Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Roman
 
 
 
Ann Brashares - De laatste zomer
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Alice en Riley verheugen zich op de lange zomervakantiein het strandhuis van hun ouders op Fire Island. Het herinnert hen aan hun jeugdjaren, toen de zussen elke
zomer op het eiland doorbrachten, samen met hun buurjongen
Paul. Maar die tijdenzijn voorbij. Ze zijn volwassen geworden.
Wanneer Paul aankondigt dat hij deze zomer weer naar Fire Island zal komen, roept dat bij de zussen
tegenstrijdige gevoelens op. Alice, Riley en Paul waren destijds meer dan vrienden – soulmates bijna.
 
Arjen Terpstra - Het Eagleton zegel
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Nadat zij door de meedogenloze Engelsen van hun geboortegrond zijn verdreven, waaieren de Eagletons uit over de wereld. Hun bloed mengt zich met dat van Schotten, indianen en Friezen, maar Iers blijven ze. Ze werken, vechten, lijden en beminnen en worden voortgedreven door een onbenoembare hartstocht. Wat hen verbindt zijn de helften van het gebroken Eagleton-zegel − sleutel tot het familiekasteel − die moeten worden samengesmolten om het lot van de familie om te buigen.
 
 
Arnon Grunberg - Huid en haar
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Roland Oberstein, universitair docent economie, gespecialiseerd in de geschiedenis van de bubbel, is vader en gelukkig gescheiden. Zijn vriendin Violet, ontwerpster van damestassen, wordt tot wanhoop gedreven al Oberstein onaangedaan lijkt te zijn door haar overspel en het zelfs wel spannend zegt te vinden. Op een conferentie in Frankfurt over de Holocaust, waar Oberstein een lezig geeft over de economische gevolgen van genocide, ontmoet hij Lea, biografe van kampcommandant Rudolf Hoss.
 
Arthur Japin - Maar buiten is het feest
Verkoopprijs:
 € 21,95
  Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel.
Onder druk van de dreigende publiciteit komen herinneringen boven aan haar jeugd, waarin zij niet alleen zelf misbruikt werd maar ook onophoudelijk bekeken en begluurd.
 
 
Benoite Groult - Uit liefde voor het leven
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Als Marion de aantrekkelijke Ier, Brian ontmoet, stort ze zich in een gepassioneerde affaire. Ze had zich jaren geleden al neergelegd bij het feit dat haar huwelijk niet zo gelijkwaardig was als ze van tevoren had gehoopt. Maar nu, met Brian, gaan de verhoudingen langzaam schuiven. Marions moeder Alice, is in de tachtig, maar verwerpt ze het idee dat ze 'te oud' zou zijn. Te oud om stukken voor een vrouwenblad te schrijven, om een computer aan te schaffen, om haar kleinkinderen goed te begrijpen... Ze weigert zich door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks de hindernissen van de moderne tijd.
 
Bernlef - De een zijn dood
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Oud-rechercheur Wim Terlinde is op zoek naar nabestaanden van de overleden Roderick Vos en komt uit bij twee vrouwen die in diens leven een rol hebben gespeeld. Als een van hen in een psychose beland blijkt te zijn, drukt hij samen met de andere vrouw de erfenis van Vos achterover. Maar dan ontmoeten de vrouwen elkaar, in de ruige Schotse hooglanden. Vanaf dat moment neemt het verhaal een wending die zichtbaar maakt hoe ingrijpend de psychische gevolgen van misbruik en ongewenste seksualiteit kunnen zijn. De dramatische ontknoping is even schokkend als onvoorzien.
 
 
Bert Wagendorp - Ventoux
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Op 25 juni 1982 verongelukt de jonge Peter Seegers op de Mont Ventoux. Dertig jaar later gaan zijn vijf beste vrienden, vier mannen en een vrouw, terug naar de Provence. Wat is er dertig jaar geleden gebeurd? Kun je schuld hebben aan het noodlot? Wat moet je nog, als de vijftig nadert? Waarom gaan ze terug?
En verder: is het verstandig je fietsketting te reinigen met petroleum, waaraan moet je denken als je in het Bos omhoogrijdt, word je gelukkig van de snaartheorie, loopt in het leven wel eens iets goed af?
 
Beth Harbison - Was ik maar…
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Drie vrouwen die té ver gaan om te bereiken wat ze willen: Holly heeft er alles voor over om dun te zijn. Lexi droomt ervan rijk te zijn. Nicola zou zo graag mooi zijn. Samen komen ze erachter dat geluk een keerzijde heeft. Beth Harbisons feelgood is herkenbaar voor elke vrouw die weleens droomt: 'Was ik maar…'.
 
 
C.J. Sansom - Winter in Madrid
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Najaar 1940, na de Spaanse burgeroorlog ligt Madrid in puin. De nazi's rukken op in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard, maar heimelijk koestert Franco de wens om zich bij Hitler aan te sluiten.
Oorlogsveteraan Harry Brett wordt door de Britse geheime dienst gevraagd het vertrouwen te winnen van zijn oude vriend Sandy Forsyth, die ervan wordt verdacht louche contacten te onderhouden met de Spaanse falangisten.
 
Candace Bushnell - Carries dagboeken
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Candace Bushnell debuteerde met de wereldwijde bestseller Sex and the City, die de basis was voor de gelijknamige hitserie en bioscoopfilm. Ook schreef zij de succesvolle romans 4 Blondes, Hogerop, Lipstick Jungle en 1 Fifth Avenue. Stuk voor stuk scherpzinnige en geestige romans over moderne vrouwen op zoek naar liefde en geluk.
 
 
Candace Bushnell - Sex & the city
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Wereldwijd herkennen miljoenen vrouwen zich in Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha, vier eigenzinnige vriendinnen uit New York. Ze worstelen met het moderne leven in de grote stad, met de seksuele vrijheid en vooral met mannen. Ze bezoeken feesten en nachtclubs, op zoek naar amoureuze spanning, sappige roddels en _ uiteindelijk toch ook _ hartstocht en liefde. Sex and the City is een van de meest hilarische en onweerstaanbare boeken aller tijden.
Candace Bushnell is de auteur van scherpzinnige en geestige romans over de zoektocht van de moderne vrouw naar liefde en geluk.
 
Carlos Ruiz Zafon - De nevelprins
Verkoopprijs:
 € 15,00
  De Nevelprins gaat over de 13-jarige Max Carver die met zijn familie verhuisd naar een dorp aan de kust, in een oud huis. Het huis blijkt vele geheimen en verhalen te bevatten. In de ommuurde tuin van het huis staat een angstaanjagend beeld van een clown. Max heeft het vreemde gevoel dat de clown hem wenkt. Terwijl het gezin Carver zich installeert en probeert te wennen, krijgen ze er in toenemende mate een ongemakkelijk gevoel bij. Zo heeft Max oudste zuster vreemde dromen, en zijn jongste zus hoort stemmen in haar kledingkast
 
 
Cathy Kelly - Eens in je leven
Verkoopprijs:
 € 17,90
  Ingrid Fitzgerald heeft haar man David, de eigenaar van Kenny's warenhuis, dag en nacht terzijde gestaan. Ook heeft ze kans gezien zelf een glanzende carrière op te bouwen. Op een dag ontdekt Ingrid een geheim dat haar wereld op zijn grondvesten doet schudden.
Natalie Flynn is de huisgenote van Ingrids dochter Molly. Terwijl de liefde plotseling haar leven binnendringt, begint de moederloze Natalie vragen te stellen die ze nooit eerder durfde te uiten. Maar zullen die haar helpen om erachter te komen wie zij werkelijk is?
 
Charles Lewinsky - Terugkeer ongewenst
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Het deels waargebeurde, deels fictieve levensverhaal van de Joodse acteur, entertainer en regisseur Kurt Gerron, die in de jaren twintig en dertig grote triomfen vierde in Berlijn. In 1933 vlucht hij voor de nazi s en belandt via Wenen en Parijs in Nederland, waar hij onder andere meewerkt aan verschillende Nederlandse speelfilms. Samen met zijn vrouw Olga wordt hij in 1943 geïnterneerd in Westerbork en van daar gedeporteerd naar Theresienstadt, waar de SS hem vraagt een film te maken waarin het vernederende gettobestaan wordt voorgesteld als een paradijs....
 
 
Chaterine Cookson's - Belofte van geluk
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tilly Trotter lijkt eigenlijk haar geluk gevonden te hebben met haar verloofde Steve McGrath. Maar terwijl voor Tilly alles goed is gekomen gaat het mis met iedereen wan wie ze houdt.
Haar zoon Willy weigert zijn buitenechtelijke kind te erkennen en haar geadopteerde dochter Josefina is gedeprimeerd sinds de zoektocht naar haar biologische ouders. Met Steve aan haar zijde is Tilly ervan overtuigd dat ze haar kinderen kan helpen, maar ze heeft geen rekening gehouden met Steves moeder, een verbitterde oude vrouw, die niet zal rusten voor ze Tilly’s geluk heeft verstoord.
 
Connie Palmen - Lucifer (gebonden)
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In de zomer van 1981 valt de vrouw van de componist Lucas Loos op een Grieks eiland in een veertig meter diepe afgrond. De turbulente verhouding tussen de homoseksuele Lucas Loos en de flamboyante Clara Wevers vormt aanleiding tot een stroom van geruchten rondom deze ongelukkige val. 25 jaar na de dood van Clara gaat de schrijver op onderzoek uit. Via een aantal kleurrijke personages dat het Amsterdam van de jaren tachtig bevolkte, stuit ze op onverwachte bronnen. Was de dood van Clara Wevers al jarenlang aangekondigd in een muzikaal of journalistiek oeuvre of was haar val een verschrikkelijk ongeluk?
 
 
D. Chaviano - Het eiland van de oneindige liefdes
Verkoopprijs:
 € 5,00
  Door een merkwaardig toeval komt de Cubaanse journaliste Cecilia in contact met een mysterieuze vrouw, Amalia geheten. Amalia beschikt over een schat aan verhalen over Cuba en stukje bij beetje onthult zij aan Cecilia de lotgevallen van drie families, die in de negentiende eeuw van verschillende continenten naar Cuba zijn gekomen. Door de verhalen van Amalia ontdekt Cecilia haar werkelijke gevoelens voor Cuba.Dit is een onvergetelijke liefdesroman over het mysterieuze Cuba, het eiland dat tot ieders verbeelding spreekt.
 
Danielle Steel - Door dik en dun
Verkoopprijs:
 € 18,95
  De zussen Gracie en Victoria verschillen als dag en nacht van elkaar. Victoria wordt er diep ongelukkig van en zoekt haar toevlucht in eten. Zodra ze haar diploma heeft behaald, vertrekt ze naar New York om daar haar droom te verwezenlijken. Niet veel later komt het geplande sprookjeshuwelijk van haar zus Gracie echter onder druk te staan en heeft ze zelf een bijzondere ontmoeting. De zussen steunen elkaar door dik en dun. Stukje bij beetje groeit Victorias zelfvertrouwen, maar zal het haar ooit lukken om de pijn te vergeten en van zichzelf te gaan houden?
 
 
Danielle Steel - Een goede vrouw
Verkoopprijs:
 € 18,95
  In april 1912 verandert het leven van de achttienjarige Annabelle Worthington dramatisch: haar vader en broer komen om bij de ramp met de Titanic. Drie jaar later overlijdt ook haar moeder. Als haar huwelijk vervolgens op de klippen loopt, vertrekt Annabelle naar Frankrijk. Daar, midden in oorlogstijd, in een ziekenhuis dat gerund wordt door vrouwen, vindt ze haar ware roeping. Maar een beslissende ontmoeting dwingt haar uiteindelijk terug te kijken op haar leven. Zal ze de confrontatie met haar verleden aandurven?
 
Danielle Steel - Elke dag is er een
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Coco Barrington is het zwarte schaap van een befaamde Hollywood-familie; ze is als enige níet succesvol en beroemd. Als ze - met tegenzin - een paar weken op het huis van haar zus gaat passen, blijkt ze er niet alleen te zijn: haar zus heeft ook onderdak geboden aan een bekende filmster. Coco en hij verschillen als dag en nacht van elkaar, maar groeien toch steeds meer naar elkaar toe. Zal Coco voor haar nieuwe liefde durven gaan? En zullen haar familie en zij elkaar ooit accepteren zoals ze zijn? Het zal allemaal stap voor stap moeten gebeuren.
 
 
Danielle Steel - Hollywood hotel
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Voor Tanya Harris komt een lang gekoesterde droom uit: ze mag meeschrijven aan een grote tv-serie. Eenmaal in Hollywood raakt Tanya volledig in de ban van de glans en glitter van de film- en tv-wereld. Haar schrijfcarrière bloeit op, maar haar gezin - en haar huwelijk - lijden onder het succes. Kan ze moeder, vrouw én schrijfster zijn?
 
Daphne Deckers - Alles is zoals het zou moeten zijn
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Iris Vandenberg heeft het prima voor elkaar. Ze is eindredacteur bij een hip productiebedrijf, de liefde van haar leven Pieter heeft een goedbetaalde baan als arts en als kers op de taart is haar droomwens om kinderen te krijgen in vervulling gegaan: ze is zwanger. Ineens wordt alles anders als Pieter haar vlak na de bevalling verlaat om met een jonge collega ontwikkelingswerk in Afrika te gaan doen. Daar zit ze, bijna dertig, in een te groot huis met een baby, een kwijlende hond, zwangerschapskilo’s en flinke concurrentie op haar werk.....
 
 
Dwarsligger - Herman Koch - Het diner
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, etcetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk overmoeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten.
 
E.L. James - Vijftig tinten grijs
Verkoopprijs:
 € 15,00
  De jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele komt onverwachts in aanraking met de charismatische, mysterieuze miljonair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.
 
 
Elizabeth Gilbert - Eten, Bidden en Beminnen (filmeditie)
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een ambitieuze, hoogopgeleide vrouw zich zou kunnen wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Ze besluit dat het tijd is voor een zoektocht naar de dingen die ze mist in haar leven: plezier, toewijding en evenwicht, en gaat op reis. In Italië maakt ze kennis met la dolce vita, in India met tempelvloeren die geschrobd moeten worden en in Indonesië met een excentrieke medicijnman – en haar grote liefde.
 
Elizabeth Gilbert - Toewijding
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Trouwen, dat nooit! Elizabeth Gilbert en Felipe ontmoeten elkaar in Indonesië en beloven elkaar eeuwige trouw, maar ze zweren ook dat ze nooit met elkaar zullen trouwen.
Hun idylle wordt ruw verstoord als de Amerikaanse immigratiedienst Felipe op het vliegveld arresteert en hem het land uitzet. Elizabeth en Felipe worden alsnog voor de keuze gesteld: trouwen of nooit meer tot de VS toegelaten worden.
 
 
Ellen Block - De taal van het zand
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Nadat haar man en haar zoontje zijn omgekomen bij een brand, weet Abigail niet hoe ze verder moet. In een poging alles te vergeten, wordt ze vuurtorenbewaarder op een afgelegen eiland.
Maar haar buitengewone nieuwe buren, een dreigende orkaan en de inbraken die de kleine gemeenschap teisteren zorgen ervoor dat Abby haar gevoelens wel onder ogen moet zien. De taal van het zand is een meeslepende roman met een innemende hoofdpersoon over een universeel thema als verlies.
 
Erica James - Een nieuw begin
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Clayton Miller maakt een rommeltje van zijn leven. Hij heeft een writer's block en zijn carrière als comedyschrijver zit al jaren in het slop. Zijn vriendin heeft hem verlaten en woont nu samen met Claytons vroegere beste vriend, met wie hij een van de succesvolste comedyseries ooit schreef. Als hij een enorme stommiteit begaat, die grote gevolgen heeft, duikt hij onder een andere naam onder op het platteland. In het afgelegen landhuis ontmoet hij Alice Shoemaker. Zij werkt als voice-over en heeft een vriendin beloofd dat ze wel een handje wil helpen in Cuckoo House.
 
 
Erica James - Schaduwleven
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Lydia woont al jaren in Venetië, waar ze zich thuis voelt. Op een dag wordt ze totaal van haar stuk gebracht door een gezicht in de menigte. Dit brengt het vreselijke geheim weer naar boven waarvan ze geloofde dat ze het diep begraven had. Lydia zal uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië moeten komen om in Engeland haar verleden onder ogen te zien.
 
Esther Gerritsen - De kleine miezerige god
Verkoopprijs:
 € 21,90
  Dominique is naar Amsterdam verhuisd. Nieuw werk, een nieuwe huis, goede voornemens: alle voorwaarden voor een mooie start. Maar Dominique raakt verstrikt in een vriendschap met haar opdringerige onderbuurvrouw en ze belandt in een affaire met de oerlelijke Kris. De kleine onschuldige god, door Dominique in het leven geroepen omdat er toch iemand getuige moet zijn van har leven, kijkt werkeloos toe.
 
 
George Mastras - Tranen over Kashmir
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Als het ontzielde lichaam van de Franse toeriste Yvette in Pakistan wordt gevonden, geldt de Amerikaanse advocaat Nick Sunder, die enkele maanden als backpacker in Yvettes gezelschap heeft gereisd, onmiddellijk als hoofdverdachte. Opgesloten in een smerige cel in de Pakistaanse stad Peshawar onderwerpt de lokale politie hem aan gruwelijke martelingen om een bekentenis los te krijgen.Nick weet te ontsnappen, waarna hij te voet via het bergachtige grensgebied tussen Pakistan, Afghanistan en India naar veiliger grond probeert te komen.
 
Heleen van Royen - De hartsvriendin
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Yvonne de Graaf is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonne's veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een daadkrachtige vrouw die niet langer met zich laat sollen.
 
 
Heleen van Royen - De mannentester
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Victoria is een 27-jarige femme fatale met een uniek beroep. Ze is mannentester. Ze laat zich inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. De ongenaakbare Victoria kent geen scrupules, werkt professioneel en doelgericht. Ze reist van Sevilla naar Londen, van Milaan naar New York, waar ze even gemakkelijk van naam als uiterlijk wisselt. Geen man is veilig voor haar. In haar gedrevenheid om ontrouw aan de kaak te stellen past ze duistere methodes toe...
 
Heleen van Royen - De mannentester (midprice)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Victoria is een zeventwintigjarige femme fatale met een uniek beroep: ze is mannentester. Ze laat zich inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. De ongenaakbare Victoria kent geen scrupules, werkt professioneel en doelgericht. Ze reist van Sevilla naar Londen, van Milaan naar New York, waar ze even gemakkelijk van naam als van uiterlijk wisselt. Geen man is veilig voor haar. In haar gedrevenheid om ontrouw aan de kaak te stellen past ze duistere methodes toe…
 
 
Heleen van Royen - De naaimachine
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Heleen van Royen: literaire provocateur, lustobject – en moeder. Maar het moederschap gaat haar van die drie soms het moeilijkste af. Ach, gelukkig hebben ze hun vader nog…
Na de eerste zwemles kwam Olivia druipnat en met blauwe lippen terug. Ze overhandigde me een rode stip van plastic, ter grootte van een kwartje.
'Voor op mijn badpak,' zei ze.
Ik draaide de stip rond, peuterde eraan. Geen plakstrip te bekennen.
'Je moet hem d'r op naaien,' zei een moeder behulpzaam.
'Naaien?!'
'Gewoon, met een paar steekjes.'
 
Hella haasse - Maanlicht
Verkoopprijs:
 € 17,95
  In het jaar voorafgaand aan haar overlijden sprak Hella S. Haasse regelmatig over verhalen die ze nog niet uit handen durfde geven omdat ze er wellicht nog een beetje aan wilde werken. Maar wie de in haar nalatenschap aangetroffen verhalen leest, zal zich afvragen wat ze er nog aan had willen doen. Het zijn stuk voor stuk prachtig geschreven, typische Haasse-vertellingen, vol duistere en geheimzinnige gebeurtenissen.
 
 
Herbjørg Wassmo - Het boek Benjamin
Verkoopprijs:
 € 9,90
  De Dina-trilogie speelt zich af in de negentiende eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. In de romans keert het personage Dina steeds terug, eerst als onschuldig kind en daarna als sensuele vrouw. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Haar zoon Benjamin en later haar kleindochter Karna hebben moeite om zich los te maken van hun dominante (groot)moeder.
De drie titels Het boek Dina, Het boek Benjamin en Het boek Karna zijn ook los van elkaar te lezen.
 
Herbjørg Wassmo - Het boek Karna
Verkoopprijs:
 € 9,90
  De Dina-trilogie speelt zich af in de negentiende eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. In de romans keert het personage Dina steeds terug, eerst als onschuldig kind en daarna als sensuele vrouw. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Haar zoon Benjamin en later haar kleindochter Karna hebben moeite om zich los te maken van hun dominante (groot)moeder.
De drie titels Het boek Dina, Het boek Benjamin en Het boek Karna zijn ook los van elkaar te lezen.
 
 
Hugo Borts - Over lust en liefde
Verkoopprijs:
 € 12,50
  In dit boek, ge‹llustreerd met de erotische tekeningen van Picasso, spaart Borst zichzelf niet. Een snelle ejaculatie, kramp in bed, zuurstofgebrek bij standje 69, hij beschrijft het allemaal op tragikomische wijze. Met de nodige zelfspot neemt hij zich als minnaar de maat. Letterlijk zelfs.
Ja, er kan gelachen worden in Over lust en liefde, maar de verhalen zijn meer dan een verzameling humoristische, openhartig beschreven bedavonturen van hemzelf en zijn omgeving. Het boek gaat niet all‚‚n over seks. Want een leven zonder lust is ondenkbaar, maar een leven zonder liefde is ondraaglijk.
 
Ilija Trojanow - De wereldverzamelaar
Verkoopprijs:
 € 15,00
  De Britse officier Richard Burton (1821-1890) was een van die zeldzame excentrieke avonturiers van de negentiende eeuw. Zijn honger naar kennis van andere culturen, talen en religies was onstilbaar. Burtons reizen strekten zich uit tot Arabië , Afrika, en Brits-India.
Over deze pionier heeft Ilija Trojanow een kleurrijke roman geschreven. De wereldverzamelaar neemt de lezer mee op en fascinerende reis en maakt hem deelgenoot van Burtons fascinatie voor het hindoeïsme, de islam en de Afrikaanse culturen.
 
 
Isabel Allende - Ripper
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer geïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen.
Maar wat een spel was, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. Het lijkt erop dat het Amanda en haar groep gaat lukken de zaken op te lossen, totdat blijkt dat het leven van Indiana komt op het spel te staan.
 
Jan Siebelink - Het lichaam van Clara
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Clara Hofstede is enig kind en probeert haar ouders bij elkaar te houden. Hierdoor is ze geheel op zichzelf aangewezen en beleeft ze maar nauwelijks haar kindertijd. Hoe vergaat het deze vrouw nu ze terugkijkt op haar leven? In een sobere en transparante stijl schrijft Jan Siebelink over liefde, lijden en loyaliteit.
 
 
Jan Terlouw - Oorlogswinter
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Het is de ijskoude winter van 1944-1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. MIchiel van 15 maakt de laatste bittere oorlogswinter mee. Eerst als toeschouwer, later betrokken bij het ondergrondse werk. In het dorpje aan de IJssel komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen. Niemand mag hij in vertrouwen nemen, want misplaatst vertrouwen kan het hele dorp in het ongeluk storten. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid. Hij moet zijn eigen oordeel vormen, zijn eigen beslissingen nemen als een volwassen man.
 
Jenna Blum - In tweestrijd
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Als tiener is Karena Jorge de enige die haar tweelingbroer Charles in toom kan houden. Charles heeft een bipolaire stoornis die verergert naarmate hij ouder wordt, tot op het punt dat hij een gevaar wordt voor zichzelf " en anderen. Op hun achttiende verjaardag rijden Charles en Karena met hun auto zo dicht mogelijk achter een tornado aan. Wat er dan gebeurt is zo verschrikkelijk dat de tweeling vanaf die dag het contact met elkaar volledig verbreekt.
 
 
Jennifer Crusie - Voor deze keer
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Andie wil haar eerste huwelijk zo snel mogelijk vergeten en opnieuw trouwen. Haar ex vraagt haar om een laatste gunst. Als pasbenoemd voogd van twee weeskinderen zoekt hij dringend een oppas. De kleine Alice en Carter hebben al drie nannys tot waanzin gedreven. Andie stemt toe en het wordt een grote puinhoop. De kinderen wonen in een griezelig oud huis met een helleveeg van een huishoudster. Wat volgt is een hilarisch avontuur inclusief bemoeizieke geesten, een geïrriteerd medium, Andies tarotkaart lezende moeder, haar jaloerse verloofde natuurlijk, en bananencake.
 
Jenny Downham - Voor ik doodga
Verkoopprijs:
 € 14,90
  Voor Tessa van zestien is die vraag werkelijkheid. De artsen hebben haar verteld dat ze door haar leukemie nog maar korte tijd te leven heeft. Die tijd wil Tessa goed besteden. Dus maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Te beginnen met seks. En ze wil nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd.
Terwijl Tessa aan haar lijst werkt verergert haar ziekte en kot haar einde dichterbij. Voor ik doodga is een heel mooi en bijzonder boek, waar je soms bij moet lachen en soms bij moet huilen.
 
 
Jessica Durlacher - De held
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Nooit kwam Sara Silverstein in aanraking met geweld – of het moest het met geheimen omgeven verleden van haar vader zijn. Tot ze op een herfstdag in het bos oog in oog komt te staan met een verkrachter. Niet lang daarna worden zij en haar familie 's nachts op gewelddadige wijze overvallen in hun huis. Dan doet Sara een gruwelijke ontdekking. Alles wat ze heeft geleerd over goed en kwaad lijkt niet meer te gelden. Er blijft voor Sara niets anders over dan het nemen van een dodelijk besluit.
 
Judith Lennox - Moederziel
Verkoopprijs:
 € 18,95
  India, 1914. Door een dramatisch ongeval verliest de jonge Elizabeth haar man. Door haar dominante schoonmoeder Cora overhalen naar Engeland terug te keren en haar zoontje achter te laten tot ze weer voor hem kan zorgen. Schotland, 1935. Nadat Bess alle hoop op hereniging met haar zoon heeft verloren, staat hij onverwacht voor de deur. Hij is gekomen om zijn geboorterecht op te eisen: het ongenaakbare & imposante landgoed Ravenhart House. Het zet gebeurtenissen in gang met grote gevolgen…
 
 
Julia Stuart - De dopskapper van Amour
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Nu te veel van zijn klanten kaal worden, besluit de getalenteerde dorpskapper Guillaume Ladoucette van het Franse dorp Amour-sur-Belle een relatiebureau te beginnen. Naar zijn mening heeft het dorp meer liefde nodig. Maar aanvankelijk wil het niet erg lukken. 'Niet bij iedereen is het liefde op het eerste gezicht,' meent Guillaume. 'Liefde is als een goede cassoulet, zij heeft tijd en toewijding nodig'.
 
Kader Abdolah - Spijkerschrift
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Aga Akbar, de doofstomme vader van Ismaiel, heeft in de loopt van zijn leven een boek geschreven, in eigen ontworpen spijkerschrift. Na zijn dood in de Perzische bergen wordt het boek bij zijn naar Nederland gevluchte zoon bezorgd. Ismaiel probeert het leesbaar te maken, net zoals hij zijn vader verstaanbaar moest maken. Zo tovert Kadar Abdolah het leven van Aga Akbar en zoon Ismaiel tevoorschijn.
 
 
Kees van Beijnum - Een soort familie
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Wieringen, jaren tachtig. Teun Draaijer en zijn oudere broer lijden onder de uitzonderingspositie die hun gezin inneemt binnen de gemeenschap van de boerse geboren Wieringers. Regelmatig vormen zij het doelwit van uitsluiting en pesterijen. Ieder op geheel eigen wijze proberen de jongens op school en op straat te overleven. Maar dan keert zijn broer radicaal de idealen en verwachtingen van zijn ouders de rug toe en raakt het gezinsleven ontwricht. Teuns positie is ondraaglijk: moet hij voor zijn broer of voor zijn ouders kiezen?
 
Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets
Verkoopprijs:
 € 14,90
  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordig formuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets, Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het kostbare dat verdween. Het zijn diepergravende, langere stukken, waarvan er enkele in het succestijdschrift Hollands Diep verdwenen. Zoals altijd balanceert de schrijver virtuoos op de grens van ernst en humor, en kan de lezer zijn hart ophalen aan uiterst herkenbare emoties.
 
 
Khaled Hosseini - De Vliegeraar Film editie
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan.
Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel.
 
Khaled Hosseini - En uit de bergen kwam de echo
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een moeder dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Wat er met hen gebeurt – het zusje wordt noodgedwongen verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul – zet een reeks ingrijpende gebeurtenissen over tientallen jaren in gang, die een indringend beeld geven van de morele complexiteit van het leven. Hosseini beschrijft meerdere generaties in deze roman, en hij onderzoekt de vele manieren waarop familieleden elkaar liefhebben, verwonden en verraden – én hoe ze zich voor elkaar opofferen.
 
 
Kluun - De weduwnaar
Verkoopprijs:
 € 16,00
  Na de dood van zijn vrouw Carmen, dompelt Stijn zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. Aan rouwen komt hij nauwelijks toe. Tot hij met zijn dochtertje naar de andere kant van de wereld vertrekt, voor een rondreis met een gehuurde camper. Geconfronteerd met zichzelf - en met zijn dochter - begint Stijn zijn verlies te verwerken en gaat hij op zoek naar de betekenis van liefde.
De weduwnaar gaat verder waar het spraakmakende debuut Komt een vrouw bij de dokter eindigde. Geschreven in de typische Kluun-stijl: direct, vol humor en bovenal nietsontziend.
 
Kluun - Haantjes (roze)
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. De beurs floreert, de reclamewereld bloeit, het nachtleven bruist. RoXY en iT zitten wekelijks vol, Amsterdam is on top of the world. In dat jaar beginnen Stijn en Frenk, voor de lezers van Komt een vrouw bij de dokter en De weduwnaar geen onbekenden, hun creative & marketing agency Merk in Uitvoering. Het gaat ze voor de wind. Tot Charles 'de schuld van alles' langskomt met een briljant idee voor de GayGames, die in de zomer van 1998 in Amsterdam worden gehouden.
 
 
Kluun - Haantjes (wit)
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. De beurs floreert, de reclamewereld bloeit, het nachtleven bruist. RoXY en iT zitten wekelijks vol, Amsterdam is on top of the world. In dat jaar beginnen Stijn en Frenk, voor de lezers van Komt een vrouw bij de dokter en De weduwnaar geen onbekenden, hun creative & marketing agency Merk in Uitvoering. Het gaat ze voor de wind. Tot Charles 'de schuld van alles' langskomt met een briljant idee voor de GayGames, die in de zomer van 1998 in Amsterdam worden gehouden.
 
Leon de Winter - VSV
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Max Kohn is een zware crimineel met een slopende hartziekte.Op een dag ontwaakt hij in een ziekenhuisbed meteen donorhart. Het hart van een priester. Hij heeft extra tijd gekregen, dankzij de goedheid van een ander.Max besluit de goede werken van de priester voort te zetten.Hij krijgt zijn kans als een groepje jonge geradicaliseerde Marokkanen basisschool VSV in Amsterdam-Zuid binnendringt.De moslimfundamentalisten eisen de vrijlating van Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh.Woede en paniek slaan door het land.
 
 
Maarten 't Hart - Verlovingstijd
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Na de begrafenis van hun stiefvader vertelt een hoogbejaarde moeder aan haar twee zoons dat haar huwelijk met hun vader een vergissing was. De verteller is een van die zoons. Het is echter maar de vraag of hij, zo dat al mogelijk is, zélf de juiste partnerkeuze heeft gemaakt. Verlovingstijd speelt zich af in Maassluis, eind jaren veertig. In het stadje vestigt zich een fietsenmaker die fout was in de oorlog.
 
Marian Mulder - Geluksblind
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Het leven van Isabelle Hubar-Harteveld staat bol van tegenstellingen. Ze is getrouwd met een man van wie ze niet houdt. Ze speelt luchtgitaar, iets wat alleen aan jongens is voorbehouden, slikt stiekem de pil om niet zwanger te worden en droomt van een grootse en meeslepende liefde. Als ze erachter komt dat haar man vreemdgaat, heeft ze eindelijk een goede reden om hem te verlaten. En daar zit ze dan, in haar nieuwe huis in Amsterdam Oud-Zuid, met haar nieuwe leven. Om haar angst voor het alleen-zijn en het grote onbekende te beteugelen bedenkt ze een nieuwe manier van leven.
 
 
Marieke van der Pol - Bruidsvlucht
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Het verhaal van de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther, en de ongebonden, ambitieuze Frank. Ze ontmoeten elkaar tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland in 1953. Vol hoop en verwachting beginnen ze aan een nieuw leven als immigrant. Ze weten niet dat door de ontmoeting op deze vlucht, de 'Bride Flight', hun levens voor altijd verbonden zullen blijven.
 
Martin Bril - Buurtgeluiden
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Martin Bril reisde stad en land af voor zijn columns en was altijd onderweg, maar hij begon en eindigde zijn dagen altijd in de buurt van zijn eigen huis, waar hij de omliggende huizen en hun bewoners net zo liefdevol en soms genadeloos observeerde als hij dat met de rest van het land deed. Buurtgeluiden geeft een prachtig beeld van een buurt in beweging, maar ook van Martin Bril zelf.
 
 
Martin Bril - Het evenwicht
Verkoopprijs:
 € 14,95
  In de zomer van 2008 hoorde Martin Bril dat hij kanker had. Nederland leefde mee met Bril, die af en toe verslag deed van zijn toestand. Soms indringend of ernstig. Soms melancholiek. Vaker met humor. Maar altijd vol met zijn meesterlijke observaties van de mensen en dingen die op zijn pad bleven komen, ook in het ziekenhuis of tijdens het lezen van een bijsluiter. Bril ging de ziekte te lijf zoals een schrijver dat doet: met zijn pen. Hij schreef brieven, verslagen, gedichten en e-mails aan vrienden, bekenden, artsen, en soms aan zichzelf.
 
Martin Bril - Jongensjaren
Verkoopprijs:
 € 12,50
  In sneltreinvaart schreef hij Jongensjaren, een verzameling verhalen over de jaren zestig en zeventig, die onder de pen van Bril subtiel tot leven komen. Een boek over Ras-patat, over een drumstel in hotel Talens, over zijn vriend Jaap Wagenaar en over de kauwgomballenautomaat bij de Vivo. Maar vooral een boek over de jonge Martin Bril, in zijn jeugd al een fijnzinnig observator van het menselijk tekort, die zou uitgroeien tot een van de invloedrijkste en geliefdste schrijvers van Nederland.
 
 
Martin Bril - Rokjesdag
Verkoopprijs:
 € 12,50
  'Rokjesdag is een wonderlijke dag. Als bij toverslag zijn de straten ineens gevuld met blote benen. het wonder is dat de bijbehorende dames hierover van tevoren geen overleg hebben gevoert. Er is ook geen oproep op televisie geweest of een speciaal radiobericht. Ze voelen aan dat het kan. Vrouwen en hun gevoel, er is veel over gezegd. Veel onzin ook, deer de eeuwen heen. Maar dat feilloos aanvoelen wanner ze met blote benen onder een rokje, rok, jurk of kniebroek de deur uit kunnen, is een ding dat zeker is. In vergelijking met hen zijn mannan gevoelloze wezens'
 
Martin Brill - 30 graden in de schaduw
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Dertig graden in de schaduw is een verzameling verhalen waarin Martin Brils favoriete personages centraal staan: gewone mensen die lijden onder dagelijkse besognes als verveling, onbegrip, eenzaamheid en de bedwelmende hitte van een zomerdag. Geen andere schrijver schreef zo mooi over de zomer als Martin Bril. Voor zijn overlijden op 22 april 2009 voltooide hij het manuscript van de in dit boek gebundelde vier korte verhalen: drie zinderende zomerverhalen, en een winterverhaal als toetje.
 
 
Mary Nickson - Het venetiaanse huis
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Voor Victoria Cunningham, die al jong haar ouders verloor, was het huis van haar oma op Corfù altijd een veilige, bijna magische plek. Ze bracht er elke zomer haar vakantie door met haar neefje Guy en zijn vriendje Richard. Tijdens die idyllische vakanties sluiten de drie kinderen vriendschap voor het leven.
 
Maureen Myant - Zoeken naar Lena
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Tsjechië, 1942. De elfjarige Jan is getuige van een razzia in zijn dorp. Hij weet te ontkomen en zwerft verloren over het platteland. Dan ontdekt hij dat zijn kleine zusje Lena niet naar een concentratiekamp is gestuurd, maar dat ze bij een Duitse boerenfamilie is ondergebracht, zodat ze zal opgroeien tot een goed nazimeisje. Vanaf dat moment heeft Jan nog maar één doel: Lena terugvinden.
 
 
Nafisa Haji - De hand van mijn moeder
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Het lot, in de vorm van een tragedie, overvalt Saira Qadar, een vrijgevochten en opstandige Amerikaanse moslima. Zij probeert al haar hele leven een weg te vinden tussen familietradities en haar verlangen naar onafhankelijkheid. Terwijl Saira haar verhaal vertelt, verweeft ze hierin de betoverende geschiedenis van haar familie, beginnend met de schandalige ontrouw van een van haar grootvaders, de inspanningen van haar andere grootvader in het gevecht om de Indiase onafhankelijkheid, en het verhaal van haar geliefde oudtante, een lerares Engels in het hervormde Pakistan.
 
Naima El Bezaz - Vinexvrouwen
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Het leven in een vinexwijk verloopt niet altijd soepel. Daar weet Naima El Bezaz, die zelf al bijna tien jaar in zo'n buurt woont, alles van. In haar autobiografische roman Vinexvrouwen beschrijft zij het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk.
Als Marokkaanse kijkt zij met een fris oog naar de Hollandse gewoontes, al speelt er nog iets anders mee: de vinexwijk wordt bevolkt door heel wat meer nationaliteiten. Terwijl haar dochter op school christelijke liedjes leert, verbaast El Bezaz zich over de Nederlanders. Ze snapt eigenlijk niets van hen. Hoog tijd dat zij eens een inburgeringscursus volgen!
 
 
Niccolo Ammaniti - Ik ben niet bang
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Het is de heetste zomer van de twintigste eeuw. Terwijl de ouderen binnen schuilen tegen de hitte, trekken zes kinderen er op hun fietsen op uit, in de door de zon geteisterde, desolate omgeving.

Wanneer ze in een verlaten en onbewoonde boerderij op onderzoek uitgaan, stuit de negenjarige Michele Amitrano op een geheim, een geheim dat zo indrukwekkend en zo verschrikkelijk is dat hij niemand erover durft te vertellen. Om in het reine te komen met zijn ontdekking, moet Michele over morele dilemma's heen stappen en de strijd aangaan met zijn geweten.
 
Niccolo Ammaniti - Laat het feest beginnen
Verkoopprijs:
 € 19,90
  In Laat het feest beginnen! draait alles om de clash tussen twee werelden: de wereld van de elite (rijk, beroemd, intelligent), die haar onzekerheid verbergt achter tralies en hekken, terwijl ze tegelijkertijd een zo groot mogelijke bekendheid nastreeft. Aan de andere kant de arbeidersklasse, die alles doet om dagelijks geluk na te streven.
 
 
Paul de Leeuw - Boos op de lucht
Verkoopprijs:
 € 12,90
  Paul de Leeuw is niet alleen een van de meest getalenteerde en succesvolle televisiemakers van Nederland, maar ook een van de hartstochtelijkste televisiekijkers. Hij ziet, bekritiseert en onthoudt alles. Patty Brard met komkommers in de Uri Gellershow, The Vicar of Dibley met Dawn French in de hoofdrol, Oprah Winfrey die met de moeder van Natalee Holoway terugblikt op de uitzending van 'Pieterrrr de Freeze', een nieuwe dvd van The Sound of Music, Wimbledon op de Wii… in de VARA-gids schrijft De Leeuw al enkele jaren openhartig, scherp en uiterst geestig over wat hem allemaal voor ogen komt
 
Paulo Coelho - De beschermengel
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Het ware verhaal van een bijzondere spirituele reis. De hoofd - persoon, Paulo, lijdt onder een vreselijke vloek. Zijn meester draagt hem op een tocht te maken op zoek naar zijn beschermengel. Alleen door met hem in gesprek te raken kan Paulo de confrontatie aan met zijn donkere verleden.

Veertig dagen lang reist hij met zijn vrouw Chris door de hitte van de Mojavewoestijn, waar zij de Walkuren ontmoeten, een groep vrouwen die door de woestijn trekt om de waarheid over engelen te verkondigen.
 
 
Paulo Coelho - De winnaar staat alleen
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Igor Dalev, een succesvolle Russische ondernemer – eigenaar van een telefoniemaatschappij – gaat naar Cannes, met slechts één doel: aandacht krijgen van zijn geliefde Ewa, zijn ex-vrouw, die hem heeft verlaten voor Hamid Hussein, succesvol modeontwerper. Een reeks ingenieuze moorden doet de stad schudden op haar grondvesten; de eerste slachtoffers zijn een sieradenverkoopster op de boulevard, een regisseuse, een grote distributeur, een beroemde acteur... En na iedere moord krijgt Ewa een mysterieus sms'je. Zij begint al snel te vermoeden van wie die afkomstig zijn.
 
Rachel Hore - Zomers licht
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Fran Morrison reist als muzikant de wereld over, maar als haar vader wordt getroffen door een hersenbloeding keert ze terug naar haar geboorteplaats om het kleine familiebedrijf, een glas-in-loodatelier, te runnen. De pastoor van een nabijgelegen kerk geeft de opdracht om een gebroken raam te restaureren een prachtig victoriaans kunstwerk met als middelpunt een vrouwelijke engel. Terwijl ze werkt aan deze restauratie gaat Fran in haar vaders documenten op zoek naar het verhaal achter dit raam, en ze ontdekt een geschiedenis die verrassend veel parallellen vertoont met haar eigen leven...
 
 
Rebecca Connell
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Een spannende psychologische roman over liefde, verlangen en verlies. Toen Louise vijf jaar oud was, overleed haar moeder bij een tragisch ongeluk. Als jonge vrouw achtervolgt deze dramatische gebeurtenis haar nog steeds. Louise weet inmiddels dat haar moeder destijds een affaire had en ze vermoedt dat deze man iets te maken heeft gehad met het ongeval. Door een relatie aan te knopen met zijn zoon weet zij zelfs zijn leven binnen te dringen.
 
Richard Flanagan - Verlangen
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tasmanië. 1839. Mathinna, een jong Aboriginal-meisje, rent door het natte gras. Op een ruig eiland in een uithoek van de wereld zoekt ze hulp voor haar stervende vader. Engeland, twintig jaar later. De grote schrijver Charles Dickens is in Manchester een beroemdheid, maar desondanks wordt hij verscheurd door twijfel en verdriet. Hij weet dat hij zijn vrouw zal moeten verlaten om zijn nieuwe liefde een kans te geven. Deze twee gebeurtenissen komen samen door toedoen van Sir John Franklin, een van de meeste gevierde ontdekkingsreizigers van zijn tijd, en diens vrouw Lady Jane.
 
 
Richard Russo - Brug der zuchten
Verkoopprijs:
 € 25,00
  In de Brug der Zuchten wisselen de geschiedenis van Lucy en die van Noonan elkaar af in een gestaag crescendo dat voordurend verrast.
Russo op zijn best: een verhaal over familiebanden, het leven in small-town Amerika, maar ook over de verborgen klassenmaatschappij die Amerika nog steeds is.
 
Rik Launspach - 1953
Verkoopprijs:
 € 19,90
  In een nacht, in een door God verlaten provincie, tijdens de grootse ramp die naoorlogs Nederland trof, zijn twee zoekende zielen door het noodlot aan elkaar verbonden. Zij is het kind kwijtgeraakt dat ze maan eerder baarde, hj verloor ooit het kind in zichzelf. Samen ondernemen ze een schijnbaar hopeloze tocht door de zoute modder van het verwoest Zeeland.
Tegen de achtergrond van de watersnoodramp van 1953 vertelt Rik Launspach een aangrijpend verhaal over de vernietigende kracht van het water en de drijvende kracht van de liefde.
 
 
Robert Vuijsje - In het wild
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Nadat zijn debuutroman een dubbelbekroonde bestseller werd, wilde hij netjes thuis werken aan zijn tweede boek. Maar het leven van Robert Vuijsje bleef lang onrustig.Hij verhuisde naar de zolder van zijn moeder en woonde ook in een vinexwijk in Almere. Lezers en media dreven hem naar verre oorden als Paramaribo, Recife, Memphis en Frankfurt. Een jaar lang deed hij hiervan wekelijks verslag in Het Parool. Deze bundel bevat de hoogtepunten van die columns.
 
Robin Baker - Oerdrift
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een studiereis naar een onbewoond eiland verandert in een ramp als de studenten en hun begeleiders na een zware storm alles verliezen – het kamp, de voedselvoorraden en alle medicamenten. De groep moet het zien te redden in een door woeste natuur en gevaarlijke chimpansees gedomineerd gebied. Als de overlevenden maanden later worden gered, lijkt het alsof ze dit avontuur harmonieus hebben overleefd. Maar schijn bedriegt...
 
 
Ru S. Freeman - Een rebelse meid
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Latha voelt vanbinnen dat ze meer is dan een dienstmeid, dat ze recht heeft op verfijnde dingen als limoenlimonade en rozenzeep – die ze dan ook steelt als niemand kijkt. Ze droomt van nieuwe schoenen, helemaal van haarzelf. Maar haar leven wordt bepaald door de Vithanages, de familie die haar als bediende in huis nam toen ze vijf jaar oud was. De vernederende manier waarop mevrouw Vithanage Latha op haar plaats zet als ze om haar loon vraagt, doet iets in haar knappen.
 
Santa Montefiore - De affaire
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tijdens een dinertje ontmoet succesvol kinderboekenschrijfster Angelica de charmante Jack. Hij is eigenaar van een wijngaard in Zuid-Afrika en heeft de reputatie van rokkenjager. Angelica is zeer gevleid door zijn aandacht, waardoor ze zich op en top vrouw voelt. Na hun ontmoeting zetten ze hun onschuldige flirt voort per e-mail - dat kan toch zeker geen kwaad? Ze zou tenslotte nooit haar stabiele huwelijk en het geluk van haar kinderen op het spel zetten. Maar dan moet Angelica naar Kaapstad voor de promotie van een van haar boeken, en groeit de flirt uit tot een aiffare.
 
 
Santa Montefiore - Het vlinderkistje
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Federica Campione woont de eerste zeven jaar van haar leven in Chili. Haar Engelse moeder Helena is getrouwd met Ramon, een schrijver. Hij verblijft echter het grootste deel van het jaar in het buitenland. Helena, die niet meer tegen de eenzaamheid kan, stelt hem een ultimatum: hij moet vaker thuis zijn of zij zal met de kinderen naar Cornwall terugkeren.

Ramon weigert en de trotse Helena resteert niets anders dan haar leven in Engeland voort te zetten. Maar Federica's liefde voor haar vader blijft en ze koestert het cadeau dat ij haar ooit gaf: het prachtige ingelegde vlinderkistje.
 
Santa Montefiore - In de schaduw van het palazzo
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Luca Chancellor beseft op een dag dat zijn leven leeg is: zijn huwelijk is voorbij, hij ziet zijn twee dochtertjes nauwelijks en zijn veeleisende baan is niet echt bevredigend. In de hoop meer betekenis aan zijn leven te kunnen geven vertrekt hij naar Italië, naar het liefdevol gerenoveerde palazzo van zijn ouders. Maar het leven aan de zonovergoten kust van Almafi is niet zo vredig als Luca had verwacht. Het palazzo is gevuld met de excentrieke vrienden van zijn moeder en met geesten uit een duister verleden. Hij ontmoet een mysterieuze vrouw en een klein jongetje dat een ongelofelijk geheim met zich meedraagt.
 
 
Santa Montefiore - Onder de ombu-boom
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Sofia Solanas is de dochter van de rijke Argentijnse paardenfokker Paco Solanas, en een Iers plattelandsmeisje, Anna Melody O'Dwyer. Met haar mengeling van Argentijns en Iers bloed is Sofia niet bepaald een dame. Haar wildheid en haar schoonheid maken haar zeer geliefd bij iedereen, behalve bij haar moeder. De levenslustige en vrolijke Sofia botst vaak met de diepgelovige Anna, die in alles de wil van God ziet.
 
Santa Montefiore - Villa Magdelena
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Toscane, 1968. Van buiten de imposante muren van Villa Magdalena probeert een klein, in vodden gehuld meisje een glimp op te vangen van het huis en de schitterende tuinen van een van de machtigste families van Italie. Voor Floriana is het spieden naar het huis een dagelijks ritueel " en een manier om de ellende en armoede van alledag te vergeten. Maar op een warme zomerdag wordt ze betrapt door Dante Bonfanti, de knappe zoon des huizes. Floriana en Dante weten beiden niet hoe hun toekomst door deze ontmoeting zal veranderen.
 
 
Seija Berends - Over geloof hoop en liefde
Verkoopprijs:
 € 3,95
  De achttienjarige Jessica vertrekt uit haar dorp naar de stad Groningen. Ze wil zelfstandig zijn en in de stad een nieuw leven opbouwen. Haar moeder heeft er verdriet van dat ze maar zelden meer thuiskomt. Als Jessica de student Oscar ontmoet, verwatert het contact tussen moeder en dochter helemaal.
Jessica lijkt gelukkig met haar nieuwe leven, maar haar moeder kent haar dochter en twijfelt. Ze denkt terug aan haar eigen jeugd en besluit haar op te zoeken. Dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen...
 
Silvia Avallone - Staal
Verkoopprijs:
 € 19,90
  De dertienjarige Anna en Francesca wonen in hetzelfde appartementencomplex in Piombino, een klein industriestadje aan de Italiaanse kust met uitzicht op het eiland Elba. Elba is voor de rijken en toeristen, en onbereikbaar voor het gewone volk dat zijn brood verdient in de plaatselijke staalfabrieken. De meisjes zijn vanaf hun vroege jeugd onafscheidelijk, maar op de drempel van volwassenheid moeten zij afscheid nemen van hun zo vertrouwde leven en begint alles te draaien om hun verlangen als vrouw bewonderd te worden.
 
 
Sophie van der Stap - En wat als dit liefde is
Verkoopprijs:
 € 17,95
  En wat als dit liefde is vertelt over de bijzondere vriendschap tussen de 28-jarige Tara en de 63-jarige mevrouw De Grenelle. Tara doet in het sociale hart van Parijs de ene ontdekking na de andere en verslijt menig vriendje. Mevrouw De Grenelle observeert haar buren in de straat en verwerkt haar ervaringen s nachts in een studie naar de waarheid achter de dingen.Beiden snakken ze naar verandering. Tara ziet een mogelijkheid haar oppervlakkige leventje een doel te geven en besluit mevrouw De Grenelle te helpen.
 
Stephenie Meyer - Het korte tweede leven van bree tanner
Verkoopprijs:
 € 14,99
  Het korte tweede leven van Bree Tanner is het verhaal van een van de nieuwelingen uit het leger van Victoria in Eclips, Bree Tanner. De novelle registreert de ontwikkelingen binnen het nieuwelingenleger en hun achtervolging van Bella Swan en de Cullens, tot hun onvermijdelijke ontmoeting en de onvergetelijke afloop.
 
 
Stephenie Meyer - Morgenrood
Verkoopprijs:
 € 19,99
  'Je hoeft niet bang te zijn,' mompelde ik. 'Wij horen bij elkaar.' Ik werd helemaal overweldigd door de waarheid van mijn eigen woorden. Dit moment was zo perfect, zo volmaakt, dat er simpelweg niet aan getwijfeld kon worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me tegen zich aan, als zomer en winter. Ik had het gevoel dat elk zenuwuiteinde in mijn lichaam onder stroom stond. 'Voor altijd,' beaamde hij. Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt.
 
Susan Smit - Vloed
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Schitterende, epische, historische roman, gebaseerd op Susan Smit's eigen familiegeschiedenis.

Noordwijk, 1899. Adriana van Konijnenburg weigert haar eerste huwelijksaanzoek. Liever zit ze te lezen of te schrijven, zoals haar vroegere speelkameraadje Henriëtte Roland Holst. Haar vader, hotelier en reder, verandert het vissersdorp in een mondaine badplaats door badkoetsjes op het strand te zetten en een badhotel te beginnen.
 
 
Susan Stam - GTST
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Kris is zestien jaar en kijkt met haar oma naar de eerste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden, een serie die de daaropvolgende twintig jaar een bijzondere rol in haar leven zal spelen. Diezelfde dag ontmoet ze Mick, de liefde van haar leven. Ze beloven elkaar eeuwige trouw. Het lot heeft echter andere plannen.
Ontmoet Kris. Onhandig. Ontwapenend. Ontiegelijk romantisch. Kris is verslaafd aan Goede Tijden, Slechte Tijden. En aan Mick. In haar leven lopen fictie en werkelijkheid dwars door elkaar heen.Is het haar verbeelding die haar parten speelt?
 
Tatiana de Rosnay - Het appartement
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Met Het appartement heeft Tatiana de Rosnay een psychologische pageturner geschreven die doet denken aan Hitchcocks klassieker Rear Window. In een vloeiende stijl en met subtiel opgebouwde spanning weet De Rosnay de lezer tot de laatste pagina in haar greep te houden.
 
 
Tatiana de Rosnay - Kwetsbaar
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Op een middag in Parijs wordt Justines dertienjarige zoon Malcolm geschept door een auto en raakt in coma. De bestuurster van de auto rijdt door, alleen een buschauffeur heeft een glimp opgevangen van het kenteken.
Justine is vertaalster en getrouwd met de Engelse architect Andrew en behalve Malcolm hebben ze nog een dochter, de negenjarige Georgia. Na het ongeluk raken Andrew en Justine van elkaar verwijderd: hij vertrouwt op het politie-onderzoek en probeert het normale leven door te laten gaan, zij raakt totaal ontregeld en gaat zelf op onderzoek uit.
 
Tessa de Loo - Harlekino
Verkoopprijs:
 € 24,95
  Hoewel hij de zoon is van een Nederlandse moeder heeft Saïd een Marokkaanse voornaam, ter herinnering aan de virtuoze ud-speler op wie zijn moeder ooit hartstochtelijk verliefd is geweest. Toen bleek dat ze zwanger was vluchtte hij voor het vaderschap en keerde terug naar Marokko.
Op 21-jarige leeftijd besluit Saïd zijn vader te gaan zoeken, in de hoop een nieuwe identiteit te vinden onder een nieuwe hemel. Een jeugdvriend vergezelt hem tijdens de reis, die in de medina van Fès begint en hen steeds dieper Marokko in brengt - tot in de woestijn en de Hoge Atlas toe.
 
 
Victoria Hislop - Het eiland
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Alexis Fielding staat op het punt een belangrijke beslissing in haar leven te nemen en wil daarom meer weten over het verleden van haar moeder, die opgroeide in een klein dorpje op Kreta, voordat ze naar Londen verhuisde. Alexis reist af naar Kreta en ontdekt daar de dramatische geschiedenis van haar familie.
 
Vikas Swarup - Slumdog Millionair
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Een arme, nauwelijks opgeleide jonge man doet mee aan een indiase televisiequiz en is de eerste deelnemer die alle vragen juist beantwoord. Hij wint het duizelingwekkende bedrag van een miljard roepie. Geen wonder dat iemand gelooft dat een zo eenvoudig iemand over zoveel kennis beschikt en dat hij wordt gearresteerd op verdenking van fraude. Na zijn arrestatie vertelt hij het meeslepende verhaal van zijn turbulente leven – een verhaal waarin de antwoorden op de quizvragen liggen opgeslagen.
 
 
Youp van het Hek - Klein gelijk
Verkoopprijs:
 € 8,50
  Youp leest zijn fanmail altijd met veel plezier, al zit er soms wel eens boze post tussen. Dat is ook de bedoeling. Mensen mogen kwaad worden. Youp prikkelt en plaagt en houdt zijn lezers zo een wekelijkse spiegel voor.
Klein gelijk heet deze bundel. Waarom? Bescheidenheid. Het grote gelijk is aan de betweters en dat is de groep die Youp maar al te graag bestrijdt.
 
Yvonne Keuls - Benjamins Bruid
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Dolores is twaalf jaar al;s zij in 1938 met haar moeder naar Nederland repatrieert. Zij heeft nog geen idee wat het leven voor haar in petto heeft; een bewogen leven, zal later blijken.

Benjamins bruid is het meeslepende en ontroerende levensverhaal van Dolores, maar ook het verhaal van haar Indische familie, haar echtgenoten, vrienden, en vooral het verhaal van haar zoon en diens plaatsvervanger.
 
 
Yvonne Keuls - Lieve koningin
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Koningin Beatrix vierde op 31 januari 2008 haar zeventigste verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid bundelde Yvonne Keuls haar in de Haagsche courant gepubliceerde brieven in deze bijzondere editie. Deze uitgave bevat ook nieuwe, niet eerder gepubliceerde brieven waarin Yvonne Keuls de koningin ' als grootmoeders onder elkaar ' adviezen geeft over het leven.