberts - De zoektocht
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Fiona Bristow woont samen met drie trouwe honden in een schilderachtig huisje op een eiland voor de kust van Seattle, waar ze haar eigen hondenschool runt. Maar aan deze schijnbare idylle is een ware nachtmerrie voorafgegaan: Fiona is de enige overlevende van de Red Scarf-seriemoordenaar, die de politieagent met wie ze verloofd was, heeft doodgeschoten. De komst van Simon Doyle, een ruige, ietwat zonderlinge kunstenaar die zich geen raad weet met de onopgevoede jonge labrador die hij cadeau heeft gekregen, brengt onverwachte spanning.
 
 
Patrica Cornwell - Dodenrol
Verkoopprijs:
 € 18,95
  In het oude centrum van Charleston, in South Carolina, begint Kay Scarpetta een privépraktijk voor forensische pathologie. Scarpetta heeft met haar schat aan ervaring al veel vermoorde mensen en bewijzen van sadisme gezien, maar hier wordt zij geconfronteerd met een reeks onthutsende, angstaanjagende sterfgevallen: een verdachte zelfdoding, een ritueel vermoorde vrouw, een misbruikt en gedumpt jongenslichaam. Voordat ze hiermee klaar zal zijn, zal de Dodenrol, het logboek van het mortuarium, veel meer namen voor lijkschouwing bevatten. Misschien ook haar eigen naam...
 
Patricia Cornwell - Het Kaïnsteken
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op kerstavond wordt in Central Park het naakte levensloze lichaam van een jonge vrouw aangetroffen. Wanneer patholoog-anatoom Kay Scarpetta en haar collega’s op de plaats van het misdrijf arriveren, herkennen ze meteen het werk van de gevreesde seriemoordenaar Temple Brooks Gault. Maar wie is het slachtoffer? Terwijl Scarpetta aanknopingspunten probeert te vinden, slaat de moordenaar opnieuw toe.
 
 
Patricia Cornwell - Modus operandi
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Een slaperig stadje in de bergen van North Carolina wordt ruw opgeschrikt door de moord op een elfjarig meisje. patholoog-anatoom Kay Scarpetta en rechercheur Pete Marino vermoeden dat de moord het werk is van een gevreesde seriemoordenaar. Voor Kay wordt de zaak nog gecompliceerder als blijkt dat haar Lucy, geniaal met computers zich bij de FBI in de nesten heeft gewerkt.
 
Patricia Cornwell - Mortuarium
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een zesjarig jongetje is op gruwelijke wijze in zijn achtertuin vermoord. Vrijwel meteen is er een verdachte opgepakt: Johnny Donahue, een briljant Harvard-student met het syndroom van Asperger. Hij heeft zelfs al bekend. Maar patholoog-anatoom Kay Scarpetta ontdekt dat hij het nooit gedaan kan hebben.

In dezelfde week is in een park bij Boston een onbekende jongeman overleden. Scarpetta vindt het merkwaardig dat zijn lichaam pas begon te bloeden nadat het het mortuarium binnen was gebracht. Bij het onderzoek krijgt ze hulp van haar nichtje Lucy.
 
 
Peter Robinson -Tegenstroom
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Een grote demonstratie in het anders zo rustige Yorkshire eindigt in de arrestatie van vijftig demonstranten en de gewelddadige dood van een jonge agent .Vanuit Londen wordt hoofdinspecteur Richard ‘Dirty Dick’ Burgess gestuurd om het moordonderzoek te leiden, iets wat niet goed valt bij Alan Banks. Terwijl heethoofd Burgess een ware terreurcampagne begint tegen de bewoners van een plaatselijke commune, begint Banks zijn eigenonderzoek. Maar daarbij gaat die rechtstreeks in tegen Burgess’ activiteiten en dat wordt hem niet in dank afgenomen.
 
René Appel - Weer zin
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Hotelmanager Niels Hulzeboom is gelukkig getrouwd, maar als hij hopeloos verliefd wordt op zijn nieuw assistente zet hij alles op het spel. Bovendien zijn er financiële problemen rond het hotel. Hij raakt verstrikt in zakelijke en emotionele conflicten. Dan begaat hij een cruciale fout.
Weerzin is een zeer geladen en intens spannende roman waarin alles draait om mensen die zich onvermijdelijk en op herkenbare wijze in de nesten werken.
 
 
Rita Monaldi - De twijfel van Salai
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Salaì is brutaal, boers, leugenachtig, en bijzonder praktisch. Hij is ook de geadopteerde zoon en geliefde assistent van meesterschilder Leonardo da Vinci. In De twijfel van Salaì verhuizen vader en zoon in het voorjaar van 1501 van Florence naar Rome, waar de weelderige meisjes Salaì wel kunnen bekoren. Leonardo heeft een missie te vervullen voor een raadselachtige, machtige opdrachtgever. Hij weet echter niet dat Salaì ook een geheime opdracht heeft: Leonardo bespioneren.
 
Robert Ludlum & Eric van Lustbrader - De bourne missie
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Jason Bourne wordt nog steeds geplaagd door geheugenverlies. Iemand heeft hem een ring van onschatbare waarde en kracht toevertrouwd – maar waarom?
Op zijn jacht naar meer informatie treft hij een tegenstander van formaat. De wrede huurling Arkadin volgde het Treadstone-trainingsprogramma van de CIA. Beiden waren zeer succesvol en zij werden de sterkste en intelligentste killers van hun klas. Maar als Bourne zijn opponent dicht is genaderd, blijkt er een derde speler te zijn. Bourne en Arkadin worden gemanipuleerd door iemand anders… iemand die hen al lange tijd in de gaten houdt en wil weten wie van hen het dodelijkst is.
 
 
Robert Ludlum - De bourne misleiding
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tijdens zijn vakantie op Bali, met zijn geliefde, loopt Bourne in een hinderlaag. Hij overleeft de aanslag en duikt zwaargewond onder. Met een nieuwe identiteit begint hij aan een missie om uit te vinden wie heb probeerde te vermoorden. Maar tijden zijn periode van herstel word hij hard met zichzelf geconfronteerd: wie is hij nu eigenlijk, welk deel is van Bourne, welk deel van hemzelf en wat blijft er van hem zonder de Bourne-indentiteit?
 
Roel Janssen - De tiende vrouw
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De tiende vrouw is spanning op het hoogste niveau – een thriller gebaseerd op de actualiteit: makelaars fungeren als de bankiers van de onderwereld, advocaten worden bedreigd en vermoord, en afpersingen en criminele liquidaties zijn aan de orde van de dag.
 
 
Ruth Newman - Vleugels
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Olivia studeert aan de universiteit van Cambridge. Ze is mooi, veelbelovend en heeft al twee jaar een relatie met Nick. Maar wat de buitenwereld niet weet, is dat ze een zwaar jeugdtrauma heeft. Als ze samen met Nick naar het meifeest gaat, vindt ze het toegetakelde lichaam van een medestudente: June. Olivia is in shock. Vooral omdat dit niet de eerste moord op de campus is. Haar angsten uit het verleden komen in volle hevigheid terug Later blijkt dat Olivia alle slachtoffers persoonlijk kende.
 
Saskia Noort - De eetclub
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Evert Struyck, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, drogeert op een koude winternacht zijn vrouw en kinderen, drinkt een fles wodka leeg en steekt vervolgens zijn huis in brand. Zijn vrouw Babette en hun kinderen weten ternauwernood te ontsnappen, hijzelf komt te overlijden.
Hun vriendenclub is geschokt en verbijsterd. Maar wanneer hun vriendin Karin Babette en haar kinderen opvangt, komt zij spoedig tot de ontdekking dat de onderlinge vriendschappen binnen hun eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als ze eerst leken.
 
 
Saskia Noort - De eetclub (filmeditie)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven, zijn vrouw en kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, 'de eetclub', is geschokt en verbijsterd.
Karen vangt haar vriendin bij haar thuis op, maar al spoedig komt zij tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben gehad bij de dood van Evert.
 
Saskia Noort - Koorts
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beeindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.
 
 
Saskia Noort - Terug naar de kust (filmeditie)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen.
Ze besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten.
 
Saskia Profijt - De leugenaar
Verkoopprijs:
 € 16,50
  Na een bezoek aan een nachtclub in St-Tropez verdwijnt de Britse studente Chloë spoorloos. Hoofdverdachte is een negentienjarige Nederlander die stellig ontkent iets met de zaak te maken te hebben, maar zich tijdens de verhoren verdacht gedraagt.
De Franse recherche doet een beroep op de 33-jarige ‘menselijke leugendetector’ Fanny Engel. Bij haar speurtocht naar de ware toedracht van Chloë’s verdwijning ontdekt Fanny al snel dat er nog iemand op zoek is naar de waarheid. Iemand die er heel andere normen op na houdt.
 
 
Simom Kernick - Een doodgewone misdaad
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Een undercoveroperatie van Scotland Yard loopt uit op een schietpartij waarbij zes doden vallen, onder wie een van de agenten. De verdenking valt algauw op de partner van de vermoorde politieman, de eigenzinnige inspecteur Stegs Jenner. Jenner heeft als undercoveragent in het verleden regelmatig de grenzen van het toelaatbare opgezocht. Inspecteur John Gallan en zijn partner Tina Boyd krijgen de zaak toegewezen en zien zich voor de vraag gesteld: aan wiens kant staat Jenner eigenlijk?
 
Simon Vuyk - De mysterieuze dood van Nicky Verstappen
Verkoopprijs:
 € 16,95
  In augustus 1998 verdween de elfjarige Nicky Verstappen uit een jeugdkamp bij Brunssum. Een dag later werd zijn lichaam aangetroffen op de aangrenzende Brunssummerheide. Vreemd genoeg werd de precieze doodsoorzaak nooit vastgesteld. Het rechercheonderzoek werd zwaar bekritiseerd, waardoor de zaak-Nicky uitgroeide tot een van de meest geruchtmakende kindermoorden uit onze misdaadgeschiedenis.
 
 
Simone van der Vlugt - Op klaarlichte dag
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een jonge vrouw, Nathalie, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin.
Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft inmiddels een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…
 
Stephen King - Aardedonker zonder sterren
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Twee ogenschijnlijk doorsnee mensen – in een doorsnee woonplaats, met een doorsnee baan, u kent ze wel – hebben een lang en gelukkig huwelijk. Als haar man op zakenreis is, vindt de vrouw een doos met het donorcodicil, de bibliotheekpas en het rijbewijs van een andere vrouw. Een vrouw die nog niet zo lang geleden in het nieuws was. Een vrouw die is vermoord…
 
 
Stephen King - Eenmalige zonde
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Een bejaarde, invalide predikant voelt dat zijn einde nadert. Op een dag roept hij de vrouw die hem verzorgd bij zich en vertelt haar van zijn verlangen: nadat hij jaren deugdzaamheid heeft gepredikt en zijn kudde voor dwalingen heeft proberen te behoeden, wil hij nu zelf wel eens ervaren hoe het is om te zondigen. Hij biedt haar 200.000 dollar om in zijn naam een zonde te begaan. En de belastingdienst hoeft van niets te weten.
De vrouw kan het geld goed gebruiken. Als zij haar patiënt helpt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn…
 
Suzanne Vermeer - De vlucht
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Dagmar Vredeling heeft het prima voor elkaar. Ze werkt met plezier als stewardess en woont al twee jaar samen met haar vriend Ruben. Dat verandert allemaal op slag wanneer ze erachter komt dat Ruben vreemdgaat. En dat verraad is pas het begin. In de daaropvolgende weken verspreidt Ruben allerlei leugens over haar. Vrienden laten haar als een baksteen vallen en haar werkgever ontvangt ernstige klachten van collegas en passagiers.
 
 
T.C. Boyle - Talk Talk
Verkoopprijs:
 € 7,50
  'TALK TALK is op het eerste oog vooral een spannend kat-en-muisspel. Maar in één moeite door laat Boyle zien hoe kwetsbaar ons 'zelf' geworden is in een tijdperk van elektronische informatiesystemen, digitale handtekeningen en onoverzichtelijk geworden cyberwerelden. Zo ontwikkelt Talk Talk zich tot een ademloze road novel, waarin Boyle bijna achteloos filosofische vragen doet rijzen.'
 
Tom Rob Smith - Kolyma
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Sovjet-Unie, 1956. Stalin is dood. Na zijn overlijden ontstaat een maatschappij waarin de ordehandhavers misdadig zijn en de misdadigers onschuldig. Alles raakt in een stroomversnelling als de geheime rede, opgesteld door Stalins opvolger Chroesjtsjov verspreid wordt. Stalin was een tiran en een moordenaar, is de boodschap en er zal veel veranderen in de Sovjet-Unie, is de belofte. Maar niet iedereen is in staat om de dingen die gebeurd zijn te vergeven of te vergeten. Er zijn krachten aan het werk die op een verschrikkelijke wraak uit zijn.
 
 
Tomas Ross - Beestachtig
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Sinds Edgar Allan Poe een orang-oetang een moord liet plegen, hebben horror- en misdaadauteurs veelvuldig dieren in hun verhalen en romans gebruikt – helden en schurken, vertederend of angstaanjagend, bovennatuurlijk of superintelligent, thuis in de mand of van ver uit de hel. Tomas Ross heeft voor Beestachtig de beste binnen- en buitenlandse misdaadverhalen geselecteerd waarin dieren een prominente rol spelen, van onder andere Patricia Highsmith, A.C. Baantjer, Saki, Arthur Conan Doyle, Janwillem van de Wetering en Edgar Allen Poe.
 
Tomas Ross - Het meisje uit Buenos Aires
Verkoopprijs:
 € 19,90
  De dag nadat het Nederlandse voetbalelftal in 1978 de finale verloor, verdwijnt Hugo Lugones spoorloos. Pas vijfentwintig jaar later komt zijn dochter Carmen erachter dat hij vlak voor zijn verdwijning een pakketje heeft laten verstoppen in de bagage van de persvoorlichter van Oranje. Een pakketje dat bestemd is voor een vrouw in Nederland: Pip Delfos. Zij blijkt echter, vlak voor ze het pakketje wilde ophalen, bij een auto-ongeluk om het leven te zijn gekomen. Carmen en Pips zoon Hartman gaan samen op onderzoek uit en stuiten op foto's waaruit blijkt waarom Carmens vader moest verdwijnen.
 
 
Unni Lindell - Suikerdood
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Zestien jaar geleden is er onder verdachte omstandigheden een baby gestorven. Het hoofd van de landelijke recherche heeft vrienden die hij niet moet hebben. Een psychopaat die een perfect dubbelleven leidt, heeft een netwerk met vertakkingen tot ver in politieke kringen. En Kari Helene Bieler herinnert zich plotseling wat er destijds gebeurd is. Dat vormt de aanzet tot een verbijsterende thriller vol gruwelijkheden, waarbij rechercheur Marian Dahles samenwerking met hoofdinspecteur Cato Isaksen en de rest van het politiekorps zwaar op de proef wordt gesteld.
 
Val McDermid - Blinde obsessie
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wanneer de psychiater Charlie Flint een mysterieus pakketje krantenknipsels over een gruwelijke moord ontvangt, is haar interesse meteen gewekt. Het betreft een bruidegom in Oxford, die slechts een paar uur na de plechtigheid is vermoord. Charlie heeft genoeg tijd om op onderzoek uit te gaan: haar professionele leven is immers op een laag pitje gezet. Als getuige-deskundige heeft ze in de rechtszaal een psychopaat vrijgepleit die daarna vier vrouwen vermoordde. Sindsdien nagelt de pers haar aan de schandpaal en heeft de beroepsvereniging haar verboden haar vak uit te oefenen.
 
 
Wilbur Smith - Op volle zee
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Hazel Bannock is de belangrijkste erfgenaam van Bannock Oil Corp, een van de grootste olieproducenten ter wereld. Tijdens een cruise op de Indische Oceaan wordt Hazels privejacht gekaapt door Somalische piraten. Hazel is op dat moment niet aan boord, maar haar negentienjarige dochter Cayla wordt gekidnapt. De piraten eisen niet minder dan twintig miljoen dollar losgeld voor haar vrijlating. Hazel is radeloos, en wanneer ze bewijs ontvangt van de gruwelijke martelingen waaraan haar dochter wordt onderworpen, roept ze de hulp in van Hector Cross.
 
Xenia Kasper - Chimaera
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Wanneer Anne's man vermoord wordt, is zij als bijna-ex de hoofdverdachte in een zaak die steeds ingewikkelder wordt. Terwijl ze samen met privé-detective Bart zelf op onderzoek uitgaat, ontdekken ze steeds meer geheimen over de man die Anne zo goed dacht te kennen. Wanneer Anne zelf doelwit wordt van de moordenaar, wordt het noodzaak om het raadselachtige leven van haar grote liefde te ontrafelen.