Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Literatuur
 
 
 
Bram Buunk - Oerdrift op de werkvloer
Verkoopprijs:
 € 19,95
  We wedijveren met onze collega's om nutteloze zaken als kamergrootte, vertonen ongewenst en gewenst seksueel gedrag op de werkvloer, pesten onze collega's, roddelen om er zelf beter van te worden, en nemen bewust minder competente collega's aan om daar gunstig bij af te steken. Lengte en aantrekkelijkheid zijn vaak belangrijker om hogerop te komen dan inhoudelijke kwaliteiten. Mannen vechten elkaar soms letterlijk de tent uit, en vrouwen proberen vaak te voorkomen dat andere vrouwen promotie maken. En dat terwijl we vinden dat we ons in werksituaties professioneel en rationeel zouden moeten gedragen.
 
Christopher Paolini - Brisinger
Verkoopprijs:
 € 22,50
  Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de ene op de ander dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond. Deze steen bleek een drakenei. Eragon was getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke Queeste op zoek naar zijn ware afstamming. Nu moet hij de rebellen verenigen en de koning verslaan en hij moet keuzes maken die tot onvoorstelbare offers kunnen leiden.
 
 
Corine Nijenhuis - Luchtcowboy
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Voor sommigen was hij een fantast, voor anderen vertegenwoordigde hij vrijheid. Cees Slootwijk leefde alsof de dood niet bestond. Na het mislukken van zijn American Dream stortte hij zich op een nog onbekende handel: luchttransport van dieren. Corine Nijenhuis, een twintigjarig paardenmeisje in een stadsmanege, ontmoette hem eind jaren tachtig. Van al zijn verhalen geloofde zij geen woord. Maar de twijfel groeide; zijn avonturen met vliegtuigen vol struisvogels of zo zwaarbeladen met koeien dat ze nauwelijks konden opstijgen, waren te kleurrijk om te verzinnen.
 
Daphne Deckers - Laat maar waaien
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Er is geen columnist in Nederland die zo goed de vinger aan de pols van de moderne tijd houdt als Daphne Deckers. In haar humoristische, relativerende stukken houdt ze ons een spiegel voor van ons jachtige leven met onder andere: helderziende kontkijkers, biologische groentetuinen, winkelende mannen, vrouwen in uggs en wippende paashazen. Daarnaast neemt ze met veel ironie en zelfspot de verhouding man-vrouw-seks onder de loep. En natuurlijk kijkt ze nog steeds met liefdevolle verbazing naar haar man en haar opgroeiende kinderen.
 
 
Dick Swaab - Wij zijn ons brein
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Het verhaal van je leven is het verhaal van je brein. Dat begint in de baarmoeder, waar de hersenen gevormd worden op een manier waar je je leven lang niet meer vanaf komt. Dick Swaab volgt in Wij zijn ons brein de mens vanaf de conceptie tot en met de dood. Na een leven lang onderzoek naar de werking van het menselijk brein is Swaab dé autoriteit. Hoe zit dat nou precies met de hersenen van pubers, wat gebeurt er als je verliefd bent, en valt homoseksualiteit te verklaren, en wat gebeurt er wanneer alzheimer toeslaat?
 
Evelyn Heeg - Topless
Verkoopprijs:
 € 17,95
  'Ik ben niet bang voor de narcose. Ook voor de operatie zelf voel ik geen angst. Zo afschuwelijk als een chemo kan het toch niet zijn. Ik haal diep adem, nu hoef ik daar in elk geval niet meer aan te denken. Ik voel de koude vloeistof in mijn aderen stromen. Dan wordt alles zwart…'
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Een op de acht vrouwen in Nederland krijgt het. Evelyn Heeg is draagster van een genetisch defect. Ze heeft meer dan tachtig procent kans om al op jonge leeftijd borstkanker te krijgen. Evelyn maakt een keuze voor het leven…
 
 
Heleen van Royen - Vulpen
Verkoopprijs:
 € 2,50
  Wie is toch die bekende Nederlandse schrijver die wil betalen voor seks met Heleen van Royen? Nu voor het eerst gebundeld: Vulpen, het complete verhaal.
Heleen is 9 maart jarig en om dat te vieren verschijnt eenmalig deze speciale uitgave. In het boekje is ook een exclusieve kortingsbon van €2,50 voor De mannentester opgenomen.
 
Jan Brokken - De vergelding
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk: zeven mannen worden geëxecuteerd, hun vrouwen en kinderen uit hun huis verdreven, have en goed in brand gestoken. Wie pleegde de aanslag op de Duitse soldaat? Waarom? Of was het toch een dom ongeluk met fatale gevolgen? Tot op de dag van vandaag maken de dorpsbewoners elkaar verwijten.
 
 
Jan Siebelink - Suezkade
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Hoofdpersoon in Suezkade is de zesentwintigjarige Marc Cordesius, leraar Frans aan het gymnasium vanaf de eerste dag wordt hij getroffen door zijn leerlinge Najoua, in wie hij een zielsverwant herkent. Vanwege zijn innemende verschijning krijgt Marc direct het vertrouwen van de rector en na verloop van tijd verwerft hij een eigen lokaal, een haast paradijselijke enclave – maar voor hoe lang?
Suezkade is een roman over een geestdriftig maar precair docentschap en een fatale liefde.
 
John Williams - Stoner
Verkoopprijs:
 € 19,95
  William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde – en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een gegoede familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit, zoals ook zijn hele leven zich in de marge heeft afgespeeld.
 
 
Joris Luyendijk - Je hebt het niet van mij, maar…
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Zelf spreken ze van de 'Haagse kaasstolp' en van 'de vierkante kilometer rond het Binnenhof'. De politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten die samen ons beeld van de landelijke politiek bepalen, opereren in een zeer aparte biotoop. Ze kunnen vaak minder zeggen dan ze weten, en moeten soms toneel spelen, voor en achter de schermen.
Joris Luyendijk liep een maand rond in de fascinerende en zo en nu dan verbijsterende, beklemmende wereld van de Haagse politiek. Je hebt het niet van mij maar is zijn verslag.
 
Kader Abdolah - De boodschapper
Verkoopprijs:
 € 39,95
  De boodschapper is een prachtige vertelling over het leven van Mohammad. Kader Abdolah beschrijft via de verhalen van tijdgenoten hoe de jonge Mohammad in Mekka opgroet. Hoe hij als profeet, in naam van Allah, de strijd aangaat met de gevestigde orde. In die periode worden aan Mohammad openbaringen gedaan die de inhoud van De Koran gaan vormen. De Koran en het leven van Mohammad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kadar Abdolahs vertaling maakt de Koran toegankelijk voor iedereen.
 
 
Kluun - Help, ik mijn vrouw zwanger gemaakt
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten.
Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! Geeft antwoord op deze vragen en bevat o.a.
- Impress Your Wife: tips om uzelf door de zwangerschap heen te bluffen.
- Verklarende woordenlijst: afkolven en indalen, strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang.
 
Kluun - Klunen
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Kluun zorgt voor vuurwerk, of het nu gaat om vrouwen, voetbal, seks, schaamhaar, uitgaan of euthanasie. Op zijn weblog en in columns spreekt hij zich stevig uit over deze en andere belangwekkende aardse zaken, waaronder Het Meest Onuitgelezen Boek Aller Tijden en Zinloos Geweld bij Bevallingen. KLUNEN biedt Kluuns beste verhalen, acties, columns, blogs & andere vrolijke onzin van de afgelopen jaren, inclusief een cursus 'Voetbal kijken voor vrouwen'. O ja, en een analyse van het huwelijk.
 
 
Leon de Winter - Recht op terugkeer
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Het jaar 2024, de plaats is Tel Aviv. Israël is gekrompen tot een zwaarbeveiligde stadstaat. Daar, op dat desolate strookje land, runt Bram Mannheim een bureautje dat ouders helpt hun verdwenen kinderen op te sporen. Zijn eigen zoontje verdween zestien jaar eerder. In zijn vrije tijd werkt hij als vrijwilliger bij de ambulancedienst. Na een bloedige aanslag op een grenspost doet Bram een ontdekking die zijn leven opnieuw ingrijpend zal veranderen.
Een zinderende roman van internationale bestsellerauteur over hoop en wanhoop, waanzin en zelfbedrog, op de puinhopen van een mensenleven.
 
Maarten 't Hart - Dienstreizen van een thuisblijver
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Maarten 't Hart schreef zijn eerste biografie Het roer kan nog zesmaal om in 1984. Al leek de titel koerswijzigingen aan te kondigen, niets is daarvan terechtgekomen. In feite is er sinds 1984 weinig in zijn leven veranderd, behalve dan dat zijn werk vooral in Duitsland grote opgang heeft gemaakt. Over de vaak opmerkelijke en soms ook bizarre consequenties daarvan brengt hij verslag uit in Dienstreizen van een thuisblijver.
 
 
Manda Scott - Het verborgen kristal
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Dat wat u zoekt ligt verborgen in schuimend wit water. Steen zal terugkeren naar steen, verscholen op een plek waar een gewijde schoonheid heerst, veilig voor de Vijand die hem wil vernietigen. Zoek in het noorden en dan in het oosten, vijftien passen en twintig achter de hangende doornstruiken in de kromming van de boog, luisteren naar de vallende rivier.
 
Marja Bontekoe - De dossiers Lakeman
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Pieter Lakeman, financieel onderzoeker en auteur van verschillende financieel-maatschappelijke boeken, werd in heel Nederland beroemd toen hij in het najaar van 2009 in het tv-programma Goedemorgen Nederland een oproep deed aan rekeninghouders van de DSB Bank om hun spaargeld bij de bank weg te halen. Klanten haalden honderden miljoenen van hun rekening weg. Nog geen drie weken later was de bank failiet. Wie was die man? Wie is Pieter Lakeman?
 
 
Martin Bosma - De schijn-elite van de valse munters
Verkoopprijs:
 € 10,00
  In De schijn-elite van de valse munters zet pvv-kamerlid Martin Bosma zijn gedachtegoed uiteen, maar werpt hij ook een persoonlijke blik op de jaren van zijn politieke carrire, de jaren waarin Pim Fortuyn en Theo van Gogh werden vermoord en Geert Wilders uitgroeide tot de spraakmakendste politicus van Nederland.De afgelopen decennia veranderde de samenleving drastisch, met als voornaamste ontwikkeling: de multiculturele samenleving. De bevolking is echter altijd tegenstander geweest van de toestroom. Waarom vond die dan toch plaats?
 
Martin Bril - Tout van bien
Verkoopprijs:
 € 12,50
  In Tout van bien beschrijft Martin Bril niet alleen zijn geliefd Franse platteland, maar laat hij ook een vakantiebaard staan en herinnert hij zich de oude nachttreinen naar het Franse zuiden. Hij zwerft door Parijs, fantaseert over Carla Bruni, brengt een bezoek aan het graf van Nederlands eerste koning in een Parijse voorstad en stort zich in het nachtleven van Cannes. Hij heeft heimwee naar pindakaas, verdiept zich in de Franse dorpspolitiek, bestrijdt de verveling van zijn puberende dochters, wordt bijna verliefd op een serveerster, observeert oude dames met hun poedel, verbaast zich over zijn landgenoten.
 
 
Meindert Fennema - Geert Wilders
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Geert Wilders. Tovenaarsleerling leest als een politieke thriller, maar is in werkelijkheid een nauwkeurige en goed gedocumenteerde beschrijving van de politieke carrière van Geert Wilders. Zijn succesvolle loopbaan als fractieassistent bij de vvd, die hem in 1998 een Kamerzetel zou opleveren, verliep aanvankelijk op een volstrekt normale manier. Pas na de komst van Ayaan Hirsi Ali in de vvd-fractie en haar komeetachtige politieke carrière en na de beestachtige moord op Theo van Gogh, nam het leven van Geert Wilders een spectaculaire wending.
 
Midas Dekkers - Rood
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De bekende bioloog en publicist Midas Dekkers koestert een levenslange fascinatie, om niet te zeggen obsessie voor vrouwen met rood haar. Voor Midas vormt rood haar het summum van schoonheid en bekoring; de combinatie van rood haar en een roomblanke huid, die door sproetjes alleen nog maar lichter lijkt, is voor hem onweerstaanbaar. In een uitgebreide beschouwing waarin allerlei evolutionaire, biologische en culturele aspecten van rood haar aan de orde komen, tracht hij te achterhalen waarin die bekoring van de kleur rood schuilt.
 
 
Nico Dijkshoorn - DIJKSHOORN
Verkoopprijs:
 € 16,50
  Als er iemand is in Nederland die sneller schrijft dan zijn eigen schaduw, is het Nico Dijkshoorn: columns (de Volkskrant, Voetbal International, De Pers, nu.nl), verhalen, gedichten, romans. En daarnaast staat hij minstens drie keer per week op een podium, alleen, of met de mannen en vrouwen van Hard gras of de Hank Five. Daar leest hij zijn stukken over boezemvriend Van Gaal, zijn belevenissen in Paradiso of de publieksfavoriet 'Het molletje'. Op z'n minst hilarisch, ontroerend, hard, echt. In DIJKSHOORN zijn nu de allerbeste verhalen, columns en reportages verzameld.
 
Nico Dijkshoorn - Kleine dingen
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Een man loopt door de stad. Hij wandelt over de markt, langs een kiosk, loopt binnen bij IKEA " het is een gewone dag, in een gewone stad. Dijkshoorn loopt met hem mee. En overal ziet hij kleine dingen. Een dode meeuw. Een lekke band. Een kartonnen doos. Hij denkt aan zijn jas, herinnert zich zijn helden en filosofeert over zijn favoriete vogeltjes.Aan het eind van de dag, is hij weer een dag verder " maar de betekenis daarvan valt niet te onderschatten.
 
 
Paulien Cornelisse - Taal is zeg maar echt mijn ding
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Waarom mensen die zeggen 'als ik even heel eerlijk ben' eng zijn. Waarom 'focking' niet hetzelfde is als 'fucking' en 'seks' niet hetzelfde als 'sex'. Waarom 'oke' het nieuwe 'ja' is en 'ieuw' het nieuwe 'urlg'. Taal is zeg maar echt mijn ding gaat over taal. Niet over hoe mensen met elkaar moeten praten, maar over hoe ze dat per ongeluk doen.
 
Roberto Saviano - Gomorra
Verkoopprijs:
 € 10,00
  De camorra van Napels vertoont maar weinig overeenkomsten met het geromantiseerde beeld van de maffia uit de Godfather-films. De Napolitaanse kust lijdt onder een schrikbewind: in iedere stad wordt de bevolking omgekocht, gerekruteerd of afgeschoten.
Saviano wist voor zijn onderzoek in de camorra te infiltreren. Hij schreef over zijn ervaringen dit bloedstollende verslag dat een internationale bestseller werd.
 
 
Sarah Goodall - Dagboek van een hofdame
Verkoopprijs:
 € 18,50
  Sarah Goodall werkte twaalf jaar als secretaresse voor prins Charles, Als lady clerk beantwoordde ze zijn fanmail, ook de talloze brieven waarin dames zich enthousiast aanboden als nieuwe maitresse van Zijne Koninklijke Heerlijkheid, zoals ze haar aanbeden baas zwijmelend noemt. Als een tweede Bridget Jones worstelt Sarah met haar eigen liefdesleven en haar adoratie voor haar werkgever. Steeds vaker wordt ze ook uitgenodigd in de privé-vertrekken van de aanstaande koning van Engeland.
 
Saskia Noort & Jan Heemskerk - Jan & Saskia over seks en liefde
Verkoopprijs:
 € 15,00
  In het strijdperk van de seksen zijn er veel vragen die nooit worden gesteld, of waar angstig omheen wordt gelaveerd. Ervaringsdeskundigen Saskia Noort en Jan Heemskerk besloten dat nu eens anders te doen. De thrillerschrijfster en de Playboy-hoofdredacteur vroegen elkaar per brief alles wat ze altijd al wilden weten over de andere sekse en gaven vervolgens onverbiddelijk eerlijk antwoord op de vragen van de ander. Geen wonder dat de briefwisseling 'Saskia & Jan' een van de meest gelezen rubrieken in de populaire glossy linda is. Oude én nieuwe brieven zijn nu gebundeld in een handzaam boek.
 
 
Snoecks 2011
Verkoopprijs:
 € 14,90
  Snoecks' blik op de wijde wereld levert opnieuw meesterlijke fotoreportages en verhalen op, die een nieuw licht werpen op o.m. de bewoners van de oevers van de Congostroom, de contrasten van Napels en de conflicten in Liberia en Israël. Opmerkelijk zijn de foto's die Iago Corazza nam bij primitieve stammen in Papoea Nieuw Guinea en de Venezolaanse reportage van Magnum-fotograaf Christopher Anderson.
 
Snoecks 2012
Verkoopprijs:
 € 14,90
  Snoecks biedt meer dan de beste en de coolste fotografie alleen. U verneemt er ook alles over de opmerkelijke architectuur van Shigeru Ban en de videokunst van Tony Oursler, leeft mee met de lancering van een Astra satelliet en de noeste arbeid van stoere krabbenvissers op de Beringzee.
 
 
Van Sambeek - Koninginnenrit
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Achter de fraai gerestaureerde gevel van hun grachtenpand besluiten onze heldinnen dat het leven kort is om achteloos doorheen te fietsen. Ze zijn inmiddels wat ouder, maar voelen zich nog lang niet afgeschreven en willen nog één keer vlammen. Ze halen alles uit de kast, zo nodig ook viagra en testosteronpleisters, om van het leven te blijven genieten. Liever heftig dan deftig is hun motto. Op eigen kracht zullen ze hun koninginnerit maken. Nu het nog kan. De tijd om te voldoen aan verwachtingspatronen van de buitenwereld is voorbij. Wat nu telt is de binnenwereld.
 
Youp van 't Hek - Bacterieën moeten ook leven
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Al twintig jaar lang schrijft Youp van ’t Hek columns in NRC Handelsblad. Een constante stroom van woorden met gedachten, hij is een man met een mening. De lezers zijn inmiddels verslaafd geraakt aan zijn zinnen. Zinderend, zinvol en volgens zichzelf ook zinloos.
In bacteriën moeten ook leven laat hij niets liggen: wissewasjes, regerende leugens, modern streven, kijkcijfervlees, zwanger van God, Youptube, mevrouw Wilders, spuiten & slikken, trots op Rita, schaamrood, en nog veel meer zaken waar Youp u graag aan herinnert.
 
 
Youp van 't Hek - Goede woede
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Sinds 1991 schreef hij meer dan duizend columns over van alles wat hem bezighoudt. En dat is veel. Heel veel. Zijn onderwerpenvliegen zo zijn hoofd in, zo lijkt het. De kreunprinsof het proletenpaleis, het debielendefilé of de pianohooligan, de krijtstreepjescode of de Wehkampburka, Youp beschikt over het vermogen om met humor de essentie van het menselijk handelen uit te vergroten.
Maar dikwijls lees je zijn verontwaardiging over de absurditeiten en de misstanden in de wereld en in het bijzonder die van ons land. Goede woede is een selectie van de beste columns uit de afgelopen vijf jaar.
 
Youp van 't Hek - Omdat jij mijn beste vriend bent
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Youp volgt alles. Kranten, weekbladen, radio, televisie en niet te vergeten internet. Dat blijkt uit zijn wekelijkse column in de NRC, waarin hij toch altijd weer iets anders tegen de dingen aankijkt. Soms is hij boos, soms verdrietig, maar meestal juist extreem vrolijk over zijn onderwerpen en slachtoffers. Hij wil bij zijn lezers maar een ding bereiken en dat is een lach. Het mag een gulle schater zijn, een glim- of grimlach, maar er moet gelachen worden. En doorgaans lukt hem dat gemakkelijk.
Omdat jij mijn beste vriendje bent is de titel van deze verzamelbundel, en of Youp hiermee de lezer bedoelt?
 
 
Youp van 't Hek - Ware woorden
Verkoopprijs:
 € 8,50
  Het hoofd van Youp. Een vrolijk, maar ook kokend hoofd vol dwarrelingen en vondsten. De rode draad van zijn levensmotto: 'leef je leven want morgen kan het klaar zijn' vindt zijn weerslag in zinnen die er doorgaans niet op liegen. Zelfs over de weerberichten op de radio heeft hij een mening. Ongezouten. Zoals het hoort bij een goede columnist. Of het nou om een blote oma in de Playboy gaat, spoeddebatten, de Mexicaanse griep, Polanski of de treurige verkeersregelaars, hij kan ons er hard om laten lachen.
 
Youp van't Hek - Is Youp leuk?
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Is Youp leuk? Tsja, het is niet zeker of de directie van het Ahold-concern zich op de dijen slaat om Van 't Hek, of dat Rita Verdonk iedere zaterdag naar de brievenbus rent om eerst Youps column te lezen. Ook is het twijfelachtig of de doktoren van botox-klinieken ooit een bundel met columns van Youp bij een behandeling cadeau zullen doen, of dat een beurszakkenvuller zijn portemonnee zal trekken om een voorstelling van de cabaretier bij te wonen. Want zonder aanzien des persoons bestrijdt Youp de mensen die misbruik maken van geld, macht of uiterlijk vertoon, en dat doet hij op de meest vernietigende manier.
 
 
Youp van't Hek - Wie verstaat er kips?
Verkoopprijs:
 € 8,50
  In Wie verstaat er Kips? schetst van 't Hek het Nederland van nu: van klantenservice tot raarzeggers, Hofnarreslee, grootouderscontroleursoverleg, scharreleiceltoerisme, Roomse rukkers en zijn droom over Kamerleden die na hun dood terugkeren als legbatterijkip. 'De kippen zaten broeds te wachten op hun dood. Ze smachtten. Smeekten zelfs. Maar wie verstaat er Kips?' Volgens Youp alleen de kippen. Anders zouden de mensen deze dieren niet zo wreed behandelen.