Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Literatuur
 
 
 
Bram Buunk - Oerdrift op de werkvloer
Verkoopprijs:
 € 19,95
  We wedijveren met onze collega's om nutteloze zaken als kamergrootte, vertonen ongewenst en gewenst seksueel gedrag op de werkvloer, pesten onze collega's, roddelen om er zelf beter van te worden, en nemen bewust minder competente collega's aan om daar gunstig bij af te steken. Lengte en aantrekkelijkheid zijn vaak belangrijker om hogerop te komen dan inhoudelijke kwaliteiten. Mannen vechten elkaar soms letterlijk de tent uit, en vrouwen proberen vaak te voorkomen dat andere vrouwen promotie maken. En dat terwijl we vinden dat we ons in werksituaties professioneel en rationeel zouden moeten gedragen.
 
Evelyn Heeg - Topless
Verkoopprijs:
 € 17,95
  'Ik ben niet bang voor de narcose. Ook voor de operatie zelf voel ik geen angst. Zo afschuwelijk als een chemo kan het toch niet zijn. Ik haal diep adem, nu hoef ik daar in elk geval niet meer aan te denken. Ik voel de koude vloeistof in mijn aderen stromen. Dan wordt alles zwart…'
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Een op de acht vrouwen in Nederland krijgt het. Evelyn Heeg is draagster van een genetisch defect. Ze heeft meer dan tachtig procent kans om al op jonge leeftijd borstkanker te krijgen. Evelyn maakt een keuze voor het leven…
 
 
Heleen van Royen - Vulpen
Verkoopprijs:
 € 2,50
  Wie is toch die bekende Nederlandse schrijver die wil betalen voor seks met Heleen van Royen? Nu voor het eerst gebundeld: Vulpen, het complete verhaal.
Heleen is 9 maart jarig en om dat te vieren verschijnt eenmalig deze speciale uitgave. In het boekje is ook een exclusieve kortingsbon van €2,50 voor De mannentester opgenomen.
 
Jan Brokken - De vergelding
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk: zeven mannen worden geëxecuteerd, hun vrouwen en kinderen uit hun huis verdreven, have en goed in brand gestoken. Wie pleegde de aanslag op de Duitse soldaat? Waarom? Of was het toch een dom ongeluk met fatale gevolgen? Tot op de dag van vandaag maken de dorpsbewoners elkaar verwijten.
 
 
Jan Siebelink - Suezkade
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Hoofdpersoon in Suezkade is de zesentwintigjarige Marc Cordesius, leraar Frans aan het gymnasium vanaf de eerste dag wordt hij getroffen door zijn leerlinge Najoua, in wie hij een zielsverwant herkent. Vanwege zijn innemende verschijning krijgt Marc direct het vertrouwen van de rector en na verloop van tijd verwerft hij een eigen lokaal, een haast paradijselijke enclave – maar voor hoe lang?
Suezkade is een roman over een geestdriftig maar precair docentschap en een fatale liefde.
 
Joris Luyendijk - Je hebt het niet van mij, maar…
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Zelf spreken ze van de 'Haagse kaasstolp' en van 'de vierkante kilometer rond het Binnenhof'. De politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten die samen ons beeld van de landelijke politiek bepalen, opereren in een zeer aparte biotoop. Ze kunnen vaak minder zeggen dan ze weten, en moeten soms toneel spelen, voor en achter de schermen.
Joris Luyendijk liep een maand rond in de fascinerende en zo en nu dan verbijsterende, beklemmende wereld van de Haagse politiek. Je hebt het niet van mij maar is zijn verslag.
 
 
Kader Abdolah - De boodschapper
Verkoopprijs:
 € 39,95
  De boodschapper is een prachtige vertelling over het leven van Mohammad. Kader Abdolah beschrijft via de verhalen van tijdgenoten hoe de jonge Mohammad in Mekka opgroet. Hoe hij als profeet, in naam van Allah, de strijd aangaat met de gevestigde orde. In die periode worden aan Mohammad openbaringen gedaan die de inhoud van De Koran gaan vormen. De Koran en het leven van Mohammad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Kadar Abdolahs vertaling maakt de Koran toegankelijk voor iedereen.
 
Maarten 't Hart - Dienstreizen van een thuisblijver
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Maarten 't Hart schreef zijn eerste biografie Het roer kan nog zesmaal om in 1984. Al leek de titel koerswijzigingen aan te kondigen, niets is daarvan terechtgekomen. In feite is er sinds 1984 weinig in zijn leven veranderd, behalve dan dat zijn werk vooral in Duitsland grote opgang heeft gemaakt. Over de vaak opmerkelijke en soms ook bizarre consequenties daarvan brengt hij verslag uit in Dienstreizen van een thuisblijver.
 
 
Manda Scott - Het verborgen kristal
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Dat wat u zoekt ligt verborgen in schuimend wit water. Steen zal terugkeren naar steen, verscholen op een plek waar een gewijde schoonheid heerst, veilig voor de Vijand die hem wil vernietigen. Zoek in het noorden en dan in het oosten, vijftien passen en twintig achter de hangende doornstruiken in de kromming van de boog, luisteren naar de vallende rivier.
 
Meindert Fennema - Geert Wilders
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Geert Wilders. Tovenaarsleerling leest als een politieke thriller, maar is in werkelijkheid een nauwkeurige en goed gedocumenteerde beschrijving van de politieke carrière van Geert Wilders. Zijn succesvolle loopbaan als fractieassistent bij de vvd, die hem in 1998 een Kamerzetel zou opleveren, verliep aanvankelijk op een volstrekt normale manier. Pas na de komst van Ayaan Hirsi Ali in de vvd-fractie en haar komeetachtige politieke carrière en na de beestachtige moord op Theo van Gogh, nam het leven van Geert Wilders een spectaculaire wending.
 
 
Nico Dijkshoorn - Kleine dingen
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Een man loopt door de stad. Hij wandelt over de markt, langs een kiosk, loopt binnen bij IKEA " het is een gewone dag, in een gewone stad. Dijkshoorn loopt met hem mee. En overal ziet hij kleine dingen. Een dode meeuw. Een lekke band. Een kartonnen doos. Hij denkt aan zijn jas, herinnert zich zijn helden en filosofeert over zijn favoriete vogeltjes.Aan het eind van de dag, is hij weer een dag verder " maar de betekenis daarvan valt niet te onderschatten.
 
Snoecks 2011
Verkoopprijs:
 € 14,90
  Snoecks' blik op de wijde wereld levert opnieuw meesterlijke fotoreportages en verhalen op, die een nieuw licht werpen op o.m. de bewoners van de oevers van de Congostroom, de contrasten van Napels en de conflicten in Liberia en Israël. Opmerkelijk zijn de foto's die Iago Corazza nam bij primitieve stammen in Papoea Nieuw Guinea en de Venezolaanse reportage van Magnum-fotograaf Christopher Anderson.
 
 
Youp van 't Hek - Bacterieën moeten ook leven
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Al twintig jaar lang schrijft Youp van ’t Hek columns in NRC Handelsblad. Een constante stroom van woorden met gedachten, hij is een man met een mening. De lezers zijn inmiddels verslaafd geraakt aan zijn zinnen. Zinderend, zinvol en volgens zichzelf ook zinloos.
In bacteriën moeten ook leven laat hij niets liggen: wissewasjes, regerende leugens, modern streven, kijkcijfervlees, zwanger van God, Youptube, mevrouw Wilders, spuiten & slikken, trots op Rita, schaamrood, en nog veel meer zaken waar Youp u graag aan herinnert.
 
Youp van 't Hek - Omdat jij mijn beste vriend bent
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Youp volgt alles. Kranten, weekbladen, radio, televisie en niet te vergeten internet. Dat blijkt uit zijn wekelijkse column in de NRC, waarin hij toch altijd weer iets anders tegen de dingen aankijkt. Soms is hij boos, soms verdrietig, maar meestal juist extreem vrolijk over zijn onderwerpen en slachtoffers. Hij wil bij zijn lezers maar een ding bereiken en dat is een lach. Het mag een gulle schater zijn, een glim- of grimlach, maar er moet gelachen worden. En doorgaans lukt hem dat gemakkelijk.
Omdat jij mijn beste vriendje bent is de titel van deze verzamelbundel, en of Youp hiermee de lezer bedoelt?
 
 
Youp van 't Hek - Ware woorden
Verkoopprijs:
 € 8,50
  Het hoofd van Youp. Een vrolijk, maar ook kokend hoofd vol dwarrelingen en vondsten. De rode draad van zijn levensmotto: 'leef je leven want morgen kan het klaar zijn' vindt zijn weerslag in zinnen die er doorgaans niet op liegen. Zelfs over de weerberichten op de radio heeft hij een mening. Ongezouten. Zoals het hoort bij een goede columnist. Of het nou om een blote oma in de Playboy gaat, spoeddebatten, de Mexicaanse griep, Polanski of de treurige verkeersregelaars, hij kan ons er hard om laten lachen.
 
Youp van't Hek - Is Youp leuk?
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Is Youp leuk? Tsja, het is niet zeker of de directie van het Ahold-concern zich op de dijen slaat om Van 't Hek, of dat Rita Verdonk iedere zaterdag naar de brievenbus rent om eerst Youps column te lezen. Ook is het twijfelachtig of de doktoren van botox-klinieken ooit een bundel met columns van Youp bij een behandeling cadeau zullen doen, of dat een beurszakkenvuller zijn portemonnee zal trekken om een voorstelling van de cabaretier bij te wonen. Want zonder aanzien des persoons bestrijdt Youp de mensen die misbruik maken van geld, macht of uiterlijk vertoon, en dat doet hij op de meest vernietigende manier.
 
 
Youp van't Hek - Wie verstaat er kips?
Verkoopprijs:
 € 8,50
  In Wie verstaat er Kips? schetst van 't Hek het Nederland van nu: van klantenservice tot raarzeggers, Hofnarreslee, grootouderscontroleursoverleg, scharreleiceltoerisme, Roomse rukkers en zijn droom over Kamerleden die na hun dood terugkeren als legbatterijkip. 'De kippen zaten broeds te wachten op hun dood. Ze smachtten. Smeekten zelfs. Maar wie verstaat er Kips?' Volgens Youp alleen de kippen. Anders zouden de mensen deze dieren niet zo wreed behandelen.