Boeken-tip.nl
BOEKEN-TIP.NL WINKELWAGEN CONTACT
   
 
Bestsellers
Assortiment


Boek niet gevonden? Klik hier.
 
Binnen Nederland geen verzendkosten!


Voor leveringen buiten Nederland, ook buiten de EU, scherpe verzendkosten!
 
Betalen met iDEAL is mogelijk.


   
 
Assortiment: Roman
 
 
 
A. den Uil-van Golen - Weer helder zicht
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Ester en Heleen zijn vriendinnen en ook als Esther met Ewout van Stralen trouwt, lijkt daarin geen verandering te komen. Ze zoeken elkaar op en blijven hun belevenissen delen.Esther beseft zich eigenlijk weinig van Heleens achtergrond te weten. Dat komt eens te meer naar voren als op een avond haar vriendin haar huilend vertelt welk groot verlies haar heeft getroffen. Ze probeert voor Heleen een goede vriendin te zijn en biedt een helpende hand. De puzzelstukjes lijken op zijn plaats te vallen, maar dan verhuist Heleen plotseling naar Engeland. Is het een vlucht? En zo ja, waarom?
 
A.F.Th. van der Heijden - Tonio
Verkoopprijs:
 € 23,50
  Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om het leven. Het is vroeg in de ochtend als hij, ter hoogte van het Vondelpark in het centrum van Amsterdam, wordt geschept door een auto. Hij wordt in kritieke toestand naar het Academisch Medisch Centrum vervoerd, waar hij diezelfde dag aan zijn verwondingen overlijdt. Tonio zal niet ouder worden dan 21 jaar.
 
 
Ad van Gils - De kleine wist
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Jos de Vet groeit op in een groot arbeidersgezin. Al jong wordt hij ernstig ziek, maar met veel wilskracht overleeft hij die tegenslag. In tegenstelling tot de kinderen uit buurt, is Jos een denker.
Ondanks weerstand van zijn ouders, gaat Jos doorleren. Na de ambachtsschool komt hij in dienst bij de machinefabriek Wisdom en Zonen. In zijn vrije tijd gaat hij bij de smederij van Faas werken. Hier voelt hij zich op zijn plek, heer en meester. Dan doet de directeur van de fabriek een aanbod dat hij niet kan afslaan...
 
Adriaan van Dis - Tikkop
Verkoopprijs:
 € 18,95
  TIKKOP is een roman over verraad, maar ook over vriendschap en liefde voor een taal en een land. Het vertelt de geschiedenis van twee blanke mannen – de Nederlander Mulder en de Zuid-Afrikaan Donald - die als student betrokken raakten bij het internationale verzet tegen de Apartheid. Na veertig jaar halen ze de banden weer aan en verkennen hun gevoelens van weleer: er is een liefde gedeeld, er zijn vrienden verraden, idealen verloochend. De werkelijkheid van het nieuwe Zuid-Afrika lijkt anders dan de droom van toen.
 
 
Andrea Barrett - De reis van de Narwhal
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De reis van de Narwhal is het spannende relaas van een mislukte negentiende-eeuwse Noordpoolexpeditie, waarin Andrea Barrett historische gebeurtenissen en contemporaine wetenschappelijke en filosofische ideeën verwerkt tot een intelligent, spannend avonturenverhaal met scherp getekende personages.
 
Anke de Graaf - Dagboek voor Nadia
Verkoopprijs:
 € 3,95
  In de oorlogsjaren proberen Timon en Lenie Berkhout met hun dochter Lieneke een zo normaal mogelijk leven te leiden. Als op een avond wordt gevraagd een joods meisje van zeventien jaar als onderduiker in hun gezin op te nemen, helpen ze in de nood en doet Marije haar intrede in hun gezin. Ze is zwanger, maar wil niet zeggen wie de vader is. In de maanden die volgen blijkt, dat ze het kind niet wil houden en daarom besluiten Timon en Lenie om het na de geboorte aan te geven als hun eigen kind. Daarbij spreken ze af dat ze Hugo, zodra hij de leeftijd heeft om een en ander te begrijpen, te vertellen wat er is gebeurd.
 
 
Anke de Graaf - Een liefdevolle waarheid
Verkoopprijs:
 € 3,95
  In dit derde deel is Hugo Berkhout een tiener en dikke maatjes met Nieke Winkelaar. Als ze verliefd wordt op Joost Overbeek, verwatert het contact tussen Hugo en Nienke en gaat ieder zijns weegs. Het contact tussen Nadia en haar gezin en de familie Berkhout blijft bestaan, maar kent wel strubbelingen en teleurstellingen. De jaren verstrijken en Hugo vind na zijn studie werk in Utrecht, waar hij ook gaat wonen. Er komt een nieuwe liefde in zijn leven, maar toch mist Hugo iets in hun relatie. Tijdens een weekendje thuis vertelt zijn zus Lieneke dat ze een neef van Nienke heeft gesproken en het verleden herleeft.
 
Ann Brashares - De laatste zomer
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Alice en Riley verheugen zich op de lange zomervakantiein het strandhuis van hun ouders op Fire Island. Het herinnert hen aan hun jeugdjaren, toen de zussen elke
zomer op het eiland doorbrachten, samen met hun buurjongen
Paul. Maar die tijdenzijn voorbij. Ze zijn volwassen geworden.
Wanneer Paul aankondigt dat hij deze zomer weer naar Fire Island zal komen, roept dat bij de zussen
tegenstrijdige gevoelens op. Alice, Riley en Paul waren destijds meer dan vrienden – soulmates bijna.
 
 
Anne Sietsma - Mayke
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Op een dag wordt bij Agatha, de dochter van zilversmid Roorda, een meisje, Mayke, gebracht. 'Haar vader moet nu voor haar zorgen' is de boodschap, maar niemand begrijpt het verhaal. Notaris Johannes Douma, de man van Marije, wordt haar voogd en Mayke wordt ondergebracht bij een bakkersgezin. Intussen groeit er een hechte vriendschap met de vrolijke dienstbode Brechje en haar wat stugge broer Folkert, die meesterknecht is. Als stukje bij beetje duidelijk wordt hoe een en ander in elkaar zit, brengt dat een complete ommekeer in Maykes leven teweeg.
 
Arjen Terpstra - Het Eagleton zegel
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Nadat zij door de meedogenloze Engelsen van hun geboortegrond zijn verdreven, waaieren de Eagletons uit over de wereld. Hun bloed mengt zich met dat van Schotten, indianen en Friezen, maar Iers blijven ze. Ze werken, vechten, lijden en beminnen en worden voortgedreven door een onbenoembare hartstocht. Wat hen verbindt zijn de helften van het gebroken Eagleton-zegel − sleutel tot het familiekasteel − die moeten worden samengesmolten om het lot van de familie om te buigen.
 
 
Arnon Grunberg - Huid en haar
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Roland Oberstein, universitair docent economie, gespecialiseerd in de geschiedenis van de bubbel, is vader en gelukkig gescheiden. Zijn vriendin Violet, ontwerpster van damestassen, wordt tot wanhoop gedreven al Oberstein onaangedaan lijkt te zijn door haar overspel en het zelfs wel spannend zegt te vinden. Op een conferentie in Frankfurt over de Holocaust, waar Oberstein een lezig geeft over de economische gevolgen van genocide, ontmoet hij Lea, biografe van kampcommandant Rudolf Hoss.
 
Arnon Grunberg - Tirza (filmeditie)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De vrijheid mag lonken, maar liefst niet de hele dag wanneer de vrijheid uitsluitend tijdens de zomervakantie lonkt, is het leven al zwaar genoeg. Jörgen Hofmeester is vader van twee dochters en werkzaam voor een gerenommeerd bedrijf. Dankzij een uitgekiend financieel beleid woont hij op stand: bandeloosheid leidt tot rampen. Stilstand is voor Hofmeester de voorwaarde voor liefde en geluk. Loom houdt hij van zijn dochters.
 
 
Arthur Japin - Maar buiten is het feest
Verkoopprijs:
 € 21,95
  Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel.
Onder druk van de dreigende publiciteit komen herinneringen boven aan haar jeugd, waarin zij niet alleen zelf misbruikt werd maar ook onophoudelijk bekeken en begluurd.
 
Arthur Japin - Vaslav
Verkoopprijs:
 € 21,95
  Een historische roman over passie, roem, oorlog en nietsontziende liefde.
Op het hoogtepunt van zijn roem richt de wereldberoemde balletdanser Vaslav Nijinski zich midden in een optreden tot zijn publiek. 'Nu is het kleine paardje moe,' zegt hij en loopt het toneel af. De rest van zijn leven, nog 31 jaren, brengt hij door zonder te spreken en zonder ooit nog te dansen.
In het mondaine skioord Sankt Moritz reconstrueren drie ooggetuigen de gebeurtenissen rond deze noodlottige dag, 19 januari 1919, ieder vanuit zijn of haar eigen optiek.
 
 
Benoite Groult - Uit liefde voor het leven
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Als Marion de aantrekkelijke Ier, Brian ontmoet, stort ze zich in een gepassioneerde affaire. Ze had zich jaren geleden al neergelegd bij het feit dat haar huwelijk niet zo gelijkwaardig was als ze van tevoren had gehoopt. Maar nu, met Brian, gaan de verhoudingen langzaam schuiven. Marions moeder Alice, is in de tachtig, maar verwerpt ze het idee dat ze 'te oud' zou zijn. Te oud om stukken voor een vrouwenblad te schrijven, om een computer aan te schaffen, om haar kleinkinderen goed te begrijpen... Ze weigert zich door haar leeftijd te laten hinderen, ondanks de hindernissen van de moderne tijd.
 
Benoite Groult - Zout op mijn huid & Uit liefde voor het leven
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Benoite Groult (Parijs, 1920) is een van de belangrijkste schrijfsters van het hedendaagse Frankrijk. Ter gelegenheid van haar negentigste verjaardag in 2010 zijn nu haar twee grootste succesromans gebundeld.
 
 
Bernlef - De een zijn dood
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Oud-rechercheur Wim Terlinde is op zoek naar nabestaanden van de overleden Roderick Vos en komt uit bij twee vrouwen die in diens leven een rol hebben gespeeld. Als een van hen in een psychose beland blijkt te zijn, drukt hij samen met de andere vrouw de erfenis van Vos achterover. Maar dan ontmoeten de vrouwen elkaar, in de ruige Schotse hooglanden. Vanaf dat moment neemt het verhaal een wending die zichtbaar maakt hoe ingrijpend de psychische gevolgen van misbruik en ongewenste seksualiteit kunnen zijn. De dramatische ontknoping is even schokkend als onvoorzien.
 
Bert Wagendorp - Ventoux
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Op 25 juni 1982 verongelukt de jonge Peter Seegers op de Mont Ventoux. Dertig jaar later gaan zijn vijf beste vrienden, vier mannen en een vrouw, terug naar de Provence. Wat is er dertig jaar geleden gebeurd? Kun je schuld hebben aan het noodlot? Wat moet je nog, als de vijftig nadert? Waarom gaan ze terug?
En verder: is het verstandig je fietsketting te reinigen met petroleum, waaraan moet je denken als je in het Bos omhoogrijdt, word je gelukkig van de snaartheorie, loopt in het leven wel eens iets goed af?
 
 
Beth Harbison - Was ik maar…
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Drie vrouwen die té ver gaan om te bereiken wat ze willen: Holly heeft er alles voor over om dun te zijn. Lexi droomt ervan rijk te zijn. Nicola zou zo graag mooi zijn. Samen komen ze erachter dat geluk een keerzijde heeft. Beth Harbisons feelgood is herkenbaar voor elke vrouw die weleens droomt: 'Was ik maar…'.
 
Boris Pasternak - Dokter Zjivago
Verkoopprijs:
 € 25,00
  In het eerste kwart van de twintigste eeuw komt Rusland in een draaikolk van veranderingen terecht: de Eerste Wereldoorlog kost aan vele mannen het leven, de Russische Revolutie werpt het tsarenregime omver en de binnenlandse strijd tussen de Roden en Witten zaait verdeeldheid onder de bevolking. Alles en iedereen wordt meegesleurd in deze maalstroom. Niets zal ooit meer hetzelfde zijn.
 
 
C.J. Sansom - Winter in Madrid
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Najaar 1940, na de Spaanse burgeroorlog ligt Madrid in puin. De nazi's rukken op in Europa. Spanje heeft zich neutraal verklaard, maar heimelijk koestert Franco de wens om zich bij Hitler aan te sluiten.
Oorlogsveteraan Harry Brett wordt door de Britse geheime dienst gevraagd het vertrouwen te winnen van zijn oude vriend Sandy Forsyth, die ervan wordt verdacht louche contacten te onderhouden met de Spaanse falangisten.
 
Candace Bushnell - Carries dagboeken
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Candace Bushnell debuteerde met de wereldwijde bestseller Sex and the City, die de basis was voor de gelijknamige hitserie en bioscoopfilm. Ook schreef zij de succesvolle romans 4 Blondes, Hogerop, Lipstick Jungle en 1 Fifth Avenue. Stuk voor stuk scherpzinnige en geestige romans over moderne vrouwen op zoek naar liefde en geluk.
 
 
Candace Bushnell - Sex & the city
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Wereldwijd herkennen miljoenen vrouwen zich in Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha, vier eigenzinnige vriendinnen uit New York. Ze worstelen met het moderne leven in de grote stad, met de seksuele vrijheid en vooral met mannen. Ze bezoeken feesten en nachtclubs, op zoek naar amoureuze spanning, sappige roddels en _ uiteindelijk toch ook _ hartstocht en liefde. Sex and the City is een van de meest hilarische en onweerstaanbare boeken aller tijden.
Candace Bushnell is de auteur van scherpzinnige en geestige romans over de zoektocht van de moderne vrouw naar liefde en geluk.
 
Carlos Ruiz Zafón - Het spel van de engel (hardcover)
Verkoopprijs:
 € 25,00
  In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martín, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog.
David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt als kind verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken.
 
 
Carlos Ruiz Zafón - Het spel van de engel (paperback)
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martín, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog.
David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt als kind verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken.
 
Carlos Ruiz Zafón - Schaduw van de wind
Verkoopprijs:
 € 10,00
  In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven door een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver.
 
 
Carlos Ruiz Zafon - De nevelprins
Verkoopprijs:
 € 15,00
  De Nevelprins gaat over de 13-jarige Max Carver die met zijn familie verhuisd naar een dorp aan de kust, in een oud huis. Het huis blijkt vele geheimen en verhalen te bevatten. In de ommuurde tuin van het huis staat een angstaanjagend beeld van een clown. Max heeft het vreemde gevoel dat de clown hem wenkt. Terwijl het gezin Carver zich installeert en probeert te wennen, krijgen ze er in toenemende mate een ongemakkelijk gevoel bij. Zo heeft Max oudste zuster vreemde dromen, en zijn jongste zus hoort stemmen in haar kledingkast
 
Catalijn Claes - De griendwerkers
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als Maarten Kooistra hertrouwt met de weduwe Fem Drijfhout, wordt dit huwelijk niet wat hij ervan verwacht had. Waar Maarten hoopte op warmte en gezelligheid, ziet Fem in het huwelijk vooral een waarborg voor haar oude dag. Langzaam maar zeker zoekt Fem toenadering tot haar stiefzoon, Ward.
Als blijkt dat Fem zwanger is van Ward, vlucht Ward uit de Grienden. Hij monstert aan op de wilde vaart. In het dorp wordt het kind van Fem gezien als de zoon van Maarten. Als jaren later zowel Maarten als Fem overlijden, nemen zij hun geheim met zich mee.
 
 
Catalijn Claes - Geen akker om te zaaien
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Catalijn ClaesGeen Akker om te ZaaienAls zijn vader hertrouwt met de veel jongere Carolien Verwaverem, vertrekt Roef Aalders van de Ora et Labora. Zeven jaar leidt hij een zwervend bestaan. Dan overlijdt zijn vader en keert Roef terug.Testamentair is vastgelegd dat ook Carolien op de boerderij mag blijven wonen. Langzamerhand verandert Roefs kijk op zijn stiefmoeder. Roef leert Carolien waarderen, en wordt verliefd op haar. Maar Carolien wijst hem zijn plaats. Ze trouwt en krijgt kinderen. Welke toekomst is er dan nog voor Roef?
 
Cathy Kelly - Eens in je leven
Verkoopprijs:
 € 17,90
  Ingrid Fitzgerald heeft haar man David, de eigenaar van Kenny's warenhuis, dag en nacht terzijde gestaan. Ook heeft ze kans gezien zelf een glanzende carrière op te bouwen. Op een dag ontdekt Ingrid een geheim dat haar wereld op zijn grondvesten doet schudden.
Natalie Flynn is de huisgenote van Ingrids dochter Molly. Terwijl de liefde plotseling haar leven binnendringt, begint de moederloze Natalie vragen te stellen die ze nooit eerder durfde te uiten. Maar zullen die haar helpen om erachter te komen wie zij werkelijk is?
 
 
Cecelia Ahem - P.S. Ik hou van je
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Holly en Gerry zijn een jong getrouwd stel. De twee maken vaak grapjes over het feit dat Holly niet zonder Gerry zou kunnen leven. Het idee van 'De Lijst' was dan ook eigenlijk als grap bedoeld: als Gerry iets zou overkomen, zou hij een lijst voor Holly achterlaten met dingen die ze zou moeten doen. Wanneer Gerry ongeneeslijk ziek wordt stort Holly's wereld in. Een paar maanden na zijn dood besluit ze een mysterieus pakje op te halen bij haar ouders. Gerry blijkt zonder dat ze het wist woord te hebben gehouden, en heeft De Lijst opgesteld. In het pakje bevindt zich, voor iedere maand, een envelop met een opdracht...
 
Charles Lewinsky - De verborgen geschiedenis van Courtillon
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een vreemdeling arriveert in Courtillon, een slaperig dorpje in de Franse provincie. Het lijkt er vredig en de tijd is er stil blijven staan. Precies de juiste plek voor de vreemdeling, die in stilte een ongelukkige liefdesaffaire wil verwerken. Hij besluit te blijven. Hoe langer hij echter de schijnbaar intacte wereld van zijn buren gadeslaat, des te meer scheurtjes worden er zichtbaar. De dorpsbewoners lijken allemaal een onaangenaam geheim te bewaren, waarvan de oorsprong decennia oud is. Zelfs als er sprake is van brandstichting en moord, wordt geprobeerd de sporen naar een nooit bestrafte misdaad uit te wissen.
 
 
Charles Lewinsky - Het lot van de familie Meijer (hardcover)
Verkoopprijs:
 € 25,00
  Als op een nacht in 1871 een ver familielid bij de deur van de Meijers aanklopt, kan niemand vermoeden dat hun leven vanaf dat moment radicaal zal veranderen. Hun wereld in het dorp Endingen is op dat moment klein, maar nog intact. Dan duikt wervelwind Janki op, een ver familielid, al weet niemand er het fijne van. Een jaar later heeft hij een bruid - de aangenomen dochter annex dienstmeid Chanele, een vrouw die op vele momenten een beslissende rol gaat spelen in het leven van de Meijers - en een stoffenwinkel in Baden.
 
Charles Lewinsky - Het lot van de familie Meijer (paperback)
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Als op een nacht in 1871 een ver familielid bij de deur van de Meijers aanklopt, kan niemand vermoeden dat hun leven vanaf dat moment radicaal zal veranderen. Hun wereld in het dorp Endingen is op dat moment klein, maar nog intact. Dan duikt wervelwind Janki op, een ver familielid, al weet niemand er het fijne van. Een jaar later heeft hij een bruid - de aangenomen dochter annex dienstmeid Chanele, een vrouw die op vele momenten een beslissende rol gaat spelen in het leven van de Meijers - en een stoffenwinkel in Baden.
 
 
Charles Lewinsky - Terugkeer ongewenst
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Het deels waargebeurde, deels fictieve levensverhaal van de Joodse acteur, entertainer en regisseur Kurt Gerron, die in de jaren twintig en dertig grote triomfen vierde in Berlijn. In 1933 vlucht hij voor de nazi s en belandt via Wenen en Parijs in Nederland, waar hij onder andere meewerkt aan verschillende Nederlandse speelfilms. Samen met zijn vrouw Olga wordt hij in 1943 geïnterneerd in Westerbork en van daar gedeporteerd naar Theresienstadt, waar de SS hem vraagt een film te maken waarin het vernederende gettobestaan wordt voorgesteld als een paradijs....
 
Chaterine Cookson's - Belofte van geluk
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tilly Trotter lijkt eigenlijk haar geluk gevonden te hebben met haar verloofde Steve McGrath. Maar terwijl voor Tilly alles goed is gekomen gaat het mis met iedereen wan wie ze houdt.
Haar zoon Willy weigert zijn buitenechtelijke kind te erkennen en haar geadopteerde dochter Josefina is gedeprimeerd sinds de zoektocht naar haar biologische ouders. Met Steve aan haar zijde is Tilly ervan overtuigd dat ze haar kinderen kan helpen, maar ze heeft geen rekening gehouden met Steves moeder, een verbitterde oude vrouw, die niet zal rusten voor ze Tilly’s geluk heeft verstoord.
 
 
Chris Cleave - Kleine bij
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Dit is een verhaal over twee vrouwen. Ze hebben elkaar ontmoet op een paradijselijk Afrikaans strand, en een van hen heeft een verschrikkelijke keuze moeten maken. Twee jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw, en dat is waar het verhaal begint.

Op het moment dat je begint te lezen, wil je je vrienden erover vertellen. Maar vertel hun alsjeblieft ook niet waar dit boek over gaat. Door de magie van het boek komen ze het vanzelf te weten.
 
Chris Cleave - Licht ontvlambaar
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Dit lijkt het verhaal van een gewone vrouw uit een buitenwijk in Londen. Dat is het ook, maar vanaf de eerste pagina ontvouwt zicht een onnoemelijk aantal bizarre gebeurtenissen. Op het moment dat de vrouw vreemdgaat met haar overbuurman, veranderd de wedstrijd Arsenal-Chelsea op tv in een vlammenzee. Zij realiseert zich dat haar man en zoontje in het stadion zijn. De twee blijken twee van de vele slachtoffers van een terroristische aanslag. Het verlies leidt tot groot verdriet en wanhoop, maar vormt vreemd genoeg ook de opmaat voor een nieuw, uitdagend leven.
 
 
Clemens Wisse - De weeshoeve als erfenis
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Alie woont met haar man, de ex-priesterstudent Cor Saarberg, haar zoontje Jan en haar moeder op de riante Weeshoeve. Jan is voorbestemd later op de Weeshoeve te gaan boeren, maar zelf heeft hij andere plannen. Hij wil reder worden, net als de zoon van weduwe Scheltenaar, waar hij wel eens logeert. Wat Jan niet weet is dat reder Thomas Scheltenaar zijn vader is. Maar hoe ouder hij wordt, hoe groter de gelijkenis tussen de twee. Als Jan van Cor de waarheid hoort is hij echter woedend. Beslist weigert hij ieder contact met de familie Scheltenaar. Maar daar laat Thomas Scheltenaar het niet bij zitten.
 
Connie Palmen - Lucifer
Verkoopprijs:
 € 12,50
  In de zomer van 1981 valt de vrouw van de componist Lucas Loos op een Grieks eiland in een veertig meter diepe afgrond. De turbulente verhouding tussen de homoseksuele Lucas Loos en de flamboyante Clara Wevers vormt aanleiding tot een stroom van geruchten rondom deze ongelukkige val. 25 jaar na de dood van Clara gaat de schrijver op onderzoek uit. Via een aantal kleurrijke personages dat het Amsterdam van de jaren tachtig bevolkte, stuit ze op onverwachte bronnen. Was de dood van Clara Wevers al jarenlang aangekondigd in een muzikaal of journalistiek oeuvre of was haar val een verschrikkelijk ongeluk?
 
 
Connie Palmen - Lucifer (gebonden)
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In de zomer van 1981 valt de vrouw van de componist Lucas Loos op een Grieks eiland in een veertig meter diepe afgrond. De turbulente verhouding tussen de homoseksuele Lucas Loos en de flamboyante Clara Wevers vormt aanleiding tot een stroom van geruchten rondom deze ongelukkige val. 25 jaar na de dood van Clara gaat de schrijver op onderzoek uit. Via een aantal kleurrijke personages dat het Amsterdam van de jaren tachtig bevolkte, stuit ze op onverwachte bronnen. Was de dood van Clara Wevers al jarenlang aangekondigd in een muzikaal of journalistiek oeuvre of was haar val een verschrikkelijk ongeluk?
 
Conny Braam - De handelreiziger van de Nederlandsche Cocaine Fabriek
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Op 31 juli 1917 klimt de Engelse onderwijzer Robin Ryder in de buurt van Ieper een loopgraaf uit en rent overmoedig de Duitse mitrailleurs tegemoet. Drie dagen later raakt hij zwaargewond door een Duitse granaat; voortaan moet hij zijn gezicht verbergen achter een maskertje. Op ongeveer hetzelfde moment haalt zijn leeftijdsgenoot Lucien Hirschland, handelsreiziger van de bloeiende Nederlandsche Cocaine Fabriek, een grote order binnen van een Engelse farmaceutische firma, en kort daarop sluit hij met een inkoper van het Duitse leger een lucratieve deal.
 
 
D. Chaviano - Het eiland van de oneindige liefdes
Verkoopprijs:
 € 5,00
  Door een merkwaardig toeval komt de Cubaanse journaliste Cecilia in contact met een mysterieuze vrouw, Amalia geheten. Amalia beschikt over een schat aan verhalen over Cuba en stukje bij beetje onthult zij aan Cecilia de lotgevallen van drie families, die in de negentiende eeuw van verschillende continenten naar Cuba zijn gekomen. Door de verhalen van Amalia ontdekt Cecilia haar werkelijke gevoelens voor Cuba.Dit is een onvergetelijke liefdesroman over het mysterieuze Cuba, het eiland dat tot ieders verbeelding spreekt.
 
Daphne Deckers - Alles is zoals het zou moeten zijn
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Iris Vandenberg heeft het prima voor elkaar. Ze is eindredacteur bij een hip productiebedrijf, de liefde van haar leven Pieter heeft een goedbetaalde baan als arts en als kers op de taart is haar droomwens om kinderen te krijgen in vervulling gegaan: ze is zwanger. Ineens wordt alles anders als Pieter haar vlak na de bevalling verlaat om met een jonge collega ontwikkelingswerk in Afrika te gaan doen. Daar zit ze, bijna dertig, in een te groot huis met een baby, een kwijlende hond, zwangerschapskilo’s en flinke concurrentie op haar werk.....
 
 
Dwarsligger - Herman Koch - Het diner
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, etcetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk overmoeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten.
 
E L James - De vijftig tinten trilogie
Verkoopprijs:
 € 39,90
  De Vijftig tinten-cassette bundelt de drie delen van de succesvolste erotische trilogie aller tijden.
De jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele komt onverwachts in aanraking met de charismatische, mysterieuze miljonair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten. Toch trekt hij haar steeds dieper zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.
 
 
E L James - Vijftig tinten donkerder
Verkoopprijs:
 € 15,00
  In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair.
Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden.
 
E L James - Vijftig tinten vrij
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Toen Anastasia Steele de gedreven en getraumatiseerde zakenman Christian Grey voor het eerst ontmoette, ontvlamde er een sensuele affaire die hun beider levens voorgoed zou veranderen.
Ana wist altijd al dat het niet gemakkelijk zou zijn om van Christian Grey te houden, maar nu zorgt hun relatie voor allerlei onvoorziene uitdagingen. Zo moet Ana leren omgaan met Christians extravagante levensstijl zonder haar eigen integriteit of onafhankelijkheid te verliezen, en moet Grey zijn dwangmatigheid zien te bedwingen en de gruwelen uit zijn verleden gaan accepteren.
 
 
E.L. James - Vijftig tinten grijs
Verkoopprijs:
 € 15,00
  De jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele komt onverwachts in aanraking met de charismatische, mysterieuze miljonair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.
 
Elizabeth Gilbert - Eten, Bidden en Beminnen (filmeditie)
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een ambitieuze, hoogopgeleide vrouw zich zou kunnen wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Ze besluit dat het tijd is voor een zoektocht naar de dingen die ze mist in haar leven: plezier, toewijding en evenwicht, en gaat op reis. In Italië maakt ze kennis met la dolce vita, in India met tempelvloeren die geschrobd moeten worden en in Indonesië met een excentrieke medicijnman – en haar grote liefde.
 
 
Elizabeth Gilbert - Eten, bidden, beminnen
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op haar dertigste heeft Elizabeth alles wat een moderne vrouw zich kan wensen. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwachting. Twee jaar later, na een bittere scheiding en een hevige depressie, besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: Ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk doet ze drie landen aan. In Italië leert ze La Dolce Vita kennen. In India verdiept ze zicht in meditatie en schrobt ze tempelvoeren, in Indonesië ontdekt ze de balans tussen ernst en lichtvoetigheid en ontmoet ze haar grote liefde.
 
Elizabeth Gilbert - Toewijding
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Trouwen, dat nooit! Elizabeth Gilbert en Felipe ontmoeten elkaar in Indonesië en beloven elkaar eeuwige trouw, maar ze zweren ook dat ze nooit met elkaar zullen trouwen.
Hun idylle wordt ruw verstoord als de Amerikaanse immigratiedienst Felipe op het vliegveld arresteert en hem het land uitzet. Elizabeth en Felipe worden alsnog voor de keuze gesteld: trouwen of nooit meer tot de VS toegelaten worden.
 
 
Elizabeth Kostova - De historicus
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Op een avond vindt een zestienjarig meisje, thuis in Amsterdam, een vreemd boek in de bibliotheek van haar vader. Ook ontdekt ze enkele verontrustende brieven. Op zoek naar het waarom van deze brieven stapt ze een wereld vol intriges binnen en maakt kennis met vier historici die hun reputatie, hun geestelijke gezondheid en hun leven op het spel zetten om een middeleeuws geheim te ontcijferen dat tot op de dag van vandaag een bedreiging vormt.
 
Ellen Block - De taal van het zand
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Nadat haar man en haar zoontje zijn omgekomen bij een brand, weet Abigail niet hoe ze verder moet. In een poging alles te vergeten, wordt ze vuurtorenbewaarder op een afgelegen eiland.
Maar haar buitengewone nieuwe buren, een dreigende orkaan en de inbraken die de kleine gemeenschap teisteren zorgen ervoor dat Abby haar gevoelens wel onder ogen moet zien. De taal van het zand is een meeslepende roman met een innemende hoofdpersoon over een universeel thema als verlies.
 
 
Enrique Moriel - De stad zonder tijd
Verkoopprijs:
 € 22,95
  Een met raadselen omgeven dood: in Barcelona wordt hij het lijk van een oude aristocraat gevonden waaruit al het bloed is weggezogen. Bij het lichaam worden wel bloedsporen gevonden, maar de tests wijzen uit dat dat van een andere bloedgroep is dan van de dode.
Marta Vives, de jonge assistente van advocaat Marcos Solana, krijgt de opdracht de ware toedracht achter deze dood te onderzoeken. Het wordt een tocht die haar in contact brengt met duister krachten en oude familievetes die al eeuwen de geschiedenis van de stad bepalen.
 
Erica James - Een nieuw begin
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Clayton Miller maakt een rommeltje van zijn leven. Hij heeft een writer's block en zijn carrière als comedyschrijver zit al jaren in het slop. Zijn vriendin heeft hem verlaten en woont nu samen met Claytons vroegere beste vriend, met wie hij een van de succesvolste comedyseries ooit schreef. Als hij een enorme stommiteit begaat, die grote gevolgen heeft, duikt hij onder een andere naam onder op het platteland. In het afgelegen landhuis ontmoet hij Alice Shoemaker. Zij werkt als voice-over en heeft een vriendin beloofd dat ze wel een handje wil helpen in Cuckoo House.
 
 
Erica James - Schaduwleven
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Lydia woont al jaren in Venetië, waar ze zich thuis voelt. Op een dag wordt ze totaal van haar stuk gebracht door een gezicht in de menigte. Dit brengt het vreselijke geheim weer naar boven waarvan ze geloofde dat ze het diep begraven had. Lydia zal uit de schaduwen van haar beschutte leven in Italië moeten komen om in Engeland haar verleden onder ogen te zien.
 
Erica James - Zussen voor altijd
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Harriet Swift heeft haar leventje perfect op orde: ze is 32, heeft een goede baan, een leuke flat en een nieuwe vriend. Dat verandert in één klap als haar enige zus en hartsvriendin, Felicity, omkomt bij een afschuwelijk ongeluk. Als voogd van Felicity's twee jonge kinderen voelt Harriet zich genoodzaakt haar geordende, stadse leventje achter zich te laten. Ze keert terug naar haar ouderlijk dorp om de hulp van haar ouders in te schakelen. Haar leven wordt nog verder op z'n kop gezet als ze erachter komt dat Felicity meer geheimen had dan ze kon vermoeden.
 
 
Esther Gerritsen - De kleine miezerige god
Verkoopprijs:
 € 21,90
  Dominique is naar Amsterdam verhuisd. Nieuw werk, een nieuwe huis, goede voornemens: alle voorwaarden voor een mooie start. Maar Dominique raakt verstrikt in een vriendschap met haar opdringerige onderbuurvrouw en ze belandt in een affaire met de oerlelijke Kris. De kleine onschuldige god, door Dominique in het leven geroepen omdat er toch iemand getuige moet zijn van har leven, kijkt werkeloos toe.
 
Esther Verhoef - Rendez vous
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk waar het klimaat beter, de mensen minder gehaast, de omgeving weidser, de natuur meer aanwezig, en de algehele stemming vrolijker is? Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d'hôtes. De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden?
 
 
Fiona Neill - Het geheime leven van een ploetermoeder
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Lucy Sweeney is een ploetermoeder: een zeer chaotische thuis-blijf-moeder van drie kinderen en vrouw van de architect Tom. Stapels wasgoed en afwas, ongeordende financiën, ongeopende post zijn schering en inslag in huize Sweeney. Terwijl Lucy in alle huishoudelijke chaos probeert te overleven, al weken geen seks met haar man heeft gehad en Robert Bass, haar aandacht op het schoolplein heeft getrokken, vindt ze het tijd om weer aan zichzelf te denken. De wederzijdse aantrekkingskracht tussen een Lucy en Robert begint als een aangename afleiding. Maar de spanning tussen hen wordt steeds groter.
 
Franca Treur - Dorsvloer vol confetti
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Hoeveel kracht hebben woorden? Hoe onschuldig zijn de fantasieën van een meisje van twaalf? De jonge Katelijne groeit in de jaren tachtig en negentig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekeringsgeschiedenissen.
 
 
Frans Brieffies - Dorpsvriendinnen
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als Afra, Ans, Bep, Duw en Martha elkaar leren kennen op het Westfriese dorpsschooltje worden de vijf al snel vriendinnen. Het is een vriendschap die niet overgaat, het vijftal blijft gezamenlijk optrekken en samen dromen ze van een mooie toekomst. Langzaam maar zeker komen er echter breuken in hun vriendschap. Als de meisjes een vrijer krijgen op gaan trouwen, of als arm en rijk pijnlijk zichtbaar wordt of een van hen verhuisd. De verschillen worden groter, pijnlijker en soms onoverkomelijk, zoals tijdens de Duitse bezetting blijkt.
 
Gabriel Garcia Marquez - Liefde in tijden van cholera
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Filmeditie van onvergetelijke liefdesromanRuim 250.000 exemplaren verkocht in NederlandLiefde in tijden van cholera is het onvergetelijke liefdesverhaal van Florentino Ariza en Fermina, in première gaan. Geregisseerd door Mike Newell, met een script van Ronald Harwood (The Pianist). Niets kan echter tippen aan het boek: op ongeëve - naarde wijze brengt Gabriel García Márquez de grote thema's liefde, dood, ouderdom, noodlot en begeerte samen in een mild en menselijk universum
 
 
Geert mak - Reizen zonder John
Verkoopprijs:
 € 24,95
  'Voor ons, kinderen van de jaren 50, was Amerika een droomland'
Altijd al was Amerika een 'geheime liefde' voor Geert Mak. Het land hield hem een spiegel voor waarin hij Europa en Nederland telkens weer met nieuwe ogen kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf. In Reizen zonder John volgt Mak het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef hij in de klassieker Reizen met Charley......
 
George Mastras - Tranen over Kashmir
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Als het ontzielde lichaam van de Franse toeriste Yvette in Pakistan wordt gevonden, geldt de Amerikaanse advocaat Nick Sunder, die enkele maanden als backpacker in Yvettes gezelschap heeft gereisd, onmiddellijk als hoofdverdachte. Opgesloten in een smerige cel in de Pakistaanse stad Peshawar onderwerpt de lokale politie hem aan gruwelijke martelingen om een bekentenis los te krijgen.Nick weet te ontsnappen, waarna hij te voet via het bergachtige grensgebied tussen Pakistan, Afghanistan en India naar veiliger grond probeert te komen.
 
 
George Mastras - Tranen over Kashmir (midprice)
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Als het ontzielde lichaam van de Franse toeriste Yvette in Pakistan wordt gevonden, geldt de Amerikaanse advocaat Nick Sunder, die enkele maanden als backpacker in Yvettes gezelschap heeft gereisd, onmiddellijk als hoofdverdachte. Opgesloten in een smerige cel in de Pakistaanse stad Peshawar onderwerpt de lokale politie hem aan gruwelijke martelingen om een bekentenis los te krijgen.Nick weet te ontsnappen, waarna hij te voet via het bergachtige grensgebied tussen Pakistan, Afghanistan en India naar veiliger grond probeert te komen.
 
Gerda van Wageningen - De gouden ketting
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Wanneer ook de vader van Bonne Versuylen overlijdt, wordt de negentienjarige wees door haar oom opgevangen op zijn kasteel, Slot Haamstede. Bonnes vader had schulden gemaakt, zodar het huis met inboedel en al verkocht moest worden. Het enige wat ze mocht houden was een secretaire. Maar, wat haar oom niet wist was, dat ze een gouden ketting, een erfstuk van haar moeder, onder haar kleren droeg.
 
 
Gerda van Wageningen - Vertrouwde haven
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Het is begin jaren veertig en de wereld houdt zijn adem in, als de macht van Hitler steeds verder toeneemt. Nederlandse Rijnschippers zijn voor hun bestaan echter afhankelijk van het vervoeren van vracht op het Duitse Roergebied en zien de veranderingen daar ongerust aan. Als de familie Van Eeghen door een ramp wordt getroffen, erft Maryse een binnenschip, waar ze Kees Oversier als haar zetschipper op laat varen. Al snel leidt dit tot onverwachte, maar zeer gelukkige veranderingen in haar leven.
 
Gerda van Wageningen - Voorbij de horizon
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Door de ontmoeting van Vera Constandse met schipper Manus van Limborgh krijgt haar leven een nieuwe wending. Ze trouwen, maar al spoedig blijkt hoe moeilijk er met Manus te leven is. Korte tijd later volgt de grote beurskrach van 1929, waardoor het moeilijke tijden voor de binnenschippers worden. Velen van hen varen op het Duitse Roergebied om hun brood te verdienen.Gelukkig krijgt Vera veel steun van Marien en zijn vrouw Ciel, maar ook andere mensen die ze regelmatig op het water ontmoet, helpen haar om, na een paar moeilijke jaren, weer een mooi leven te krijgen.
 
 
Gerda van Wageningen - Zilveren draden
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als Hetty ontdekt dat haar zwager geld van zijn bejaarde moeder steelt, en erger nog, breekt er een moeilijke tijd voor haar aan.
Wanneer haar eigen vader ziek wordt en haar dochter een beroep op haar doet, om op de kleinkinderen op te passen, kan ze alles nog maar moeilijk combineren met haar deeltijdbaan. Ondertussen ziet haar man reikhalzend uit naar zijn pensioen. Het blijkt lastig om in deze tijd steun bij elkaar te zoeken en samen aan de eisen te voldoen, die het moderne leven aan hen stelt.
 
Greetje van den Berg - Een ander gezicht
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Diana van Vossen en Christine Simons zijn al vanaf hun middelbare schooltijd onafscheidelijk en dikke vriendinnen. Dat verandert niet, ook niet als Diana met Erik-Jan trouwt en Christine met de oudere Berry. Er komen kinderen, hun levens veranderen, maar hun vriendschap blijft. Heel onverwacht overlijdt Erik-Jan en blijft Diana achter met drie kinderen. Er volgt een zware periode voor Diana maar Christine staat steeds voor haar klaar. Drie jaar later legt Diana contact met Ruud, een gescheiden vader van eveneens drie kinderen.
 
 
Greetje van den Berg - Het einde van later
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Christa Mooiweer en haar buurmeisje Katja zijn dikke vriendinnen. Na verloop van tijd komen Ante, Jildou en Marcus erbij en zo ontstaat 'de vriendenclub van vijf'. Op een noodlottige zaterdagavond verandert hun leven ingrijpend als twee van de vijf vrienden bij een auto-ongeluk om het leven komen.
In het dorp wordt druk gespeculeerd over de oorzaak, maar Christa kan zich in eerste instantie niets herinneren. Ze worstelt met schuldgevoelens omdat zij de auto bestuurde. Dan komt de waarheid boven water, maar niet iedereen in het dorp kan dat accepteren.
 
Greetje van den Berg - In nevel gehuld
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Lotte Pardoen is diep teleurgesteld in haar oudste dochter Filippa, als deze vertelt dat ze een kind verwacht van haar partner Erwin. Ze had zo graag een ander als schoonzoon gehad en klaagt haar nood tegen haar beste vriendin Mariëtte Flikweert. Al jaren trekken de families met elkaar op en niets lijkt daar tussen te komen.
De volgende morgen blijkt echter, door een ingrijpende gebeurtenis, dat hun levens radicaal veranderd zijn en het onmogelijk is elkaar te steunen!
 
 
Greetje van den Berg - Windroos
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Roos Bos heeft een moeilijke jeugd gehad op de boerderij van haar ouders in de polder. Vooral haar moeder liet haar steeds weer merken dat ze er beter niet had kunnen zijn. Waarom haar moeder dit zei, heeft ze nooit begrepen.
Na har huwelijk met Ernst verwatert het contact met haar ouders en komt ze jaren niet thuis. Maar als hun relatie in zwaar weer terecht komt, ziet ze geen andere uitvlucht dan toch naar huis te gaan.
 
Hanny van de Steeg-Stolk - Bloemen op de rotsen
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Brigit en haar vriend Peter ontmoeten de jarige Vincent, op de avond dat beiden hebben genoten van een heerlijke vakantie in Zwitserland. De kleine bloemetjes, die zomaar op de rotsen bloeien, vond ze een groot wonder.Het contact met Vincent verdiept zich en Brigit raakt in de ban van hem. Ze vertrouwt hem volkomen, met alle gevolgen van dien. Brigit raakt zwanger van Vincent en als zij hem ermee confronteert, krijgt ze een totaal andere Vincent te zien. Er volgt een zware tijd voor Brigit, maar met hulp van lieve mensen om haar heen, vindt ze haar weg.
 
 
Heleen van Rooyen - De gelukkige huisvrouw
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Lea is een gelukkige huisvrouw, ze heeft alles wat haar hartje begeert: een ambitieuze echtgenoot, een mooi huis en geld in overvloed. Alles verandert als haar man Harry besluit dat het tijd is voor een kind. Als Harry jr. na een helse bevalling in zijn wiegje ligt, blijkt de roze wolk een onweersbui te zijn...
 
Heleen van Rooyen - De ontsnapping
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Julia is zesendertig jaar. Het lijkt haar aan niets te ontbreken, maar de werkelijkheid is anders. Haar huwelijk is schijndood, haar gezinsleven een te strak keurslijf. Tijd voor een radicaal besluit: ze verlaat haar man en kinderen en vetrekt naar de zon.
 
 
Heleen van Rooyen - Godin van de jacht
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Diana is gelukkig met haar drie mannen: echtgenoot, minnaar en chatlover. Minder gelukkig is ze wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is- en niet weet wie de vader is. Als ze dan ook nog haar trouwring verliest, dreigt ze alles wat ze liefheeft te verliezen...
 
Heleen van Royen - De gelukkige huisvrouw Filmeditie
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Lea is een gelukkige huisvrouw, ze heeft alles wat haar hartje begeert: een ambitieuze echtgenoot, een mooi huis en geld in overvloed. Alles verandert als haar man Harry besluit dat het tijd is voor een kind. Als Harry jr. na een helse bevalling in zijn wiegje ligt, blijkt de roze wolk een onweersbui te zijn...
Carice van Houten en Waldemar Torenstra spelen de hoofdrollen in de aangrijpende verfilming van De gelukkige huisvrouw van Heleen van Royen. Een grotendeels waargebeurd verhaal over geboorte en dood, zwangerschap en moederschap. Ontroerend en humoristisch.
 
 
Heleen van Royen - De hartsvriendin
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Yvonne de Graaf is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonne's veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een daadkrachtige vrouw die niet langer met zich laat sollen.
 
Heleen van Royen - De mannentester
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Victoria is een 27-jarige femme fatale met een uniek beroep. Ze is mannentester. Ze laat zich inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. De ongenaakbare Victoria kent geen scrupules, werkt professioneel en doelgericht. Ze reist van Sevilla naar Londen, van Milaan naar New York, waar ze even gemakkelijk van naam als uiterlijk wisselt. Geen man is veilig voor haar. In haar gedrevenheid om ontrouw aan de kaak te stellen past ze duistere methodes toe...
 
 
Heleen van Royen - De mannentester (midprice)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Victoria is een zeventwintigjarige femme fatale met een uniek beroep: ze is mannentester. Ze laat zich inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. De ongenaakbare Victoria kent geen scrupules, werkt professioneel en doelgericht. Ze reist van Sevilla naar Londen, van Milaan naar New York, waar ze even gemakkelijk van naam als van uiterlijk wisselt. Geen man is veilig voor haar. In haar gedrevenheid om ontrouw aan de kaak te stellen past ze duistere methodes toe…
 
Heleen van Royen - De naaimachine
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Heleen van Royen: literaire provocateur, lustobject – en moeder. Maar het moederschap gaat haar van die drie soms het moeilijkste af. Ach, gelukkig hebben ze hun vader nog…
Na de eerste zwemles kwam Olivia druipnat en met blauwe lippen terug. Ze overhandigde me een rode stip van plastic, ter grootte van een kwartje.
'Voor op mijn badpak,' zei ze.
Ik draaide de stip rond, peuterde eraan. Geen plakstrip te bekennen.
'Je moet hem d'r op naaien,' zei een moeder behulpzaam.
'Naaien?!'
'Gewoon, met een paar steekjes.'
 
 
Hella haasse - Maanlicht
Verkoopprijs:
 € 17,95
  In het jaar voorafgaand aan haar overlijden sprak Hella S. Haasse regelmatig over verhalen die ze nog niet uit handen durfde geven omdat ze er wellicht nog een beetje aan wilde werken. Maar wie de in haar nalatenschap aangetroffen verhalen leest, zal zich afvragen wat ze er nog aan had willen doen. Het zijn stuk voor stuk prachtig geschreven, typische Haasse-vertellingen, vol duistere en geheimzinnige gebeurtenissen.
 
Henny Thijssing-Boer - Zeg nooit nooit
Verkoopprijs:
 € 3,95
  De voorbereidingen voor het huwelijk van Marrie en Jacco zijn in volle gang en Marrie leeft in een roes nu alles dichterbij komt. Als Jacco haar laat weten dat hij zich heeft vergist en hun huwelijk niet kan doorgaan, is Marrie gekwetst en zwaar teleurgesteld in de man die ze liefheeft. Maar de tijd heelt alle wonden en ook Marrie pakt de draad van haar leven weer op. Ze is echter bang voor nieuwe ontmoetingen en besluit nooit meer een nieuwe relatie te beginnen.Maar door een onverwachte confrontatie tijdens een ijskoude winteravond lijkt het of ze moet terugkomen op dat eens genomen besluit...
 
 
Herbjørg Wassmo - Het boek Benjamin
Verkoopprijs:
 € 9,90
  De Dina-trilogie speelt zich af in de negentiende eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. In de romans keert het personage Dina steeds terug, eerst als onschuldig kind en daarna als sensuele vrouw. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Haar zoon Benjamin en later haar kleindochter Karna hebben moeite om zich los te maken van hun dominante (groot)moeder.
De drie titels Het boek Dina, Het boek Benjamin en Het boek Karna zijn ook los van elkaar te lezen.
 
Herbjørg Wassmo - Het boek Dina
Verkoopprijs:
 € 9,90
  De Dina-trilogie speelt zich af in de negentiende eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. In de romans keert het personage Dina steeds terug, eerst als onschuldig kind en daarna als sensuele vrouw. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Haar zoon Benjamin en later haar kleindochter Karna hebben moeite om zich los te maken van hun dominante (groot)moeder.
De drie titels Het boek Dina, Het boek Benjamin en Het boek Karna zijn ook los van elkaar te lezen.
 
 
Herbjørg Wassmo - Het boek Karna
Verkoopprijs:
 € 9,90
  De Dina-trilogie speelt zich af in de negentiende eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. In de romans keert het personage Dina steeds terug, eerst als onschuldig kind en daarna als sensuele vrouw. Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Haar zoon Benjamin en later haar kleindochter Karna hebben moeite om zich los te maken van hun dominante (groot)moeder.
De drie titels Het boek Dina, Het boek Benjamin en Het boek Karna zijn ook los van elkaar te lezen.
 
Herman Koch - Het diner
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, films, de oorlog in Irak, vakantieplannen, et cetera. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen.
De twee 15-jarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog?
 
 
Het venetiaanse huis & Onder de ombu-boom & Het vlinderkistje
Verkoopprijs:
 € 25,00
  3 romanboeken voor een combinatieprijs van € 25,00

Auteurs:
Santa Montefiore: Onder de Ombu-boom en Het vlinderkistje
Mary Nickson: Het venetiaanse huis
 
Hugo Borts - Over lust en liefde
Verkoopprijs:
 € 12,50
  In dit boek, ge‹llustreerd met de erotische tekeningen van Picasso, spaart Borst zichzelf niet. Een snelle ejaculatie, kramp in bed, zuurstofgebrek bij standje 69, hij beschrijft het allemaal op tragikomische wijze. Met de nodige zelfspot neemt hij zich als minnaar de maat. Letterlijk zelfs.
Ja, er kan gelachen worden in Over lust en liefde, maar de verhalen zijn meer dan een verzameling humoristische, openhartig beschreven bedavonturen van hemzelf en zijn omgeving. Het boek gaat niet all‚‚n over seks. Want een leven zonder lust is ondenkbaar, maar een leven zonder liefde is ondraaglijk.
 
 
Ildefonso Falcones - De kathedraal van de zee
Verkoopprijs:
 € 24,90
  Begin veertiende eeuw. Het koninkrijk Catalonie bevindt zich op een scharnierpunt in de tijd. Van oudsher maken feodale edelen en leenheren er de dienst uit, maar steeds meer rijke kooplieden eisen de macht in Barceolona op. Wie erin slaagt een jaar en een dag binnen de stadsmuren van Barcelona te wonen, is vrij mens volgens het plaatselijk recht. De Catalaanse boer Bernat glipt door de poort naar binnen en redt zo zijn babyzoon Arnau van een leven als lijfeigene. Het kind groeit op in de bruisende binnenstad, waar een kathedraal in aanbouw is. Samen met zijn boezemvriendje Joan werkt hij mee.
 
Ilija Trojanow - De wereldverzamelaar
Verkoopprijs:
 € 15,00
  De Britse officier Richard Burton (1821-1890) was een van die zeldzame excentrieke avonturiers van de negentiende eeuw. Zijn honger naar kennis van andere culturen, talen en religies was onstilbaar. Burtons reizen strekten zich uit tot Arabië , Afrika, en Brits-India.
Over deze pionier heeft Ilija Trojanow een kleurrijke roman geschreven. De wereldverzamelaar neemt de lezer mee op en fascinerende reis en maakt hem deelgenoot van Burtons fascinatie voor het hindoeïsme, de islam en de Afrikaanse culturen.
 
 
Ina van der Beek - Door het water
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Pieter groeit op tot een leuke, actieve jongen. Een ding zit hem dwars: hij kan en wil niet voldoen aan de dromen van zijn vader, die voor hem een studie en goede kantoorbaan in gedachten heeft. Keer op keer botsen ze, tot Pieter uit huis gaat en zijn eigen leven begint.
Simon is anders dan zijn broers. Hij kan goed leren en zou graag verder studeren. Als hij van zijn oma hoort dat zijn 'echte' moeder bij zijn geboorte is overleden en dat hij bij zijn oom en tante woont, trekt hij zijn eigen plan. Hij gaat studeren, trouwt en wordt predikant.
 
Ina van der Beek - Ongrijbare schaduw
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Mieke en Ed zijn een paar jaar getrouwd en verwachten hun eerste kindje. Langzaam maar zeker begint Ed te veranderen. Of denkt Mieke dat maar?Komt het door de zwangerschap, beeldt ze zich dingen in? Na de geboorte van Ruben wordt het steeds moeilijker. Wat is er toch met Ed? Heeft het iets te maken met zijn jeugd, zijn dominante vader? Of is er een andere vrouw in het spel? Als een ongrijpbare schaduw, die steeds donkerder wordt, is dat de vraag die Mieke dag en nacht bezig houdt. Als uiteindelijk blijkt wat het grote probleem is, lijkt daarvoor geen oplossing te zijn.
 
 
Isabel Allende - Het eiland onder de zee
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Het eiland onder de zee is het verhaal van Zarit‚, een Caribische vrouw in de achttiende eeuw, die op haar negende als slavin wordt verkocht aan de Fransman Toulouse Valmorain, de eigenaar van een van de grootste suikerplantages in Ha‹ti. Ze werkt voor zijn twee echtgenotes, verzorgt zijn zoontje en wordt zijn concubine.

Als de slaven in opstand komen tegen hun onderdrukkers, kan Zarit‚ zich ontdoen van het juk van haar meester, maar omwille van zijn kinderen helpt ze Valmorain het eiland te ontvluchten.
 
Isabel Allende - Ripper
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer geïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen.
Maar wat een spel was, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. Het lijkt erop dat het Amanda en haar groep gaat lukken de zaken op te lossen, totdat blijkt dat het leven van Indiana komt op het spel te staan.
 
 
J.F. van der Poel - De belofte
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als Bernhard Gorden zijn ouders verliest, komt hij samen met zijn zusje Bianca bij een oom en tante in huis. Het is er heel anders dan bij hem thuis, niet zo warm en hartelijk en van een zondagse kerkgang is geen sprake. Korte tijd later wordt zijn zusje ondergebracht bij pleegouders en hoort hij niets meer van haar. Zijn oom heeft een autosloperij en al jong werkt Bernhard mee, van s morgens vroeg tot s avonds laat. Bernhard wordt vaak mishandeld en hij wil er zo snel mogelijk weg!Bernhard besluit weg te gaan, hij wil studeren. Als hij zijn oom en tante zijn plannen vertelt, volgt er een ruzie.
 
J.F. van der Poel - Een leugen kind?
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als Jeroen Elans op een regenachtige dag zijn collegaatje Laura Flinsen thuisbrengt, weet hij het zeker: hij is verliefd en al gauw zijn ze onafscheidelijk. Bij Jeroen thuis weten ze niet, dat Laura niet kerkelijk is; een ruzie is het gevolg. Toch is deze ruzie het begin van een ommekeer in het leven van Laura. Na hun huwelijk, blijven beiden werken en hoe graag ze zich ook een gezin wensen, hun kinderwens blijft uit. Wanneer Laura's broer Piet sterft, helpt Jeroen op de boerderij van zijn schoonouders en merkt hij hoe zeer zijn hart uitgaat naar het boerenleven.
 
 
J.K. Rowling - Een goede raad
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen...
 
Jan Siebelink - Het lichaam van Clara
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Clara Hofstede is enig kind en probeert haar ouders bij elkaar te houden. Hierdoor is ze geheel op zichzelf aangewezen en beleeft ze maar nauwelijks haar kindertijd. Hoe vergaat het deze vrouw nu ze terugkijkt op haar leven? In een sobere en transparante stijl schrijft Jan Siebelink over liefde, lijden en loyaliteit.
 
 
Jan Terlouw - Oorlogswinter
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Het is de ijskoude winter van 1944-1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. MIchiel van 15 maakt de laatste bittere oorlogswinter mee. Eerst als toeschouwer, later betrokken bij het ondergrondse werk. In het dorpje aan de IJssel komt hij voor gevaarlijke opdrachten te staan. Heel alleen. Niemand mag hij in vertrouwen nemen, want misplaatst vertrouwen kan het hele dorp in het ongeluk storten. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid. Hij moet zijn eigen oordeel vormen, zijn eigen beslissingen nemen als een volwassen man.
 
Jan van Reenen - Op dood spoor
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Gert is een dwarse puber. Er zijn keer op keeraanvaringen thuis. Hij komt en gaat wanneer het hem schikt en als er weer eens een heftige ruzie ontstaat, besluit hij op kamers te gaan, weg van alle regels en bemoeienissen van thuis. Het gaat van kwaad tot erger en Gert lijkt te ontsporen. Zijn ouders zien het vol verdriet aan, maar hebben geen vat op hem.
Maar niet alles gaat zoals Gert het had bedacht. Als hij te laat komt voor een tentamen en niet mag deelnemen, beseft hij dat hij er een puinhoop van heeft gemaakt.
 
 
Jane Fallon - Op de man af
Verkoopprijs:
 € 4,95
  Helen is in de dertig en heeft al lang - véél te lang - een affaire met Matthew. Hij is het prototype machtige zakenman en sexy huisvader, en was (uiteraard) ooit haar baas. Maar dan besluit Helen dat het genoeg is geweest. Tijd voor actie! Op dat moment verschijnt hij aan haar deur: 'Ik heb het verteld!' juicht hij. 'Ik ben bij haar weg! Ik ben nu helemaal van jou!' en hij trekt meteen bij haar in.
Wat te doen? Helen kan hem er nu niet zomaar uitgooien, ze heeft Matthew immers jaren gesmeekt om alles op te geven voor haar.
 
Jelle Tjalsma - Klara's vlucht
Verkoopprijs:
 € 3,95
  De karakters van Klara, zoals Klaske genoemd wil worden, en haar vader botsen keer op keer, helemaal nu ze verkering heeft met de katholieke Dominicus. Na de zoveelste aanvaring thuis, besluit ze bij haar oma in te trekken. Oma begrijpt haar en heeft eenzelfde karakter. Ook haar leven is niet over rozen gegaan. Klara besluit haar relatie met Dominicus op een laag pitje te zetten en vertrekt naar Zwitserland om daar als au pair te gaan werken. Het romantische idee blijkt niet overeen te komen met de werkelijkheid, want met zowel de taal als de gewoonten van het Zwitserse kanton heeft ze veel moeite.
 
 
Jelle Tjalsma - Tussen twee vuren
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Rommert en Maaike en hun zoon Rients vormen een gelukkig gezin. Rommert is boer in hart en ziel en doet daarnaast veel vrijwilligerswerk voor kerk en school. Ook Maaike draagt, naast haar werk op de boerderij, haar steentje bij aan het sociale leven van het dorp. Maar er zijn ook grote verschillen tussen beiden, waardoor er regelmatig botsingen zijn.Maaike ziet Rients graag gaan studeren, maar Rommert wil Rients liever als zijn opvolger, om over de kerkelijke verschillen nog maar te zwijgen.Maaike draagt een geheim met zich mee en als dit geheim dreigt uit te komen, komen er scheuren in hun bestaan.
 
Jenna Blum - In tweestrijd
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Als tiener is Karena Jorge de enige die haar tweelingbroer Charles in toom kan houden. Charles heeft een bipolaire stoornis die verergert naarmate hij ouder wordt, tot op het punt dat hij een gevaar wordt voor zichzelf " en anderen. Op hun achttiende verjaardag rijden Charles en Karena met hun auto zo dicht mogelijk achter een tornado aan. Wat er dan gebeurt is zo verschrikkelijk dat de tweeling vanaf die dag het contact met elkaar volledig verbreekt.
 
 
Jennifer Crusie - Voor deze keer
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Andie wil haar eerste huwelijk zo snel mogelijk vergeten en opnieuw trouwen. Haar ex vraagt haar om een laatste gunst. Als pasbenoemd voogd van twee weeskinderen zoekt hij dringend een oppas. De kleine Alice en Carter hebben al drie nannys tot waanzin gedreven. Andie stemt toe en het wordt een grote puinhoop. De kinderen wonen in een griezelig oud huis met een helleveeg van een huishoudster. Wat volgt is een hilarisch avontuur inclusief bemoeizieke geesten, een geïrriteerd medium, Andies tarotkaart lezende moeder, haar jaloerse verloofde natuurlijk, en bananencake.
 
Jenny Downham - Voor ik doodga
Verkoopprijs:
 € 17,90
  Voor Tessa van zestien is die vraag werkelijkheid. De artsen hebben haar verteld dat ze door haar leukemie nog maar korte tijd te leven heeft. Die tijd wil Tessa goed besteden. Dus maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Te beginnen met seks. En ze wil nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd.
Terwijl Tessa aan haar lijst werkt verergert haar ziekte en kot haar einde dichterbij. Voor ik doodga is een heel mooi en bijzonder boek, waar je soms bij moet lachen en soms bij moet huilen.
 
 
Jenny Downham - Voor ik doodga
Verkoopprijs:
 € 14,90
  Voor Tessa van zestien is die vraag werkelijkheid. De artsen hebben haar verteld dat ze door haar leukemie nog maar korte tijd te leven heeft. Die tijd wil Tessa goed besteden. Dus maakt ze een lijst van tien dingen die ze absoluut nog wil doen voor ze doodgaat. Te beginnen met seks. En ze wil nog autorijden. En beroemd worden. En verliefd.
Terwijl Tessa aan haar lijst werkt verergert haar ziekte en kot haar einde dichterbij. Voor ik doodga is een heel mooi en bijzonder boek, waar je soms bij moet lachen en soms bij moet huilen.
 
Jessica Durlacher - De held
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Nooit kwam Sara Silverstein in aanraking met geweld – of het moest het met geheimen omgeven verleden van haar vader zijn. Tot ze op een herfstdag in het bos oog in oog komt te staan met een verkrachter. Niet lang daarna worden zij en haar familie 's nachts op gewelddadige wijze overvallen in hun huis. Dan doet Sara een gruwelijke ontdekking. Alles wat ze heeft geleerd over goed en kwaad lijkt niet meer te gelden. Er blijft voor Sara niets anders over dan het nemen van een dodelijk besluit.
 
 
Jetty Hage - De afspraak
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Tijdens de zomervakantie ontmoet de zestienjarige Laura Koning de vlotte Frank Spelt. Het worden prachtige weken voor Laura en Frank, maar het moment van afscheid nemen komt. Daarom maken ze de afspraak om elkaar volgend jaar zomer op dezelfde plaats en tijd wee te ontmoeten. Een jaar verstrjkt en als Laura naar hun afgesproken plaats gaat, komt Frank niet opdagen. Ook het jaar erop[ lukt het niet en Laura is erg teleurgesteld. Ze besluit nog keer te komen, maar eigenlijk tegen beter weten in.
 
Jetty Hage - Het droomhuis
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Theo Kloet is zeer in zijn sas: zijn oom en tante, in wiens boomgaard hij al van jongs af aan werkzaam is, hebben besloten de zaak en het woonhuis aan hem over te dragen. Hij ziet zijn toekomst verzekerd, maar er ontbreekt nog een vrouw in zijn leven.
Hij raakt gecharmeerd van Karin, het meisje van de supermarkt en Karin vindt Theo geweldig: een knappe jongen met een eigen zaak en prachtig huis; alles tiptop voor elkaar. Ze trouwen en Karin geniet van de aandacht die ze van haar man krijgt.
 
 
Jill Mansell - De smaak te pakken
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Na maanden van verdriet om haar overleden man, Jamie, is Ellie weer toe aan een nieuwe start. Ze verruilt haar uitgewoonde flat voor een mooi appartement en vindt een geweldige baan. Aan een nieuwe man heeft ze nog geen behoefte. Vooral niet omdat Jamie haar stiekem opzoekt – daar dagdroomt ze over, want zo mist ze hem gewoon wat minder. Haar nieuwe baas Zack McLaren is rijk, ziet er fantastisch uit en is nog succesvol ook. Maar Ellie kijkt wel uit, ze weet zeker dat Zack alleen een betrouwbare assistente wil, meer niet.
 
Jill Mansell- Vlinders voor altijd
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Wanneer Lara voor het eerst weer terug is in haar geboortestad, herkent niemand haar nog. Behalve haar vroegere hartsvriendin Evie natuurlijk. Er is te veel om over bij te praten. En dan... is daar ineens ook haar vriendje van toen! Hij is nog net zo aantrekkelijk als vroeger. Voor ze het weet, heeft Lara weer vlinders in haar buik...
 
 
Joanne Harris - Chocolat
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Wanneer Vianne Rocher met haar dochtertje Anouk in een klein Zuid-Frans dorpje neerstrijkt, lijken er magische krachten tot leven te komen. Pal tegenover de kerk opent ze een chocolaterie. Met lede ogen moet de starre dorpspastoor Reynaud aanzien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd zijn parochianen verleidt met onweerstaanbare chocoladecreaties en haar warme persoonlijkheid.
Wanner Vianne aankondigt dat ze met Pasen een chocoladefestival wil organiseren, raakt Père Reynaud buiten zichzelf van woede.
 
Joanne Harris - De zoetheid van perziken
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Het is een warme Parijse zomer. Vianne en Roux wonen op hun woonboot-chocolaterie met Anouk van vijftien en Rosette, die net acht is. Er arriveert een brief van een oude bekende, die Vianne terugroept naar Lansquenet, het dorp waar zij ooit een chocolaterie opende. Met haar dochters keert Vianne er terug; ze bezoekt vrienden en ontdekt dat er in Lansquenet veel is veranderd.
In haar vroegere winkel is opnieuw een vrouw alleen komen wonen, die - net als zijzelf acht jaar eerder - niet welkom is...
 
 
Joanne Harris - Rode schoenen
Verkoopprijs:
 € 17,50
  In september 2007 verschijnt het langverwachte vervolg op de succesvolle roman Chocolat! De mooie Yanne Charbonneau heeft een chocolaterie in Parijs, in het pittorekse Montmartre. Ze woont boven de winkel met haar twee kinderen; de 11-jarige Annie en de kleine Rosette. Haar leven lijkt rustig en op orde, maar schijn bedriegt: eigenlijk heet zij Vianne Rocher, en haar oudste dochter heet Anouck; namen uit een verleden dat ze achter zich wil laten. Op een dag loopt Zozie de l'Alba op hoge knalrode naaldhakken hun leven binnen. Zij is een betoverende vrouw, met een groot geheim ...
 
Jodi Picoult - De andere zoon
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Jacob Hunt is een tiener met het syndroom van Asperger die geobsedeerd is door forensisch onderzoek. Dankzij zijn politiescanner verschijnt hij steevast op de plaats van het misdrijf en zegt dan tegen
de agenten wat ze moeten doen… en meestal heeft hij gelijk. Wanneer het stadje wordt opgeschrikt door een afschuwelijke moord, wil de politie Jacob enkele vragen stellen. De symptomen van Asperger – wegkijken,
zenuwtrekjes en een vlakke stem – wijzen voor de politie op Jacobs schuld.
 
 
Johan van Dorsten - Het lied van de bouw
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Jannie en Anton van Wezelen zien hun aannemersbedrijf Van Wezelen en Co groeien en bloeien. Ondanks de oorlogsjaren en het gebrek aan allerlei materiaal. De overname van bouwbedrijf Snijders is een succes en financieel gaat het steeds beter. Het is vooral Jannie met haar tomeloze inzet die de zaken naar haar hand zet. Anton voelt zich bijna buitengesloten. Jannie is weer zwanger, bereddert het huishouden, springt in bij de buren en doet de gehele administratie van het bouwbedrijf.
 
Johan van Dorsten - Soms was het haast te veel
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Op de zandgronden van Salland trouwt de jonge knecht Albert Horstman zijn Aaltje. Samen betrekken ze een klein huisje. Albert werkt als boerenknecht in een huis waar Aaltje de huishouding doet en al snel heeft ze een groentetuintje en een stel kippen. Het is hun droom ooit zelf als kleine boer te kunnen rondkomen, maar die beslissing blijkt moeilijker dan gedacht. Als er in de maanden daarna nog wat kleinvee bijkomt, groeit het bedoeninkje uit.
 
 
Johan van Dorsten - Waar liefde woont
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Berendien en Robert hebben inmiddels de boerderij Het eerlijke verschil overgenomen van haar vader Jan Willem. Met een goed gevoel voor ondernemerschap slagen ze erin het hoofd boven water te houden.
Maar ook aan het eind van de twintigste eeuw valt dat niet altijd mee. De regelgeving vanuit Den Haag en Brussel wordt steeds zwaarder, schaalvergroting is steeds weer noodzakelijk en als er dan ook nog een MKZ-crisis uitbreekt, komt het boerenbedrijf aan de rand van de afgrond te staan.
 
Johan van Dorsten - Zomerwind en boer in de rij
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Jan Willem en Mar hebben de boerderij 'Het eerlijke verschil' van zijn vader overgenomen. Met een torenhoge schuld op hun nek proberen ze verder te komen in het leven. Maar dat leven is niet makkelijk.
Jan Willem is nu wel 'boer in de rij', maar zijn huwelijk is niet goed. Hij is gelukkig in het spel, maar ongelukkig in de liefde. Dan breekt de oorlog uit. Die gaat ook de deur van Jan Willem en Mar niet voorbij. Als de pastoor vraagt of zij onderduikers in huis willen nemen, worden ze bij de oorlog betrokken.
 
 
Johanna A. van Archem - Dreigende verte
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Het is een heel gezelschap dat de stap neemt om te emigreren naar Canada: Hermen Kromhof en zijn zuster Johanna, hun ouders en ook de zussen Minke en Grada gaan mee. Ze vertrouwen op een betere toekomst en laten huis en haard achter. Na het afscheid in het dorp, volgt de grote bootreis. Aan boord ontmoet Johanna hulpprediker Emiel Boersema, die op weg is naar zijn eerste gemeente in Canada. Johanna beseft al snel dat deze man laar niet onberoerd laat. Dat daar niets van kan komen, weet ze, want ongetwijfeld staat haar oude jeugdvriend Johan haar met verlangen in haar nieuwe vaderland op te wachten.
 
Johanne A. van Archem - De advertentie
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als haar vader overlijdt, blijft de jonge Jantine Habers met grote schulden achter. Zonder testament moet het weinige dat er is worden verkocht, omdat haar broer en zus hun erfdeel opeisen. En dat terwijl haar vader jaren heeft geleefd van Jantines inkomen. Mannes Koolhof, de rijke boerenzoon, waarmee Jantine al sids haar jeugd bevriend is, helpt waar hij kan, maar weel ook geen oplossing. In haar wanhoop besluit Jantine in te gaan op een advertentie van een oud-dorpsgenoot uit Canada die een echtgenote zoekt! Maar is dat een oplossing die haar rust geeft?
 
 
Johanne A. van Archem - Het geheim van Gonda
Verkoopprijs:
 € 3,95
  De emigratie van het gezin Kromhof naar Canada kent ook goede kanten: Johanna is gelukkig met Emile Boersema en Grada lijkt redelijk te aarden in haar nieuwe vaderland. Als Johan ten Brinke, bitter en wanhopig, op bezoek gaat bij zijn zieke moeder Gonda, krijgt hij vreemde vragen van het personeel. Korte tijd later overlijdt Gonda en dan blijkt dat er meer aan de hand is. Ook meester De Wit doet een vreemde ontdekking over Gonda, maar hij besluit het voor zich te houden.
 
Jonas Jonasson - De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Allan wordt 100 en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en kort voordat het feest losbarst, vertrekt. De tijd die hem rest kan hij beter besteden, vindt hij en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.
 
 
Joyce Tulkens - Broodheren
Verkoopprijs:
 € 3,95
  We schrijven 1557 als Anton is Mor op het hoogtepunt van zijn roem is. Als hofschilder komt hij aan huis bij de groten der aarde: Philips II, de machtige kardinaal Granvelle, landvoogdes Margaretha van Parma, Willem van Oranje. Zij zijn de broodheren van Antonis Mor. Maar wie was die man, die al die groten heeft vereeuwigd? Die van dichtbij de oogopslag van 'Bloody Mary' heeft gezien en de stem van Philips II heeft gehoord? Wie was de grote schilder, die heen en weer werd geslingerd tussen de glorie van het hof en de alledaagsheid van zijn Utrechtse familie?
 
Judith Lennox - Moederziel
Verkoopprijs:
 € 18,95
  India, 1914. Door een dramatisch ongeval verliest de jonge Elizabeth haar man. Door haar dominante schoonmoeder Cora overhalen naar Engeland terug te keren en haar zoontje achter te laten tot ze weer voor hem kan zorgen. Schotland, 1935. Nadat Bess alle hoop op hereniging met haar zoon heeft verloren, staat hij onverwacht voor de deur. Hij is gekomen om zijn geboorterecht op te eisen: het ongenaakbare & imposante landgoed Ravenhart House. Het zet gebeurtenissen in gang met grote gevolgen…
 
 
Julia Burgers- Drost - Dat ene verschil
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Het zien van haar eenzame tante Agnes, na het overlijden van haar man, doet Vera Korporaal besluiten een paar dagen bij haar te blijven. Maar een paar dagen worden maanden, zeker als ze werk in de omgeving vindt. Intussen heeft klusjesman Mark Overeem zijn intrede gedaan, maar steeds vaker bemerkt Vera dat hij zich vreemd gedraagt en heeft ze het idee dat hij niet is wie hij zegt te zijn.
 
Julia Burgers- Drost - Een sluier voor Sanneke
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Er komt een droom uit voor Sanneke Wijers als in het knusse Hanzestadje haar bruidszaak wordt geopend. In het oude, statige pand, dat ze deelt met muziekleraar Emiel, wordt de bovenverdieping van de zaak haar woning. Ze krijgt er nieuwe vrienden als ze sieradenontwerpster Agnes ontmoet en de stille, verlegen Bieneke aan een baan helpt. En wat te denken van het tweetal Max en Ted, de vrienden van Emiel, die bij tijd en wijle de boel volledig op zn kop zetten!
 
 
Julia Burgers- Drost - Geef mij je hand
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Jarenlang droomde Noortje en Willem over 'de boerderij van oom Piet', een prachtige hoeve. Als ze die toch eens zouden erven. De jaren verstrijken, hun levens veranderen en de droom lijkt vergeten. Op een dag komt er een brief van een notaris en de langgekoesterde droom wordt werkelijkheid! Aanvankelijk vertelt Noortje er alleen een dierbare vriend over, maar als ze ook haar kinderen op de hoogte stelt, hebben die er een uitgesproken mening over. Noortje merkt dat ze haar droom niet begrijpen.
 
Julia Burgers- Drost - Het merelnest
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Alies Brinkgreve illustreert kinderboeken en gaat, om rustig te kunnen werken aan een grote opdracht, bij haar tante Merel in een boshuis wonen. Voor haar een uitkomst en voor haar tante een aangenaam gezelschap.
 
 
Julia Burgers- Drost - Raadsels rond de duinhoeve
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Anne ter Brugge gaat als vakantiehulp werken in een strandpaviljoen aan zee. Eigenaresse Jollie bemiddelt in de zorg voor onderdak in een duinhuis waar Anne, samen met andere vakantiehulpen haar intrek neemt. Anne zet haar beste beentje voor; het is hard werken maar ze geniet van de gezinnen die er vakantie houden en de mensen in 'haar' paviljoen. Toch lijken er 's avonds vreemde zaken te gebeuren, maar niemand weet er het fijne van. Als strandjutter Nelis Hamer plotseling dood wordt aangetroffen, is het gedaan met de rust op het strand.
 
Julia Franck - De middagvrouw
Verkoopprijs:
 € 12,50
  In het najaar van 1945 vlucht een vrouw met haar zevenjarige zoontje voor de Russen naar het Westen. Op een klein treinstation ergens in het oosten van Duitsland rusten ze uit. Helene heeft zichzelf en haar kind door de moeilijke oorlogsjaren gesleept. Nu alles achter de rug is en alles mogelijk lijkt, laat ze hem alleen achter op het perron. Ze komt niet meer terug. Julia Franck vertelt het leven van een vrouw, dat vermalen wordt door de woelingen van een dramatische tijd.
 
 
Julia Stuart - De dopskapper van Amour
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Nu te veel van zijn klanten kaal worden, besluit de getalenteerde dorpskapper Guillaume Ladoucette van het Franse dorp Amour-sur-Belle een relatiebureau te beginnen. Naar zijn mening heeft het dorp meer liefde nodig. Maar aanvankelijk wil het niet erg lukken. 'Niet bij iedereen is het liefde op het eerste gezicht,' meent Guillaume. 'Liefde is als een goede cassoulet, zij heeft tijd en toewijding nodig'.
 
Kader Abdolah - De koning
Verkoopprijs:
 € 22,50
  In De koning neemt Kader Abdolah ons mee terug in de tijd van de industriële revolutie. Telegrafie, de aanleg van spoorwegen en de ongekende mogelijkheden van elektriciteit zullen de oosterse wereld grondig veranderen. Engeland heeft onmetelijke olievelden gevonden in de Perzische bodem.
De koning van Perzië vreest dat hij door al deze nieuwe ontwikkelingen zijn macht zal verliezen. Hij wil de veranderingen tegenhouden, maar hoe?
 
 
Kader Abdolah - Huis van de moskee
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Al achthonderd jaar brengt de familie van Aga Djan de geestelijkleiders van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan: een tapijthandelaar die aan het hoofd staat van de bazaar. De rechtvaardige koopman leeft volgens de richtlijnen van de Koran en gebruikt zijn macht voor het welzijn van de mensen om hem heen. Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving zoals Aga Djan die kent, onder druk te staan. Vrienden worden vijanden. Liefde wordt haat. Zelfs Aga Djan kan het tij niet keren.
 
Kader Abdolah - Spijkerschrift
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Aga Akbar, de doofstomme vader van Ismaiel, heeft in de loopt van zijn leven een boek geschreven, in eigen ontworpen spijkerschrift. Na zijn dood in de Perzische bergen wordt het boek bij zijn naar Nederland gevluchte zoon bezorgd. Ismaiel probeert het leesbaar te maken, net zoals hij zijn vader verstaanbaar moest maken. Zo tovert Kadar Abdolah het leven van Aga Akbar en zoon Ismaiel tevoorschijn.
 
 
Karin Peters - Als een gevangen vlinder
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Roseline Luiting mist haar broer Martijn enorm,.nu deze in Utrecht studeert. Ze is vast van plan er na haar schooltijd ook naartoe te gaan, al was het alleen maar om dicht bij hem te zijn. De spanning die tussen haar ouders groeit, is ook in het gezin voelbaar zeker als haar vader in de weekenden vertrekt.. Er is een ander, zo lijkt het, maar is het serieus of slecht een bevlieging? Ondertussen is Roseline op de hoogte van haar afkomst en ontmoet ze haar biologische moeder en oma.. Dat werpt meer vragen op dan dat het antwoorden geeft. De familieverhoudingen lijken alleen maar ingewikkelder te worden!
 
Karin Peters - Het uur van de waarheid
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als er in Namen een gewapende overval met fatale afloop wordt gepleegd, wordt officier van justitie Lucas Beemster met deze zaak belast. Het blijkt al snel een zeer gecompliceerde zaak. Lucas woont met zijn gezin in de Ardennen en tijdens een sneeuwstorm ontfermt hij zich, zeer tegen de wens van zijn vrouw, over Christel. Zij is een meisje met problemen thuis. Als er vreemde dingen gebeuren en Lucas' dochter Joëlle verdwijnt, gaat hij zelf op onderzoek uit. Lucas komt achter de ware gebeurtenissen en tot zijn schrik lijkt alles met elkaar verbonden…
 
 
Karin Peters - Voetstappen in het zand
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als Thijs Luiting op een avond terugkomt uit het dorp, vindt hij een baby bij zijn huis. Na onderzoeken en oproepen meldt zich niemand en worden Thijs en zijn vrouw Teresa de pleegouders van de kleine Roseline.
Ergens in Frankrijk woont Lauren en Raoul, de biologische ouders van Roseline. Onder druk heeft Lauren afstand gedaan van haar dochter, maar haar schuldgevoel wordt steeds groter. Als blijkt dat ze opnieuw zwanger is, durft ze dit niet aan haar man te zeggen, uit angst dat hij haar weer onder druk zal zetten. Ze besluit haar kind te houden, wat er ook gebeurt!
 
Kate Morton - De vergeten tuin
Verkoopprijs:
 € 12,50
  1913: aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog wordt een jong meisje alleen achtergelaten in Australië na een vreselijke reis vanuit Engeland. Ze kan zich van deze reis slechts herinneren dat een mysterieuze vrouw die zichzelf De Schrijfster noemt, beloofde voor haar te zorgen. Maar die vrouw is spoorloos verdwenen. 1975: met een heel leven achter zich reist Nell naar Engeland om erachter te komen wie haar ouders waren. Wat heeft Nell na al die jaren tot deze zoektocht doen besluiten?
 
 
Katrijn Stockett - Een keukenmeidenroman
Verkoopprijs:
 € 19,95
  In het Mississippi van de jaren 60 wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.
Het is 1962 en de 23-jarige Eugenia, door iedereen Skeeter genoemd, besluit een carrière als schrijfster na te jagen.
 
Kees van Beijnum - Een soort familie
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Wieringen, jaren tachtig. Teun Draaijer en zijn oudere broer lijden onder de uitzonderingspositie die hun gezin inneemt binnen de gemeenschap van de boerse geboren Wieringers. Regelmatig vormen zij het doelwit van uitsluiting en pesterijen. Ieder op geheel eigen wijze proberen de jongens op school en op straat te overleven. Maar dan keert zijn broer radicaal de idealen en verwachtingen van zijn ouders de rug toe en raakt het gezinsleven ontwricht. Teuns positie is ondraaglijk: moet hij voor zijn broer of voor zijn ouders kiezen?
 
 
Kees van Kooten - Tijdloos ouderwets
Verkoopprijs:
 € 14,90
  Na het succes van de bundel Tijdelijk nieuw, waarin de schrijver zijn ergernissen ten aanzien van de vluchtige trends van tegenwoordig formuleerde, verschijnt nu Tijdloos ouderwets, Van Kooten verwoordt hierin zijn gevoelens van gemis met betrekking tot al het kostbare dat verdween. Het zijn diepergravende, langere stukken, waarvan er enkele in het succestijdschrift Hollands Diep verdwenen. Zoals altijd balanceert de schrijver virtuoos op de grens van ernst en humor, en kan de lezer zijn hart ophalen aan uiterst herkenbare emoties.
 
Khaled Hosseini - De Vliegeraar
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan.
Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel.
 
 
Khaled Hosseini - De vliegeraar (midprice)
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: 'Amir en Hassan, de sultans van Kabul'. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger.
 
Khaled Hosseini - De Vliegeraar Film editie
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan.
Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. 'Voor jou doe ik alles!' roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel.
 
 
Khaled Hosseini - Duizend schitterende zonnen
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de veel oudere Rasheed. Jaren late moet zij de beeldschone Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Hij neemt haar in huis in de hoop dat zij hem de zoon kan schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaar er langzamerhand een innige vriendschap.
 
Khaled Hosseini - Duizend schitterende zonnen (gebonden)
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Mariam is vijftien wanneer ze wordt uitgehuwelijkt aan de veel oudere Rasheed. Jaren late moet zij de beeldschone Laila naast zich dulden, die door Rasheed na een raketaanval uit het puin is gered. Hij neemt haar in huis in de hoop dat zij hem de zoon kan schenken die Mariam hem niet kan geven. In eerste instantie overheersen tussen de twee vrouwen gevoelens van achterdocht en jaloezie, maar door de tirannieke houding van Rasheed ontstaar er langzamerhand een innige vriendschap.
 
 
Khaled Hosseini - En uit de bergen kwam de echo
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een moeder dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje alles. Wat er met hen gebeurt – het zusje wordt noodgedwongen verkocht aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul – zet een reeks ingrijpende gebeurtenissen over tientallen jaren in gang, die een indringend beeld geven van de morele complexiteit van het leven. Hosseini beschrijft meerdere generaties in deze roman, en hij onderzoekt de vele manieren waarop familieleden elkaar liefhebben, verwonden en verraden – én hoe ze zich voor elkaar opofferen.
 
Kim Edwards - Gebroken licht
Verkoopprijs:
 € 4,95
  Op een stormachtige nacht vol sneeuw aan het begin van de jaren zestig verlost een jonge dokter zelf zijn vrouw. Tot hun verrassing wordt er een tweeling geboren. Helaas blijkt een van de kinderen het Down-syndroom te hebben. Omdat zijn vrouw door de verdoving te versuft is om te merken wat er aan de hand is, vertelt de dokter haar dat het meisje gestorven is. Hij geeft de baby mee aan een verpleegster, die haar meeneemt naar haar huis in plaats van naar een inrichting. De verpleegster voedt het kind op als was het van haarzelf.
 
 
Kluun - De weduwnaar
Verkoopprijs:
 € 16,00
  Na de dood van zijn vrouw Carmen, dompelt Stijn zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. Aan rouwen komt hij nauwelijks toe. Tot hij met zijn dochtertje naar de andere kant van de wereld vertrekt, voor een rondreis met een gehuurde camper. Geconfronteerd met zichzelf - en met zijn dochter - begint Stijn zijn verlies te verwerken en gaat hij op zoek naar de betekenis van liefde.
De weduwnaar gaat verder waar het spraakmakende debuut Komt een vrouw bij de dokter eindigde. Geschreven in de typische Kluun-stijl: direct, vol humor en bovenal nietsontziend.
 
Kluun - De weduwnaar (midprice)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De weduwnaar gaat verder waar Kluuns spraakmakende debuutroman Komt een vrouw bij de dokter eindigde. Na de dood van zijn vrouw Carmen, dompelt Stijn zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. Aan rouwen komt hij nauwelijks toe. Tot hij met zijn driejarige dochtertje naar Australië vertrekt. Geconfronteerd met zichzelf - en met zijn dochter - begint Stijn zijn verlies te verwerken en gaat hij op zoek naar de betekenis van liefde.
 
 
Kluun - Haantjes (roze)
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. De beurs floreert, de reclamewereld bloeit, het nachtleven bruist. RoXY en iT zitten wekelijks vol, Amsterdam is on top of the world. In dat jaar beginnen Stijn en Frenk, voor de lezers van Komt een vrouw bij de dokter en De weduwnaar geen onbekenden, hun creative & marketing agency Merk in Uitvoering. Het gaat ze voor de wind. Tot Charles 'de schuld van alles' langskomt met een briljant idee voor de GayGames, die in de zomer van 1998 in Amsterdam worden gehouden.
 
Kluun - Haantjes (wit)
Verkoopprijs:
 € 17,50
  Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. De beurs floreert, de reclamewereld bloeit, het nachtleven bruist. RoXY en iT zitten wekelijks vol, Amsterdam is on top of the world. In dat jaar beginnen Stijn en Frenk, voor de lezers van Komt een vrouw bij de dokter en De weduwnaar geen onbekenden, hun creative & marketing agency Merk in Uitvoering. Het gaat ze voor de wind. Tot Charles 'de schuld van alles' langskomt met een briljant idee voor de GayGames, die in de zomer van 1998 in Amsterdam worden gehouden.
 
 
Kluun - Komt een vrouw bij de dokter
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Komt een vrouw bij de dokter is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt. Komt een vrouw bij de dokter laat zien hoe je óók ziek kunt zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de liefde. Raymond van de Klundert (1964), kortweg Kluun, verloor zijn vrouw op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij gaf zich een halfjaar over aan het nachtleven van Amsterdam en Ibiza, verkocht vervolgens zijn bedrijf en vertrok met dochter Eva (3) naar Australië.
 
Kluun - Komt een vrouw bij de dokter Filmeditie
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Komt een vrouw bij de dokter is het schaamteloze verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt. Komt een vrouw bij de dokter laat zien hoe je óók ziek kunt zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de liefde. Raymond van de Klundert (1964), kortweg Kluun, verloor zijn vrouw op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij gaf zich een halfjaar over aan het nachtleven van Amsterdam en Ibiza, verkocht vervolgens zijn bedrijf en vertrok met dochter Eva (3) naar Australië.
 
 
L.J. Smith - The vampire diaries
Verkoopprijs:
 € 18,95
  The Vampire Diaries is het verhaal van Salvatore en Damon, twee broers die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwenlang bestreden ze elkaar. Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje Elena, van Robert E. Lee High School. Is Elena sterk genoeg om zich staande te houden in hun allesvernietigende vete?
 
Leida Verhagen - Deborah
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als Jessica bij Lennart ten Oever onderdak heeft gevonden, lijken haar grootste problemen te zijn overwonnen. Lennart besluit over Jessica's leven een roman te schrijven dat hij Deborah wil noemen. Al snel blijken er onlogische zaken in haar verhalen voorkomen. Maar Jessica en Lennart worden verliefd, iets wat Jessica's vriendin heel moeilijk accepteert. Het overlijden van hun moeder brengen Jessica en haar zus Anoek terug in het ouderlijk huis. Pas dan wordt duidelijk waarom Jessica's verhaal haperde...
 
 
Leni van der ster - In volle bloei
Verkoopprijs:
 € 3,95
  De drie kinderen van Bert en Astrid zijn uitersten. Leonard, de oudste, is een succesvol schrijver, maar in zijn boeken spot hij met het God en het christelijk geloof. Zijn jongere zus Katja is pas gescheiden van haar man Hugo, en het alleen-zijn en de zorg voor haar twee kinderen valt haar zwaar. En dan is er Mandy, een nakomertje. Zij is het zonnetje in huis. Ondanks de verschillen vormt de familie Verhoef een hecht gezin, met het ouderlijk huis als spil. Maar dan wordt moeder Astrid ernstig ziek. Wat voor gevolgen heeft dat voor haar familie?
 
Leon de Winter - VSV
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Max Kohn is een zware crimineel met een slopende hartziekte.Op een dag ontwaakt hij in een ziekenhuisbed meteen donorhart. Het hart van een priester. Hij heeft extra tijd gekregen, dankzij de goedheid van een ander.Max besluit de goede werken van de priester voort te zetten.Hij krijgt zijn kans als een groepje jonge geradicaliseerde Marokkanen basisschool VSV in Amsterdam-Zuid binnendringt.De moslimfundamentalisten eisen de vrijlating van Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh.Woede en paniek slaan door het land.
 
 
Lesley Downer - De laatste concubine
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op weg naar haar huwelijk met de jonge shogun van Japan komt prinses Kazu met haar gevolg door het boerendorpje waar het elfjarige meisje Sachi woont. Ze besluit het delicate meisje als haar bediende mee te nemen naar het vrouwenpaleis. Zo zal Kazu een vertrouweling hebben aan het hof, waar roddel en achterklap aan de orde van de dag zijn. Maar belangrijker nog: Kazu zal Sachi aan haar echtgenoot kunnen aanbieden als concubine.
Een meeslepende, zinnenprikkelende roman over een mooi, gepassioneerd meisje en de zoektocht naar haar ware identiteit.
 
Lucinda Carrington- Negentig dagen Genevieve
Verkoopprijs:
 € 9,95
  Hij is een arrogante en geslaagde zakenman die alles krijgt wat hij wil. En wat hij nu wil is dat Genevieve aan zijn duistere verlangens toegeeft... negentig dagen lang.

Een sensueel verhaal van liefde, obsessie en zelfontdekking.
 
 
Ludlum - De Bankcroft Strategie
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Andrea Newton erft zes miljoen dollar mits ze bestuurder van de liefdadige Newton-stichting wordt. Andrea kende haar familie niet – haar moeder had alle banden verbroken. Maar als ze betrokken raakt bij de stichting wordt ze ongerust. Wat is de relatie met de mysterieuze groepering ‘Genesis’? Ook veld agent Todd Belknap is op Genesis gestuit. Na een mislukte missie heeft de geheime dienst hem laten vallen en is een medeagent in Libanon ontvoerd. Belknap onderneemt een soloactie en duurt niet lang of alles escaleert …
 
Ludlum -Het Ambler Alarm
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op het afgelegen Parrish Island bij Virginia staat een gesloten inrichting. De patiënten zijn voormalig geheim agenten die nog steeds gevaarlijk zijn omdat ze te veel weten of kunnen.
Een van de patiënten, Hall Ambler, wordt zwaar gedrogeerd en constant bewaakt. Hij is een uitzondering hij is niet gek. Waneer hij is bijgekomen uit zijn bedwelming weet hij te ontsnappen. Hall is vast van plan te ontdekken waarom hij is opgeborgen en door wie – maar de wereld is anders dan hij zich verhindert. Niemand herkent hem, elk spoor van zijn bestaan is uitgewist en in de spiegel staart een vreemde man hem aan …
 
 
Maarten 't Hart - Verlovingstijd
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Na de begrafenis van hun stiefvader vertelt een hoogbejaarde moeder aan haar twee zoons dat haar huwelijk met hun vader een vergissing was. De verteller is een van die zoons. Het is echter maar de vraag of hij, zo dat al mogelijk is, zélf de juiste partnerkeuze heeft gemaakt. Verlovingstijd speelt zich af in Maassluis, eind jaren veertig. In het stadje vestigt zich een fietsenmaker die fout was in de oorlog.
 
Maeve Binchy - En toen kwam Frankie
Verkoopprijs:
 € 19,99
  Frankie wordt geboren in een ongewoon gezin. Haar moeder Stella is wanhopig op zoek naar iemand die voor haar kind kan zorgen " maar ze heeft niet veel tijd meer. Noel lijkt niet de meest veelbelovende vader, maar ondanks zijn gebreken zou hij wel eens het beste voor Frankie kunnen zijn. Lisa wil alles opgeven voor de man van wie ze houdt " dan zal hij toch zeker ook van haar gaan houden? Maatschappelijk werker Moira weet precies hoe het allemaal hoort en zij is degene die Frankies leven kan veranderen. Maar ook Moira heeft zo haar geheimen.
 
 
Maggie O'Farroll - Het verdwenen leven van Esme Lennox
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Prachtige literaire bestseller over eenzaamheid en over de rivaliteit en het verraad tussen twee zussen.
 
Margreet Maljers - De heldere morgen
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Sandrine Rombouts komt uit een ondernemersgezin en weet als geen ander van aanpakken. Als secretaresse wordt haar organisatietalent door haar collega Ronny opgemerkt. Zij brengt Sandrine ertoe een eigen bureau te beginnen met steun van klusjesman Coop Lingers, schoonmaakster Maria en buurvrouw Afra Davelaar. Sandrine kan het met name met Coop erg goed vinden, terwijl haar relatie met vrind Jasper steeds meer op de achtergrond raakt. Door een vervelende gebeurtenis komt het tot een breuk met haar ouders.
 
 
Margreet Maljers - Eiland van mijn hart
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Andra Waardijk gaat, na haar tijdelijk verblijf op Wieringen, terug naar het huis waar ze als gezin woonde. De scheiding tussen Andra en Henri is een feit en de oudste kinderen, Mark en Roos, krijgen de keus bij welke ouder ze willem wonen. Andra wil graag haar kinderen bij elkaar houden en probeert getouwtrek te voorkomen. Maar ze heeft buiten haar (ex-)schoonmoeder gerekend!De definitieve verhuizing naar Wieringen blijkt het hele gezin goed te done en rust te brengen. Steven, de in zichzelf gekeerde jongen en het zorgenkindje van Andra, bloeit op en blijkt over ongekende talenten te beschikken.
 
Margreet Maljers - Februari
Verkoopprijs:
 € 3,95
  De entree van pianolerares Sofie Vrielandt, die verhuist van Groningen naar Middelburg, verloopt anders dan ze zich had voorgesteld. Ze raakt betrokken bij het wel en wee van de familie Labuyere. Moeder Sara maakt zich zorgen over het huwelijk van haar zoon Marcus met de neurotische Marjolein. En ook haar oudste zoon Giel heeft aandacht nodig. Sofie denkt een buitenstaander te zijn, maar beseft dat ze steeds meer met de familie verweven raakt. Met een zeer talentvolle leerling reist Sofie naar een muziekconcours in Ziekerikzee. Het is de februarinacht van 1953…
 
 
Margreet Maljers - Het verborgen eiland
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Andra Waardijk is na vijftien jaar huwelijk met de charmante, maar dominante Henry haar zelfvertrouwen kwijt. Als Henry haar vertelt te willen scheiden, stort haar wereld in. Ze besluit met haar kinderen naar Wieringen te gaan,. Waar ze tijdelijk in het huis van een goede kennis kan wonen.
 
Margriet de Moor - De schilder en het meisje
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Het is 3 mei 1664, de dag dat een achttienjarig meisje publiekelijk wordt gewurgd op de Dam in Amsterdam. Het is een evenement waar de halve stad voor uitloopt. De schilder uit de roman voelt geen neiging te gaan kijken. Hij heeft zijn gedachten bij een belangrijk doek dat hij heeft opgezet en waar hij die ochtend materiaal voor heeft gekocht: rode en gouden pigmenten. Later die dag hoort hij van zijn zoon de details over haar gruwelijke laatste minuten.
 
 
Marian Mulder - Geluksblind
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Het leven van Isabelle Hubar-Harteveld staat bol van tegenstellingen. Ze is getrouwd met een man van wie ze niet houdt. Ze speelt luchtgitaar, iets wat alleen aan jongens is voorbehouden, slikt stiekem de pil om niet zwanger te worden en droomt van een grootse en meeslepende liefde. Als ze erachter komt dat haar man vreemdgaat, heeft ze eindelijk een goede reden om hem te verlaten. En daar zit ze dan, in haar nieuwe huis in Amsterdam Oud-Zuid, met haar nieuwe leven. Om haar angst voor het alleen-zijn en het grote onbekende te beteugelen bedenkt ze een nieuwe manier van leven.
 
Marieke van der Pol - Bruidsvlucht
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Het verhaal van de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther, en de ongebonden, ambitieuze Frank. Ze ontmoeten elkaar tijdens de beroemde luchtrace van Londen naar Nieuw-Zeeland in 1953. Vol hoop en verwachting beginnen ze aan een nieuw leven als immigrant. Ze weten niet dat door de ontmoeting op deze vlucht, de 'Bride Flight', hun levens voor altijd verbonden zullen blijven.
 
 
Mario Vargas Llosa - Het ongrijpbare meisje
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Het ongrijpbare meisje is Vargas Llosa's eerste echte liefdesroman. Ricardo valt op zijn vijftiende als een blok voor een meisje dat zich Lily noemt. Maar op een dag verdwijnt ze spoorloos en blijkt dat alles wat ze heeft verteld leugens waren. In de jaren die volgen komt hij haar op de meest onverwachte momenten tegen. Elke keer noemt ze zich anders en elke keer is Ricardo weer als was in haar handen.
 
Martin Bril - Buurtgeluiden
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Martin Bril reisde stad en land af voor zijn columns en was altijd onderweg, maar hij begon en eindigde zijn dagen altijd in de buurt van zijn eigen huis, waar hij de omliggende huizen en hun bewoners net zo liefdevol en soms genadeloos observeerde als hij dat met de rest van het land deed. Buurtgeluiden geeft een prachtig beeld van een buurt in beweging, maar ook van Martin Bril zelf.
 
 
Martin Bril - Evelien voor altijd
Verkoopprijs:
 € 15,00
  In het leven van Evelien gebeurt er nooit iets zonder dat er een kleine crisis ontstaat, van kerstbomen kopen tot tapas eten. ‘ we hebben steeds wat, hè?’ zegt dochter Regina dan ook tegen Evelien als ze een lekker band krijgen, juist op weg naar school. Op een eigenzinnige wijze biedt Evelien deze problemen het hoofd. Eigenzinnig, maar wel herkenbaar. Het is inmiddels al zeven jaar geleden dat Martin Bril het eerste boek over zijn populaire personage uitbracht. In de jaren die erop volgden verschenen nog twee boeken over Evelien. De drie delen zijn nu voor het eerst in één bundel gebundeld.
 
Martin Bril - Het evenwicht
Verkoopprijs:
 € 14,95
  In de zomer van 2008 hoorde Martin Bril dat hij kanker had. Nederland leefde mee met Bril, die af en toe verslag deed van zijn toestand. Soms indringend of ernstig. Soms melancholiek. Vaker met humor. Maar altijd vol met zijn meesterlijke observaties van de mensen en dingen die op zijn pad bleven komen, ook in het ziekenhuis of tijdens het lezen van een bijsluiter. Bril ging de ziekte te lijf zoals een schrijver dat doet: met zijn pen. Hij schreef brieven, verslagen, gedichten en e-mails aan vrienden, bekenden, artsen, en soms aan zichzelf.
 
 
Martin Bril - Jongensjaren
Verkoopprijs:
 € 12,50
  In sneltreinvaart schreef hij Jongensjaren, een verzameling verhalen over de jaren zestig en zeventig, die onder de pen van Bril subtiel tot leven komen. Een boek over Ras-patat, over een drumstel in hotel Talens, over zijn vriend Jaap Wagenaar en over de kauwgomballenautomaat bij de Vivo. Maar vooral een boek over de jonge Martin Bril, in zijn jeugd al een fijnzinnig observator van het menselijk tekort, die zou uitgroeien tot een van de invloedrijkste en geliefdste schrijvers van Nederland.
 
Martin Bril - Rokjesdag
Verkoopprijs:
 € 12,50
  'Rokjesdag is een wonderlijke dag. Als bij toverslag zijn de straten ineens gevuld met blote benen. het wonder is dat de bijbehorende dames hierover van tevoren geen overleg hebben gevoert. Er is ook geen oproep op televisie geweest of een speciaal radiobericht. Ze voelen aan dat het kan. Vrouwen en hun gevoel, er is veel over gezegd. Veel onzin ook, deer de eeuwen heen. Maar dat feilloos aanvoelen wanner ze met blote benen onder een rokje, rok, jurk of kniebroek de deur uit kunnen, is een ding dat zeker is. In vergelijking met hen zijn mannan gevoelloze wezens'
 
 
Martin Brill - 30 graden in de schaduw
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Dertig graden in de schaduw is een verzameling verhalen waarin Martin Brils favoriete personages centraal staan: gewone mensen die lijden onder dagelijkse besognes als verveling, onbegrip, eenzaamheid en de bedwelmende hitte van een zomerdag. Geen andere schrijver schreef zo mooi over de zomer als Martin Bril. Voor zijn overlijden op 22 april 2009 voltooide hij het manuscript van de in dit boek gebundelde vier korte verhalen: drie zinderende zomerverhalen, en een winterverhaal als toetje.
 
Mary Nickson - Het venetiaanse huis
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Voor Victoria Cunningham, die al jong haar ouders verloor, was het huis van haar oma op Corfù altijd een veilige, bijna magische plek. Ze bracht er elke zomer haar vakantie door met haar neefje Guy en zijn vriendje Richard. Tijdens die idyllische vakanties sluiten de drie kinderen vriendschap voor het leven.
 
 
Maureen Myant - Zoeken naar Lena
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Tsjechië, 1942. De elfjarige Jan is getuige van een razzia in zijn dorp. Hij weet te ontkomen en zwerft verloren over het platteland. Dan ontdekt hij dat zijn kleine zusje Lena niet naar een concentratiekamp is gestuurd, maar dat ze bij een Duitse boerenfamilie is ondergebracht, zodat ze zal opgroeien tot een goed nazimeisje. Vanaf dat moment heeft Jan nog maar één doel: Lena terugvinden.
 
Mies Vreugdenhil - Opnieuw beginnen
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Martha en Frank zijn dolgelukkig met de geboorte van hun eerste kind. Het is een meisje en ze noemen haar Esther. Maar een paar weken later zijn ze ontroostbaar als hun dochtertje Esther overlijdt door wiegendood. De wereld staat even stil en beiden verwerken het verdriet op hun eigen manier. De steun die Marthe van Frank verwacht, krijgt ze niet en een vervelend voorval op het kantoor van Frank maakt alles alleen nog maar erger. Ze praten niet meer mét elkaar maar langs elkaar en lijken uit elkaar te groeien.
 
 
Nafisa Haji - De hand van mijn moeder
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Het lot, in de vorm van een tragedie, overvalt Saira Qadar, een vrijgevochten en opstandige Amerikaanse moslima. Zij probeert al haar hele leven een weg te vinden tussen familietradities en haar verlangen naar onafhankelijkheid. Terwijl Saira haar verhaal vertelt, verweeft ze hierin de betoverende geschiedenis van haar familie, beginnend met de schandalige ontrouw van een van haar grootvaders, de inspanningen van haar andere grootvader in het gevecht om de Indiase onafhankelijkheid, en het verhaal van haar geliefde oudtante, een lerares Engels in het hervormde Pakistan.
 
Naima El Bezaz - Vinexvrouwen
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Het leven in een vinexwijk verloopt niet altijd soepel. Daar weet Naima El Bezaz, die zelf al bijna tien jaar in zo'n buurt woont, alles van. In haar autobiografische roman Vinexvrouwen beschrijft zij het wel en wee van haar gezin in deze typisch Nederlandse nieuwbouwwijk.
Als Marokkaanse kijkt zij met een fris oog naar de Hollandse gewoontes, al speelt er nog iets anders mee: de vinexwijk wordt bevolkt door heel wat meer nationaliteiten. Terwijl haar dochter op school christelijke liedjes leert, verbaast El Bezaz zich over de Nederlanders. Ze snapt eigenlijk niets van hen. Hoog tijd dat zij eens een inburgeringscursus volgen!
 
 
Nicci Gerard - Het weerzien
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Ze kon de stem aan de andere kant van de lijn niet meteen plaatsen, maar hij kwam haar vreemd genoeg bekend voor, zoals geuren soms een heldere herinnering oproepen.
'Met Oliver. Oliver Fenton.'
'Oliver?' Ze fronste, en haar greep om de hoorn verstrakte. Een ochtend vol onverwachte wendingen.
'Maar... Ik bedoel... Wat...?'
'Ik bel over Ralph.'

Marnie ziet na vele jaren haar dierbare vriend Ralph terug. Hij is ernstig ziek. Samen keren ze terug naar het verleden...
 
Nicci Gerrard - Nooit vergeten
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De verdwijning van de jonge Johnny verandert de levens van zijn familie en vrienden voorgoed. Hoe ga je verder als je nooit zult weten wat er is gebeurd? Wanneer stop je met op hem wachten, met hopen? Jaren gaan voorbij, en hij wordt nooit vergeten. Maar dan keert Johnny ineens terug. Een onverwacht en moeilijk moment: hoe begin je opnieuw?
 
 
Niccolo Ammaniti - Ik ben niet bang
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Het is de heetste zomer van de twintigste eeuw. Terwijl de ouderen binnen schuilen tegen de hitte, trekken zes kinderen er op hun fietsen op uit, in de door de zon geteisterde, desolate omgeving.

Wanneer ze in een verlaten en onbewoonde boerderij op onderzoek uitgaan, stuit de negenjarige Michele Amitrano op een geheim, een geheim dat zo indrukwekkend en zo verschrikkelijk is dat hij niemand erover durft te vertellen. Om in het reine te komen met zijn ontdekking, moet Michele over morele dilemma's heen stappen en de strijd aangaan met zijn geweten.
 
Niccolo Ammaniti - Ik haal je op, ik neem je mee
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Een klein fictief dorp, Ischiano Scalo, aan de Italiaanse Rivièra, is het toneel voor twee adembenemende liefdesverhalen. Graziano Biglia is een veertigjarige playboy – met geblondeerd haar, zonnebankteint en strakke leren broek – die het buitengewoon met zichzelf heeft getroffen. Hij speelt gitaar en is een groot fan van de Gipsy Kings. Na veel gereis en talloze affaires is hij naar Ischiano teruggekeerd om zich te settelen met zijn 'geliefde' Erica, die alleen maar op zijn geld uit is.
 
 
Niccolo Ammaniti - Jij en ik
Verkoopprijs:
 € 10,00
  De veertienjarige Lorenzo maakt moeilijk contact met leeftijdgenoten. Hij wil het liefst alleen zijn. Zijn woedeaanvallen zijn inmiddels verdwenen; tegenwoordig excelleert hij in het imiteren van het gedrag en uiterlijk van zijn klasgenoten om zo onzichtbaar te zijn voor iedereen. Zijn moeder maakt zich zorgen en Lorenzo is zich daar pijnlijk van bewust. Om haar gerust te stellen vertelt hij haar een leugen.
 
Niccolo Ammaniti - Laat het feest beginnen
Verkoopprijs:
 € 19,90
  In Laat het feest beginnen! draait alles om de clash tussen twee werelden: de wereld van de elite (rijk, beroemd, intelligent), die haar onzekerheid verbergt achter tralies en hekken, terwijl ze tegelijkertijd een zo groot mogelijke bekendheid nastreeft. Aan de andere kant de arbeidersklasse, die alles doet om dagelijks geluk na te streven.
 
 
Niccolo Ammaniti - Zo God het wil
Verkoopprijs:
 € 12,50
  De dertienjarige Cristiano Zena woont bij zijn vader Rino, een drinkende, werkloze, gewelddadige, getatoeëerde neonazi. Het soort dat je niet graag in het donker op straat tegenkomt. Maar Rino houdt van Cristiano en heeft zich vol overgave op zijn zoon gericht: vol tederheid en oprechtheid onderwijst hij zijn zoon in geweld en mishandeling.
 
Omnibus roman - Alleen voor jullie
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Een schitterende omnibus met drie complete romans van bekende Nederlandse auteurs.


De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- Liefde incognito
- Eindelijk thuis
- Madelon
- Herinneringen...
- Op de grens van toen
 
 
Omnibus roman - Als man en vrouw
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Opnieuw is een omnibus samengesteld met drie complete romans en twee korte verhalen van populaire Nederlandse auteurs. Heerlijk ontspannen lezen voor elk moment!


De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- Man en vrouw voor even?
- Waar is mijn kind?
- Toen ik jou weer zag
- Een behulpzaam buurmeisje
- Geen wonder zonder liefde
 
Omnibus roman - De gelukkige akker
Verkoopprijs:
 € 6,95
  In deze omnibus treft u drie complete romans van Nederlandse topauteurs van streekromans. Verhalen over de boeren en hun hoeves, waar niet alles is zolas het lijkt!

De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- Hoeve Marloes
- Waar liefde begin
- 'n Dorp bewaart geheimen
 
 
Omnibus roman - De rijke oogst
Verkoopprijs:
 € 6,95
  In deze omnibus zijn drie streekromans van Nederlandse topauteurs gebundeld. Prachtige verhalen voor urenlang leesplezier. Over het boerenbestaan, de hoeves en de liefde.

De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- De weg naar Westhoek
- Boer op Velders' hoeve
- De dijk is dicht
 
Omnibus roman - Dromen van gelukkig zijn
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Heerlijke omnibus met romans van topklasse door bekende Nederlandse auteurs van familie- en streekromans.

De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- Moeders gelukkige plant
- Hoog is de prijs
- Justine
- Een nieuwe stunt voor Phillip
- Afscheid van een droom
 
 
Omnibus roman - Geef je hart
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Drie prachtige familieromans van bekende Nederlandse auteurs in één band. Geniet mee met de families in de boeken van Anke de Graaf, Nel van der Zee en Dieuwke Winsemius. Urenlang leesplezier staan hiervoor garant!

De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- Hilde
- Samen verder
- Geef je hart, Nicolet
 
Omnibus roman - Geluk kleurt het leven
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Drie absolute topauteurs in een fraai uitgevoerde omnibus staan garant voor veel fijne leesmomenten.


De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- Langs groene oevers van hoop
- De zilveren bodem
- Een arm vol goudsbloemen
 
 
Omnibus roman - Haar tweede kans
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Prachtige omnibus van Nederlands populairste auteurs van familie- en streekromans. Boeiende fmilieverhalen over het wel en wee in vroeger tijden en van nu nemen u mee in de wereld van romantiek en het zoeken naar geluk. Drie complete romans en twee korte verhalen in één boek, waarvan u ontspannen kunt gaan genieten.
De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- De vrouw die mij gegeven werd
- Een tweede kans op geluk
- Geluk laat warmte na
- Iedere dag is een avontuur
- De start
 
Omnibus roman - Nieuw geluk op de hoeve
Verkoopprijs:
 € 6,95
  In deze omnibus treft u drie complete streekromans van Nederlandse topauteurs aan. Fijne verhalen van bekende auteurs voor vele uren ontspanning!


De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- Wachten op de oogst
- Als een rier in de wind
- In de schaduw van de toekomst
 
 
Omnibus roman - Samen verder
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Heerlijke omnibus met romans van topklasse door bekende Nederlandse auteurs van familie- en streekromans. Samen verder neemt u mee in de wereld van geluk en liefde, romantiek en avontuur, van vroeger en nu.

De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- Het ware geluk
- Liesbeth
- Een wilde papaver
- De droomreis
- Femkes enkele reis
 
Omnibus roman - Zomers geluk
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Heerlijke omnibus met romans van topklasse door bekende Nederlandse auteurs van familie- en streekromans.

De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- De gouden stem
- Het begon in een zomervakantie
- Er gebeurt geen wonder
- Mam, hoe kun je...
- Kamers
 
 
Omnibus roman - Zonlicht op het land
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Een schitterende omnibus met drie complete romans van bekende Nederlandse auteurs

De volgende romans zitten gebundeld in de omnibus:
- De gesloten cirkel
- Herinnering aan Tjula
- Koren en Kalf
 
P.F. Thomese - De weldoener
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De weldoener is een man van rond de vijftig. Hij is ver boven zijn stand getrouwd met een vrouw van Luxemburgse adel, die hij een kwart eeuw geleden in een romantische bui heeft geschaakt.
Een half leven verder is hij, met vrouw en zoon, als vreemdeling teruggekeerd in zijn geboortestad H, waar hij is benoemd tot plaatsvervangend stadskoordirigent en droomt over zijn eigen, vooralsnog miskende muziekwerken.
In de donkere dagen voor Goede Vrijdag vindt hij in een van de hem toegewezen kerken een meisje – 'een soort volwassen vondeling'. Ze ligt voor dood. Hij herkent haar niet, want hij is slecht in gezichten.
 
 
Paolo Giordano - De eenzaamheid van de priemgetallen
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Mattia dacht dat Alice en hij zo waren, Twee tweelingpriemgetallenm alleen en verloren, vlak bij elkaar, maar niet dicht genoeg om elkaar echt te raken.

De eenzaamheid van de priemgetallen is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap, dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt. Een grandioze roman waarmee Paolo Giordano blijk geeft van een diepgaand inzicht in de complexe menselijke psyche.
 
Paolo Giordano - De eenzaamheid van de priemgetallen (midprice)
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Mattia dacht dat Alice en hij zo waren, Twee tweelingpriemgetallenm alleen en verloren, vlak bij elkaar, maar niet dicht genoeg om elkaar echt te raken.

De eenzaamheid van de priemgetallen is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap, dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt. Een grandioze roman waarmee Paolo Giordano blijk geeft van een diepgaand inzicht in de complexe menselijke psyche.
 
 
Paul de Leeuw - Boos op de lucht
Verkoopprijs:
 € 12,90
  Paul de Leeuw is niet alleen een van de meest getalenteerde en succesvolle televisiemakers van Nederland, maar ook een van de hartstochtelijkste televisiekijkers. Hij ziet, bekritiseert en onthoudt alles. Patty Brard met komkommers in de Uri Gellershow, The Vicar of Dibley met Dawn French in de hoofdrol, Oprah Winfrey die met de moeder van Natalee Holoway terugblikt op de uitzending van 'Pieterrrr de Freeze', een nieuwe dvd van The Sound of Music, Wimbledon op de Wii… in de VARA-gids schrijft De Leeuw al enkele jaren openhartig, scherp en uiterst geestig over wat hem allemaal voor ogen komt
 
Paulo Coelho - De beschermengel
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Het ware verhaal van een bijzondere spirituele reis. De hoofd - persoon, Paulo, lijdt onder een vreselijke vloek. Zijn meester draagt hem op een tocht te maken op zoek naar zijn beschermengel. Alleen door met hem in gesprek te raken kan Paulo de confrontatie aan met zijn donkere verleden.

Veertig dagen lang reist hij met zijn vrouw Chris door de hitte van de Mojavewoestijn, waar zij de Walkuren ontmoeten, een groep vrouwen die door de woestijn trekt om de waarheid over engelen te verkondigen.
 
 
Paulo Coelho - De winnaar staat alleen
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Igor Dalev, een succesvolle Russische ondernemer – eigenaar van een telefoniemaatschappij – gaat naar Cannes, met slechts één doel: aandacht krijgen van zijn geliefde Ewa, zijn ex-vrouw, die hem heeft verlaten voor Hamid Hussein, succesvol modeontwerper. Een reeks ingenieuze moorden doet de stad schudden op haar grondvesten; de eerste slachtoffers zijn een sieradenverkoopster op de boulevard, een regisseuse, een grote distributeur, een beroemde acteur... En na iedere moord krijgt Ewa een mysterieus sms'je. Zij begint al snel te vermoeden van wie die afkomstig zijn.
 
Peter Buwalda - Bonita Avenue
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Joni Sigerius, de stiefdochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, het is ook de zomer dat de enige en echte zoon van Sigerius vrijkomt uit de Scheveninger strafgevangenis.
 
 
Rachel Hore - Zomers licht
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Fran Morrison reist als muzikant de wereld over, maar als haar vader wordt getroffen door een hersenbloeding keert ze terug naar haar geboorteplaats om het kleine familiebedrijf, een glas-in-loodatelier, te runnen. De pastoor van een nabijgelegen kerk geeft de opdracht om een gebroken raam te restaureren een prachtig victoriaans kunstwerk met als middelpunt een vrouwelijke engel. Terwijl ze werkt aan deze restauratie gaat Fran in haar vaders documenten op zoek naar het verhaal achter dit raam, en ze ontdekt een geschiedenis die verrassend veel parallellen vertoont met haar eigen leven...
 
Rebecca Connell
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Een spannende psychologische roman over liefde, verlangen en verlies. Toen Louise vijf jaar oud was, overleed haar moeder bij een tragisch ongeluk. Als jonge vrouw achtervolgt deze dramatische gebeurtenis haar nog steeds. Louise weet inmiddels dat haar moeder destijds een affaire had en ze vermoedt dat deze man iets te maken heeft gehad met het ongeval. Door een relatie aan te knopen met zijn zoon weet zij zelfs zijn leven binnen te dringen.
 
 
Renée Vervoorn - Liefdesles
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Wat als blijkt dat de liefde van je leven vanaf de eerste seconde altijd en overal tegen je heeft gelogen?
Leslie is een van de best betaalde fotomodellen van het moment en leidt een geweldig leven wanneer ze de geslaagde beurshandelaar Laurens ontmoet. In korte tijd worden Leslie en Laurens een droomkoppel. Maar in de aanloop naar haar huwelijksdag begint Leslie te twijfelen aan de identiteit van haar aanstaande man.
Liefdesles is een autobiografische roman over leugens en liefde, een verhaal over een sterke vrouw die kiest voor zichzelf en haar kinderen.
 
Renate Dorrestein - Echt Sexy
Verkoopprijs:
 € 18,50
  Maak kennis met Fiebe Koolveld, mijn dertienjarige heldin. Bij haar op het schoolplein maken minderjarige dealers de dienst uit, in garageboxen en fietstunnels voltrekken zich duistere zaken, en volwassenen geven niet thuis. Vaak heeft Fiebe het gevoel dat zij de enige op aarden is die zou willen dat iedereen wat minder gemeen was. Wanneer haar vriendinnetje op een dag spoorloos verdwijnt, begint Fiebe, in de hoop haar terug te vinden, aan een lange zwerftocht door de stad.
 
 
Ria van de Ven- Rijken - Pijnlijk verleden
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Als pleegkind heeft Brenda Landman een fijne jeugd gehad, al was de aanleiding erg verdrietig. Die bagage heeft Brenda altijd bij zich. Wanneer ze als maatschappelijk werkster een soortgelijke situatie herkent, trekt ze aan de bel. Ze wordt echter niet geloofd, terwijl ondertussen alle weggestopte herinneringen weer boven komen. Als blijkt, uit gesprekken met haar pleegouders,dat ze nog een jonger zusje heeft, zet Brenda alles in het werk om haar te vinden. Maar het weerzien geeft ook veel nieuwe zorgen en verplichtingen.
 
Ria van der Ven-Rijken - Een nieuwe bestemming
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Een nieuwe bestemmingAnne-Mathilde Roozen bewoont op hoge leeftijd, na het overlijden van haar man, alleen het familiehuis de Roozenburg. Als haar arts een ernstige ziekte constateert, wil Anne-Mathilde het liefst op de Roozenburg blijven. Dat lukt, omdat wijkverpleeg-kundige Yvet Reitsma, een jonge weduwe, bij haar intrekt. Het blijkt voor beiden een goede oplossing, maar de dochter van Anne-Mathilde, Frieda, is niet blij met deze situatie. Zij ziet haar moeder liever naar een verpleeghuis gaan, want ze heeft haar zinnen gezet op een snelle verkoop van de Roozenburg.
 
 
Richard Flanagan - Verlangen
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tasmanië. 1839. Mathinna, een jong Aboriginal-meisje, rent door het natte gras. Op een ruig eiland in een uithoek van de wereld zoekt ze hulp voor haar stervende vader. Engeland, twintig jaar later. De grote schrijver Charles Dickens is in Manchester een beroemdheid, maar desondanks wordt hij verscheurd door twijfel en verdriet. Hij weet dat hij zijn vrouw zal moeten verlaten om zijn nieuwe liefde een kans te geven. Deze twee gebeurtenissen komen samen door toedoen van Sir John Franklin, een van de meeste gevierde ontdekkingsreizigers van zijn tijd, en diens vrouw Lady Jane.
 
Richard Russo - Brug der zuchten
Verkoopprijs:
 € 25,00
  In de Brug der Zuchten wisselen de geschiedenis van Lucy en die van Noonan elkaar af in een gestaag crescendo dat voordurend verrast.
Russo op zijn best: een verhaal over familiebanden, het leven in small-town Amerika, maar ook over de verborgen klassenmaatschappij die Amerika nog steeds is.
 
 
Rik Launspach - 1953
Verkoopprijs:
 € 19,90
  In een nacht, in een door God verlaten provincie, tijdens de grootse ramp die naoorlogs Nederland trof, zijn twee zoekende zielen door het noodlot aan elkaar verbonden. Zij is het kind kwijtgeraakt dat ze maan eerder baarde, hj verloor ooit het kind in zichzelf. Samen ondernemen ze een schijnbaar hopeloze tocht door de zoute modder van het verwoest Zeeland.
Tegen de achtergrond van de watersnoodramp van 1953 vertelt Rik Launspach een aangrijpend verhaal over de vernietigende kracht van het water en de drijvende kracht van de liefde.
 
Rita Spijker - Tussen zussen
Verkoopprijs:
 € 6,95
  Tussen zussen vertelt over vier zussen die op een kruispunt in hun leven staan. Renate, de oudste, is gescheiden en heeft als halfzus nog steeds een moeizame relatie met de familie. Haar stiefvader heeft ze nooit kunnen accepteren. Marit, zo gelukkig met haar eigen gezin, krijgt te maken met het overspel van haar man. Tessa is de vrijgevochten kunstenares die tegen de grenzen van haar vrijheid oploopt. Jongste zus Anne moet, om te herstellen van een burnout, een traumatische jeugdervaring onder ogen zien.
 
 
Rite Spijker - Kreukherstellend
Verkoopprijs:
 € 4,95
  Esmee is een getrouwde vrouw, die niet weet hoe ze de leegte in haar leven moet vullen nadat haar zoon en dochter op kamers zijn gaan wonen. Ze zoekt haar heil bij vriendinnen, in spirituele groeigroepen en in seksuele escapades.Na een fitnesstraining vindt ze een dagboek en neemt het mee. Ze twijfelt, gaat toch lezen en herkent zichzelf in de beschreven thema's: liefde, leugens, moederschap en dood.Esmee wordt hierdoor onherroepelijk geconfronteerd met haar eigen verleden.
 
Robert Vuijsje - Alleen maar nette mensen
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Op het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium had David Samuels verkering met Naomi, een meisje dat precies zo was als hij: verantwoorde conversatie op de champagne-tuinfeesten van de elite in Oud-Zuid. Alleen maar nette mensen. Nu is David Samuels 21 en op zoek. Hij zoekt naar wie hij is. David is joods maar door zijn zwarte haren ziet hij eruit als een Marokkaan. Hoort hij bij de witte Hollanders of bij de mensen die ze allochtonen noemen?
 
 
Robert Vuijsje - In het wild
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Nadat zijn debuutroman een dubbelbekroonde bestseller werd, wilde hij netjes thuis werken aan zijn tweede boek. Maar het leven van Robert Vuijsje bleef lang onrustig.Hij verhuisde naar de zolder van zijn moeder en woonde ook in een vinexwijk in Almere. Lezers en media dreven hem naar verre oorden als Paramaribo, Recife, Memphis en Frankfurt. Een jaar lang deed hij hiervan wekelijks verslag in Het Parool. Deze bundel bevat de hoogtepunten van die columns.
 
Robin Baker - Oerdrift
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Een studiereis naar een onbewoond eiland verandert in een ramp als de studenten en hun begeleiders na een zware storm alles verliezen – het kamp, de voedselvoorraden en alle medicamenten. De groep moet het zien te redden in een door woeste natuur en gevaarlijke chimpansees gedomineerd gebied. Als de overlevenden maanden later worden gered, lijkt het alsof ze dit avontuur harmonieus hebben overleefd. Maar schijn bedriegt...
 
 
Ru S. Freeman - Een rebelse meid
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Latha voelt vanbinnen dat ze meer is dan een dienstmeid, dat ze recht heeft op verfijnde dingen als limoenlimonade en rozenzeep – die ze dan ook steelt als niemand kijkt. Ze droomt van nieuwe schoenen, helemaal van haarzelf. Maar haar leven wordt bepaald door de Vithanages, de familie die haar als bediende in huis nam toen ze vijf jaar oud was. De vernederende manier waarop mevrouw Vithanage Latha op haar plaats zet als ze om haar loon vraagt, doet iets in haar knappen.
 
Santa Montefiore - De affaire
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Tijdens een dinertje ontmoet succesvol kinderboekenschrijfster Angelica de charmante Jack. Hij is eigenaar van een wijngaard in Zuid-Afrika en heeft de reputatie van rokkenjager. Angelica is zeer gevleid door zijn aandacht, waardoor ze zich op en top vrouw voelt. Na hun ontmoeting zetten ze hun onschuldige flirt voort per e-mail - dat kan toch zeker geen kwaad? Ze zou tenslotte nooit haar stabiele huwelijk en het geluk van haar kinderen op het spel zetten. Maar dan moet Angelica naar Kaapstad voor de promotie van een van haar boeken, en groeit de flirt uit tot een aiffare.
 
 
Santa Montefiore - Het vlinderkistje
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Federica Campione woont de eerste zeven jaar van haar leven in Chili. Haar Engelse moeder Helena is getrouwd met Ramon, een schrijver. Hij verblijft echter het grootste deel van het jaar in het buitenland. Helena, die niet meer tegen de eenzaamheid kan, stelt hem een ultimatum: hij moet vaker thuis zijn of zij zal met de kinderen naar Cornwall terugkeren.

Ramon weigert en de trotse Helena resteert niets anders dan haar leven in Engeland voort te zetten. Maar Federica's liefde voor haar vader blijft en ze koestert het cadeau dat ij haar ooit gaf: het prachtige ingelegde vlinderkistje.
 
Santa Montefiore - In de schaduw van het palazzo
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Luca Chancellor beseft op een dag dat zijn leven leeg is: zijn huwelijk is voorbij, hij ziet zijn twee dochtertjes nauwelijks en zijn veeleisende baan is niet echt bevredigend. In de hoop meer betekenis aan zijn leven te kunnen geven vertrekt hij naar Italië, naar het liefdevol gerenoveerde palazzo van zijn ouders. Maar het leven aan de zonovergoten kust van Almafi is niet zo vredig als Luca had verwacht. Het palazzo is gevuld met de excentrieke vrienden van zijn moeder en met geesten uit een duister verleden. Hij ontmoet een mysterieuze vrouw en een klein jongetje dat een ongelofelijk geheim met zich meedraagt.
 
 
Santa Montefiore - Onder de ombu-boom
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Sofia Solanas is de dochter van de rijke Argentijnse paardenfokker Paco Solanas, en een Iers plattelandsmeisje, Anna Melody O'Dwyer. Met haar mengeling van Argentijns en Iers bloed is Sofia niet bepaald een dame. Haar wildheid en haar schoonheid maken haar zeer geliefd bij iedereen, behalve bij haar moeder. De levenslustige en vrolijke Sofia botst vaak met de diepgelovige Anna, die in alles de wil van God ziet.
 
Santa Montefiore - Villa Magdelena
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Toscane, 1968. Van buiten de imposante muren van Villa Magdalena probeert een klein, in vodden gehuld meisje een glimp op te vangen van het huis en de schitterende tuinen van een van de machtigste families van Italie. Voor Floriana is het spieden naar het huis een dagelijks ritueel " en een manier om de ellende en armoede van alledag te vergeten. Maar op een warme zomerdag wordt ze betrapt door Dante Bonfanti, de knappe zoon des huizes. Floriana en Dante weten beiden niet hoe hun toekomst door deze ontmoeting zal veranderen.
 
 
Sarah McCoy - De bakkersdochter
Verkoopprijs:
 € 10,00
  Duitsland, 1945. Als de jonge Elsie Schmidt in de nacht van Kerstavond een ontsnapt joods jongetje op de stoep van de bakkerij ziet staan, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt.
Zestig jaar later, in El Paso, Texas, wordt journaliste Reba Adams er op uitgestuurd om een kerststuk te schrijven.
Voor Elsie zijn Reba's vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden. Maar als de levens van Elsie en Reba steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheden uit het verleden onder ogen te zien.
 
Seija Berends - Over geloof hoop en liefde
Verkoopprijs:
 € 3,95
  De achttienjarige Jessica vertrekt uit haar dorp naar de stad Groningen. Ze wil zelfstandig zijn en in de stad een nieuw leven opbouwen. Haar moeder heeft er verdriet van dat ze maar zelden meer thuiskomt. Als Jessica de student Oscar ontmoet, verwatert het contact tussen moeder en dochter helemaal.
Jessica lijkt gelukkig met haar nieuwe leven, maar haar moeder kent haar dochter en twijfelt. Ze denkt terug aan haar eigen jeugd en besluit haar op te zoeken. Dan lijkt de geschiedenis zich te herhalen...
 
 
Silvia Avallone - Staal
Verkoopprijs:
 € 19,90
  De dertienjarige Anna en Francesca wonen in hetzelfde appartementencomplex in Piombino, een klein industriestadje aan de Italiaanse kust met uitzicht op het eiland Elba. Elba is voor de rijken en toeristen, en onbereikbaar voor het gewone volk dat zijn brood verdient in de plaatselijke staalfabrieken. De meisjes zijn vanaf hun vroege jeugd onafscheidelijk, maar op de drempel van volwassenheid moeten zij afscheid nemen van hun zo vertrouwde leven en begint alles te draaien om hun verlangen als vrouw bewonderd te worden.
 
Silvia Day- Verslaafd aan jou Crossfire dl 1
Verkoopprijs:
 € 15,00
  Gideon Cross en Eva Tramell dragen beiden een beschadigd verleden met zich mee, maar hun passie en lust zijn even bedwelmend als gevaarlijk...

Hij was oogverblindend, briljant, grillig en opwindend. Ik had me nog nooit tot iets of iemand zo aangetrokken gevoeld. Ik hunkerde naar zijn aanraking alsof ik aan hem verslaafd was, ook al wist ik dat mijn verdediging daar zwakker van werd. Ik was bezoedeld, beschadigd, maar hij wist zonder enige moeite bij mij de juiste snaar te raken.
 
 
Simone van der Vlugt - De Reunie
Verkoopprijs:
 € 7,50
  De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat Isabel haar aandeed Toch voelt Sabine zich enorm schuldig, misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine met Isabel mee naar huis was gefietst die bewuste dag
 
Simone van der Vlugt - Jacoba, Dochter van holland
Verkoopprijs:
 € 17,95
  Jacoba was haar tijd ver vooruit, stak haar feministische ideeën niet onder stoelen of banken en koos ook in de liefde niet altijd voor de makkelijkste weg. Het lot was Jacoba slecht gezind. Op haar vijftiende werd zij al weduwe en snel daarna overleed haar vader, Willem VI, hertog van Beieren. Zo werd zij gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen. We leren een vrouw kennen die veel te verduren krijgt, maar zich daar niet bij neerlegt en door het onrecht dat haar wordt aangedaan juist strijdbaarder wordt.
 
 
Sophie van der Stap - Een blauwe vlinder zegt gedag
Verkoopprijs:
 € 14,95
  Ze is 24 als ze van huis vertrekt om aan een nieuwe dag te beginnen. Als een hedendaagse Siddhartha trekt ze door de wereld, met de gedachte dat een verandering van omgeving haar zal leiden tot wat ze onderweg in een maalstroom van plotselinge gebeurtenissen is kwijtgeraakt: haar thuis. Een van de ontmoetingen die ze onderweg heeft, blijkt meer dan slechts een toevallige kruising van wegen. De vrouw staat net als de hoofdpersoon midden op een kruispunt, maar dan twintig jaar later.
 
Sophie van der Stap - En wat als dit liefde is
Verkoopprijs:
 € 17,95
  En wat als dit liefde is vertelt over de bijzondere vriendschap tussen de 28-jarige Tara en de 63-jarige mevrouw De Grenelle. Tara doet in het sociale hart van Parijs de ene ontdekking na de andere en verslijt menig vriendje. Mevrouw De Grenelle observeert haar buren in de straat en verwerkt haar ervaringen s nachts in een studie naar de waarheid achter de dingen.Beiden snakken ze naar verandering. Tara ziet een mogelijkheid haar oppervlakkige leventje een doel te geven en besluit mevrouw De Grenelle te helpen.
 
 
Stephen Fry - De leugenaar
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Het zijn de jaren van Thatcher, Abba. Op kostschool jaagt poseur en pathologisch leugenaar Adrian Healey op elke argeloze jongeling die zich aandient. Hij is trots en onvervaard, maar in zijn binnenste woedt een storm. Op Cambridge, waar hij zich een weg naar zijn examen liegt en plagieert, stuit hij op senior tutor Donald Trefusis, in wie hij op alle fronten zijn meerdere moet erkennen. Een heterdaadje op een openbaar herentoilet betekent voor Trefusis een gedwongen maar welkom sabbatical jaar. Healey vergezelt hem op een reis naar Salzburg en vertelt onderweg over zijn leven tussen de schandknapen rond Piccadilly Circus
 
Stephenie Meyer - Eclips
Verkoopprijs:
 € 18,99
  'Bella?' Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat te veel spanning in, zijn lippen drukten te vurig tegen de mijne – alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden. Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar.Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien.
 
 
Stephenie Meyer - Het korte tweede leven van bree tanner
Verkoopprijs:
 € 14,99
  Het korte tweede leven van Bree Tanner is het verhaal van een van de nieuwelingen uit het leger van Victoria in Eclips, Bree Tanner. De novelle registreert de ontwikkelingen binnen het nieuwelingenleger en hun achtervolging van Bella Swan en de Cullens, tot hun onvermijdelijke ontmoeting en de onvergetelijke afloop.
 
Stephenie Meyer - Morgenrood
Verkoopprijs:
 € 19,99
  'Je hoeft niet bang te zijn,' mompelde ik. 'Wij horen bij elkaar.' Ik werd helemaal overweldigd door de waarheid van mijn eigen woorden. Dit moment was zo perfect, zo volmaakt, dat er simpelweg niet aan getwijfeld kon worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me tegen zich aan, als zomer en winter. Ik had het gevoel dat elk zenuwuiteinde in mijn lichaam onder stroom stond. 'Voor altijd,' beaamde hij. Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt.
 
 
Stephenie Meyer - Nieuwe maan filmeditie
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas echt in de problemen. Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen.
 
Steve Toltz - Een fractie van het geheel
Verkoopprijs:
 € 25,00
  Moet Jasper Dean zijn paranoïde vader Martin haten of houdt hij eigenlijk zielsveel van hem? Moet hij medelijden met hem hebben of hem vermoorden? Het grootste gedeelte van zijn leven gaat Jasper gebukt onder gewetensvragen over zijn vader, een maniakale, onaangepaste filosoof die altijd krampachtig probeert het leven te analyseren en zijn zoon tot onwillig klankbord bombardeert voor al zijn bevindingen.
 
 
Susan Smit - Vloed
Verkoopprijs:
 € 18,90
  Schitterende, epische, historische roman, gebaseerd op Susan Smit's eigen familiegeschiedenis.

Noordwijk, 1899. Adriana van Konijnenburg weigert haar eerste huwelijksaanzoek. Liever zit ze te lezen of te schrijven, zoals haar vroegere speelkameraadje Henriëtte Roland Holst. Haar vader, hotelier en reder, verandert het vissersdorp in een mondaine badplaats door badkoetsjes op het strand te zetten en een badhotel te beginnen.
 
Susan Stam - GTST
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Kris is zestien jaar en kijkt met haar oma naar de eerste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden, een serie die de daaropvolgende twintig jaar een bijzondere rol in haar leven zal spelen. Diezelfde dag ontmoet ze Mick, de liefde van haar leven. Ze beloven elkaar eeuwige trouw. Het lot heeft echter andere plannen.
Ontmoet Kris. Onhandig. Ontwapenend. Ontiegelijk romantisch. Kris is verslaafd aan Goede Tijden, Slechte Tijden. En aan Mick. In haar leven lopen fictie en werkelijkheid dwars door elkaar heen.Is het haar verbeelding die haar parten speelt?
 
 
Suzanna Jansen - Het Pauperparadijs
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren: Roza Dingemans, moeder van een door schulden en alcoholisme getroffen gezin, probeert haar waardigheid te bewaren. Ze ontleent trots aan het gerucht over een voorname afkomst. Maar is dat werkelijkheid of mythe?
 
Tania Heimans - De huurmoeder
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Een huiveringwekkende psychologische roman over liefde, wraak en de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad
 
 
Tatiana de Rosnay - Die laatste zomer
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Hoe goed ken jij je moeder? Adembenemende roman over familiegeheimen.

Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek.
 
Tatiana de Rosnay - Haar naam was Sarah
Verkoopprijs:
 € 10,00
  De tienjarige Sarah wordt samen met haar ouders opgepakt en naar wielerstadion in Parijs gebracht, waarvandaan duizenden joden worden gedeporteerd. Niemand heeft echter gezien dar Sarah haar kleine broertje Michel in een kledingkast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong, en de sleutel bij zich stak. Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt zij het goed verborgen geheim van haar schoonfamilie.
 
 
Tatiana de Rosnay - Het appartement
Verkoopprijs:
 € 16,95
  Met Het appartement heeft Tatiana de Rosnay een psychologische pageturner geschreven die doet denken aan Hitchcocks klassieker Rear Window. In een vloeiende stijl en met subtiel opgebouwde spanning weet De Rosnay de lezer tot de laatste pagina in haar greep te houden.
 
Tatiana de Rosnay - Het huis waar jij van hield
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingswerken van baron Haussmann verdwijnen er complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg. Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het trace van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken.
 
 
Tatiana de Rosnay - Kwetsbaar
Verkoopprijs:
 € 19,95
  Op een middag in Parijs wordt Justines dertienjarige zoon Malcolm geschept door een auto en raakt in coma. De bestuurster van de auto rijdt door, alleen een buschauffeur heeft een glimp opgevangen van het kenteken.
Justine is vertaalster en getrouwd met de Engelse architect Andrew en behalve Malcolm hebben ze nog een dochter, de negenjarige Georgia. Na het ongeluk raken Andrew en Justine van elkaar verwijderd: hij vertrouwt op het politie-onderzoek en probeert het normale leven door te laten gaan, zij raakt totaal ontregeld en gaat zelf op onderzoek uit.
 
Tatiane de Rosnay - Haar naam was Sarah (filmeditie)
Verkoopprijs:
 € 10,00
  De tienjarige Sarah wordt in de nacht van 16 juli 1942 samen met haar ouders opgepakt en naar het Vélodrome d'Hiver in Parijs gebracht, waar duizenden joden worden verzameld voor deportatie. Niemand heeft echter gezien dat Sarah haar kleine broertje Michel in een kast opsloot, net voordat de politie het appartement binnendrong.
Zestig jaar later krijgt Julia Jarmond, een Amerikaanse journaliste in Parijs, de opdracht een artikel te schrijven over deze razzia. Ze gaat op zoek in archieven en via het dossier van Sarah ontdekt ze een goed verborgen geheim van haar schoonfamilie.
 
 
Tessa de Loo - Harlekino
Verkoopprijs:
 € 24,95
  Hoewel hij de zoon is van een Nederlandse moeder heeft Saïd een Marokkaanse voornaam, ter herinnering aan de virtuoze ud-speler op wie zijn moeder ooit hartstochtelijk verliefd is geweest. Toen bleek dat ze zwanger was vluchtte hij voor het vaderschap en keerde terug naar Marokko.
Op 21-jarige leeftijd besluit Saïd zijn vader te gaan zoeken, in de hoop een nieuwe identiteit te vinden onder een nieuwe hemel. Een jeugdvriend vergezelt hem tijdens de reis, die in de medina van Fès begint en hen steeds dieper Marokko in brengt - tot in de woestijn en de Hoge Atlas toe.
 
Tommy Wieringa - Caesarion
Verkoopprijs:
 € 19,90
  Tijdens zware winterstormen ontlaadt de Noordzee zich op de kust van East Anglia, beetje bij beetje verdwijnt het land in de golven. Op de klif woont Ludwig Unger met zijn moeder, na iedere winter is de zee hun huis een beetje dichter genaderd.
Ludwig komt voort uit het huwelijk van twee beroemdheden, en was voorbestemd van hun beider talenten de vermenigvuldiging te zijn. In de ambitieuze dromen van zijn moeder is hij concertpianist. Nu speelt hij voor zijn geld in hotelbars, en vertelt in drie nachten zijn levensverhaal aan een vrouw.
 
 
Tommy Wieringa - Caesarion
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Tijdens zware winterstormen ontlaadt de Noordzee zich op de kust van East Anglia, beetje bij beetje verdwijnt het land in de golven. Op de klif woont Ludwig Unger met zijn moeder, na iedere winter is de zee hun huis een beetje dichter genaderd. Ludwig komt voort uit het huwelijk van twee beroemdheden, en was voorbestemd van hun beider talenten de vermenigvuldiging te zijn. In de ambitieuze dromen van zijn moeder is hij concertpianist. Nu speelt hij voor zijn geld in hotelbars, en vertelt in drie nachten zijn levensverhaal aan een vrouw.
 
Umberto Eco - De begraafplaats van Praag
Verkoopprijs:
 € 19,95
  De begraafplaats van Praag is een aangrijpende en belangrijke roman, die een verontrustend licht werpt op het historische en politieke Europa van de negentiende eeuw, met zijn complotten, aanslagen en samenzweringen.
 
 
Van Sambeek - Bloed, zaad en tranen
Verkoopprijs:
 € 18,95
  De medewerkers van de afdeling c5 van het zojuist geopende Belle van Zuylen Medisch Centrum te Leidsche Rijn leveren strijd voor het leven en tegen de dood, maar soms vechten ze elkaar de tent uit. De tijden veranderen. Steeds meer vrouwelijke chirurgen nemen de plaats in van hun mannelijke machocollega's. De Raad van Bestuur kiest nadrukkelijk partij voor de moderne opvattingen van de snijdende vrouwen. Het is even wennen voor de oude garde en voor de haantjes van c5.
 
Victoria Hislop - Het eiland
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Alexis Fielding staat op het punt een belangrijke beslissing in haar leven te nemen en wil daarom meer weten over het verleden van haar moeder, die opgroeide in een klein dorpje op Kreta, voordat ze naar Londen verhuisde. Alexis reist af naar Kreta en ontdekt daar de dramatische geschiedenis van haar familie.
 
 
Vikas Swarup - Slumdog Millionair
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Een arme, nauwelijks opgeleide jonge man doet mee aan een indiase televisiequiz en is de eerste deelnemer die alle vragen juist beantwoord. Hij wint het duizelingwekkende bedrag van een miljard roepie. Geen wonder dat iemand gelooft dat een zo eenvoudig iemand over zoveel kennis beschikt en dat hij wordt gearresteerd op verdenking van fraude. Na zijn arrestatie vertelt hij het meeslepende verhaal van zijn turbulente leven – een verhaal waarin de antwoorden op de quizvragen liggen opgeslagen.
 
Willy Heemskerk - Burggraaf - De adem van de herfst
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Ondanks een dwarslaesie heeft Mart Meijerink volwaardig deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Nu hij bijna de pensioensgerechtigde leeftijd heeft bereikt, moet hij door zijn afnemende gezondheid zijn werkzaamheden staken.
In de herfst van zijn leven wordt hij omringd door mensen die van hem houden: zijn vrouw Anniek, die haar baan voor hem heeft opgegeven en zijn opvolger, Vivian Amersvoorde. Zijn geest is ongebroken, maar hij voelt hoe zijn krachten afnemen. Zijn belangrijkste zorg geldt Anniek, van wie hij zielsveel houdt. Hoeveel tijd heeft hij nog en hoe vullen zij die in?
 
 
Willy Heemskerk- Burggraaf - Een mens om lief te hebben
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Vanaf haar twaalfde jaar, wordt Vivian van Amersvoorde door haar oma opgevoegd. Ze heeft de lijfspreuk van haar oma, "kennis kan niemand je afnemen", centraal gesteld in haar leven. Maar Vivian heeft ook een zwakke plek: steeds wanneer ze een leuk man ontmoet en de contacten zich verdiepen, haakt ze af, want Vivian durft zich niet te binden. In haar dromen wordt ze steeds teruggevoerd naar de zee, waar haar jeugdherinneringen liggen. Goede en minder goede...Durft Vivian de beslissing te nemen die haar leven ingrijpend zal veranderen?
 
Willy Heemskerk- Burggraaf - Een roos voor de meester
Verkoopprijs:
 € 3,95
  Marc Joling is de nieuwe leerkracht van groep acht op Het Kwettermest. Hij voelt zich er al snel thuis en als hij de klas over het komende schoolkamp vertelt reageert bijna iedereen enthousiast: een verblijf in de jeugdherberg van Marcs ouders lijkt ze wel wat. Het worden onvergetelijke dagen. Weer terug op school wordt er onder leiding van meester Joling en juffrouw Verweij begonnen met het instuderen van een musical. Dan gebeurt er iets waardoor plotseling alles anders wordt.
 
 
Youp van het Hek - Klein gelijk
Verkoopprijs:
 € 8,50
  Youp leest zijn fanmail altijd met veel plezier, al zit er soms wel eens boze post tussen. Dat is ook de bedoeling. Mensen mogen kwaad worden. Youp prikkelt en plaagt en houdt zijn lezers zo een wekelijkse spiegel voor.
Klein gelijk heet deze bundel. Waarom? Bescheidenheid. Het grote gelijk is aan de betweters en dat is de groep die Youp maar al te graag bestrijdt.
 
Yvonne Keuls - Benjamins Bruid
Verkoopprijs:
 € 18,95
  Dolores is twaalf jaar al;s zij in 1938 met haar moeder naar Nederland repatrieert. Zij heeft nog geen idee wat het leven voor haar in petto heeft; een bewogen leven, zal later blijken.

Benjamins bruid is het meeslepende en ontroerende levensverhaal van Dolores, maar ook het verhaal van haar Indische familie, haar echtgenoten, vrienden, en vooral het verhaal van haar zoon en diens plaatsvervanger.
 
 
Yvonne Keuls - Lieve koningin
Verkoopprijs:
 € 7,50
  Koningin Beatrix vierde op 31 januari 2008 haar zeventigste verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid bundelde Yvonne Keuls haar in de Haagsche courant gepubliceerde brieven in deze bijzondere editie. Deze uitgave bevat ook nieuwe, niet eerder gepubliceerde brieven waarin Yvonne Keuls de koningin ' als grootmoeders onder elkaar ' adviezen geeft over het leven.
 
Yvonne Kroonenberg - Was hij in de aanbieding?
Verkoopprijs:
 € 12,50
  Yvonne Kroonenberg begrijpt mannen zoals niet één vrouw dat doet. Maar dat maakt haar niet milder in haar oordeel over hen. In deze bundel legt zij opnieuw uit hoe mannen denken, waarom ze maar zo zelden doen wat vrouwen leuk vinden en zich eindeloos kunnen bezighouden met zaken die voor een vrouw doodsaai zijn. 'Vrouwen denken dat het stikgezellig wordt als je samen op de sofa zit. Maar een man heeft het gevoel dat hij dan iets belangrijks mist. Hij wil wel thuiskomen, maar liever na gedane zaken. Als hij zeker weet dat er niets meer gebeurt in de wereld, waar hij bij had moeten zijn.